mascarpone - 11293 przepisów (strona:351/753)

Waniliowa chatka Puchatka z polewą z mleka w proszku 146

kolejna wersja, bez użycia kakao czy czekolady – waniliowa chatka Puchatka z polewą z mleka w proszku. Składniki: - 42 szt. herbatników (popularne petitki) - 900 g twarogu tłustego - 250 g serka mascarpone - 200 g miękkiego masła - 1,5 szklanki cukru pudru - 2 łyżki cukru waniliowego - ekstrakt waniliowy Polewa z mleka w proszku: - 100g mleka w proszku - 150g cukru kryształu - 100g masła - 50ml(...)Dodatkowo: - wiórki kokosowe uprażone na suchej patelni (można zastąpić startą białą czekoladą) Twaróg miksujemy (można najpierw zmielić, ale niekoniecznie) dodając porcjami miękkie masło. Kolejno, cały czas miksując dodajemy serek mascarpone, cukier puder, cukier waniliowy, oraz ekstrakt waniliowy. Miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Na rozłożonych arkuszach folii aluminiowej, w rzędach 3 x 7, układamy herbatniki. Na herbatnikach rozkładamy mniej niż połowę

mojewypiekiinietylko
Kawowy torcik bez pieczenia z alkoholem 164

Bardzo delikatny i puszysty torcik kawowy z dodatkiem alkoholu, szybki i łatwy do zrobienia. Składniki: 500 g serka mascarpone 750 ml kremówki 36 % 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 3 łyżki czubate cukru pudru ok. 150 - 200 g podłużnych biszkoptów francuskich  250 ml mocnej kawy 50 ml wódki / amaretto - w zależności jak bardzo chcemy mieć wyrazisty smak ciasta(...)średnicy 26 * wykładamy i równomiernie rozprowadzamy nasz sproszkowany spód i na czas aż zrobimy krem wkładamy blaszkę do lodówki. Schłodzoną śmietankę ubijamy, dodając przy końcu cukier puder, następnie mascarpone i kawę rozpuszczalną. Miksujemy do połączenia się składników. Połowę kremu wykładamy na ciasteczkowy spód, następnie moczymy podłużne herbatniki w kawie połączonej z alkoholem z obu stron i układamy na kremie

W Moim Magicznym Domu
Brzoskwiniowiec bez pieczenia 99

brzoskwiń ( około 800 g ) 1 lekko czubata łyżka żelatyny 0,5 szklanki gorącej wody 3 łyżki soku z cytryny Masa śmietanowa: 400 ml śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 100 g herbatników 1 brzoskwinia   PRZYGOTOWANIE: Ciasteczkowy spód – masło stopić i wystudzić. Herbatniki rozkruszyć na piasek przy pomocy blendera, a następnie przesypać do miski(...)wymieszać. Tak przygotowany mus wyłożyć na warstwie herbatników, wyrównać i włożyć do lodówki. Masa śmietanowa - zimną śmietankę ubić dodając w trakcie ubijania cukier puder. Pod koniec ubijania dodać serek mascarpone i dokałdnie wymieszać. Wyłożyć na zastygniętej masie brzoskwiniowej - wyrównać lub uformować wzorki, rozetki, różyczki. Brzoskwiniowiec bez pieczenia udekorować pozostałą, obrana i pokrojoną na mniejsze kawałki brzoskwinią. Artykuł Brzoskwiniowiec bez pieczenia

WSZYSTKO SMACZNE
TRUSKAWKOWY SERNIK NA ZIMNO NA MASCARPONE I ŚMIETANIE 195

wysmarować odrobiną oleju. Wyłożyć masę ciasteczkową i  delikatnie ją przycisnąć. Schłodzić w lodówce około 1h. Masa serowo-śmietanowa: 500 g schłodzonej śmietanki 30 % lub 36% 500 g serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru  sok wyciśnięty z 1/2 cytryny 3 czubate łyżki żelatyny Wykonanie : Śmietankę schłodzić. Ubić na sztywno. Serek mascarpone lekko ubić z cukrem pudrem i sokiem

Walijskie Pichcenie
Kruche z malinami i bezą 116

komentarzach swoimi opiniami. Pozdrawiam wszystkich łasuchów i smakoszy pysznych słodkości Składniki: – 1 ¼ szk. mąki – 2 łyżki cukru – szczypta soli – 125g masła – 3 łyżki lodowatej wody Krem – 250 g serka mascarpone – 250 g mleka skondensowanego z puszki – 2 jajka – 500 g świeżych malin ( jedno kartonowe pudełko) Beza – 3 białka – ½ szklanki cukru Przygotowanie: Mąkę wymieszać z cukrem i solą , dodać masło(...)stopni) i piec ok. 15 minut. Po tym czasie zdjąć obciążenie i piec przez kolejne ok. 15 minut ( piec na lekki złoty kolor). W tym czasie przygotować nadzienie. Serek mascarpone, mleko skondensowane i jajka wymieszać w mikserze na gładki krem. Białka ubijamy na prawie sztywną pianę. Dodajemy systematycznie po 1 łyżce cukru. Piana musi być sztywna i błyszcząca. Wyciągamy podpieczone

I LOVE LIFE
tort szachownica 125

pieczemy w ok. 170 st. C przez ok. 20 -25 min. Po upieczeniu biszkopt odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na krem: 300 ml śmietany kremówki 400 g serka mascarpone 100-150 g czekolady deserowej opcjonalnie cukier puder do smaku dodatkowo: dżem z czarnej porzeczki wykonanie: Ok. 200 ml śmietanki ubijamy i dodajemy do rozmiksowanego serka mascarpone. W osobnym naczyniu rozpuszczamy

Domowy Smak Jedzenia
W malinowym chruśniaku 118

łatwy i nieskomplikowany. Mimo, iż ma w składzie zaledwie kilka składników jest wprost przepyszny! Składniki: (na 4 desery) 500g malin 250ml śmietany kremówki 2 łyżeczki cukru pudru 250g serka mascarpone pół szklanki orzechów laskowych Sposób wykonania: Maliny delikatnie myjemy na sitku. Odsączamy. Połowę owoców miksujemy na mus. Jeśli są kwaśne lub lubimy słodkie desery możemy je dosłodzić. Mus przekładamy(...)pocieramy o siebie, pozbawiając ich skórki a następnie mielimy na pył. Śmietanę kremówkę miksujemy z dodatkiem dwóch łyżeczek cukru pudru aż będą tworzyć się miękkie pagórki. Stopniowo dodajemy serek mascarpone oraz zmielone orzechy i miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Wykładamy ja na mus malinowy. Na wierzch deseru układamy świeże maliny i dekorujemy listkiem mięty. Czas przygotowania: 25' Trudność: łatwe Ilość

Pyry na Gaz
ciasto francuskie z bajecznym kremem z owocami 130

wystarczy dosłownie malutki kawałeczek jest wystarczający. Ciasto robi się błyskawicznie, tylko trzeba odrobinę dłużej poczekać, aż wszystko stężeje.  Składniki: ciasto francuskie 2 tabliczki białej czekolady 1 opakowanie serka mascarpone (250 g) owoce sezonowe - u mnie maliny  Przygotowanie: ciasto francuskie rozłożyć w naczyniu żaroodpornym i piec zgodnie z przepisem na opakowaniu (zapewne ok 25 min w temp(...)gorącej kąpieli (lub w kuchence mikrofalowej przez 30-40 s) rozpuścić białą czekoladę do lekko ostudzone czekolady dodać mascarpone i dokładnie wymieszać na upieczone ciasto wylać masę czekoladową i ułożyć owoce odłożyć do stężenia :)  Powiem krótko niebo w gębie : ) Smacznego

Gotowanie z pasją
Tort z owocami - pachnący latem :) 90

Polub mnie na Facebooku Składniki: Masa: Mascarpone 250 g śmietana 30 % 400 ml cukier puder 1 łyżka czekolada białą 100 g Sezonowe lub ulubione owoce ok 1 kg poncz do nasączenia biszkoptu ciepła woda 3/4 szklanki sok wyciśnięty z połówki cytryny Biszkopt kakaowy z mojego przepisu znajdziecie tu: Biszkopt kakaowy - rzucany bez proszku do pieczenia Przygotowanie: Czekoladę rozpuścić nad parą(...)wodną. i pozostawić do ostudzenia. Czekolada musi być ostudzona ale w płynnej konsystencji. Do miski wlać śmietankę dodać mascarpone oraz puder i zmiksować do uzyskania odpowiedniej kremowej gęstej konsystencji. Do bitej masy dodać ostudzoną czekoladę i całość wymieszać. Masę schłodzić w lodówce przez ok 30 minut. Biszkopt przekroić na 3 równe części. Na paterze ułożyć pierwszy blat ciasta nasączyć

Kulinarne przygody
Ptysie z ciasta parzonego z nadzieniem i owocami! Deser na gorące lato! 125

wystudź i przekrój na pół. Masa do ptysi: - 500 ml śmietany 36% (schłodzonej przez kilka godzin w lodówce- wtedy masz pewność, że się ubije na sztywno!) - 1 opakowanie serka mascarpone - 3 -4 łyżki cukru pudru sezonowe owoce: maliny, borówki, jeżyny Śmietanę ubij na sztywno, dodaj cukier puder i dalej ubijaj dodając po łyżce serka mascarpone. Całość wygląda tak: Na połówkę

SMYKWKUCHNI
Sernik z owocami z galaretką-polecam na upały, ciasto jest bez pieczenia 214

składniki spód 1 paczka ciastek herbatników ,przepis na małą blaszkę masa 4 kopiate łyżki żelatyny 730 dag jogurtu greckiego 3 łyżki nasion chia 50 dag serka mascarpone 4 łyzki cukru pudru dodatki maliny ,3 galaretki wisniowe przygotowanie galaretki rozpuścić wedle przepisu na opakowaniu i odstawić. 1/3 szklanki gorącej wody rozpuścić zelatynę. Jogurt wymieszać z nasionami chia i zmiksować z serkiem(...)mascarpone, potem dodać cukier puder i żelatynę i miksujemy dalej na jednolitą masę i wylewamy na wyłożone herbatniki na blaszce ,ciasto na chwilę dajemy do lodówki .   Jeśli już mamy gotową galaretkę ,to maliny wykładamy na masę serową i zalewamy galaretką polecam bo jest pyszne

Moje Wyroby
Sernik na zimno z bananami 147

Zapraszam na smakowity sernik bez pieczenia z bananami. Słodzony jest jedynie galaretkami bananowymi. To proste w przygotowaniu i tanie ciasto. Polecam Składniki: 100 herbatników 6 średnich bananów 250 g mascarpone 250 g ricotty 3 galaretki bananowe oraz: blaszka 24x24 cm Przygotowanie: Rozpuszczamy 2 galaretki w szklance gorącej wody i odstawiamy do ostygnięcia. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i na dnie(...)układamy ciastka. Dwa banany obieramy ze skórki i kroimy w cienkie plasterki. Układamy plasterki bananów na herbatnikach. Do miski przekładamy mascarpone i ricottę, miksujemy przez chwilę a następnie dolewamy cienkim strumieniem galaretkę i miksujemy razme do całkowitego połączenia się. Przekładamy masę sernikową na banany i wyrównujemy. Wstawiamy ciasto do lodówki. Ostatnią galaretkę rozpuszczamy w 400 ml gorącej wody i odstawiamy

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Kremowy serniczek na zimno z malinami :) 164

Motywacją do przygotowania poniższego sernika było to, że w lodówce znalazłam napoczęty serek mascarpone oraz twaróg . Postanowiłam połączyć obydwa te produkty wraz z przepysznym musem kokosowym oraz nowością dla mnie, czyli cukrem z agawy . Do tej pory napotykałam tylko syrop z agawy. Wspomniany cukier występuje w formie bardzo sproszkowanej, przypominającej puder, dzięki czemu wykazuje lepszą rozpuszczalność, jest też bardzo słodki(...)ekspandowanego . Całość dobrze razem współgra i tworzy smaczny pomysł na deser.  Spód: 100 g daktyli (Look Food) 20 g amarantusa ekspandowanego (Look Food) Masa serowa: 100 g serka mascarpone  100 g twarogu półtłustego  50 g musu kokosowego (Look Food) 30 g cukru z agawy (Look Food) 100 ml mleka + 2 łyżeczki agaru w proszku  garść świeżych

Zdrowie na języku :P
Czekoladowa chmura z truskawkami 124

Składniki : Ciasto czekoladowe • 300 g czekolady deserowej • 150 g masła • 6 jajek • 100 g cukru Dodatki : • świeże truskawki • 250 ml śmietanki 30% (b. zimnej) • 250 g sera mascarpone (zimnego) • 2 opakowania cukru wanilinowego • 1 opakowanie śmietan - fix (opcjonalnie) • listki mięty do dekoracji Przygotowanie : Ciasto czekoladowe Piekarnik nagrzać do 175 stopni C. Przygotować tortownicę o średnicy 24 cm. Czekoladę połamać(...)się do niego). Wyjąć ciasto z piekarnika i całkowicie ostudzić (podczas studzenia środek ciasta zapadnie się tworząc miejsce na krem i owoce). Dodatki : Do miski wlać zimną śmietankę, dodać mascarpone oraz cukier wanilinowy. Ubijać mikserem na sztywną, gęstą oraz puszystą masę, przez ok. 2 minuty. Pod koniec wmiksować w krem śmietan-fix jeśli go używamy (przedłuża trwałość kremu, warto

KUCHNIA POLSKA

Proponowane wyszukiwania