mascarpone - 11293 przepisów (strona:332/753)

Czekoladowa rolada z truskawkami 114

świetnie do tego wszystkiego pasuje. Składniki (na dużą roladę): 5 jajek 150g cukru 150g mąki 3 łyżki kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Nadzienie: 250ml śmietanki 30% 250g serka mascarpone 500g truskawek Dodatkowo: cukier puder do oprószenia   Nastawiamy piekarnik do nagrzania na 200°. Blachę od piekarnika wykładamy papierem do pieczenia.   Do jajek dodajemy cukier i ubijamy mikserem(...)ciasno, aby ciasto się nie połamało. Zostawiamy w ścierce do ostygnięcia.   Gdy ciasto ostygnie, przygotowujemy krem – dobrze schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno. Miksując dalej, dodajemy od niej mascarpone i miksujemy na jednolity krem. Umyte, pozbawione szypułek truskawki kroimy w ćwiartki. Około 1/4 truskawek rozgniatamy widelcem i dodajemy do kremu – mieszamy.   Delikatnie odwijamy roladę ze ścierki. Smarujemy

Smaczna Strona
BEZA PAVLOVA 173

suszyć około 2 godzin, po czym wyłączyć piekarnik i studzić bezę przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Składniki na masę śmietanową: * 500 ml śmietany kremówki 36%   * 250 g serka mascarpone * 3 łyżki cukru pudru Wykonanie: Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać serek mascarpone i cukier puder, wymieszać. Bezę wyłożyć na paterę do tortu, wyłożyć na nią masę

Zrób to smacznie
Malinowa chmurka 197

Galaretkę z owocami odłożyć do lekkiego zgęstnienia i wyłożyć na wystudzone ciasto kruche. Włożyć do lodówki do całego zastygnięcia. Składniki krem: 500 ml kremówki 36% 250 g serka mascarpone  3 łyżki cukru pudru Wykonanie: Serek mascarpone i kremówkę (schłodzoną wcześniej przez minimum 12 godzin ) umieścić w misie miksera i ubijać do otrzymania gęstego kremu. Pod koniec ubijania dodać

Krakowskie smaki Ani
Ciasto arbuz. 266

jajka 1/2 szklanki cukru 450 g. Szpinaku mrożonego 1/2 szklanki oleju 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia Na masę śmietanową: 250 ml. śmietanki 30 % 250 g. mascarpone 1 łyżka cukru waniliowego (miałam swojski) 1 płaska łyżka żelatyny 4 łyżki ciepłej wody Dodatkowo: 2 galaretki truskawkowe 3 szklanki gorącej wody borówki amerykańskie Wykonanie: Szpinak rozmrozić i mocno odcisnąć(...)minut. Po wystudzeniu, odciąć górę ciasta. Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie. Zostawić do stężenia. Żelatynę rozpuścić w ciepłej wodzie. Śmietanę ubić. Wsypać cukier, jeszcze chwilę ubijać, następnie dodać mascarpone. Zmiksowałam do połączenia składników. Do żelatyny, dodać łyżkę masy śmietanowej i wymieszać. Następnie, żelatynę dodać do masy śmietanowej. Zmiksować. Gotową masę śmietanową, wyłożyć na ciasto. Na wierzchu, ułożyć borówki amerykańskie

Agusiowe smakołyki
Tarta karmelowo -śmietankowa na kruchym spodzie 117

masłem i oprószyć mąką pszenną. Schłodzone ciasto po nakłuwać widelcem, piec 180 st. 15-20 min. Wyjąć, wystudzić. Krem kajmakowy: 3 łyżki kajmaku z puszki 1/2 opakowania  serka mascarpone (250 g.), schłodzonego zmiksować krótko serek z kajmakiem. Wyłożyć na wystudzony kruchy spód. Krem śmietanowy: 1/2 opakowania serka mascarpone (opakowanie 250g) 1,5 szklanki śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru

Kubki smaku
Kremowy sernik w kropki na migdałowym spodzie 154

mocno owocowy. Wszystkie kulki i polewa w serniku zrobione z musu z owoców.   Pachnie latem, owocami, jest bajecznie aksamitny, kremowy dzięki twarogowi   z dodatkiem włoskiego  mascarpone.  Przekonałam się że dobry sernik na zimno musi być zrobiony z dobrego sera. Ten który wykorzystałam własnie taki jest.  Nie znajdziecie w nim żadnych dodatków, wypełniaczy tylko(...)truskawek 1 łyżka cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny kropki jagodowe: 40 dkg jagód 100 ml wody 2 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny sernik: 1 kg twarogu z mascarpone President 125 ml mleka 125 ml śmietany kremówki 30 % 1 galaretka zielona u mnie gruszkowa może być żółta 2 łyżeczki żelatyny 1 łyżka cukru pudru polewa malinowa

wesoła kuchnia
Truskawkowiec 202

pewno orzeźwi Was w te upalne dni :). To spora, podzielna porcja truskawkowego szczęścia, polecam :). Przepis, z moimi drobnymi modyfikacjami, pochodzi ze strony Moje Wypieki. Składniki: 500 g serka mascarpone lub twarogu sernikowego ( najlepiej z wiaderka ), w temperaturze pokojowej 1 szklanka ( 250 ml ) śmietanki kremówki 30% lub 36%, schłodzonej około 5 łyżek cukru pudru ( do smaku ) 700 - 750 g truskawek(...)rozpuścić w 1,5 szklanki przegotowanej, gorącej wody, odstawić do wystudzenia. Połowę ilości truskawek zmiksować z cukrem pudrem na gładki mus. Drugą połowę truskawek pokroić na mniejsze kawałki. Serek mascarpone ( lub ser z wiaderka ) umieścić w naczyniu i chwilę miksować ( około 1 minutę ). Dodać mus truskawkowy i zmiksować do połączenia. Powoli wlewać wystudzone galaretki cały czas miksując. Schłodzoną śmietankę kremówkę

Opowieści z piekarnika
Sernik z mascarpone i musem morelowym 132

spód: * 15 dkg mąki * 15 dkg cukru * 2 jajka rozmiar L * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * 1 łyżka kakao * 4 łyżki oleju Masa serowa: * 400 g serka mascarpone  * 200 ml śmietanki 30% * 3 łyżki cukru pudru * 1 śmietan - fix * 1 łyżeczka cukru wanilinowego ze skórką cytryny Mus: *700 ml zblendowanych moreli * 2 galaretki brzoskwiniowa i cytrynowa(...)masę.   Przelałam ciasto do foremki 24 x 21 cm wyłożonej papierem do pieczenia.   Piekłam w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 25 minut.   Serek mascarpone zmiksowałam z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym.   śmietanę razem ze śmietan - fixem ubiłam na sztywno i drewnianą łyżką wymieszałam z rozwierconym serkiem. Wyłożyłam na upieczone i wystudzone ciasto. Wstawiłam

Pieprzyć z Fantazją
Malinowa Chmurka 398

łyżki cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g masła (czyli pół kostki) Składniki na krem: 600 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego + 4 galaretki malinowe, 1 litr wody, 600 g malin Malinowa chmurka – jak to zrobić? Przygotowanie ciasta zaczynamy od zrobienia bezy. Czas(...)Malinowa chmurka – Krem śmietankowy W międzyczasie przygotowujemy krem. Mocno schłodzoną śmietanę kremówkę (można włożyć ją nawet do zamrażarki na 15 minut przed ubijaniem) ubijamy na sztywno z serkiem mascarpone i cukrem. Gotowy krem przekładamy na stężałą galaretkę i wyrównujemy szpatułką. Całość wkładamy do lodówki. Upieczoną bezę wyciągamy z piekarnika i odstawiamy do ostygnięcia. Po wystudzeniu docinamy brzegi do rozmiaru

Ciastkozercy
Sernik Tiramisu na zimno 102

biszkoptów Poncz: 250 ml słodzonego naparu z kawy rozpuszczalnej 50 ml likieru amaretto ewentualnie rumu Masa serowa: 350 ml śmietanki kremówki 40 dag serka homogenizowanego waniliowego 25 dag serka mascarpone ½ szklanki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Dr.Oetker 4 łyżeczki żelatyny Ciemne kakao do posypania Sposób przygotowania: Foremkę o podanych wymiarach wyłożyć pergaminem. Ostudzony napar kawowy wymieszać z likierem(...)amaretto ewentualnie rumem. Żelatynę zalać niewielką ilością wody-tylko do przykrycia, zostawić do napęcznienia, następnie rozpuścić do płynnej konsystencji   w gorącej kąpieli wodnej. Schłodzoną śmietankę połączyć z serkiem mascarpone ubić na gęsty krem, dodać serek homogenizowany, wsypać cukier puder oraz wlać ekstrakt z wanilii, całość zmiksować mikserem na niskich obrotach, cienkim strumieniem wlać płynną żelatynę i ponownie całość zmiksować

Wanilia i Kardamon
Krajanka tortowa Pinokio 115

pszennej mąki 50 ml mleka 2 łyżki migdałowych płatków do posypania Beza 5 białek 240 g cukru Nadzienie 300 g świeżych truskawek 500 ml śmietanki kremówki 100 g mascarpone 2 łyżki cukru pudru 4 łyżki likieru amaretto Zacznij od spodu. Nastaw piekarnik na 160ºC. Zmiksuj miękkie masło z cukrem. Następnie zacznij dodawać po jednym żółtku cały czas miksując. Wymieszaj suche(...)minut. Upieczone ciasto wyjmij i ostudź. Przekrój ciasto na pół i delikatnie oderwij od papieru. Umieść pierwszy placek na desce lub półmisku bezą do góry. Ubij śmietanę z mascarpone, cukrem i likierem. Posmaruj częścią śmietany pierwszy placek. Na wierzchu ułóż pokrojone truskawki i przykryj drugim plackiem , bezą do góry. Rękaw cukierniczy napełnij resztą śmietany i wyciśnij rozetki. Między rozetki powciskaj

codojedzenia
Deser z kaszy jaglanej i truskawek 120

śniadaniową propozycję (w dodatku jedną z moich ulubionych) Deser z kaszy jaglanej i truskawek porcja dla jednej osoby 50 g kaszy jaglanej 100 g truskawek 40 g serka mascarpone 40 g twarogu chudego orzechy nerkowca kilka kropel esencji migdałowej laska wanilii Kaszę jaglaną przełóż na sitko wypłucz dokładnie zimną wodą, następnie ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Twaróg przełóż(...)miski, dodaj serek mascarpone oraz ziarna wanilii, całość wymieszaj dokładnie. Do przecedzonej i lekko wystudzonej kaszy jaglanej dodaj kilka kropel esencji migdałowej, całość wymieszaj dokładnie. Truskawki umyj i zblenduj na gładki mus. Na dno słoika lub szerokiej szklanki wyłóż kasze jaglaną, następnie krem serowy oraz mus truskawkowy. Deser z kaszy jaglanej i truskawek udekoruj podprażonymi orzeszkami nerkowca. Deser przechowuj

365 dni dookoła kuchni
Bezowo truskawkowa rolada 115

sezonowe truskawki i mamy pyszny deser do kawy.  beza: 2/3 szklanki białek 220 g cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu winnego krem truskawkowy: 250 g serka mascarpone 200 ml śmietany kremówki 30 % 30 dkg truskawek 2 łyżeczki żelatyny polewa: 10 dkg truskawek 1/2 łyżeczki żelatyny Beza: Białka o temperaturze pokojowej ubijam na sztywno. Dodaje po łyżce cukru(...)Krem: Truskawki obieram , myję i przesmażam pokrojone  w garnku. Żelatynę namaczam w trzech łyżkach zimnej wody i rozpuszczam w mikrofalówce. Dodaję do truskawek i mieszam.  Kremówkę i mascarpone ubijam na sztywno, dodaję truskawki przesmażone, wystudzone. Odkładam dwie łyżki truskawek. Nie słodzę bo beza jest słodka. Kremem smaruję naszą bezę, ale zostawiam po 1 cm z każdego boku wolnego

wesoła kuchnia
Mini sernik jaglany o smaku cappuccino i Wine & Garden Hotel w Komborni 109

małą formę 18cm (ja masę przełożyłam do różnych wielkościowo foremek i ramekinów) 300 g twarogu półtłustego zmielonego 100 g kaszy jaglanej ugotowanej z łyżką cukru pudru 100 g serka mascarpone 2 duże jajka ziarenka z 1/3 laski wanilii 4 łyżki sypkiego cappuccino waniliowego 4 łyżki cukru pudru lub według ulubionej słodkości Wykonanie Kaszę jaglaną wsypujemy na rondelka o grubym dnie(...)Twaróg mielimy, przekładamy do misy miksera, łączymy z cukrem pudrem i miksujemy, dodając w trakcie miksowania po jajku oraz po łyżce przestudzonej kaszy jaglanej. Następnie czas na wanilię, serek mascarpone i sypkie cappuccino. Masę serową przekładamy do foremek, ramekinów lub małej tortownicy. Pieczemy w 180C przez 45 – 50min. Serniki podajemy schłodzone. Obiekt składa się z trzech części – dworu

Raj dla Podniebienia

Proponowane wyszukiwania