mascarpone - 11293 przepisów (strona:322/753)

Muffinki z kremem Oreo 114

łyżki kakao 160 g cukru 150 ml napoju gazowanego typu Pepsi 100 ml oleju 2 jajka Krem z ciasteczkami Oreo: 600 ml śmietany kremówki 30% 250 g serka mascarpone 2 opakowania cukru waniliowego 5 płaskich łyżek cukru pudru 150 g ciasteczek Oreo (pokruszonych na drobne okruszki) Do dekoracji: 12 szt. ciasteczek Mini Oreo Zaczynamy od przygotowania babeczek. Wszystkie składniki powinny(...)minut. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem - czy na pewno babeczki dobrze się dopiekły. Wyjąć i odstawić do wystudzenia.  Teraz czas na krem. Wszystkie składniki powinny być schłodzone. Śmietanę, mascarpone, cukier waniliowy i cukier puder umieścić w misie miksera i ubić do powstania gęstego kremu waniliowego  (fot.2) . Na sam koniec dodać ciasteczkowe okruszki i wymieszać całość delikatnie, najlepiej drewnianą łyżką

Świat Ciasta
Ciasto jakie upiekłam na Sylwestra -Jabłuszko 149

wsypać 3 galaretki zielone i jeszcze chwilę podsmażyć ,masę nakładamy jak jest zimna na biszkopt . 2 masę potrzebujemy śmietanę 30 procentowa 330 mililitrów i 1 serek 250 gram serka mascarpone i 3 łyżki cukru pudru . śmietanę ubijamy z cukrem pudrem na chwilę potem dodajemy serek mascarpone i nakładamy na masę jabłkową .I ciasto gotowe .Można dodać żelatynę

Moje Wyroby
Ciasto LION Bez Pieczenia z Batonikami i Orzeszkami 889

mogą być zwykłe maślane lub kakaowe) 1 puszka masy krówkowej (użyłam o smaku orzechowym; 400g) Krem: 5 batoników lion każdy po około 40g (użyłam w białej czekoladzie) 500g serka mascarpone 500ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% lub 36% 1 fix do śmietany 4 łyżki cukru pudru 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 12g 100g posiekanych, prażonych, solonych orzeszków ziemnych Wierzch: 500ml(...)blaszce. Na wierzchu ułożyć drugą warstwę herbatników, patrz FILM . Krem: 3. Batoniki pokroić na kawałeczki. 4. Śmietankę ubić z cukrem pudrem, fixem i cukrem z prawdziwą wanilią. Dodać serek mascarpone i wymieszać mikserem na średnich obrotach do połączenia składników. 5. Odłożyć około 1/3 kremu i do większej ilości kremu dodać pokrojone batoniki, wymieszać szpatułką. 6. Krem z batonikami wyłożyć

Mała Cukierenka
Deser tiramisu w słoiczkach 311

razem szybciutka, słoiczkowa wersja włoskiego tiramisu – idealna mini porcja do podania, satysfakcjonująca i przepyszna. Składniki (na 4 porcje): około 14 podłużnych biszkoptów 200ml śmietanki kremówki 150g serka mascarpone łyżeczka cukru pudru lub do smaku Na poncz kawowy: łyżeczka kawy rozpuszczalnej 100ml wrzątku pół kieliszka likieru amaretto Dodatkowo: kakao do posypania   Tworzymy poncz kawowy – we wrzątku rozpuszczamy kawę(...)dodajemy likier amaretto i mieszamy.   Do miski wlewamy dobrze schłodzoną śmietankę i ubijamy na sztywno. Następnie dodajemy do niej cukier puder, miksujemy minutę. Nie przestając miksować, dodajemy porcjami mascarpone i miksujemy do chwili połączenia składników – około 2-3 minuty.   Składamy deser – przycinamy biszkopty do wielkości dna słoików. Biszkopty namaczamy z obu stron w ponczu kawowym przez

Smaczna Strona
Tarta – świąteczny sernik z mascarpone o smaku chałwy 131

jajka, 100 g chałwy o smaku wanilinowym, 2 łyżki cukru trzcinowego , 100 ml słodkiej śmietanki 30%, 1 opakowanie budyniu z cukrem waniliowy smak  (60 g), 500 g serka mascarpone, ponadto: perełki dekoracyjne. Przygotowanie: Ciasto: Wszystkie składniki na kruche ciasto zagniatamy do uzyskania jednolitej masy. Ciasto przenosimy do formy, dokładnie wylepiamy dno i ścianki. Wystające po za formę ciasto odcinamy(...)Schłodzone ciasto pieczemy ok. 15 min. Masa: W czasie pieczenia ciasta przygotowujemy masę. Jajka miksujemy z rozkruszona chałwą, cukrem, śmietaną i budyniem. Na koniec dodajemy serek mascarpone i krótko miksujemy, tylko do uzyskania masy o konsystencji kremu. Masę przekładamy na kruche ciasto, można od razu, na gorące. Zmniejszamy temp do 165°C i pieczemy ok. 25 min. Na gorące ciasto

Moniki Smakołyki
Tort makowo orzechowy choinka bezglutenowy 124

cukru trzcinowego 1/2 szklanki maku 2/3 szklanki mąki z orzechów arachidowych/ mielone orzechy/ mus morelowy: 100 g moreli suszonych 60 g miechunki suszonej 2 pomarańcze krem: 250 g serka mascarpone 500 ml śmietanki kremówki 36 % 2 łyżki cukru pudru dekoracja: wiórki kokosowe, mak, kulki kokosowe, perełki, lukier ciastka choinki: 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżka masła 2 żółtka 1 łyżka(...)morelowy: Morele suszone i miechunkę, zalewam gorącą wodą i odstawiam na noc. Na drugi dzień odcedzam, przekładam do pojemnika, dodaję sok z pomarańczy i miksuję blenderem.  Krem: Mascarpone, śmietanę, puder przekładam do miski i ubijam mikserem. Ciastka: Do miski przekładam mąkę, cukier, skórkę pomarańczową, żółtka, masło i ciasto krótko zagniatam rękoma. Wstawiam na godzinę do zamrażalnika. Wałkuję na stolnicy

wesoła kuchnia
Prosty Świąteczny Torcik Bez Pieczenia z Czekoladą i Orzechami 405

Pieczenia z Czekoladą i Orzechami Składniki: Spód: 160g korzennych, kruchych ciastek (herbatników) 80g masła – roztopionego, ostudzonego 50g zmielonych orzechów włoskich Krem: 500ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% 750g serka mascarpone 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 12g 100g gorzkiej czekolady (użyłam czekolady o zawartości masy kakaowej 64%) 50g mlecznej czekolady 50g zmielonych orzechów 150g białej czekolady 50g wiórków kokosowych 1 łyżka(...)tortownicy o średnicy 21cm wyłożonej papierem do pieczenia, tylko dno, wyrównać i lekko docisnąć, odstawić. Krem: 2. Do śmietanki dodać cukier z prawdziwą wanilią i ubić mikserem. Dodać serek mascarpone i wymieszać mikserem na średnich obrotach do połączenia składników, patrz FILM . Krem odstawić. 3. Gorzką oraz mleczną czekoladę, połamać, przełożyć do miski i roztopić na parze lub w mikrofalówce (należy

Mała Cukierenka
Rolada piernikowa z kremem czekoladowym 115

150g mąki łyżeczka przyprawy do piernika łyżeczka cynamonu 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia łyżka cukru pudru Na krem: tabliczka mlecznej czekolady tabliczka gorzkiej czekolady 250ml śmietanki kremówki 250g serka mascarpone   Nastawiamy piekarnik na 180°. Dużą blachę do pieczenia wykładamy dokładnie jednym, dużym arkuszem papieru.   Do miski wbijamy jajka, dodajemy cukier i ubijamy, zaczynając od niskich, a kończąc(...)minimum 2 godziny.   Po upływie wymaganego czasu chłodzenia, krem wyciągamy i ubijamy mikserem aż zwiększy objętość o połowę i stanie się jaśniejszy. Stopniowo dodajemy do niego mascarpone i ucieramy na gładki, jednolity krem.   Odwijamy delikatnie roladę i smarujemy kremem – zostawiamy około 1/4 kremu na udekorowanie ciasta. Krem smarujemy równomiernie, po same brzegi, zostawiając jedynie około centymetra niepokrytego

Smaczna Strona
Hawajski tort bezowy 152

słodycz bezowych blatów. Składniki na bezę: 6 białek 1,5 szklanki cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka soku z cytryny Składniki na krem: 500ml śmietanki 30% 250g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru Ponadto: 2 duże pomarańcze 6 kiwi 1 nektarynka Białka ubijamy na puszystą masę. Następnie dodajemy małymi porcjami cukier. Ubijamy tak długo, aż cukier całkowicie się rozpuści(...)pieczemy przez ok 90 minut, aż beza będzie całkowicie wysuszona. Beza powinna wystygnąć w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Schłodzoną śmietankę połączyć z serkiem mascarpone i cukrem. Ubijać wszystko razem do otrzymania gęstego kremu. Masę nakładamy na bezę,a na nią kładziemy pokrojone w krostę owoce. Przykrywamy drugim blatem bezowym, na to masa oraz owoce. Smacznego! Dziękuję, że tutaj jesteś

Słodki Zakątek
Ciasto Frappuccino 233

łyżeczka proszku do pieczenia 5 łyżek wody 5 łyżek oleju Poncz: 350 ml mocnego lekko osłodzonego   naparu z rozpuszczalnej kawy 150 ml amaretto Krem krówkowy: ½   kg serka mascarpone 40 dag masy krówkowej (kajmaku) Krem kawowy: ½ litra śmietany kremówki 3 listki żelatyny 1,5 łyżeczki rozpuszczalnej kawy (nie granulowanej) 3 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 1 mały słoiczek konfitury wiśniowej(...)papiera i ponownie na pergaminie ułożyć w blaszce.  Nasączyć wystudzonym naparem kawowym wymieszanym z amaretto (około 15 łyżek).   Po nasączeniu posmarować konfiturą wiśniową. Krem krówkowy: Zimny serek mascarpone prosto z lodówki połączyć z kajmakiem , ucierać mikserem około 3 minuty na wysokich obrotach, do uzyskania gęstego kremu, wyłożyć na ciasto posmarowane konfiturą , następnie ułożyć na całości biszkopciki   skropione

Wanilia i Kardamon
Pulpety z indyka z boczkiem i mascarpone 73

chore. Już od dwóch tygodni :/ Także wybaczcie, bo dzisiaj będzie bez zbędnych ceregieli 😉 Przed państwem… Pulpety z... Artykuł Pulpety z indyka z boczkiem i mascarpone pochodzi z serwisu gotować

gotować!
Ciastka orzeszki które są już na moim blogu -ale tym razem mascarpone i kokosem 113

akurat są nasze ulubione ciastka świąteczne .Tym roku z innym nadzieniem. 25o gram mascarpone lub ricotta 400 gram śmietany 36 % 2 płaskie łyżki cukru pudru śmietanę ubić i dodać cukier puder oraz mascarpone i mamy gotowe tylko za długo nie mieszać żeby nie zrobił się serek.. ciasto na orzeszki 60 dag mąki tortowej 30 dag margaryny 3 łyżki cukru

Moje Wyroby
Świąteczny torcik makowy 122

proszku do pieczenia 2 łyżki miodu 1 olejek migdałowy Poncz: 3/4    szklanki mocnej kawy rozpuszczalnej 40ml Amaretto Masa śmietanowo- czekoladowa z brzoskwiniami  300ml śmietany 30% 200g mascarpone 200g białej czekolady 1 puszka brzoskwiń Bita śmietana: 400ml śmietany 36% 1 śmietan-fix 3 łyżki cukru pudru barwnik zielony Dodatkowo: kolorowe perełki cukrowe białe wiórki kokosowe Wykonanie: 1. Ciasto(...)wymieszać. 3. Masa śmietanowo- czekoladowa Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, wystudzić. Brzoskwinie odsączyć z zalewy i pokroić w drobną kosteczkę. Śmietanę ubić na sztywno, cały czas miksując dodać mascarpone. Miksować na wolnych obrotach do momentu uzyskania jednolitej masy. Następnie połączyć z czekoladą za pomocą szpatułki. Na końcu do masy dodać pokrojone brzoskwinie. 4. Bita śmietana Śmietanę ubić na sztywno

Szalona Kuchnia Eweliny
Deser owocowy ze śmietaną migdałami i słomką ptysiową 77

Jeśli macie ochotę na szybki deser, polecam wam ten, jest przepyszny w dodatku gotowy w kilka minut. SKŁADNIKI na 4 kubeczki: 250g serka mascarpone 300g śmietany 30% 3 łyżki cukru pudru 5 łyżek migdałów 4 łyżki konfitury malinowej 3 kostki czekolady gorzkiej mix owoców w puszce "koktajl owocowy" kilka ciasteczek słomka ptysiowa z cynamonem firmy BRZEŚĆ WYKONANIE: 1. Śmietanę ubijamy(...)sztywno z mascarpone, pod koniec dodajemy cukier puder. 2. Migdały prażymy na patelni 3. Czekoladę ścieramy na tarce. 4. Słomkę ptysiowa kruszymy na drobniejsze kawałeczki. 5. W kubeczkach przekładamy na przemian: konfitura - masa śmietanowa - owoce - migdały - czekolada - pokruszona słomka ptysiowa - konfitura - masa śmietanowa - owoce - migdały - czekolada - pokruszona słomka ptysiowa - cała słomka ptysiowa

Dziś Ja gotuje
10 słodkich przepisów na święta 112

trochę odbiegają od tradycji. Czekam na Wasze historie . 1. Wilgotne ciasto czekoladowe z persymoną W tym zestawieniu nie mogło oczywiście zabraknąć mojego ostatniego przepisu na wilgotne ciasto czekoladowe z mascarpone i kaki. Ciasto czekoladowe zawiera mój ulubiony składnik, którym jest… mocne espresso. Tak idealnie wzmacnia czekoladowy smak, że nie zapomnijcie o nim, a dodatek orzechów włoskich nadaje tradycyjny świąteczny(...)smak. Ciasto przełożone musem z persymony i pokryte cytrynowym kremem z mascarpone. Spróbujcie, bo wygląda i smakuje bajecznie. 2. Ciasteczka korzenne z karmelem Nie mogło zabraknąć w tym zestawieniu oczywiście pięknych chrupiących ciasteczek korzennych z karmelem. Dla mnie karmel to prawie taki sam symbol świąt jak choinka. Wytrzymają na świątecznym stole długie godziny. 3. Rożki francuskie z jabłkami i solonym

Słodkie Gotowanie

Proponowane wyszukiwania