mascarpone - 11293 przepisów (strona:313/753)

Makaron z zielonymi szparagami 87

typu spaghetti, około 300g, 10 zielonych szparagów, 1 czerwona papryka, 1/2 czerwonej cebulki, 4 plastry szynki parmeńskiej, 1 łyżka masła klarowanego, 2 łyżki oliwy z oliwek, 2 łyżki sera mascarpone, sól, pieprz, zioła prowansalskie, 1 łyżka sera grana padano. Makaron z zielonymi szparagami – sposób przygotowania Najpierw odłam twarde końce szparagów i gotuj warzywa przez około 3 minuty we wrzącej(...)kawałki szynkę, całość wymieszaj i podsmażaj jeszcze przez 2 minuty. Później dodaj do zawartości patelni odcedzony i przelany zimną wodą makaron. Dodaj także 1 łyżkę oliwy z oliwek, ser mascarpone i przyprawy. Całość wymieszaj i trzymaj jeszcze chwilkę na patelni. Gotowe danie wyłóż na talerz i posyp szczyptą sera grana padano. Smacznego! Spróbuj także: sadzone jajka ze szparagami, gryczotto

Natka Pietruszki
Truskawkowy deser 89

Dzisiaj polecam truskawkowy deser Składniki na 3 porcje 6 – 8 sztuk podłużnych biszkoptów 150 g serka mascarpone 150 ml śmietanki kremówki 30% 1 łyżka cukru pudru 100 g malin 1 galaretka malinowa 2 małe bezy starta czekolada Wykonanie Galaretkę rozpuścić w 450 ml wody i pozostawić do wystudzenia. Biszkopty połamać i poukładać na dnie pucharków, wyłożyć maliny (kilka zostawić(...)dekoracji) i zalać galaretką. Wstawić do lodówki, aby galaretka stężała. Mascarpone ubić ze śmietanką, cukrem pudrem, przełożyć do rękawa cukierniczego i wyłożyć krem na galaretkę. Na krem pokruszyć bezę, posypać migdałami i udekorować pozostałymi malinami. Deser podawać schłodzony. Artykuł Truskawkowy deser pochodzi z serwisu Pomysłowa kuchnia

Pomysłowa kuchnia
Beza z kremem mascarpone i sezonowymi owocami 155

najlepsze!   Składniki na bezę: 6 białek, 1,5 szklanki cukru, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 1 łyżka soku z cytryny, Składniki na krem: 500ml śmietanki 30%, 250g serka mascarpone, 1 łyżka cukru pudru, Ponadto: maliny, czerowna porzeczka, borówki amerykańskie truskawki, morelki, mięta. Beza : Białka ubijamy na puszystą masę. Następnie dodajemy małymi porcjami cukier. Ubijamy tak długo, aż cukier całkowicie się(...)pieczemy przez ok 90 minut, aż beza będzie całkowicie wysuszona. Beza powinna wystygnąć w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Krem : Schłodzoną śmietankę połączyć z serkiem mascarpone i cukrem. Ubijać wszystko razem do otrzymania gęstego kremu. Masę nakładamy na bezę. Przykrywamy drugim blatem bezowym, na to masa oraz owoce. Dziękuję, że tutaj jesteś!  Zostaw komentarz, napisz, co sądzisz

Słodki Zakątek
Ciasto Santoska - kawa, kajmak i orzechy 869

forma 20x30) ciasto kruche: 1 jajko  180 g mąki 40 g cukru pudru 100 g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli masa kawowa: 500 g serka mascarpone 300 ml śmietany 30% 5 łyżek cukru pudru 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 2 łyżeczki likieru kawowego beza orzechowa:  150 g cukru drobnego 3 białka 100 g posiekanych drobno orzechów(...)20x30cm) wyłożonej papierem do pieczenia.  Pieczemy w 180 stopniach przez 15 minut. Wyjmujemy z piekarnika, studzimy. masa kawowa: Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Łączymy z serkiem mascarpone, kawą i likierem do uzyskania gładkiego kremu. beza orzechowa:   Białka ubijamy na sztywno dodając partiami cukier oraz szczyptę soli.  Gdy białka będą lśniące dodajmy posiekane drobno orzechy oraz

Bon appetit mon amie
Ciasto bananoffee 120

herbatniki :) Składniki na formę o wymiarach 24x36cm Biszkopt: 4 jajka ²/₃ szklanki drobnego cukru ¾ szklanki mąki pszennej tortowej ¼ szklanki mąki ziemniaczanej Szczypta soli Krem kajmakowy: 400g śmietany 36% 250g serka mascarpone 2 łyżki gotowej masy kajmakowej z puszki Krem   śmietankowy: 400g śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny 100ml wody Dodatkowo: 1 duże opakowanie herbatników maślanych (ok 400g(...)mikserem, a drewnianą łyżką dokładnie łączymy. Przelewamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę. Wstawiamy do nagrzanego do 180ºC piekarnika na ok 20 minut. Studzimy. Krem kajmakowy: Śmietanę ubijamy z mascarpone, a następnie dodajemy masę kajmakową. Cieniutką warstwę kremu nakładamy na biszkopt (możemy go wcześniej naponczować” układamy plastry banana posmarowane sokiem z cytryny i wykładamy resztę kremu. Na krem wykładamy pierwszą

Kuchnia w czekoladzie
Tarta z masą kajmakową i malinami 87

Składniki ciasto kruche 200 g mąki pszennej (użyłam typ 405) 120 g masła (zimnego) 10 g cukru pudru (1 łyżka) 1 jajko 1 łyżka zimnej wody krem 500 g mascarpone 460 g masy kajmakowej (1 puszka) dodatkowo 200 g malin lub innych owoców 20 g migdałów w płatkach Instrukcja ciasto kruche Wszystkie składniki na kruche ciasto wymieszaj ze sobą(...)ciasto i wyrównaj za pomocą łyżki. Na wierzch dodaj maliny lub inne owoce i posyp migdałami. Gotową tartę włóż do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc. krem Mascarpone włóż do miski i dodaj do niego kajmak. Całość miksuj na najwyższych obrotach do połączenia składników i uzyskania gładkiej masy. Informacje dodatkowe Wartości odżywcze (1 porcja z 12): Kcal

Przepisy na widelcu
Tort bezowy z truskawkami 344

Tort bezowy z truskawkami Przygotowanie: 4 hrs Wielkość: 8 porcji Kalorie (porcja/sztuka): 294 kcal Składniki beza 6 białek (wielkości L) 200 g drobnego cukru szczypta soli krem 250 g mascarpone 100 g kajmaku owoce 200 g truskawek dodatkowo 20 g płatków migdałów (opcjonalnie) Instrukcja beza Białka wlej do miski, dodaj sól i ubijaj na sztywną pianę. Następnie dodawaj cukier (najlepiej(...)międzyczasie przygotuj krem. Nakładaj ¾ kremu na dolny blat, pokrój kilka truskawek i przykryj drugim blatem. Pozostały krem połóż na górny blat i poukładaj na nim truskawki. Posyp migdałami. krem Mascarpone zmiksuj z kajmakiem. Informacje dodatkowe Wartości odżywcze (1 porcja): Kcal: 294 | Białko: 6,3 | Węglowodany: 35,7 | Tłuszcze: 14,2 Smacznego! Polub www.przepisynawidelcu.pl na facebooku oraz obserwuj na instagramie . Wypróbuj

Przepisy na widelcu
Mini pavlova z masą limonkową 99

czasie przy uchylonych drzwiczkach pozostawić bezę w piekarniku do całkowitego wystygnięcia. Beza może lekko popękać. Do dekoracji: Ulubione sezonowe owoce, świeża mięta Składniki   masa śmietanowa: 250 g serka mascarpone 300 g słodkiej śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego Kilka łyżeczek soku z limonki z Limmi w zależności jak intensywny smak chcemy uzyskać. Opcjonalnie dla koloru(...)pół łyżeczki zielonej herbaty matcha, konfitura malinowa. Przygotowanie: Schłodzoną śmietanę ubić z serkiem mascarpone, z cukrami oraz opcjonalnie z dodatkiem herbaty. Pod koniec ubijania dodać odpowiednią ilość soku z limonki. Tak przygotowaną masą śmietanową wyłożyć zagłębienia w bezie, w kremie robić dołeczek, do którego nałożyć konfiturę malinową. Górę bezy dowolnie udekorować owocami. Najlepiej podawać w dniu przygotowania Normal

W garach u Gosi
Ciasteczkowe potworki 84

temperaturze 180°C (grzałka góra- dół). Studzić przez parę minut przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Następnie wyciągnąć na kratkę i pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Krem 250ml śmietanki 30% 250g mascarpone Przygotowanie : Do ubitej śmietanki dodawać stopniowo mascarpone do uzyskania jednolitej konsystencji. Cześć masy odłożyć do małej miseczki a pozostałą większość zabarwić barwnikiem spożywczym. Oczy stworków z brązowych

Smaczne Potrawy
Ciasto Malinowa Chmurka 88

mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu szczypta soli SKŁADNIKI GALARETKA: 500 g malin 225 g galaretki malinowej (3 opak.) 875 ml wody (3,5 szklanki) SKŁADNIKI KREM: 250 g serka mascarpone 650 ml śmietanki 30% 130 g cukru pudru (3/4 szklanki) 1,5 łyżki żelatyny 125 ml wody 1. Blachę (25 x 35 cm) wykładamy papierem do pieczenia. Wszystkie składniki(...)lodówki do całkowitego stężenia. 4. Przygotowanie kremu zaczynamy od zagotowania wody. Żelatynę rozprowadzamy w gorącej wodzie i odstawiamy do wystygnięcia. 5. Śmietankę ubijamy na sztywno. Dodajemy stopniowo cukier oraz mascarpone. Na koniec przelewamy wystudzoną żelatynę i jeszcze chwilę miksujemy. 6. Krem rozprowadzamy równo na galaretce a następnie kładziemy na górę naszą bezę. Wstawiamy do lodówki na min. 1 godzinę. Gotowe

karolgotuje
Kokosowy sernik bez pieczenia 167

udekorować świeżymi owocami Kokosowy sernik bez pieczenia Składniki na tortownicę o średnicy 21 cm: 200 g ciasteczek maślanych 120 g masła 100 ml mleka kokosowego (stała część) 250 g mascarpone 3300 ml śmietany 30% 30 g cukru pudru 50 g wiórek kokosowych szczypta soli Sposób przygotowania: Ciasteczka przełóż do misy malaksera i zmiksuj, aby powstała a’la mąka. Masło(...)wstaw do lodówki na ok. 30 minut. Przygotuj masę: schłodzoną śmietanę i ubij w metalowej misce na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodaj szczyptę soli, cukier puder oraz serek mascarpone i stałą część mleczka kokosowego. Dodawaj te składniki małymi porcjami, cały czas miksując. Gdy piana będzie już sztywna dodaj wiórki kokosowe i bardzo delikatnie, za pomocą łyżki wmieszaj

365 dni dookoła kuchni
Tort brzoskwiniowy 110

brzoskwiniami: ser twarogowy 600 g, śmietanka 36 % 500 ml, cukier puder 150 g, brzoskwinie w syropie 1 duża puszka, cukier waniliowy 16 g, krem śmietankowy: śmietanka 36 % 1 litr, mascarpone 250 g, cukier puder 8  łyżek, do nasączenia: świeżo wyciśnięty sok z 1 cytryny, syrop z brzoskwiń, Sposób przygotowania: Składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Białka ubić na sztywną(...)twarogowym z brzoskwiniami. Na torcie układamy kolejny blat biszkoptowy, który nasączamy pozostałym ponczem. Wierzch oraz boki tortu smarujemy pozostałym kremem. Tort schładzamy kilka godzin w lodówce.  Śmietankę, mascarpone i cukier puder umieszczamy w misce i miksujemy na sztywny krem. Gotowym kremem smarujemy cały tort (wierzch oraz boki). Z pozostałego kremu za pomocą szprycy robimy dowolną dekorację.  Przepis

kulinarne odsłony pati
tort kilimandżaro 101

Jeden blat kroimy na 12 trójkątów, w drugim blacie wycinamy kółko o średnicy ok. (otrzymamy mniejszy blat i obręcz) , trzeci blat pozostawiamy cały. składniki na krem: 500 g serka mascarpone 300 ml śmietanki kremówki 30% 4 łyżki cukru pudru ziarenka z 1/2 laski wanilii 8 g żelatyny 50 ml syropu z brzoskwiń do namoczenia żelatyny 1 puszka brzoskwiń w syropie(...)namoczenia żelatyny i trochę zalewy pozostawiamy do nasączania ciasta). Jedną połówkę brzoskwini odkładamy do dekoracji, pozostałe kroimy w kostkę. Żelatynę zalewamy gorącym syropem i mieszamy do rozpuszczenia. Mascarpone, śmietankę kremówkę oraz wanilię miksujemy z cukrem pudrem na gęsty krem. Do rozpuszczonej żelatyny dodajemy ok. 2 łyżeczki kremu, dokładnie mieszamy i wlewamy do kremu, miksujemy. Dodajemy pokrojone brzoskwinie i mieszamy. dodatkowo

Domowy Smak Jedzenia
Babka piaskowa. 159

Miała być babka z mascarpone. Niestety, wylądowała w śmietniku.   Chciałam żeby była pyszna i dodałam dużo mascarpone, za dużo.  Wprawdzie babka pięknie wyrosła, potem opadła, ale równo i wyglądała super.  Niestety po rozkrojeniu....zakalec. No cóż, czasem tak bywa. Po to, ja eksperymentuje,  żebyście Wy, już nie musieli :) Żebyście mieli przepis sprawdzony, który się

Agusiowe smakołyki
Porzeczkowiec - idealne ciasto tortowe na każdą okazję 157

porzeczki (1 słoik około 450 g) KREM ŚMIETANKOWY : 400 ml śmietany kremówki 36% - dobrze schłodzona (ewentualnie 30 % dobrej jakości śmietany) 3-4 łyżki cukru pudru 4 pełne łyżki serka mascarpone – schłodzony   (w oryginalnym przepisie dodaje się 2 śmietanki-fixy) Śmietanę i mascarpone umieścić w misie miksera i ubić do otrzymania gęstego kremu, pod sam koniec dodając cukier puder

Calzonella.com

Proponowane wyszukiwania