"Oszukany" kurczak

"Oszukany" kurczak

Przepis na : obiad

Kiedy zobaczyłam tego kurczaka na  Kalejdoskopie kulinarnym  od razu trafił na listę - do zrobienia! Smakuje i wygląda jak smażony w głębokim tłuszczu, ale jest pieczony! Marynowany w maślance, dobrze przyprawiony. Miękki i soczysty w środku, z zewnątrz pysznie chrupiący! Robiony już wielokrotnie, marynowany w jogurcie i maślance, czasami w gęstszych wersjach jogurtu greckiego - w każdej jest pyszny!  Przepis pochodzi z książki "Najlepsze dania Billa" Billa Grangera. Składniki: 12 podudzi kurczaka... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Plate of Joy

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.