mascarpone - 11293 przepisów (strona:335/753)

BEZA PAVLOVA Z KREMEM CYTRYNOWO – WANILIOWYM I OWOCAMI 96

taka, jak chciałam! Bezowych wypieków Wam życzę! Składniki białka z 5 jajek 250g cukru pudru 1,5 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1,5 łyżeczki octu jabłkowego krem 100 g serka mascarpone 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka esencji waniliowej 3 łyżeczki cukru pudru 70-80g śmietanki 36% dekoracja świeże truskawki, borówki, kwiaty Wykonanie Białka powinny być w temperaturze pokojowej(...)Bezę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 120C. W tej temperaturze pieczemy ją ok. 15 min, a następnie zmniejszamy do 90-100C i tak pieczemy (suszymy) przez ok. 3h. Mascarpone miksujemy ze śmietanką, cukrem, wanilią i sokiem z cytryny. Gotowy krem wykładamy na wierzch bezy. Dekorujemy świeżymy owocami. Kroimy słuszne kawałki i … delektujemy się! Wszystkiego smacznego! Artykuł BEZA PAVLOVA

Raj dla Podniebienia
Filadelfia z wiśniami bez pieczenia 114

strony   "kulinarne przeboje" Składniki: na spód: 300 g herbatników maślanych 350 g kremu czekoladowo-orzechowego(nutella) na krem serowy: 300g sera sernikowego 500 ml śmietanki 36 % 250 g mascarpone 75 ml gorącej wody 100g cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny łyżeczka ekstraktu waniliowego lub cukier waniliowy na wierzch: 2 galaretki wiśniowe  ok 650-700 g wiśni do ciast(...)mocno gorącej wody,odstawiamy żeby lekko przestygła,ale nie stężała), Ubijamy śmietanę na sztywno,dodajemy cukier i ekstrakt waniliowy,następnie po łyżce wymieszany ser sernikowy z mascarpone ,miksować do połączenia się składników,następnie do naszej rozpuszczonej żelatyny dodajemy ok 2-3 łyżki masy śmietanowo-serowej i mieszamy,następnie przelewamy wszystko do reszty masy i jeszcze kilka sekund miksujemy,żeby się

Swojskie jedzonko
Sernik bez cukru z pulpą z mango i kokosem 224

jest absolutnie przepyszny, koniecznie go wypróbujcie jeśli lubicie kremowe i wilgotne serniki. Polecamy :) Składniki: (tortownica 22 cm) 400 g mielonego twarogu,  200 g serka homogenizowanego naturalnego, 250 g mascarpone, 240 g śmietanki kremówki 30%, 2 całe jajka, 2 żółtka, 9 łyżek ksylitolu, 2 łyżki syropu z agawy, 1,5 łyżeczki ekstraktu z wanilii, 3 łyżki drobnych wiórków kokosowych Spód(...)spód dla sernika. Tak przygotowany kokosowy spód wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i podpiekamy przez 10-15 minut . W między czasie do misy miksera wkładamy zmielony twaróg, mascarpone i serek homogenizowany - miksujemy całość przez chwilę do połączenia się składników. Następnie dodajemy ksylitol, syrop z agawy, ekstrakt z wanilii i śmietankę kremówkę. Miksujemy całość przez 1-2 minuty

Plate of Joy
Filadelfia z wiśniami bez pieczenia 172

strony   "kulinarne przeboje" Składniki: na spód: 300 g herbatników maślanych 350 g kremu czekoladowo-orzechowego(nutella) na krem serowy: 300g sera sernikowego 500 ml śmietanki 36 % 250 g mascarpone 75 ml gorącej wody 100g cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny łyżeczka ekstraktu waniliowego lub cukier waniliowy na wierzch: 2 galaretki wiśniowe  ok 650-700 g wiśni do ciast(...)mocno gorącej wody,odstawiamy żeby lekko przestygła,ale nie stężała), Ubijamy śmietanę na sztywno,dodajemy cukier i ekstrakt waniliowy,następnie po łyżce wymieszany ser sernikowy z mascarpone ,miksować do połączenia się składników,następnie do naszej rozpuszczonej żelatyny dodajemy ok 2-3 łyżki masy śmietanowo-serowej i mieszamy,następnie przelewamy wszystko do reszty masy i jeszcze kilka sekund miksujemy,żeby się

Swojskie jedzonko
Krem z truflami 229

prawdę jest pyszny. Krem wykorzystałam do dekoracji babeczek jogurtowo-cytrynowych. Składniki: Krem truflowy: 200 ml kremówki 36% 180 g cukierków trufli 60 g czekolady gorzkiej 80 g mascarpone  Przygotowanie: Krem truflowy: Dzień wcześniej podgrzać kremówkę wsypać drobno pokrojone trufle i czekoladę. Mieszając silikonową łopatką podgrzewać na średnim ogniu do momentu rozpuszczenia się cukierków. Zdjąć z ognia przykryć folią spożywczą(...)zrobił się "kożuch" i ostudzić. Zimną czekoladową kremówkę włożyć na kilka godzin do lodówki a najlepiej na całą noc. Do zimnej kremówki dodać zimne mascarpone i zmiksować na sztywny krem.   Przepis na krem truflowy z bloga Słodki Pomysł

Ala piecze i gotuje
Tort fiołkowy 107

szklanki wody 1 cytryna 5 łyżek cukru trzcinowego galaretka fiołkowa: 1/2 porcji syropu fiołkowego / 200 ml około/ 2 łyżeczki żelatyny płaskie 125 ml wody krem fiołkowy: 250 g mascarpone 350 ml śmietany kremówki 36 % 1 łyżeczka żelatyny 150 g czekolady białej 1/2 porcji syropu fiołkowego /200 ml około/ nasączenie: 1 cytryna 125 ml wina 80 ml wody dekoracja: fiołki orzeszki(...)wolny gaz. Cały czas mieszam i podgrzewam aż się czekolada rozpuści, nie wolno zagotować. Jak przestygnie wstawiam na noc do lodówki. Na drugi dzień, do śmietany z czekoladą, dodaje mascarpone, galaretkę fiołkową i ubijam mikserem. Galaretka połączy się z kremem. Przełożenie: Biszkopt kroję na trzy blaty. Dolny blat nasączam ponczem, smaruję 1/3 kremu, układam galaretkę, zsunęłam ją z talerza. Talerz

wesoła kuchnia
Ciasto porzeczkowy raj. 223

szklanka cukru 1 szklanka maki pszennej 3 łyżki maki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek wiórek kokosowych Na krem: 900 ml. śmietany 30% 250 g. serka mascarpone 1 czubata łyżka cukru pudru 1 mały słoik dżemu z czarnej porzeczki (miałam swojski w słoiczku po musztardzie) Dodatkowo: wiórki kokosowe do dekoracji Wykonanie: Białka ubić ze szczyptą soli, następnie(...)łyżką. Gotowe ciasto, przełożyć na prostokątną blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni, 25-30 minut. Zostawić do wystudzenia. Śmietankę ubić na krem, dodać mascarpone i cukier puder. Zmiksować. Na koniec dodać dżem i zmiksować do połączenia składników. Biszkopt przekroić na dwa blaty. Na dolny blat, wyłożyć większą część kremu. Przykryć drugim blatem i wyłożyć

Agusiowe smakołyki
Babeczki biszkoptowe z truskawkami 133

tartaletkach układamy świeże, pokrojone truskawki, przy pomocy łyżki polewamy je resztą tężejącej galaretki, odstawiamy do lodówki aby masa stężała. Możemy też zrobić krem na bazie bitej śmietany i serka mascarpone. Śmietanę miksujemy z cukrem pudrem i dodajemy mascarpone. Gotowy krem przekładamy na wystudzone tartaletki i ozdabiamy truskawkami. Przed podaniem posypujemy tartaletki cukrem pudrem. Smacznego! The post Babeczki biszkoptowe z truskawkami

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Śmietankowe naleśniki z serem z dżemem z borówek i z siekanymi orzechami 159

śmietanki 30% 400 ml mleka 15 dużych łyżek mąki pszennej łyżka oleju 3-4 łyżki cukru 4 jajka cukier waniliowy Składniki na ser: kostka białego sera półtłustego 250g serka mascarpone cukier do smaku łyżeczka cynamonu dżem borówkowy garść orzechów włoskich Przygotowanie:  Jajka wbijamy do wysokiej miski. Ubijamy stopniowo dodając cukier i cukier waniliowy. Ubijamy do powstania puszystej jednolitej masy(...)Wyrabiamy mikserem ciasto, aż powstaną pęcherzyki powietrza. Odstawiamy ciasto w ciepłe miejsce na około 30 do 60 minut. Smażymy z obu stron na patelni bez tłuszczu. Ser z serkiem mascarpone mieszamy z cukrem i cynamonem. Smarujemy masą naleśniki. Zawijamy w trójkąty i polewamy dżemem borówkowym. Siekamy orzechy drobno i posypujemy całość przed podaniem. Smacznego

ChilliJemy
Sernik kokosowy Bounty na zimno 134

przygotowania: 60 minut + czas chłodzenia Proporcje na tortownicę o średnicy 20 cm Składniki Spód: 170 ciastek kokosowych 45 g rozpuszczonego masła 3 czubate łyżeczki kakao Masa kokosowa: 250 g mascarpone w temperaturze pokojowej  1 szklanka naturalnego jogurtu w temperaturze pokojowej  1/2 szklanki cukru pudru 3 łyżki likieru kokosowego 1 szklanka śmietanki kokosowej* 50 g wiórków kokosowej(...)wiórki kokosowe Wykonanie: Składniki na spód ciasta dokładnie blendujemy, a następnie wykładamy na dno tortownicy, delikatnie dociskając do jej dna. Tortownicę wkładamy do lodówki. Do miski wkładamy jogurt, mascarpone, cukier, likier i wiórki. Wszystko miksujemy, aż do uzyskania jednolitej masy.  Żelatynę zalewamy zimna woda i odstawiamy na 10 minut. Następnie delikatnie podgrzewamy w mikrofali, nie dopuszczając do jej zagotowania

Kulinarne przygody Gatity
Tort pomidorowy wytrawny 133

Przelewamy ciasto do tortownicy i pieczemy ok. 45 minut w 160 stopniach.C. Po tym czasie sprawdzamy patyczkiem. Jeśli będzie mokry dopiekamy jeszcze ok 10 minut.   Krem: 500 ml mascarpone lub serka naturalnego opakowanie sera feta 200 ml schłodzonej śmietanki kremówki otarta skórka z cytryny (ok. pół łyżeczki) Kremówkę ubijamy. Mascarpone lub serek naturalny miksujemy na gładko z fetą. Następnie

AZgotuj!
Wielkanocny tort pod motylem 156

curd: 500 ml pulpy z mango/ 2 duże mango/ 2 łyżki masła 1 pomarańcza 5 łyżeczek mąki ziemniaczanej 2 jajka  2 łyżki śmietany kremówki śmietana: 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 400 ml śmietany kremówki poncz: 1 cytryna 100 ml wina białego 50 ml wody pozostałe: kulki kokosowe zielony barwnik kawałek mango 50 g czekolady białej lukier(...)ubijam z cukrem. Dodaje do mango i dalej podgrzewam aż  masa zagotuje się i zacznie gęstnieć. Na końcu dodaję masło. Odstawiam do przestygnięcia, wtedy jeszcze zgęstnieje.  Śmietana: Mascarpone, śmietanę, puder przekładam do miski i ubijam mikserem. Poncz: W szklance mieszam sok z cytryny, wino i wodę przegotowaną. Wykonanie: Biszkopt, curd, ciastka robię dzień wcześniej. Na drugi dzień kroję

wesoła kuchnia
TORCIK TRUSKAWKOWY 107

mąki ziemniaczanej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki oleju KREM KOKOSOWY: 300 ml śmietanki kremówki 36% 250 ml śmietanki kokosowej 200 g białej czekolady 350 g serka mascarpone 100 g wiórek kokosowych 30 g płatków migdałowych DEKORACJA: truskawki posypka czekoladowa dżem truskawkowy herbata do nasączenia biszkoptu Przygotowujemy krem: Śmietanki wymieszać ze sobą. Doprowadzić do wrzenia, zdjąć z ognia(...)czekoladę i zostawić na 2 minuty. Po tym czasie wymieszać czekoladę ze śmietanką aż się rozpuści. Wstawić do lodówki na 12 godzin pod przykryciem. PO 12 godzinach dodać serek mascarpone i miksować aż masa będzie gęsta.. Dodać wiórki i wymieszać do połączenia się składników.  Przygotowujemy biszkopt: Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Dodać cukier

Kuchnia w oparach
Risotto z cukinią i boczkiem 186

biała cebula 300 g ryżu arborio 150 ml białego wytrawnego wina 150 g wędzonego boczku 2 male cukinie (ok. 600g) 750 ml białego wytrawnego wina 2 łyżki serka mascarpone 4 łyżki startego parmezanu  natka pietruszki do posypania PRZYGOTOWANIE Warzywa i boczek kroimy w drobną kostkę.  Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę z masłem i szklimy cebulę. Dodajemy boczek(...)wchłonie płyn dodajemy kolejną chochlę - i tak do czasu aż ryż zmięknie (około 15- 20 min). Na ostatnie 4-5 min dodajemy cukinię. Zdejmujemy z ognia, doprawiamy pieprzem, dorzucamy mascarpone i parmezan i dokładnie mieszamy. Przykrywamy risotto na 3-4 minut, by doszło. Od razu podajemy :) Smacznego!   Zapraszam do polubienia mojej  strony na Facebooku  oraz śledzenia

Moje Kuchenne Rewelacje

Proponowane wyszukiwania