przygotowaniu. Polecam wszystkim którzy nie mają czasu piec a chcą zjeść pyszne, słodkie ciasto. SKŁADNIKI : 700 ml śmietany 30 % 1 puszka - 400 g kajmaku 250 g mascarpone 2 cukry wanilinowe po 16 g 30 g cukru 8 g żelatyny spożywczej ( 1 łyżka z czubkiem ) 300 g herbatniki czekoladowe 150 g herbatniki jasne(...)wsypujemy cukry, wkładamy motylek i ubijamy 2-3 minuty obroty 4. W razie konieczności czas wydłużyć. Żelatynę należy rozpuścić w 1/4 szklance wody i ostudzić. Do ubitej śmietany dodajemy Mascarpone i wlewamy żelatynę stopniowo ( najlepiej podczas ucierania wlać ją strumyczkiem aby nie powstały grudki, od razu miksujemy 1 minute, obroty 3. W blaszce układamy 1 warstwę ciemnych herbatników
Kulinarne Fantazje MarioliDeser zawsze kojarzy się z czymś słodkim. Dziś proponujemy Wam jednak trochę inne połączenie smaków, które nie jest tak jednoznaczne. Składniki: - serek mascarpone 250 g - tabliczka czekolady (my wybraliśmy Milka Bubbly White) - paczka herbatników - 4 łyżki czystej wódki - 2 łyżki soku z cytryny - 1/2 granatu :) Czekoladę trzemy na tarce lub rozpuszczamy w kąpieli wodnej i dodajemy(...)mascarpone, razem z sokiem z cytryny. Całość mieszamy za pomocą miksera na jednolitą masę. Herbatniki kruszymy, łączymy z alkoholem i wkładamy na dno pucharków. Kolejna warstwa to przygotowana wcześniej masa serowo - czekoladowa. Na samą górę kładziemy pestki granatu. Całość wygląda fantastycznie i do tego super smakuje. Czas przygotowania: około 20 min Porcje: 4 sztuki SMACZNEGO
Związek na patelniłyzki cukru 2) CIASTO: 🍓 125 gr. mąki samorosnącej 🍓 125 gr. masła 🍓 125 gr. cukru 🍓 2 jajka 🍓 2 łyzki mleka 🍓 1 łyżeczka cukru waniliowego 3) KREM DO OZDOBY: 🍓 250 gr.serka mascarpone 🍓 200 ml. śmietany kremówki 🍓 3 łyżki cukru pudru 🍓 truskawki do dekoracji około 250 gr. WYKONANIE: MUS: Miksujemy 400 gr. truskawek, przecedzamy przez sito żebypozbyć się ziarenek, dodajemy 2 łyżki cukru(...)nagrzanego piekarnika i pieczemy w 160*C 25 min. Gotowe babeczki zostawiamy do ostudzenia a my w tym czasie zrobimy krem do dekoracji. KREM DO DEKORACJI: 250 gr. serka mascarpone mieszamy ze smietaną kremówką (ok 200 ml), trzema łyzkami cukru pudru i miksujemy na najwyższych obrotach do momentu uzyskania kremu. Dodajemy resztę wcześniej zrobionego musu truskawkowego i niedokładnie mieszamy szpatułką
Rita creativerzeczy! SKŁADNIKI: torcik jogurtowy z czarną porzeczką - składniki SPÓD: 22 ciasteczka oreo 60 gr. miękkiego masła MASA: 200 ml. śmietanki 30 % 400 gr. jogurtu greckiego 200 gr. serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru 3 łyżki żelatyny + 1/2 szkl. gorącej wody 1 galaretka zielona + 2 szkl. gorącej wody 400 gr. czarnych porzeczek DEKORACJA: czarne porzeczki 200 ml. mleka -1 op. śnieżki(...)tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. do misy miksera wlewamy 200 ml. śmietanki 30 % i ubijamy na krem. Następnie dodajemy 4 łyżki cukru pudru ciągle mieszając, 200 gr. serka mascarpone, 400 gr. jogurtu greckiego i ostudzona żelatynę. Chwilkę jeszcze miksujemy. Połowę masy przelewamy do tortownicy na spód ciasteczkowy. Do drugiej połowy masy dodajemy 400 gr. czarnych porzeczek i dobrze mieszamy. Masę
Rita creativeCzekoladowe Trufle pająki. Dzisiaj pochwalę się moimi czekoladowymi truflami pająkami. Są smaczne, łatwe w zrobieniu i idealnie nadają się na imprezę Halloween. SKŁADNIKI: ciasteczka oreo 12 szt. serek mascarpone 200 gr. gorzka czekolada 40gr. ciemno brązowa posypka. kolorowa posypka. kandyzowana skórka pomarańczy do zrobienia oczek. WYKONANIE: 40 gr. gorzkiej czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub w mikrofali płynną czekoladę przelewamy(...)pisakiem z płynną czekoladą rysujemy duże literki L ( będą to nóżki pająka) i wstawiamy do zamrażarki na 10 min. w blenderze mieszamy 12 ciasteczek oreo z 200 gr. serkiem mascarpone. Masę wstawiamy do zamrażarki na 10 min. z zimnej masy lepimy kulki i obtaczamy je w ciemnobrązowej posypce. nóżki pająka wyciągamy z zamrażarki i dekorujemy nimi kulki wsadzając
Rita creativeamaretto Do garnka wlewamy kawę. Dodajemy cukier. Gotujemy, aż powstanie kawowy syrop. Studzimy. Dodajemy amaretto. Mieszamy. Masa: 6 żółtek 1/3 szklanki wody 3/4 szklanki cukru 500g serka mascarpone Do garnka wlewamy 1/3 szklanki wody, dodajemy cukier, zagotowujemy, aż powstanie dość gęsty syrop. Żółtka ubijamy na puch, stopniowo dolewając syrop cukrowy. Miksujemy na puszystą masę. Do ubitych żółtek dodajemy stopniowo(...)serek mascarpone. Łączymy z masą żółtkową. WYKONANIE: warstwa biszkoptów podłużnych+ 1/3 ponczu 1/3 masy warstwa biszkoptów okrągłych+ 1/3 ponczu 1/3 masy warstwa biszkoptów podłużnych+ 1/3 ponczu 1/3 masy obficie posypujemy przez sito prawdziwym kakao chłodzimy w lodówce minimum 4 godziny Smacznego
Domowe ciastaDodajemy powoli wystudzoną masę czekoladową. Miksujemy do uzyskania gęstego kremu. Składniki na masę śmietankową: ¾ szklanki kremówki fix do śmietan lub masa śmietanowa cukier puder do smaku 250 g serka mascarpone Kremówkę miksujemy na sztywno z fixem i pudrem. Dodajemy po łyżce serka mascarpone, mieszając drewnianą łyżką(nie miksujemy). Składniki na nasączenie: 100 ml rumu 100 ml przegotowanej wody+ 1 łyżka
Domowe ciastazmielonych orzechów włoskich ½ szklanki zmielonych herbatników kakaowych 5 łyżek kremu orzechowego np nutella 2 listki lub łyżeczki zwykłej żelatyny Krem śmietankowy: 300 ml śmietany kremówki 25 dag serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 1 puszka kajmaku 15 dag herbatników kakaowych 30 dag herbatników maślanych 7 dag gorzkiej czekolady SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Krem orzechowy: Żelatynę w listkach namaczamy w zimnej(...)gęsty sztywny krem, następnie dodajemy po łyżce krem orzechowy. Wsypujemy zmielone orzechy i herbatniki a na końcu cienkim strumieniem płynną żelatynę, delikatnie na niskich obrotach miksera mieszamy. Krem śmietankowy: Mascarpone i śmietankę prosto z lodówki umieszczamy w misie miksera, miksujemy na gęsty krem, pod koniec wsypujemy cukrem pudrem, krótko miksujemy, tylko do połączenia. Złożenie ciasta: Foremkę o wymiarach 23/27
Wanilia i Kardamonporcje): 1 łyżka masła 150ml ryżu arborio (trochę ponad pół szklanki) 500ml wody 0,5 kostki Bulionu warzywnego Vegeta Natur natka pietruszki 2 ząbki czosnku pieprz 2-3 łyżki mascarpone rozpuść masło na patelni i dodaj do niego ryż smaż ryż na małym ogniu cały czas mieszając aż [...] Artykuł RISOTTO Z PIETRUSZKĄ I MASCARPONE pochodzi z serwisu sandrafrej.com
SandraFrej.comfrużelina: 300 g owoców leśnych (możesz użyć mrożonych) pół szklanki cukru 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej 2 łyżeczki żelatyny w proszku Składniki krem: 250 g śmietany 36% 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: owoce do ozdobienia tortu – świeże owoce takie jak truskawki, borówki, jeżyny, kiwi, dodatkowo możesz użyć listków mięty tuż przed podaniem. PRZYGOTOWANIE: Blaty tortu(...)wystarczy 2-3 łyżki wody. Dodaj żelatynę do gorących jeszcze owoców, wymieszaj i schłódź. Kiedy frużelina wstępnie ostygnie wstaw ją do lodówki aby odrobinę stężała. Do miski dodaj śmietanę, mascarpone i cukier. Miksuj całość aż krem się ubije, około 7-9 minut. Jeśli góra ciasta jest nierówna bo się nieco zapadła odkrój boki aby stworzyć w miarę równą powierzchnię. Przekrój
nietylkopasta.plmasę: 2 szklanki (250 ml) płatków śniadaniowych „Kangus” (około 80 g) 1 szklanka (250 ml) ryżu preparowanego (około 25 g) 200 g delikatnego serka twarogowego (np. President ) 250 g mascarpone 1 szklanka (250 ml) słodzonego mleka zagęszczonego (350 g) 3 łyżeczki żelatyny (15 g) 70 ml gorącego mleka 500 ml śmietanki 30% lub 36% na polewę: 200 g czekolady mlecznej(...)mleko i dokładnie mieszam, tak aby żelatyna się rozpuściła, tak przygotowaną żelatynę odstawiam na czas przygotowania masy. Do miski przelewam dobrze schłodzoną śmietankę i ubijam na sztywno. Następnie dodaję mascarpone, przez chwilę miksuję, dodaję serek twarogowy i nadal miksuję, żeby składniki się połączyły. Następnie dodaję zagęszczone mleko i miksuję do połączenia się składników, na koniec dodaję żelatynę i jeszcze chwilę
Uwaga Babcia Gotujeposiekanych orzechów włoskich 50 g wiórków kokosowych 200 g mąki pełnoziarnistej 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody szczypta soli Krem: 400 g serka mascarpone 4 łyżki masła orzechowego 4 łyżki erytytolu/ksylitolu (opcjonalnie) szczypta soli Wykonanie: Piekarnik nagrzać do 150 stopni C. Ciasto: Jajka ubić do podwojenia objętości. Dodawać powoli rytrytol i ciągle ubijać aż masa(...)sól, wymieszać. Przesypać do miski z marchewką i delikatnie połączyć wszystkie składniki. Ciasto wyłożyć do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy piec przez 1 godzinę lub do suchego patyczka. Krem: Mascarpone przełożyć do miski i zmiksować z dodatkiem masła orzechowego (i opcjonalnie ksylitolu i soli, jeśli nie było ich jej w składzie masła), przez około 1 - 2 minuty, do podwojenia objętości
Healthy food explorerduże jajka (rozm. L) 375 g cukru 200 g mąki szczypta soli składniki na krem: 300 ml śmietany kremówki (min. 30%) 4 łyżki cukru pudru 500 g serka mascarpone aromat miętowy zielony barwnik spożywczy składniki na polewę: 50 g masła 30 g cukru 1-2 łyżki mleka 3 łyżki kakao Sposób przygotowania: Piekarnik rozgrzewam do 160 stopni Celsjusza(...)piekę ok. 45 minut. Środek powinien być nieco zbity i wilgotny. Po upieczeniu wyjmuję z pieca i studzę. Kremówkę ubijam z cukrem pudrem na sztywną masę. Dodaję schłodzone mascarpone, aromat miętowy oraz barwnik. Miksuję na jednolitą, gładką masę i do czasu wyłożenia na ciasto schładzam w lodówce. Polewa: masło rozpuszczam w rondelku wraz z cukrem. Zdejmuję z ognia, dodaję
W kuchni Karmel-itkiorzechów włoskich zmielonych 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2/3 szkl mąki tortowej 50 g czekolady mlecznej (ja użyłam mlecznej z nadzieniem truskawkowym Wedla) krem 350 g serka mascarpone 100 g czekolady mlecznej (stopionej) 50 g czekolady gorzkiej (stopionej) 250 g śmietanki 36% 2 łyżki cukru pudru 2-3 krople olejku migdałowego beza 5 białek 5 płaskich łyżek cukru pudru(...)przekrawania ciasta w przypadku, gdy całość pieczemy w jednej. Orzechowe blaty wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180C i pieczemy ok. 35-45min. krem Do misy miksera przekładamy serek mascarpone, śmietankę i stopione (przestudzone) czekolady. Całość miksujemy na gładki krem. Dodajemy cukier i olejek. Miksujemy do uzyskania puszystego, gładkiego kremu. Krem schładzamy w lodówce. tort Na paterze układamy blat orzechowy
Raj dla Podniebienia