Domowe lody miętowe z maszynki

Domowe lody miętowe z maszynki

Domowe lody miętowe z maszynki

Lody domowe bez maszynki czy przy jej pomocy? Zdecydowanie z maszynki. To moje pierwsze pyszne lody z maszynki i na pewno nie ostatnie. Do domowych lodów, składniki muszą być najlepszej jakości. Poza tym produkty mleczne powinny być o dużej zawartości tłuszczu a cukier bardzo drobny lub najlepiej puder. W domu nie dodajemy żadnych ulepszaczy, usztywniaczy czy innych dziwacznych składników. Za dobrą kremową konsystencję lodów odpowiada tłuszcz zawarty w nabiale a drobny cukier nadaje sztywność. Można dodać alkoho... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Leśny Zakątek

Warto przeczytać

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.