Zupa z skorzonery

Zupa z skorzonery

Zupa z skorzonery

Skorzonera nazywana także "czarna salsefia", "czarnymi korzonkami" i "szparagami dla ubogich", bo smak ma trochę podobny do białych szparagów. W Polsce jest ona trudno dostępna. Skorzonera jest bogata w cenne dla naszego organizmu minerały takie jak: potas, cholina, wapno i fosfor. Posiada także witaminy A,C, E i B 1 . Warzywo to można przygotować na wiele sposobów np. ze względu na podobny smak do szparagów  można je przygotować tak samo z sosem holenderskim. Ja postanowiłem z niej przygotować zu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu cookpl

Autor

cookpl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

czosnek, mielone, szparagi, kokosowe, zupa, pieczenie, warzywa, sosy, zupa warzywna, sos do mielonego , pieczeń z mielonego, mielone z warzywami

Inne przepisy z cookpl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję