mascarpone - 11293 przepisów (strona:329/753)

SERNIK Z CIASTECZKAMI I CZEKOLADĄ 90

łyżeczka) mąka pszenna (200 g) mąka ziemniaczana (1 płaska łyżeczka) soda oczyszczona (3/4 łyżeczki) sól (1/4 łyżeczki) łezki czekoladowe (160 g) lub posiekana czekolada deserowa Masa serowa: Serek mascarpone (500 g) temp.pokojowa cukier puder (2 łyżki) ekstrakt waniliowy (2 łyżeczki) biała czekolada (200 g)  +  śmietanka kremówka 30%  (4 łyżki = 60 ml.) śmietanka kremówka 35 % dobrze schłodzona(...)pieczemy w funkcji góra dół w 160 ° C ~ 9 min. 2.) Masa serowa : Białą czekoladę i śmietankę kremówkę roztapiamy w kąpieli wodnej lub mikrofali. Odstawiamy do wystudzenia. Serek mascarpone miksujemy dodając cukier puder, ekstrakt waniliowy i ostudzoną białą czekoladę.  W oddzielnym naczyniu ubijamy śmietankę kremówkę 35% na sztywno. Ubitą śmietanę dodajemy do masy serowej i mieszamy delikatnie szpatułką. Wsypujemy

RITA food channel
Najlepsze włoskie tiramisu 86

desery: – tiramisu – prosta szarlotka – gruszki pieczone w miodzie – chlebek bananowy – florentynki – przepis na chałwę – truskawki z kruszonką WŁOSKIE TIRAMISU Przygotowanie : około 25 minut + chłodzenie Składniki: – 500 dag sera mascarpone – 4 jajka (4 żółtka i 2 białka) – 100 g cukru pudru – 180 ml mocnej kawy espresso – 30 ml amaretto – 20-30 podłużnych biszkoptów (ok 150 g) – 2 łyżki kakao(...)posypania – szczypta soli PRZYGOTOWANIE: Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli, odstaw. Żółtka jajek ubij z cukrem na bardzo puczystą masę. Dodawaj do niej stopniowo mascarpone i miksuj cały czas. Na koniec dodaj ubite białka i już bardzo delikatnie zmiksuj lub wymieszaj. Zaparz mocną kawę, nieco ją wystudź i dodaj alkohol. W naczyniu ułóż pierwszą warstwę biszkoptów. Polej

nietylkopasta.pl
Tort prawie oreo z pralinami kokosowymi 113

Tort jest bezglutenowy z dodatkiem węgla aktywnego, stąd jego czarny. Biały krem mascarpone z malibu i mleczkiem koksowym. Wybitnie smakuje z jeżynami. 5 jajek wielkość „L” nie z lodówki 2 łyżeczki węgla aktywnego + 3 łyżeczki wody 160 g cukru 130 g mąki kukurydzianej 50 g mąki ziemniaczanej szczypta soli Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić ze szczyptą soli. Gdy zacznie(...)suchego patyczka. Upieczony biszkopt wyjąć z piekarnika i wystudzić. Wystudzony biszkopt przeciąć na trzy równe części. Poncz: 2 łyżeczki wody kokosowej liofilozowanej pół szklanki gorącej wody Krem: 500 gram mascarpone mleczko kokosowe ok 1/2 szklanki 1 łyżka cukru pudru trzcinowego ( 2łyżki malibu opcjonalnie) owoce: jeżyny, czarne maliny, praliny kokosowe Mascaropne przełożyć do naczynia, wlać mleko kokosowe, dodać cukier puder, malibu

AZgotuj!
Sernik z musem malinowym (bez cukru) 169

Sernik wyszedł naprawdę przepyszny i bardzo go polecam :) Składniki: Spód: 200 g ciastek owsianych (no. Digestive) 2 łyżki masła Masa serowa: 500 g twarogu tłustego lub półtłustego 500 g mascarpone 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 i 1/2 szklanki ksylitolu 5 jajek Mus malinowy: 800 g malin (mrożonych lub świeżych) 7 łyżek ksylitolu 10 g żelatyny w proszku (1 pełna łyżka(...)wymieszać z roztopionym masłem. Następnie dokładnie wyłożyć na spód formy. Wstawić do lodówki. Masa serowa:  Piekarnik nagrzać do 175 ºC . Twaróg zmielić w maszynce lub rozmiksować, następnie dodać mascarpone, mąkę ziemniaczaną oraz ksylitol i zmiksować do połączenia się składników. Następnie dodawać jajka miksując. Masę wylać na spód, wyrównać powierzchnię i wstawić do piekarnika. Piec przez 15 minut, następnie zmniejszyć

Healthy food explorer
TORT ORZECHOWY Z NUTELLĄ 112

cukier (180 g) mąka pszenna (100 g) orzechy laskowe zmielone (100 g) proszek do pieczenia (1 łyżeczka) sól (szczypta) kakao (1/4 szkl.) Krem: śmietanka kremówka 30 % (330 ml.) serek mascarpone (250 g) krem czekoladowy nutella (350 g) Poncz: woda (1/4 szkl.) sok z cytryny (1 łyżka) Polewa: czekolada mleczna (100 g) masło (2 łyżki) śmietanka kremówka 30 % (2 łyżki(...)około 40 min. do tzw. suchego patyczka. Upieczony i wystudzony biszkopt przekrawamy na 3 równe blaty. 2.)  Krem : Śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno. Pod koniec ubijania stopniowo dodajemy mascarpone i nutellę.  Krem dzielimy na 3 części z czego musimy trochę odłożyć żeby mieć do dekoracji tortu.  Krem wstawiamy do lodówki na czas przygotowań reszty składników. Uwaga

RITA food channel
Krem do babeczek z serka śmietankowego i kremówki 78

Był już krem z mascarpone (Przepis na krem do babeczek (muffinek) z mascarpone i śmietaną). Teraz czas na krem z serka naturalnego ;-) Składniki Serek śmietankowy 350g serka śmietankowego, kremowego, naturalnego (typu Twój smak, Philadelphia) Cu The post Krem do babeczek z serka śmietankowego i kremówki appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Ciasto Michaszek wg Aleex 141

cukru • 2/3 szklanki mąki pszennej • 2 łyżki kakao • 3 łyżki mąki ziemniaczanej • 1 łyżeczka proszku do pieczenia • szczypta soli Masa: • 500 ml śmietanki 30% lub 36% • 500 g serka mascarpone • 3 łyżki nutelli • 250 g cukierków Michałków Bita śmietana: • 500 ml śmietanki 30% • 2 łyżki cukru pudru • 1 łyżka żelatyny Dodatkowo: • 1/2 słoiczka dżemu z czarnej porzeczki • 1/2 szklanki mocnej(...)blaszce do całkowitego wystudzenia. 9. Wystudzony biszkopt przekroić na dwa blaty. 10. Schłodzoną śmietankę wlać do miski i ubijać mikserem. Gdy śmietanka zacznie gęstnieć, dodać w kilku porcjach serek mascarpone i nutellę, zmiksować do połączenia składników. 11. Na koniec wmieszać do masy starte na tarce cukierki Michałki. 12. Przygotować bitą śmietanę: żelatynę rozpuścić w 2 łyżkach gorącej wody i przestudzić

W mojej kuchni
CIASTO BRZOSKWINIOWO KAKAOWE 111

kakaowe możecie zobaczyć w filmiku .  Serdecznie zapraszam do oglądania. Subskrybuj kanał RITA creative a nie ominą Cię nowe przepisy.  SKŁADNIKI: Masa kremowa: śmietanka kremówka 30% ( 600 ml.) mascarpone ( 500 g ) cukier puder ( 3 łyżki ) kakao (2 łyżki) żelatyna (3 łyżki) + gorąca woda ( pół szklanki ) łezki czekoladowe (120 g)  Mus brzoskwiniowy: brzoskwinie z puszki odsączone (1 duża puszka(...)mieszamy i taki mus wstawiamy na chwilę do lodówki żeby masa brzoskwiniowa zaczęła lekko tężeć. 3.) Krem. Śmietankę kremówkę dobrze schłodzoną ubijamy. Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder, serek mascarpone, wlewamy ostudzoną żelatynę i miksujemy aż składniki dobrze się połączą. Masę dzielimy na dwie części. Do pierwszej części masy dodajemy 3 łyżki kakao i dobrze mieszamy szpatułką. Do drugiej połowy

RITA food channel
Wakacyjne ciasto maślane z owocami 140

szklanki mąkió 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2/3 szklanki mleka 2 gałązki tymianku (opcjonalnie) skórka otarta z 1/2 cytryny (opcjonalnie) Krem 350g kremowego serka twarogowego (np: President) 150g Mascarpone skórka otarta z 1/2 cytryny 1 łyżka soku z cytryny 2 płaskie łyżki cukru pudru Do tego: morele brzoskwinie czerwona porzeczka listki mięty listki tymianku kwiaty ogórecznika (opcjonalnie) Sposób przyrządzenia(...)eggs 2.5 cups of flour 1 teaspoon of baking powder 2/3 cup milk 2 sprigs thyme (optional) zest of 1/2 lemon (optional) Cream: 350g cream cheese  150g Mascarpone zest of 1/2 lemon 1 tablespoon lemon juice 2 flat spoons of powdered sugar Additionally: apricots peaches red currant mint leaves thyme leaves borage flowers (optional) Method: 1. Wash the butter

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Malinowy obłoczek z chrupką praliną 490

mąki pszennej 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia Chrupiąca pralinka: 400 g masy kajmakowej o smaku kakaowym 150 g sucharków Krem śmietankowy: 500 ml śmietany 36% 250 g serka mascarpone 120 g białej czekolady 1,5 łyżki żelatyny 1/3 szklanki gorącej wody Wierzch: 2 opakowania galaretek malinowych lub truskawkowych 2,5 szklanki wrzątku 250 g malin Biszkopt brownie: W garnku rozpuszczamy(...)białą czekoladę. Ja podgrzewałam w małym rondelku, często mieszając. Nie gotujemy! Odstawiamy do wystygnięcia. Następnie chłodzimy przez całą noc w lodówce. Następnego dnia śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy serek mascarpone.  Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Przestudzoną wlewamy do masy śmietanowej. Ponownie miksujemy (tylko do połączenia się składników). Gotowy krem wykładamy na chrupiącą pralinkę. Wygładzamy i wstawiamy do lodówki

VioletoweKucharzenie
KETO MALINOWA CHMURKA (keto, LCHF, bez glutenu) 336

znacie bo jest dość popularna. Nie wymagała większych przeróbek bo wystarczy zrezygnować z cukru, przygotować kruche ciasto na bazie mąki kokosowej, galaretkę z malinami, krem na bazie śmietany i mascarpone oraz bezę na erytrolu. Należy przygotować je dzień wcześniej, ponieważ bezę trzeba wysuszyć a później całość schłodzić. Wydawałoby się, że jest czasochłonne, ale właściwie najdłużej schodzi z bezą a reszta(...)malinową: 500 g malin 4 łyżeczki żelatyny 40 ml gorącej wody 1 łyżka soku z cytryny Składniki na krem: 400 ml schłodzonej śmietany kremówki (36%) 250 g zimnego serka mascarpone odrobina wanilii opcjonalnie słodzik do smaku ( ksylitol , erytrytol,  stewia ) – u mnie bez słodzików Przygotowanie ciasta kruchego: Wszystkie składniki na kruche ciasto zagnieść do uzyskania jednolitej konsystencji. Uważnie oddzielić

Ola la LCHF
Pavlova masą jagodową 116

Składniki: Beza – 4 białka – 200g drobnego cukru – szczypta soli Masa – 12 łyżki śmietany 18% bez laktozy – 250 g serka mascarpone – 2 łyżki cukru pudru – garść borówek amerykańskich oraz duża garść malin Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy do temperatury 170 stopni (góra – dół). Białka ubijamy w metalowej misce na sztywną pianę. Następnie dodajemy stopniowo(...)wyjęciu z piekarnika odstawiamy w chłodne miejsce do wystygnięcia. Bezę można przygotować dzień  wcześniej. Masę przygotowujemy np. godzinę przed podaniem tortu. W misce ubijamy śmietanę, serek mascarpone oraz dodajemy  2 łyżki cukru i umyte i odsączone wcześniej jagody. Miksujemy do połączenia składników. Masę wykładamy na bezę  i układamy na niej świeże owoce borówki amerykańskie i maliny

I LOVE LIFE
Zemsta teściowej 252

żółtka 3 szt, proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki, masło 100 g, galaretka z wiśniami: wiśnie wydrylowane 600 g, galaretki wiśniowe 3 szt, woda wrząca 3,5 szklanki, krem: mascarpone 250 g, śmietanka 36 % 500 ml, cukier puder 4 łyżki, beza: białka 3 szt, cukier 150 g, mąka ziemniaczana 2 łyżeczki, Sposób przygotowania: Schłodzone składniki ciasta szybko zagniatamy, owijamy(...)dodajemy wydrylowane wiśnie i mieszamy. Tężejącą galaretkę z wiśniami wylewamy na kruchy spód i wkła damy do lodówki do całkowitego zastygnięcia.  Schłodzoną śmietankę przelewamy do miski, dodajemy mascarpone oraz cukier puder. Miksujemy zaczynając od najwolniejszych obrotów miksera, stopniowo moc miksera zwiększamy. Ubijamy aż krem zrobi się bardzo gęsty. Krem wykładamy na zastygniętą galaretkę.  Beze najlepiej przygotować dzień wcześniej

kulinarne odsłony pati
Bezglutenowe placki bananowe FIT 87

banany – 2 jajka – 2 łyżki odżywki białkowej (u mnie kokosowa) – 2 łyżki mąki kokosowej – szczypta cynamonu – szczypta soli Dodatkowo (opcjonalnie): – śliwki – mascarpone – gorzka czekolada – wiórki kokosowe – chipsy kokosowe Banany rozgniatamy za pomocą widelca lub w malakserze. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Do bananów(...)dodatku tłuszczu (lub z jego minimalnym użyciem, jeśli nasza patelnia nie pozwala na smażenie bez tłuszczu) smażymy placki zgodnie z zasadą 1 łyżka = 1 placek. Placki podajemy z łyżeczką mascarpone, roztopioną czekoladą, śliwkami, wiórkami i chipsami kokosowymi. Smacznego! Artykuł Bezglutenowe placki bananowe FIT pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong
Jak zrobić naleśniki francuskie - crepes? Przepis krok po kroku 127

Propozycje dodatków do naleśników francuskich: dżem lub konfitura, np. mirabelkowa, morelowa, wiśniowa krem czekoladowy i banany masło orzechowe oraz cienkie plasterki jabłka twaróg i duszone jabłka ricotta lub mascarpone oraz konfitura z wiśni mascarpone i świeże figi serek homogenizowany i świeże owoce twarożek z miodem i orzechami włoskimi  krem z kasztanów kajmak  cukier puder oraz sok z cytryny

Chilli Czosnek i Oliwa

Proponowane wyszukiwania