mascarpone - 11293 przepisów (strona:346/753)

Torcik leśny mech 139

szklanki cukru 200 g mrożonego szpinaku (rozdrobnionego) 2/3 szklanki oleju rzepakowego 1 szklanka mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 1 szklanka śmietanki36% 250 g serka mascarpone 1,5 łyżki cukru pudru 1 fix do śmietany Dodatkowo: ½ granata Czekoladowe grzybki do dekoracji 10 orzechów laskowych Szpinak rozmrażamy na sitku, następnie blendujemy go na jeszcze drobniejszy. Jajka ubijamy(...)cieńszy (przeznaczony na górę torcika) dłońmi kruszymy do miski. Dodajemy do niego owoce granatu. Krem: Śmietanę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru i fixu. Następnie dodajemy serek mascarpone i miksujemy na wolnych obrotach. Złożenie ciasta: W tortownicy układamy jeden placek biszkoptu. Na nim rozkładamy połowę kremu, przykrywamy drugim plackiem. Całość delikatnie dociskamy. Dalej ponownie rozsmarowujemy resztę kremu oraz wysypujemy

VioletoweKucharzenie
Sernik na zimno II 144

idealny !!! Składniki : Spód : 170 g (1 opakowanie) kruchych ciastek maślanych, deserowych (użyłam herbatników kokosowych Łakotki) 70 g roztopionego masła    Masa : 500 g mascarpone 1 szklanka cukru (lub mniej jeśli lubimy mniej słodkie) 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego  lub 2 łyżki cukru wanilinowego 1 galaretka truskawkowa ugotowana w 250 ml wody zamiast(...)Wykonanie: Dno tortownicy o średnicy około 24cm wyłożyć dokładnie pokruszonymi (rozdrobnionymi) ciastkami wymieszanymi z roztopionym masłem, ugnieść i uklepać spód i wstawić tortownicę do lodówki. Mascarpone wyłożyć do miski, dodać cukier, aromat lub cukier waniliowy i przez chwilę razem zmiksować. Galaretkę razem z żelatyną wsypać do wrzącej wody (250 ml), dokładnie rozpuścić a następnie ostudzić (przelać

cucinare
Ciasto Bounty- Sernik kokosowy z mascarpone bez pieczenia 1167

Składniki: Krem: Mascarpone 500 g Mleczko kokosowe 400 ml Czekolada biała 100 g Wiórki kokosowe 150 g Likier kokosowy 3 łyżki ( opcjonalnie) (Krem można dosłodzić cukrem pudrem jeśli po przygotowaniu będzie mało słodki. Ja robiłam bez cukru) Żelatyna 2 łyżki płaskie + 50 ml wody spód do ciasta: Herbatniki 150 g Kakao ciemne 3 łyżeczki Masło 75 g Dodatkowo: Czekolada mleczna(...)pieczenia. Wsypałam przygotowane pokruszone ciasteczka a następnie za pomocą łyżki ( dłoni lub szklanki) wyrównuje i mocno dociskam do dna blaszki. Tak przygotowany spód ciasteczkowy wkładam do lodówki do schłodzenia. Mascarpone miksujemy na puszystą masę ok. 5 minut a następnie dodajemy przestudzony krem z wiórek kokosowym. Wszystko razem mieszamy. Tak przygotowany krem wykładamy na schłodzony spód ciasteczkowy. Ciasto wkładamy do lodówki

Kulinarne przygody
Tarta na słodko z dyni, batata i mascarpone 176

jajko, szczypta soli, masa: ok. 1 kg dyni piżmowej, 1 batat, ok. 0,5 kg, 250 ml wody, 1 łyżka cukru brązowego, szczypta soli, 2 jajka, 250 g serka mascarpone, ok. 4 łyżki cukru brązowego, 1 budyń z cukrem waniliowy smak Winiary, 100 ml słodkiej śmietanki 30%, ponadto: cukier brązowy, cukier puder. Przygotowanie: Ciasto: Mąkę łączymy z pokrojoną margaryną, dodajemy(...)miksujemy na puree. Jajka miksujemy z cukrem na najwyższych obrotach na tzw. kogel –mogel. Dodajemy śmietankę, budyń, krótko mieszamy. Następnie całość łączymy z puree warzywnym, na koniec dodajemy serek mascarpone i krótko miksujemy, tylko do uzyskania masy o konsystencji kremu. Masę przekładamy na kruche ciasto i wyrównujemy wierzch. Tarte pieczemy w temperaturze 170°C, ok. 1 godz. Po przestudzeniu wierzch

Moniki Smakołyki
Brzoskwiniowa chmurka. 173

szklanki cukru 1 pełna łyżka maki ziemniaczanej Galaretka z owocami: 1 puszka brzoskwiń 3 galaretki brzoskwiniowe 3,5 szklanki wody Masa śmietanowa: 500 ml. śmietanki 30 % 250 g. serka mascarpone 1 łyżka żelatyny 1/4 szklanki ciepłej wody Wykonanie: Mąkę wysypać na stolnicę, dodać proszek do pieczenia i cukier. Wymieszać i dodać margarynę, posiekać nożem, na koniec wbić żółtka i wszystko(...)ciasto kruche, następnie wylać tężejącą galaretkę. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia galaretki. Przygotować masę śmietanową. Żelatynę rozpuścić w ciepłej wodzie i zostawić do przestudzenia. Śmietanę ubić, dodać serek mascarpone i jeszcze chwilę ubijać. Łyżkę masy dodać do żelatyny i dobrze wymieszać. Następnie żelatynę dodawać stopniowo do ubitej śmietany i cały czas ubijać, tak żeby żelatyna dobrze połączyła się

Agusiowe smakołyki
Bezy Tiramisu MINI PAVLOVA 115

Szeffler Przez Ogródek . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Bezy Tiramisu MINI PAVLOVA Składniki: Beza: 6 białek 330g cukru Krem: 250g serka mascarpone 320ml śmietanki kremówki 30% lub 36% 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Sos karmelowo – kawowy: 250ml mocnej kawy 200ml likieru Kahlúa + 2 łyżki 160g cukru Dodatkowo: kakao do posypania Beza: 1. Białka(...)dodać 1-2 łyżki likieru, wymieszać. Sos karmelowo – kawowy jak ostygnie to trochę zgęstnieje. Krem: 6. Śmietankę kremówkę ubić (można z fixem). 7. Do ubitej śmietanki dodać serek mascarpone, ekstrakt waniliowy i wymieszać mikserem do połączenia składników. 8. Bezy poukładać na talerzykach. Na każdą bezę wyłożyć 2 spore łyżki kremu, następnie polać sosem karmelowym i posypać kakao ( patrz FILM

Mała Cukierenka
Własny ogródek na balkonie. Prosty deser z owocami. 133

płatków kokosowych 1 czubata łyżka oleju kokosowego nierafinowanego w temperaturze pokojowej 1 łyżka płynnego miodu Krem (w wersji lekkiej krem można zastąpić jogurtem naturalnym): 1 opakowanie (250 g) serka mascarpone 1/2 szklanki (125 ml) śmietanki kremówki 2 łyżki płynnego miodu Przygotowanie: 1) Wszystkie składniki na granolę dokładnie wymieszać ze sobą (najlepiej rękoma). 2) Następnie wysypać na blachę wyłożoną papierem(...)czasie przemieszać i piec kolejne 10-12 minut, aż granola ładnie się zarumieni. 4) Gotową granolę wystudzić. 5) Schłodzoną śmietankę ubić na sztywną pianę. Dodać miód oraz serek mascarpone i wymieszać mikserem. 6) Do szklanek nałożyć po równo granoli, następnie kremu i całość posypać świeżymi, aromatycznymi poziomkami. 7) Podawać od razu po przygotowaniu. Artykuł Własny ogródek na balkonie. Prosty deser

Fitsweet.me
Eklerki 142

poniżej link do budyniowego. Składniki: 1 szklanka mąki 50 g masła 3/4 szklanki wody 3 jajka szczypta soli cytryna Składniki na krem: 300 g śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru (lub więcej jeśli lubicie słodsze kremy) + tabliczka gorzkiej czekolady na polewę Krem budyniowy Jak zrobić eklerki? Przesiewamy mąkę i dodajemy sól. Ocieramy skórkę z jednej cytryny(...)ponieważ mogą upaść. Gotowe eklerki odstawiamy do przestudzenia. Możemy wykorzystać ten czas na przygotowanie kremu. Mocno schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno dodając pod koniec cukier puder. Dodajemy serek mascarpone i delikatnie mieszamy szpatułką. Czekoladę rozpuszczamy i odstawiamy do przestudzenia. Eklerki możemy nadziewać kremem przy pomocy szprycy z długą tylko. Można też je przekroić i nałożyć krem do środka

Ciastkozercy
Kostka królowej,ciasto bez piekarnika 82

żółtek 1 czubata łyżka mąki pszennej 3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 400 ml mleka 200 ml kremówki 150 g cukru 1 op cukru waniliowego 200 g masła Krem mascarpone 250 g mascarpone 3 … Czytaj dalej Kostka królowej,ciasto bez piekarnika

gotuj ze mną
Migdałowiec ciasto bez pieczenia 147

ucierane, kruche, babki, serniki itp. Składniki 3 duże opakowania herbatników 3 budynie śmietankowe z cukrem 1 l mleka 1,5 puszki kajmaku 600 g śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 250 g masła 3 łyżeczki żelatyny 3/4 szklanki cukru pudru 150 g płatków migdałowych Dno blaszki o wymiarach 23x38 cm wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie ułożyć warstwę herbatników. Mleko(...)puszkę kajmaku wyłożyć na ciastka i rozsmarować równo na całej powierzchni i ponownie ułożyć warstwę ciastek. Śmietanę ubić z  trzema łyżkami czubatymi cukru pudru na sztywno. Dodać serek mascarpone i zmiksować. Dodać 1/2 puszki kajmaku i ponownie zmiksować. Żelatynę rozpuścić w małej ilości wody i poczekać aż napęcznieje. Podgrzać, ale nie zagotować. Wystudzić i  cienkim strumieniem wlewać

O kuchni z uczuciem
Tarta "Reese's" z masłem orzechowym i czekoladą 142

mleka 2 łyżki cukru 3 pełne łyżki masła orzechowego ( 100% z kawałkami orzechów ) 1 płaska łyżeczka żelatyny szczypta soli Krem czekoladowy: 100 g czekolady deserowej 250 g serka mascarpone Wykonanie:   1.  Biszkopty pokruszyć w malakserze.  W rondelku rozpuścić masło. Gdy masło lekko przestygnie, wlać je do okruszków biszkoptowych.Dodać kakao. Całość dokładnie wymieszać. Tak powstałą masą wylepić(...)dokładnie wymieszać składniki. Gotowy krem wyłożyć na ciasteczkowy spód. 3. Czekoladę połamać i przełożyć do plastikowej miski. Miskę ustawić na garnku z parującą wodą. Pozostawić czekoladę do rozpuszczenia. Serek mascarpone zmiksować. Dodać płynną czekoladę - połączyć składniki. Krem czekoladowy wyłożyć na krem orzechowy. 4 . Tartę wstawić na minimum 2 godziny do lodówki. RADA: jeśli chcecie urozmaicić smak tarty, na krem orzechowy

kolorowotorcikowo
Deser borówkowy 116

deser na zimno. Deser składa się z 4 składników, które idealnie łączą się ze sobą. Deser posłodziłam pysznym miodem wrzosowym od Huzar . Polecam Składniki: 125 g borówek 100 g mascarpone 1 łyżka miodu wrzosowego od Huzar 140 g serka homogenizowanego waniliowego Przygotowanie: Borówki myjemy i osuszamy. Kilka odkładamy do dekoracji a resztę przekładamy do wysokiego naczynia. Do owoców dokładamy mascarpone

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Babeczki z kremem czekoladowym i bitą śmietaną 149

Babeczki: 2 szklanki mąki 1/3 szklanki cukru pudru  2 łyżeczki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko  1 szklanka mleka 1/2 szklanki oleju Krem: 200g mascarpone  150g mlecznej czekolady Bita śmietana: 300ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru posypki do dekoracji 1. Mąkę, cukier puder, kakao i proszek do pieczenia mieszamy. W drugiej misce dokładnie łączymy(...)olej. Składniki mokre przelewamy do składników suchych. Mieszamy tylko do połączenia składników. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 15 minut. Studzimy. 2. Przygotowujemy krem: czekoladę rozpuszczamy, dodajemy mascarpone, miksujemy do połączenia składników. W drugiem misce ubijamy kremówkę z cukrem pudrem. 3. Za pomocą łyżeczki wydrążamy dziurki w każdej muffince. W dziurkę nakładamy krem do wysokości babeczki. Na wierzch szprycą

Szefowa kuchni
Szarlotka z kremem czekoladowym - pyszna 195

petitki i wstawiamy na około 20 minut do lodówki, żeby nam się wszystko ładnie wystudziło, a masa jabłkowa troszkę stężała. Krem czekoladowy: 500 ml śmietanki 36% 250 g serka mascarpone 4 łyżki kremu czekoladowego typu nutella (u mnie z orzechami i miodem) Dodatkowo: gorzka czekolada do starcia na ciasto około 20 sztuk herbatników kakaowych typu petitki 1. Śmietankę ubijamy(...)ubitej dodajemy mascarpone i krem czekoladowy (jeśli wolicie masę bardziej słodki to nutelli możecie dodać oczywiście więcej), delikatnie miksujemy do połączenia się składników.  Na wcześniej wyłożoną masę na której mamy już ułożone herbatniki wykładamy nasz krem (troszkę zostawiamy na posmarowanie wierzchu ciasta!!), następnie dajemy drugi blat biszkoptu. Na nim rozsmarowujemy krem czekoladowy, który zostawiliśmy i całość posypujemy startą gorzką

kruche babeczki

Proponowane wyszukiwania