mascarpone - 11293 przepisów (strona:354/753)

Zapiekanka z brokułami 117

Składniki/4 porcje: – 250g makaronu razowego penne – 300g różyczek brokuła – 1 puszka tuńczyka w kawałku ( w wodzie) – 100g serka mascarpone – 1/2 posiekanych listków bazyli – 500 ml mleka – 50 g masła – 50 g mąki – 10 g suszonych pomidorów – starty parmezan do posypania – sól i pieprz Przygotowanie: Makaron ugotować al dente(...)Następnie stopniowo dodawaj mleko i cały czas mieszaj aż sos zgęstnieje. Dopraw solą i pieprzem i zdejmij sos z ognia. Bazylię oraz suszone pomidory posiekaj i wymieszaj z serkiem mascarpone i przygotowanym sosen beszamelowym.Całość wymieszaj z przygotowanym makaronem i brokułami i wyłóż do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu ułóż kawałki tuńczyka i posyp parmezanem. Piec w piekarniku około 25 minut

I LOVE LIFE
Polenta na słodko z mascarpone i owocami 111

zabawić się choćby z bratem, siostrą czy kolegą lub koleżanką. Dałam dzieciom książkę, zachęciłam szczególnie do zabaw grupowych i poszłam czynić polentę! Składniki kaszka kukurydziana  Kupiec opakowanie serka mascarpone trochę likieru amaretto cukier puder do smaku i do dekoracji mus malinowy (przygotowanie poniżej) borówka borówka amerykańska świeża mięta opcjonalnie rozmaryn Jak przygotować polentę? Polentę gotujemy w wysokim naczyniu, ponieważ(...)zastygnie, wykrawamy literatką krążki . Międzyczasie przygotowujemy patelnię grillową i kładziemy na niej krążki . Grillujemy. Grillowanie spowoduje , że krążki nie będą się "lepić" tylko będą suche. Przygotowane krążki chłodzimy. Serek mascarpone przekładamy do miski, dodajemy cukier puder i miksujemy, wlewamy trochę amaretto. Przekładamy do szprycy i nakładamy na krążki. Teraz kolejno owoce, mus, miętę i cukier puder. Gotowe! Polenta na słodko

Z Kuchni Do Kuchni
Przyjęcie w stylu włoskim – proste przekąski i przystawki 292

Gęstą masę porcjujemy łyżeczką wkładamy do środka orzech i formujemy niewielką kulę. Obtaczamy w kakao. Żadna bombonierka nie może się równać z takimi truflami. 100 g biszkoptów, 500 g mascarpone, 4 żółtka wiejskich jajek, 4 łyżki drobnego cukru, 1 szklanka zaparzonej kawy, 1/3 szklanki prosecco, świeże maliny (mogą też być truskawki), kakao do posypania Dla osób, które nie lubią czekolady(...)drugiej misce miksujemy żółtka z cukrem (jak nie macie dostępu do sprawdzonych jaj, to warto to robić na parze) i na końcu, gdy powiększą objętość oraz zbledną, wmiksowujemy mascarpone. Przygotowujemy 5-6 pucharków i do każdego wkładamy biszkopt – namoczony w kawie i podzielony na 3-4 kawałki. Następnie wsypujemy kilka malin i dodajemy 2-3 łyżki masy jajecznej

Poezja smaku
Wiśniowa chmurka -ciasto 302

upieczonym cieście rozłożyć wydrylowane wiśnie i zalać tężejącą galaretką. Ciasto przełożyć do lodówki i poczekać aż galaretka całkowicie zastygnie. Masa śmietanowa 600 g śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone cukier puder według własnego smaku Śmietanę ubić na sztywno wraz z cukrem pudrem, a następnie dodać serek mascarpone i wymieszać. Masę wyłożyć na zastygniętą galaretkę z wiśniami. Schłodzić. Beza

O kuchni z uczuciem
Tort urodzinowy malinowo-jagodowy 173

jajek szczypta soli szkl cukru 3/4 szkl mąki pszennej 3/4 szkl mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczka ekstraktu waniliowego Krem: 6600 ml śmietanki 30% 250 ml mascarpone 1/2 szkl cukru pudru 2 łyżki żelatyny 2/3 szkl jagód ok 400 g malin   Poncz do biszkoptu: 1/2 szkl wody 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki cukru pudru(...)stopniach ok 30 minut. Ostudzić, przekroić na 3 blaty. Krem: żelatynę namoczyć w 1/3 szkl zimnej wody. Lekko podgrzewać aż się rozpuści, ostudzić. Zimną śmietankę ubić na sztywno, dodać mascarpone i cukier puder. Połączyć. Na końcu wlać żelatynę, zmiksować. Do kremu wsypać jagody, wymieszać. Galaretki rozpuścić w 2 szkl gorącej wody, odstawić do przestudzenia i lekkiego tężenia. Biszkopty naponczować

Smakołyki Asi
Oponki z mascarpone 521

Świetny przepis na oponki z mascarpone . To bardzo szybkie do usmażenia oponki, które zrobisz z kilku składników i bez potrzeby użycia miksera. Domowe oponki z serka mascarpone są puszyste, rumiane, wilgotne..  Serdecznie zapraszam też po przepis na oponki wiedeńskie oraz domowy lany chrust

AniaGotuje.pl
Opadające ciasto czekoladowe z kremem i owocami 161

Wilgotne i puszyste mocno czekoladowe ciasto bez glutenu i proszku do pieczenia. Po upieczeniu środek ciasta opada i tworzy idealne miejsce na krem z serka mascarpone i śmietanki oraz ulubione owoce lata. Niebo w gębie - zapewniam! Składniki na tortownicę o średnicy 20 cm: 200 g gorzkiej czekolady 90 g masła 4 jajka - oddzielnie żółtka i białka łyżka kakao(...)cukru na krem: 150 g śmietany kremówki 170 g sera mascarpone 3 łyżki cukru pudru dodatkowo: truskawki, maliny, borówki itp. Piekarnik nastawić na 180 stopni C. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. W misce umieścić masło i połamaną czekoladę, roztopić w kąpieli wodnej lub mikrofalówce. Wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Odstawić do przestudzenia.  Następnie dodać żółtka, kakao i ponownie

wyzwania kuchenne
Deser agrestowy z nutką orzechową 236

łyżki masła orzechowego Łyżka oleju kokosowego 4 łyżki preparowanej kaszy jaglanej WARSTWA AGRESTOWA 200 g agrestu 1 szklanka wody 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej Łyżka miodu + 2 łyżki serka mascarpone WARSTWA ORZECHOWA Do rondelka przełóż masło orzechowe oraz olej kokosowy, całość podgrzewaj aż do połączenia się składników. Do masy dodaj preparowaną kasze jaglaną, wymieszaj dokładnie. Całość przełóż do dwóch szklanych(...)mieszaj, aby nie porobiły się grudki. Gotowy kisiel odstaw do przestygnięcia na ok. 30 minut. Po tym czasie wyłóż go na masę orzechową. Na wierzch deseru połóż łyżkę serka mascarpone. Całość udekoruj świeżymi owocami. Smacznego Czytaj więcej – przepisy z agrestem w roli głównej Artykuł Deser agrestowy z nutką orzechową pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni

365 dni dookoła kuchni
Jabłkowa pokusa 117

cukier i smażyć w rondlu aż odparuje większość soku. Zdjąć jabłka z palnika i wsypać galaretkę cytrynową. Dokładnie wymieszać. Masa śmietanowa 800 g śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone cukier puder według własnego smaku Smietanę ubić na sztywno wraz z cukrem. Dodać serek mascarpone i zmiksować do połączenia się składników. Polewa 125 g masła 1/2 szklanki cukru 2 łyżki

O kuchni z uczuciem
Krówkowe szaleństwo - pyszne ciasto z kawałkami bezów 80

ubić na gładką masę, dodać masę krówkową - ubijać. Następnie dodajemy likier kawowy i ponownie ubijamy. Na sam koniec dodajemy pokruszone bezy - mieszamy całość łyżką.  Masa śmietanowa: 250g serka mascarpone 330ml śmietany 30% 2 śmietan fix Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy po łyżce serka mascarpone oraz śmietan fix.  Masę śmietanową wykładamy na masę bezową, dekorujemy startą czekoladą. Wkładamy

My World by Dagmara Rek
Ciasto czekoladowe z malinami 163

MALINAMI Składniki: (forma 20x30) biszkopt: 4 jajka 1/2 szkl cukru 1/3 szkl mąki pszenne 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao 1 szczypta soli masa czekoladowa: 250g serka mascarpone 250 ml śmietany 30% 150 g czekolady gorzkiej 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka żelatyny 1/3 szkl wody masa śmietanowa: 250 ml śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru  1 łyżeczka(...)wodą. masa czekoladowa:  Czekoladę rozpuszczamy w 100 ml śmietanki, studzimy. Resztę śmietany ubijamy na sztywno.Żelatynę rozpuszczamy w ciepłej wodzie, studzimy i łączymy z ubitą śmietaną. Serek mascarpone miksujemy z cukrem na puszystą masę, dodajemy po łyżce ostudzonej czekolady, a następnie łączymy delikatnie z ubitą śmietaną. masa śmietanowa: Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem, a następnie łączymy z żelatyną rozrobioną

Bon appetit mon amie
TRUSKAWKOWA CHMURKA 372

szczypta soli 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 50g płatków migdałowych Składniki na warstwę truskawkową: 3 truskawkowe galaretki 3,5 szklanki wrzątku 600g świeżych truskawek Składniki na krem śmietankowy: 250g serka mascarpone 500ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru Kruchy spód:  Mąkę należy przesiać do miski, dodać masło, cukier puder oraz żółtka zmiksować w malakserze lub szybko zagnieść. Ciasto należy lekko(...)stężenia, połączyć z pokrojonymi na pół truskawkami. Całość wyłożyć na kruche ciasto, schłodzić w lodówce do całkowitego zastygnięcie.  Wykonanie kremu:  Schłodzoną śmietankę połączyć z serkiem mascarpone i cukrem. Ubijać wszystko razem do otrzymania gęstego kremu. Ciasto wyjąć z lodówki, na warstwę galaretki wyłożyć krem śmietankowy. Na wierzch wyłozyć migdałową bezę. Chłodzić kilka godzin w lodowce. Smacznego

Słodki Zakątek
Rolada jagodowo malinowa 109

połączy się ja z owocami lata to czego chcieć więcej.  beza: 5 białek 270 g cukru 1 łyżka octu winnego 1 łyżka mąki ziemniaczanej krem: 250 g serka mascarpone 250 ml śmietany kremówki 36 % 100 g malin 100 g jagód pozostałe: 1/2 szklanki konfitury jagodowej 50 g czekolady gorzkiej 1 łyżka masła jagody do dekoracji melisa Beza: Białka wyjmuję(...)wykładam drugi arkusz papieru do pieczenia , posypuję go cukrem pudrem i przekładam na niego bezę odwracając ją. Góra bezy jest na spodzie. Zrywam papier i zostawiam do ostygnięcia. krem: Mascarpone, śmietanę przekładam do miski i miksuję aż się połączą i ubiją. Nie dodaję cukru, beza już jest słodka.  Na bezie rozsmarowuje konfiturę zostawiając po 1 cm wolnym z każdego

wesoła kuchnia
Tort Amaretto 201

każdemu, bez wyjątku :). Koniecznie musicie go wykonać ;). Biszkopt kakaowy: 100 g mąki pszennej tortowej 40 g kakao 5 dużych jajek 140 g cukru Krem śmietankowo - migdałowy: 500 g serka mascarpone, schłodzonego 400 ml śmietany kremówki 36 %, schłodzonej 5 - 6 łyżek cukru pudru 50 ml likieru Amaretto 1 łyżeczka ekstraktu migdałowego lub kilka kropel aromatu migdałowego opcjonalnie - 1 opakowanie zagęstnika(...)podłogę ( pionowo ). Odstawić do całkowitego wystudzenia. Po tym czasie ostrym i najlepiej giętkim nożem oddzielić boki ciasta od formy. Biszkopt przekroić na 3 równe blaty. Krem śmietankowo - migdałowy: Serek mascarpone, śmietanę kremówkę oraz cukier puder umieścić w naczyniu i ubić razem do otrzymania gęstego, sztywnego kremu. Pod koniec ubijania dodać likier oraz ekstrakt migdałowy. UWAGA : Jeśli obawiacie się o trwałość

Opowieści z piekarnika
Tort czekoladowy z truskawkami 130

minut. Do tzw suchego patyczka. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i odstawić do wystygnięcia Podzielić ciasto na dwa blaty. Krem 400 ml śmietany kremówki (36%) 250 g serka mascarpone 2 czubate łyżki kajmaku cukier według własnego smaku Mocno schłodzoną śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier, serek mascarpone, kajmak i chwilę ubijać do połączenia się składników. Polewa 200 g śmietany kremówki

O kuchni z uczuciem

Proponowane wyszukiwania