mascarpone - 11293 przepisów (strona:342/753)

BABECZKI TRUSKAWKOWE 99

łyzki cukru 2) CIASTO: 🍓 125 gr. mąki samorosnącej 🍓 125 gr. masła 🍓 125 gr. cukru 🍓 2 jajka 🍓 2 łyzki mleka 🍓 1 łyżeczka cukru waniliowego 3) KREM DO OZDOBY: 🍓 250 gr.serka mascarpone 🍓 200 ml. śmietany kremówki 🍓 3 łyżki cukru pudru 🍓 truskawki do dekoracji około 250 gr. WYKONANIE: MUS: Miksujemy 400 gr. truskawek, przecedzamy przez sito żebypozbyć się ziarenek, dodajemy 2 łyżki cukru(...)nagrzanego piekarnika i pieczemy w 160*C 25 min. Gotowe babeczki zostawiamy do ostudzenia a my w tym czasie zrobimy krem do dekoracji. KREM DO DEKORACJI: 250 gr. serka mascarpone mieszamy ze smietaną kremówką (ok 200 ml), trzema łyzkami cukru pudru i miksujemy na najwyższych obrotach do momentu uzyskania kremu. Dodajemy resztę wcześniej zrobionego musu truskawkowego i niedokładnie mieszamy szpatułką

Rita creative
TORCIK JOGURTOWY Z CZARNĄ PORZECZKA 124

rzeczy! SKŁADNIKI: torcik jogurtowy z czarną porzeczką - składniki SPÓD: 22 ciasteczka oreo 60 gr. miękkiego masła MASA: 200 ml. śmietanki 30 % 400 gr. jogurtu greckiego 200 gr. serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru 3 łyżki żelatyny + 1/2 szkl. gorącej wody 1 galaretka zielona + 2 szkl. gorącej wody 400 gr. czarnych porzeczek DEKORACJA: czarne porzeczki 200 ml. mleka -1 op. śnieżki(...)tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. do misy miksera wlewamy 200 ml. śmietanki 30 % i ubijamy na krem. Następnie dodajemy 4 łyżki cukru pudru ciągle mieszając, 200 gr. serka mascarpone, 400 gr. jogurtu greckiego i ostudzona żelatynę. Chwilkę jeszcze miksujemy. Połowę masy przelewamy do tortownicy na spód ciasteczkowy. Do drugiej połowy masy dodajemy 400 gr. czarnych porzeczek i dobrze mieszamy. Masę

Rita creative
TRUFLE PAJĄKI na Halloween 118

Czekoladowe Trufle pająki. Dzisiaj pochwalę się moimi czekoladowymi truflami pająkami. Są smaczne, łatwe w zrobieniu i idealnie nadają się na imprezę Halloween. SKŁADNIKI: ciasteczka oreo 12 szt. serek mascarpone 200 gr. gorzka czekolada 40gr. ciemno brązowa posypka. kolorowa posypka. kandyzowana skórka pomarańczy do zrobienia oczek. WYKONANIE: 40 gr. gorzkiej czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub w mikrofali płynną czekoladę przelewamy(...)pisakiem z płynną czekoladą rysujemy duże literki L ( będą to nóżki pająka) i wstawiamy do zamrażarki na 10 min. w blenderze mieszamy 12 ciasteczek oreo z 200 gr. serkiem mascarpone. Masę wstawiamy do zamrażarki na 10 min. z zimnej masy lepimy kulki i obtaczamy je w ciemnobrązowej posypce. nóżki pająka wyciągamy z zamrażarki i dekorujemy nimi kulki wsadzając

Rita creative
Tiramisu Amaretto 170

amaretto Do garnka wlewamy kawę. Dodajemy cukier. Gotujemy, aż powstanie kawowy syrop.  Studzimy. Dodajemy amaretto. Mieszamy. Masa: 6 żółtek 1/3 szklanki wody 3/4 szklanki cukru 500g serka mascarpone Do garnka wlewamy 1/3 szklanki wody, dodajemy cukier, zagotowujemy, aż powstanie dość gęsty syrop. Żółtka ubijamy na puch, stopniowo dolewając syrop cukrowy. Miksujemy na puszystą masę. Do ubitych żółtek dodajemy stopniowo(...)serek mascarpone.  Łączymy z masą żółtkową. WYKONANIE: warstwa biszkoptów podłużnych+ 1/3 ponczu   1/3 masy   warstwa biszkoptów okrągłych+ 1/3 ponczu   1/3 masy   warstwa biszkoptów podłużnych+ 1/3 ponczu   1/3 masy   obficie posypujemy przez sito prawdziwym kakao   chłodzimy w lodówce minimum 4 godziny Smacznego

Domowe ciasta
Tort orzechowo- czekoladowy 116

Dodajemy powoli wystudzoną masę czekoladową. Miksujemy do uzyskania gęstego kremu. Składniki na masę śmietankową: ¾ szklanki kremówki fix do śmietan lub masa śmietanowa cukier puder do smaku 250 g serka mascarpone Kremówkę miksujemy na sztywno z fixem i pudrem. Dodajemy po łyżce serka mascarpone, mieszając drewnianą łyżką(nie miksujemy). Składniki na nasączenie: 100 ml rumu 100 ml przegotowanej wody+ 1 łyżka

Domowe ciasta
Ciasto "Orzeszek" bez pieczenia 3229

zmielonych orzechów włoskich ½ szklanki zmielonych herbatników kakaowych 5 łyżek kremu orzechowego np nutella 2 listki lub łyżeczki zwykłej  żelatyny Krem śmietankowy: 300 ml śmietany kremówki 25 dag serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 1 puszka kajmaku 15 dag herbatników kakaowych 30 dag herbatników maślanych 7 dag gorzkiej czekolady SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Krem orzechowy: Żelatynę w listkach namaczamy w zimnej(...)gęsty sztywny krem, następnie dodajemy po łyżce krem orzechowy. Wsypujemy zmielone orzechy i herbatniki a na końcu cienkim strumieniem płynną żelatynę, delikatnie na niskich obrotach miksera mieszamy. Krem śmietankowy: Mascarpone i śmietankę prosto z lodówki umieszczamy w misie miksera, miksujemy na gęsty krem, pod koniec wsypujemy cukrem pudrem, krótko miksujemy, tylko do połączenia. Złożenie ciasta: Foremkę o wymiarach 23/27

Wanilia i Kardamon
RISOTTO Z PIETRUSZKĄ I MASCARPONE 100

porcje): 1 łyżka masła 150ml ryżu arborio (trochę ponad pół szklanki) 500ml wody 0,5 kostki Bulionu warzywnego Vegeta Natur natka pietruszki 2 ząbki czosnku pieprz 2-3 łyżki mascarpone rozpuść masło na patelni i dodaj do niego ryż smaż ryż na małym ogniu cały czas mieszając aż [...] Artykuł RISOTTO Z PIETRUSZKĄ I MASCARPONE pochodzi z serwisu sandrafrej.com

SandraFrej.com
Tort czekoladowy z owocami leśnymi 136

frużelina: 300 g owoców leśnych (możesz użyć mrożonych) pół szklanki cukru 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej 2 łyżeczki żelatyny w proszku Składniki krem: 250 g śmietany 36% 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: owoce do ozdobienia tortu – świeże owoce takie jak truskawki, borówki, jeżyny, kiwi, dodatkowo możesz użyć listków mięty tuż przed podaniem. PRZYGOTOWANIE: Blaty tortu(...)wystarczy 2-3 łyżki wody. Dodaj żelatynę do gorących jeszcze owoców, wymieszaj i schłódź. Kiedy frużelina wstępnie ostygnie wstaw ją do lodówki aby odrobinę stężała. Do miski dodaj śmietanę, mascarpone i cukier. Miksuj całość aż krem się ubije, około 7-9 minut. Jeśli góra ciasta jest nierówna bo się nieco zapadła odkrój boki aby stworzyć w miarę równą powierzchnię. Przekrój

nietylkopasta.pl
Ciasto kinder country bez pieczenia 581

masę: 2 szklanki (250 ml) płatków śniadaniowych „Kangus” (około 80 g) 1 szklanka (250 ml) ryżu preparowanego (około 25 g) 200 g delikatnego serka twarogowego (np. President ) 250 g mascarpone 1 szklanka (250 ml) słodzonego mleka zagęszczonego (350 g) 3 łyżeczki żelatyny (15 g) 70 ml gorącego mleka 500 ml śmietanki 30% lub 36% na polewę: 200 g czekolady mlecznej(...)mleko i dokładnie mieszam, tak aby żelatyna się rozpuściła, tak przygotowaną żelatynę odstawiam na czas przygotowania masy. Do miski przelewam dobrze schłodzoną śmietankę i ubijam na sztywno. Następnie dodaję mascarpone, przez chwilę miksuję, dodaję serek twarogowy i nadal miksuję, żeby składniki się połączyły. Następnie dodaję zagęszczone mleko i miksuję do połączenia się składników, na koniec dodaję żelatynę i jeszcze chwilę

Uwaga Babcia Gotuje
Pełnoziarniste ciasto marchewkowe z kremem orzechowym 210

posiekanych orzechów włoskich 50 g wiórków kokosowych 200 g mąki pełnoziarnistej 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody szczypta soli Krem: 400 g serka mascarpone 4 łyżki masła orzechowego 4 łyżki erytytolu/ksylitolu (opcjonalnie) szczypta soli Wykonanie: Piekarnik nagrzać do 150 stopni C. Ciasto: Jajka ubić do podwojenia objętości. Dodawać powoli rytrytol i ciągle ubijać aż masa(...)sól, wymieszać. Przesypać do miski z marchewką i delikatnie połączyć wszystkie składniki. Ciasto wyłożyć do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy piec przez 1 godzinę lub do suchego patyczka. Krem: Mascarpone przełożyć do miski i zmiksować z dodatkiem masła orzechowego (i opcjonalnie ksylitolu i soli, jeśli nie było ich jej w składzie masła), przez około 1 - 2 minuty, do podwojenia objętości

Healthy food explorer
BROWNIE A'LA GRASSHOPPER CAKE 107

duże jajka (rozm. L) 375 g cukru 200 g mąki szczypta soli  składniki na krem: 300 ml śmietany kremówki (min. 30%) 4 łyżki cukru pudru 500 g serka mascarpone aromat miętowy zielony barwnik spożywczy składniki na polewę:  50 g masła 30 g cukru 1-2 łyżki mleka 3 łyżki kakao Sposób przygotowania: Piekarnik rozgrzewam do 160 stopni Celsjusza(...)piekę ok. 45 minut. Środek powinien być nieco zbity i wilgotny. Po upieczeniu wyjmuję z pieca i studzę. Kremówkę ubijam z cukrem pudrem na sztywną masę.  Dodaję schłodzone mascarpone, aromat miętowy oraz barwnik. Miksuję na jednolitą, gładką masę i do czasu wyłożenia na ciasto schładzam w lodówce. Polewa: masło rozpuszczam w rondelku wraz z cukrem. Zdejmuję z ognia, dodaję

W kuchni Karmel-itki
Tort orzechowo-czekoladowy z bezą 151

orzechów włoskich zmielonych 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2/3 szkl mąki tortowej 50 g czekolady mlecznej (ja użyłam mlecznej z nadzieniem truskawkowym Wedla) krem 350 g serka mascarpone 100 g czekolady mlecznej (stopionej) 50 g czekolady gorzkiej (stopionej) 250 g śmietanki 36% 2 łyżki cukru pudru 2-3 krople olejku migdałowego beza 5 białek 5 płaskich łyżek cukru pudru(...)przekrawania ciasta w przypadku, gdy całość pieczemy w jednej. Orzechowe blaty wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180C i pieczemy ok. 35-45min. krem Do misy miksera przekładamy serek mascarpone, śmietankę i stopione (przestudzone) czekolady. Całość miksujemy na gładki krem. Dodajemy cukier i olejek. Miksujemy do uzyskania puszystego, gładkiego kremu. Krem schładzamy w lodówce. tort Na paterze układamy blat orzechowy

Raj dla Podniebienia
Torcik z waniliowym kremem mascarpone i owocami lata 123

Torcik z waniliowym kremem mascarpone i owocami lata to fenomenalny w smaku deser, który podbije serca każdego wielbiciela słodkości. Jest bardzo prosty w przygotowaniu, a jego smak zachywci każdego – bo przecież siła tkwi w prostocie! Mimo, że w ostatnim czasie staram się ograniczać słodkości, to niewątpliwie jestem ich ogromnym fanem i to dosłownie pod [...] Artykuł Torcik z waniliowym kremem(...)mascarpone i owocami lata pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl

Pogotujmy.pl
Przepis #196 Kokosowy torcik Rafaello - bez glutenu i białego cukru 152

czyli moja wersja torcika Rafaello.  Biszkopt powstał na bazie mąki kukurydzianej ale równie dobrze można użyć kokosowej dzięki czemu ciasto jest bezglutenowe. Do przygotowania kremu można użyć serka mascarpone (nieco bardziej kaloryczna wersja) lub ricotty a nawet zwykłego serka twarogowego. Dobrze sprawdzi się także krem z jogurtu greckiego. Do osłodzenia można użyć dowolnego słodzika: miód, ksylitol lub inne słodzidło(...)mąki kukurydzianej  - 4 jajka  - 2 -3 łyżki ksylitolu lub innego słodzidła - szczypta sody oczyszczonej  Masa  - 250 g serka ricotta lub mascarpone  - 2 łyżki jogurtu greckiego   - 2 -3 łyżki ksylitolu lub innego słodzidła  - 1 łyżka wiórek kokosowych  - 1 łyżka płatków migdałowych Dodatkowo  - 2 łyżki płatków migdałowych  - 2 łyżki wiórek kokosowych

Health-Fit-Life

Proponowane wyszukiwania