Udka po francusku

Udka po francusku

Udka po francusku

Sposób na smaczne udka z piekarnika.Składniki:4 udka z kurczaka3 łyżki musztardy francuskiej dijon3-4 ząbki czosnku2 łyżki soku z cytrynypół pęczka natki pietruszkisólsłodka paprykaSposób wykonania:1. Mięso myjemy i osuszamy.2. W naczyniu łączymy musztardę, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną natkę pietruszki i sok z cytryny. Doprawiamy do smaku solą i słodką mieloną papryką.3. Mięso nacieramy marynatą, przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy na minimum 6 godzin do lodówki (a najlepiej na całą noc).4. Mię... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia domowa Ani

Autor

Ania Z

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

udka , francuskie, mięso, sok, papryka, marynaty, mielone, kurczak, czosnek, pietruszka, udka z kurczaka, mięso mielone, kurczak z czosnkiem, mięsa pieczone, kurczak z cytryną, kurczak z papryką , pieczeń z mięsa mielonego, pieczeń z mielonego, kurczak w marynacie, kurczak pieczony, pieczone udka

Inne przepisy z Kuchnia domowa Ani

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.