mascarpone - 11293 przepisów (strona:359/753)

Słodki serek śniadaniowy SŁONY KARMEL - LIMONKA 245

zapewniona - słodki, gorzki, słony - takie smaki w jednym małym śniadaniowym serku. Zapraszam! Czas przygotowania: 20 minut Dla 4 osób Składniki: 100ml wody 100g cukru 100ml mleczka kokosowego 100ml serka mascarpone łyżeczka soku z limonki skórka z połowy limonki szczypta soli himalajskiej lub kłodawskiej bez antyzbrylaczy i niejodowanej dodatki: truskawka, maliny, borówka amerykańska, szałwia, skórka pomarańczowa Przygotowanie: 1/ Cukier wraz(...)dodajemy spokojnie mleczko kokosowe i mieszamy do uzyskania sosu 3/ Dodajemy sok z limonki, jej skórkę oraz dokładnie mieszamy 4/Gęsty ostudzony syrop mieszamy cierpliwie z serkiem mascarpone 5/ Smarujemy dobre pieczywo serkiem, układamy plastry truskawki i połówki borówki na kanapkach, na talerzu kładziemy połówki malin i listki szałwii. Całość obsypujemy świeżo startą skórką pomarańczy, SMACZNEGO

Kuchnia PROzdrowotna
Pączki jogurtowe – Fritule 175

blogu: Pączki z nadzieniem makowym i lukrem amaretto Lukrowane pączki z ziemniakami bez nadzienia Pączki z ziemniakami nadziewane marmoladą Racuchy jak pączki, z jabłkami Lukrowane pączki z serka mascarpone nadziewane marmoladą Pączki hiszpańskie Racuchy drożdżowe jak pączki Pączki z budyniem Pączki z serka mascarpone Puszyste racuchy drożdżowe Chrusty na winie Markizy z kremem ajerkoniakowym Pudrowane poduszeczki Sycylijskie cannoli z ricottą

mojewypiekiinietylko
Najlepsze pączki 173

kolekcja przepisów na Tłusty Czwartek: Faworki na piwie Chrusty na winie Churros z masą migdałową Oponki z twarogu Pączki jogurtowe – Fritule Pączki z budyniem Pączki hiszpańskie Pączki z serka mascarpone Lukrowane pączki z serka mascarpone nadziewane marmoladą Pączki z ziemniakami nadziewane marmoladą Lukrowane pączki z ziemniakami bez nadzienia Pączki z nadzieniem makowym i lukrem amaretto Francuskie faworki Faworki robione mikserem

mojewypiekiinietylko
Babeczki leśny mech – czyli jak wcisnąć rodzinie szpinak ;) 193

pół szklanki cukru 1 i 1/4 szklanki mąki 200 ml oleju łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na krem: szklanka śmietanki do ubijania 250 g serka mascarpone łyżka cukru pudru Babeczki leśny mech – sposób wykonania: Dokładnie oczyścić szpinak, tak aby usunąć z niego wszystkie ziarenka piasku /nie musimy brać runa zbyt dosłownie ;)/. Większe liście(...)papilotek włożyć po dwie łyżki ciasta Piec ok. 20 minut w 180° z termoobiegiem Śmietankę ubić na sztywno, dodać cukier, a następnie mascarpone Od gotowych babeczek odkroić czubki, które pokruszyć Udekorować babeczki kremem, owocami i okruszkami babeczek Opcjonalnie: przekonać dzieci (jeśli są oporne), że zielony kolor tutaj nie przypomina niczego

Patchwork
Tort Bezowy z Malinami i Kawą 256

może być inny w jasnym kolorze) 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka kawy rozpuszczalnej (użyłam kawy bez granulek) Krem: 300ml schłodzonej śmietanki kremówki 36% lub 30% 250g schłodzonego serka mascarpone 1-2 łyżki cukru pudru (proszę dosłodzić do smaku, ja kremu już nie słodziłam) 2 łyżeczki cukru wanilinowego lub cukru z prawdziwą wanilią lub ekstraktu (ja użyłam pasty waniliowej(...)bezy pozostawić w piekarniku do całkowitego ostygnięcia. Ostygniętą bezę z wgłębieniem położyć na paterze. Krem: 6. Śmietankę kremówkę ubić z fixem, wanilią i cukrem pudrem. Dodać do niej serek mascarpone, kawę, likier i wymieszać mikserem. Krem wymieszać jeszcze szpatułką, żeby wszystkie składniki dobrze się połączyły. 7. Krem podzielić na dwie części, jedną trochę większą od drugiej. Do większej ilości kremu

Mała Cukierenka
Ciasto ze słonecznikiem. 137

waniliowego ( miałam swojski) 5 łyżek maki tortowej 4 łyżki maki ziemniczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Składniki na krem: 500 ml. śmietanki 30 % 250 g. serka mascarpone Dodatkowo: 1 puszka masy krówkowej 1 nie pełna szklanka słoneczniku Wykonanie: Biszkopt: Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Wsypać obie mąki, proszek do pieczenia i kakao(...)miksera do połączenia składników. Wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 170 stopni 25-30 minut. Krem: Śmietanę ubić, kiedy będzie już gęsta i kremowa dodać mascarpone. Zmiksować do połączenia składników. Masę krówkową wstawić do rondelka z gorącą wodą, żeby zrobiła się bardziej smarowna. Słonecznik uprażyć na suchej patelni. Wystudzony biszkopt przekroić wzdłuż na pół. Na jedną

Agusiowe smakołyki
Ciasto brzoskwiniowo - szpinakowe 147

cukru 1 szklanka oleju 5 jajek 3 łyżeczki proszku do pieczenia Mus brzoskwiniowy: 1 puszka brzoskwiń 2 galaretki brzoskwiniowe 1/2  szklanki wody Masa śmietanowa: 500ml śmietany 30% 200g mascarpone 4 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 1 galaretka brzoskwiniowa Dekoracja: kilka kostek czekolady płatki migdałowe lukier biały brzoskwinie z puszki kwiatki z masy cukrowej Wykonanie: 1. Ciasto szpinakowe: Szpinak rozmrozić, odcisnąć(...)stężenia. Po tym czasie galaretkę pokroić w drobną kostkę. 4.      Masa śmietanowa: Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem, cały czas miksując dodać porcjami ser mascarpone. Miksować na wolnych obrotach do uzyskania jednolitej masy. Podzielić na 3 części, do jednej z nich dodać galaretkę pokrojoną w kostkę. 5. Na pierwszy blat ciasta szpinakowego wyłożyć masę śmietanową

Szalona Kuchnia Eweliny
Torcik rabarbarowo-krówkowy 143

Wiosenny torcik z majowego rabarbaru z galaretką , puszysty biszkopt niczym nie nasączony bo nie ma takiej potrzeby, warstwa słodziutkiego kremu krówkowego z mascarpone, jest idealny słodko-kwaśny, nic nie przesłodzony, polewa z gorzkiej czekolady dopełnia smaku. Ciężko odmówić sobie dokładki, słodka rozpusta do filiżanki popołudniowej  herbaty. Tortownica 24 cm Biszkopt: 3 jajka ¼ szklanki cukru ½ szklanki maki pszennej 1 łyżka(...)mąki ziemniaczanej ½ łyżeczki proszku do pieczenia Masa rabarbarowa: ½ kg rabarbaru ½ szklanki cukru ½ szklanki zimnej wody 1 cytrynowa galaretka Masa krówkowa: 25 dag serka mascarpone 25 dag kajmaku (masa krówkowa) 100 ml śmietany kremówki 30% Polewa: 50 g gorzkiej czekolady 2 łyżki śmietanki 30% Dodatkowo: Prażone na suchej patelni migdały do dekoracji Wykonanie torciku: Biszkopt: Wszystkie składniki do przygotowania biszkoptu musze

Wanilia i Kardamon
Ciasto bananowiec 349

pudru Dodatkowo: -pół słoiczka dżemu z czarnej porzeczki -1 kg bananów -sok z 1/2 cytryny -3 łyżki gorzkiego kakao -500 ml śmietanki kremówki 30 % (b. zimnej) -250 g serka mascarpone -2-3 łyżki cukru pudru -60-80 g czekolady gorzkiej Przygotowanie --> Spód kawowy: --> Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C. Formę o wymiarach 20 x 30 cm smarujemy masłem i wykładamy(...)skrapiamy sokiem z cytryny i układamy na wierzchu ciasta przecięciem do dołu. Przykrywamy kremem kawowym. Posypujemy przez sitko kakao. --> Śmietankę ubijamy na sztywno, pod koniec dodajemy cukier i serek mascarpone. Układamy na kremie i posypujemy startą czekoladą. Wstawić do lodówki na ok. 3 godziny, najlepiej na całą noc. Przed podaniem ocieplić w temp. pokojowej. --> Smacznego Post Ciasto bananowiec pojawił się

Marta Gotuje
Tort ze śmietany, mascarpone,ponczu 213

lubię je robić.Można za każdym razem zrobić inny smak i kolor nie zapominając o ponczu. Biszkopt: jaja 6 szt L mąka pszenna 9 łyżek cukier 2 łyżki Masa : mascarpone 600 g śmietana  30% 600 g cukier 3 łyżki kakao 3 łyżki Poncz: sok wyciśnięty  z dwóch pomarańczy  Wykonanie: Jaja ubijamy z cukrem na puch, masa podwaja(...)upieczeniu biszkopt kroje na trzy blaty.Każdy blat nasączam sokiem z pomarańczy (Dzięki temu będzie dwa w jednym). Ubijam śmietanę na sztywno z cukrem  i dodaje po łyżce mascarpone, delikatnie mieszam. Masę dziele na połowę. Do jednej masy dodaje kakao i delikatnie mieszam aby zabarwić. Nie będzie to, aż takie ciemne ale kolorem będzie się różnic i delikatnie smakiem

Różowa kuchnia
Pomarańczowe muffiny ze śnieżną pierzynką. 115

lodów, szybko i czystko jednocześnie. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 175 st C, piec około 20 minut Po upieczeniu wyjąć z piekarnika, wystudzić nałożyć krem. Krem 200 g serka mascarpone 100 g masła 2 łyżki cukru pudru łyżeczka skórki pomarańczowej lub kilka kropli aromatu pomarańczowego Miękkie masło miksujemy z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodajemy serek mascarpone, skórkę pomarańczową

Farmażony
Tarta orzechowa z kremem twarożkowym i owocami 101

bokach oraz spodzie. Tak przygotowany spód powinien chłodzić się w lodówce przez całą noc lub w zamrażarce przez przynajmniej 3-4h przed przygotowaniem tarty. Krem twarożkowy: 500g mascarpone 200g sera twarogowego (najlepiej Mój ulubiony) 200ml śmietanki kremówki (30-36%) 3 łyżki cukru pudru skórka otarta z 1 cytryny Cytrynę wyparzamy we wrzątku. Do miseczki wkładamy mascarpone, twaróg oraz śmietankę

Cooking Monster
Deser trzeciomajowy 122

deser. Jego czas wykonania to czas aż zestygnie nam galaretka, jeszcze zdążycie go przyrządzić i zasmakować go w dniu dzisiejszym.  Składniki 1 galaretka wiśniowa lub truskawkowa 250g serka mascarpone 150g jogurtu naturalnego gęstego 100g białej czekolady 2 dowolne ciastka Galaretkę gotujemy według przepisu na opakowaniu, po przestygnięciu wlewamy do pucharków do połowy wysokości - do lodówki aby zestygła. Czekoladę rozpuszczamy(...)kąpieli wodnej, gdy przestygnie mieszamy ją z serkiem mascarpone i jogurtem naturalnym. Gotowa masę wykładamy na zestygnięta galaretki, na górę odrobinka pokruszonych ciastek (u mnie owsiane z biedry) i na chwilkę do lodówki aby schłodzić krem.  Smacznego !!! Wartość odżywcza oraz kalorie (3 porcje): Wartość odżywcza opracowana na stronie www.kalkulatorkalorii.net

Smacznie Pysznie Kalorycznie
Limonkowo-kokosowy sernik na zimno 166

ZIMNO Składniki: (tortownica 25 cm) spód: 160 g ciastek kokosowych 60 g wiórków kokosowych 80 g masła masa serowa:  500 g sera białego mielonego 250 g serka mascarpone 250 g śmietanki kokosowej 110 g cukru pudru sok z 2 limonek skórka otarta z 2 limonek 20 g żelatyny 3/4 szkl wody wierzch: 1 galaretka o smaku kiwi(...)wodzie i studzimy. Ostudzoną żelatynę mieszamy ze śmietanka kokosową.  Z limonek ocieramy skórkę i wyciskamy sok.  Biały ser mielimy lub przeciskamy przez praskę. Przekładamy do miski, dodajemy mascarpone i cukier puder. Miksujemy. Dodajemy sok i skórkę z limonki, a następnie śmietankę kokosowa wymieszana z żelatyną. Masę przelewamy na spód z ciastek i odstawiamy do lodówki przynajmniej

Bon appetit mon amie
Tort bezowy 259

idealny efekt.... Składniki: 8 schłodzonych białek 440 g cukru 1 łyżeczka octu 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Krem: 1 kubek (330ml) śmietany 30% lub 36% 2 łyżki cukru pudru serek mascarpone (250 g) dowolne owoce świeże, mrożone, z puszki np. brzoskwinie 1/2 tabliczki czekolady Wykonanie: Białka przelać do miski miksera, ubić sztywną pianę, dodawać po 1-2  łyżki cukru(...)minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 100 st. C i piec 2 i 1/2 godziny. Po tym czasie wyłączyć piekarnik, wystawić, ostudzić. Krem Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno, dodać wmieszać mascarpone, dosypać cukier puder. Blaty bezowe zdjąć z papieru, wyłożyć na paterę pierwszy blat, wyłożyć masę śmietanową, powkładać owoce, np. pokrojone brzoskwinie z puszki, mrożone maliny itp., następnie przykryć drugim blatem

kgwjanczewo

Proponowane wyszukiwania