Lody domowe bez maszynki czy przy jej pomocy? Zdecydowanie z maszynki. To moje pierwsze pyszne lody z maszynki i na pewno nie ostatnie. Do domowych lodów, składniki muszą być najlepszej jakości. Poza tym produkty mleczne powinny być o dużej zawartości tłuszczu a cukier bardzo drobny lub najlepiej puder. W domu nie dodajemy żadnych ulepszaczy, usztywniaczy czy innych dziwacznych składników. Za dobrą kremową konsystencję lodów odpowiada tłuszcz zawarty w nabiale a drobny cukier nadaje sztywność. Można dodać alkoho... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...