mascarpone - 11293 przepisów (strona:350/753)

Tiramisu z figami | bez cukru i glutenu | 135

biszkoptów domowych lub ze sklepu (bez cukru, glutenu)  1 filiżanka mocnego espresso (dwie kapsułki)  4 żółtka  2 białka  300g serka naturalnego (Vitello, biedronka) lub mascarpone (jak w oryginale)  100 g "cukru" pudru (u mnie z erytrolu)  4 świeże figi  Przygotowanie:  Żółtka ubijamy z 50g cukru pudru. Dodajemy stopniowo, po łyżce serka (mascarpone

Czarnawisienka
MARCHEWKOWE PANCAKES Z POMARAŃCZOWO - WANILIOWYM TWAROŻKIEM (JAK CIASTO MARCHEWKOWE!) 91

gałki muszkatołowej szczypta soli 2 łyżeczki proszku do pieczenia SKŁADNIKI NA TWAROŻEK POMARAŃCZOWO - WANILIOWY: 200 g tw arogu z wiaderka lub w kostce 1/3 szklanki śmietany kremówki 3 łyżki mascarpone (można pominąć) skórka otarta z 3/4 pomarańczy 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii DO PODANIA (OPCJONALNIE): orzechy włoskie (lub inne ulubione) syrop klonowy lub płynny miód WYKONANIE: Wszystkie składniki suche wymieszaj(...)stron (na powierzchni ciasta pokazują się bąbelki powietrza, kiedy jest dobrze usmażone - to znak, że można przewrócić placuszki na drugą stronę). TWAROŻEK: Twaróg rozgnieć dokładnie widelcem ze śmietanką i mascarpone, dodaj skórkę otartą z pomarańczy oraz ekstrakt z wanilii i cukier. Wymieszaj wszystko dokładnie. Pancakes podawaj z twarożkiem i np. syropem klonowym lub płynnym miodem. Gotowe! Smacznego

Słodko-Słony Świat Ilony
Deser z kremem czekoladowym, bananem i piernikiem 225

kalorycznym deserem z kremem czekoladowym, bananem i piernikami. Szybki i prosty w przygotowaniu, zadowoli każdego łasucha. Moich zadowolił :-) Miłego poniedziałku Wam życzę :-) Składniki na 4 porcje: 250 g serka mascarpone 200 ml śmietany 30% 2 większe banany 2 łyżki kremu czekoladowego 4 serca toruńskie w lukrze (pierniczki, mogą być inne) 1 łyżeczka cukru pudru 1. W misie miksera ubijamy śmietanę(...)ubitej dajemy serek mascarpone, zmniejszamy obroty miksera i miksujemy tylko do chwili połączenia się składników. 2. Krem dzielimy na dwie części. Do jednej tej jasnej dodajemy łyżeczkę cukru pudru, miksujemy. Do drugiej dwie łyżki kremu czekoladowego i również miksujemy. Robimy to na niskich obrotach i tylko do połączenia się składników 3. Banany obieramy i kroimy w plasterki, a serca piernikowe

kruche babeczki
Sernik jesienny z masłem orzechowym 112

spód czekoladowy 80g gorzkiej czekolady 60g masła (dodałam masła solonego – jest super!) 1 płaska łyżka cukru pudru 1 jajko masa serowa 1kg twarogu półtłustego dwukrotnie zmielonego 250g serka mascarpone 200g śmietanki 36% 1 szklanka cukru pudru sok z 1/2 cytryny 1 łyżeczka esencji waniliowej 5 jajek wierzch masło orzechowe (2 łyżki) śmietanka 30% (2 łyżki) maliny/borówki/figi orzechy(...)piekarnika nagrzanego do 180C. Piecz spód przez ok. 5-7min. W misie miksera umieść zmielony wcześniej twaróg. Miksuj, dodając po kolei resztę składników: po jajku, następnie cukier, mascarpone, wanilię, sok z cytryny, na samym końcu śmietankę. Masę przełóż delikatnie na czekoladowy spód. Masy nie wlewam bezpośrednio na spód, tylko nad tortownicą trzymam dużą łyżkę i masę leję po łyżce

Raj dla Podniebienia
CZEKOLADOWA TARTA Z ORZESZKAMI 162

zepsuć. Najlepiej przygotować ją w metalowej formie z wyjmowanym dnem lub tortownicy.  SKŁADNIKI SPÓD 250 g kruchych czekoladowych ciastek 75 g roztopionego masła KREM  250 g mascarpone 250 g masła orzechowego (bez cukru) 250 ml śmietany 30% ( schładzanej minimum 12 godzin) 5 łyżek cukru pudru CZEKOLADOWY GANACHE 90-100 ml śmietany 30% 90-100 g gorzkiej czekolady DODATKOWO(...)Ciastka rozmiksowujemy z roztopionym masłem w malakserze. Wysypujemy na spód formy i uklepujemy na spodzie i bokach. Wstawiamy do lodówki na czas przygotowywania kremu. Do dzieży miksera wkładamy serek mascarpone i masło orzechowe. Dodajemy 4 łyżki cukru pudru i krótko miksujemy, do połączenia składników. W drugiej misce ubijamy na sztywno mocno schłodzoną śmietankę z 1 łyżką cukru pudru. Dodajemy

cool and minty
ŚMIETANOWY MROŻONY DESER Z MALINAMI 121

Mrożony deser śmietanowy  z malinami pokocha każdy łasuch. Delikatny, kremowy, pyszny! Składniki: 1 litr śmietany 30% cukier puder do smaku 250 g mascarpone sok z cytryny- 2 łyżki Wykonanie: Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy mascarpone, sok z cytryny, cukier puder do smaku. Wszystkie składniki dobrze mieszamy. Formę keksówkę wykładamy folią spożywczą, wykładamy masę śmietanową. Wstawiamy na ok godzinę

Z Majeczką w kuchni
Malinowa chmurka 160

szklanki wrzątku Galaretki rozpuszczamy we wrzątku i odstawiamy do stężenia. Na ostudzonym spodzie układamy maliny, które polewamy tężejącą galaretką. Malinowa chmurka – krem: 500 ml śmietany kremówki 30% 250 g mascarpone 2 łyżki cukru pudru  Miksujemy mascarpone z cukrem , następnie stopniowo dolewamy śmietanę i ubijamy aż masa będzie sztywna. Gotowy krem wykładamy na galaretkę malinową Beza 3 białka

Cynamonowe szczęście
Tort malinowo czekoladowy 177

odstawiamy do napęcznienia. Gorące maliny przecieramy przez sito by pozbawić je pestek. Następnie dodajemy żelatynę i mieszamy aż się rozpuści. Gotową frużelinę chłodzimy.  Krem czekoladowy: 500 g serka mascarpone 5 łyżek cukru pudru  200 g czekolady (u mnie po 100 g gorzkiej i mlecznej) 600 ml śmietany 30% Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Zimną śmietanę ubijamy z mascarpone

Cynamonowe szczęście
Sernik jeżynowo-śmietankowy 314

pysznego deseru.  Ja zrobiłam sernik na zimno jeżynowo-śmietankowy. SERNIK JEŻYNOWO-ŚMIETANKOWY Składniki: spód: 1opakowanie herbatników czekoladowych masa serowa (z jeżynami): 250 g sera białego 250 g serka mascarpone 250 ml śmietany 30% 3 łyżki cukru pudru 1 łyżka żelatyny 1/3 szkl wody 3-4 łyżki musu jeżynowego mus jeżynowy: 500 g jeżyn 1 cukier waniliowy 2 łyżki cukru(...)studzimy. Dokładnie ostudzoną żelatynę łączymy z ubitą śmietaną masa serowa z jeżynami: Żelatynę rozrabiamy w ciepłej wodzie i studzimy. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem. Miksujemy ser biały z mascarpone, a następnie delikatnie łączymy z ubitą śmietaną i musem z jeżyn oraz ostudzoną żelatyną. mus jeżynowy: Jeżyny gotujemy z wodą,cukrem i cukrem waniliowym, a kiedy zmiękną przecieramy przez sito.Odkładamy

Bon appetit mon amie
Tarta z Borówkami 110

28cm SKŁADNIKI NA CIASTO: 200g mąki 100g masła 82% 1 jajko 3 łyżki cukru pudru 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia SKŁADNIKI NA MASĘ ŚMIETANOWĄ: 250g śmietany 30% 250g serka mascarpone 4-5 łyżek cukru pudru 1/2 szkl. gorącego mleka 4 łyżeczki żelatyny DODATKOWO: około 300-400g borówek amerykańskich WYKONANIE: 1. Wszystkie składniki na ciasto umieszczamy w misce, zagniatamy ciasto(...)kilku minutach ściągamy obciążniki i dopiekamy ciasto do końca. w temp.180* (cała długość pieczenia około 30-40 minut) 3. Gdy ciasto nam ostygnie, ubijamy śmietanę na sztywno, dodajemy mascarpone, cukier puder, i na samym końcu żelatynę rozpuszczoną w mleku. 4. Na masę śmietanową układamy borówki amerykańskie. 5. Ciasto wkładamy do lodówki do całkowitego zesztywnienia

Dziś Ja gotuje
Tarta owocowa z białą czekoladą-czekoladę można zastąpić budyniem jeśli ktoś nie lubi czekolady 240

lodówki a potem ciasto rozwałkować i do blaszki ,podpiec ciasto w temp180 st krem do ciasta składniki 2 czekolady białe czyli 200g 1 opakowanie serka mascarpone 250 g owoce takie jakie macie akurat sezonowe ja miałam borówki ,maliny i troszkę ananasa a na koniec posypałam kokosem przygotowanie Czekoladę roztopić na parze, zdiąć i połączyć z serkiem mascarpone ,masę wykładamy

Moje Wyroby
Omlet a la caprese 161

Składniki ( 2 porcje) : 2 jaja 1 łyżeczka masła do smażenia 200 g pomidora 125 g mozzarelli 1 łyżka ( 30 g) serka mascarpone sól, pieprz Przygotowanie: jaja umyj, wbij do miski, wsyp sól i pieprz, rozbij trzepaczką na puszystą masę do masy dodaj serek mascarpone i dokładnie wymieszaj mozzarellę pokrój w plastry pomidory umyj i pokrój w plastry na patelni rozgrzej

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
CIASTO BISZKOPTOWE Z GALARETKĄ I MALINAMI 142

wypadł, blacha ma być dnem do dołu). Nie jest to konieczne, ale zapewnia równe opadanie biszkoptów, sprawdzone wielokrotnie. Blachę z biszkoptem odstawiamy do wystudzenia. Masa śmietanowa: - 250g zimnego mascarpone - 200g zimnej kremówki 30% - 150g schłodzonej galaretki rozpuszczonej w wodzie* (patrz poniżej) - 1 łyżka mielonego ksylitolu lub pudru trzcinowego (lub zwykłego) Dodatkowo: - 4 galaretki malinowe (na 0,5l wody każda) - ok.300-400g(...)wykorzystać po wystudzeniu do masy śmietanowej. Pozostałą galaretkę również schładzamy. Ja moje galaretki wstawiam letnie do lodówki i dopiero, gdy lekko tężeją zalewam nimi owoce. W misie miksera umieścić mascarpone i kremówkę, dodać łyżkę pudru i ubić. Gdy masa będzie już wystarczająco sztywna wlewamy schłodzoną (150g) galaretkę i dokładnie mieszamy.  Gdy masa lekko tężeje (trwa to chwilę, masa śmietanowa

Smaczne Zdrowe
torcik czekoladowy 101

przekładamy masą, trochę masy przeznaczamy na wierzch i boki. Tort dowolnie dekorujemy. Ja do dekoracji użyłam dodatkowej masy, tartej czekolady oraz świeżych kwiatów. masa do dekoracji: 125 g serka mascarpone 110 g masła (w temperaturze pokojowej) 100 g czekolady deserowej (rozpuszczonej, wystudzonej) cukier puder do smaku wykonanie: Masło miksujemy z mascarpone. Dodajemy czekoladę oraz cukier do smaku i miksujemy

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto toffi bez pieczenia 991

herbatników*3 500 ml śmietanki 30% 300 g masy toffi ( kajmaku ) 1czubata łyżka żelatyny 0,5 szklanki gorącej wody Masa śmietanowa: 200 ml śmietanki 30% 200 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Wierzch ciasta: 50 g startej czekolady deserowej posypki czekoladowe i/lub cukrowe   PRZYGOTOWANIE: Formę ( 27*18 cm ) wyłożyć papierem do pieczenia. Dno tak przygotowanej formy wyłożyć warstwą(...)warstwę herbatników - 100 g. Ciasto włożyć do lodówki na czas przygotowywania masy śmietanowej. Masa śmietanowa - zimną śmietankę ubić dodając w trakcie ubijania cukier puder, a następnie połączyć z serkiem mascarpone. Tak przygotowaną śmietankę wyłożyć na herbatnikach. Ciasto toffi bez pieczenia posypać startą czekoladą deserową i udekorować czekoladowymi i cukrowymi posypkami. Schłodzić Artykuł Ciasto toffi bez pieczenia pochodzi z serwisu WSZYSTKO

WSZYSTKO SMACZNE

Proponowane wyszukiwania