mascarpone - 11293 przepisów (strona:356/753)

Domowy kopiec kreta 199

kilka centymetrów większą. Składniki na biszkopt: 4 jajka 8 łyżek mąki pszennej 4 łyżki kakao (płaskie) 4 łyżki mąki ziemniaczanej 12 łyżek cukru Składniki na krem: 250 g serka mascarpone 200 g śmietany kremówki 1 łyżka żelatyny 2 dojrzałe banany 1-2 łyżek cukru pudru (w zależności od tego jak słodkie będą banany) wiórki czekoladowe +2 banany, sok z cytryny(...)mniej, gdyby banany okazały się bardzo słodkie). Żelatynę namaczamy w niewielkiej ilości wody (tyle, żeby była cała zakryta) i odstawiamy do napęcznienia. Do ubitej śmietany dodajemy po łyżce serek mascarpone i mieszamy do połączenia. Banany miksujemy na ciapkę w blenderze, dodajemy do kremu i mieszamy. Żelatynę rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub mikrofalówce. Do płynnej żelatyny dodajemy łyżkę kremu i dokładnie

Ciastkozercy
Kulki kokosowe z czereśniami – ekspresowy i efektowny deser 201

kokosowe z czereśniami są bardzo smaczne i szybkie w przygotowaniu. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania kulek kokosowych będziemy potrzebować: z podanych proporcji wyjdzie około 30 kulek 250 g serka mascarpone 140 g wiórek kokosowych około 30 czereśni 60 g cukru pudru oraz wiórka kokosowe do obtoczenia około 60 gramów (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmu z przepisem: Kulki kokosowe(...)czereśniami Przygotowanie: Umyte i osuszone czereśnie dryluję, jeżeli nie mamy drylownicy to do usunięcia pestek możemy użyć grubej słomki do napojów. Przygotowanie masy: Do miski przekładam serek mascarpone, dodaję cukier puder, wiórka kokosowe i dokładnie mieszam widelcem, tak żeby powstała jednolita masa. Formowanie kulek: Nabieram około jednej kopiatej łyżeczki masy i na dłoni formuję placuszek. Na środek kładę czereśnię

Uwaga Babcia Gotuje
Bezy z kremem i owocami 218

owocami. Przepis na Thermomix. Składniki: 4 białka szczypta soli 200 g cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka soku z cytryny 250 g śmietany 30% 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 400 g truskawek Przepisy Thermomix. Beza z kremem i owocami. Wykonanie bezy: Do naczynia Thermomix zakładamy motylek i wbijamy same białka. Dodajemy szczyptę soli. Ubijamy na sztywną(...)rozgrzanego piekarnika do 140 stopni na ok 1 godziny. Bezy zostawiamy w piekarniku do wystygnięcia. Wykonanie kremu: Do naczynia Thermomix zakładamy motylek i dodajemy mocno schłodzoną śmietanę, serek mascarpone i cukier puder. Ubijamy czas 30s/obr.3 (w zależności od stanu ubicia zwiększmy lub zmniejszamy czas). Masa powinna być sztywna. Masę przekładamy do rękawa i wyciskamy na górę bezy. Na krem dajemy

Themo przepisy
Sernik tiramisu bez pieczenia 114

Wasze prośby zamieszczam przepis na sernik tiramisu bez pieczenia. Niech smacznie zacznie się Wam letni czas! Renata Składniki 800 g twarogu z kubełka (użyłam Mazurskiego Smaku) 200 g mascarpone 1 maly kubeczek śmietanki 36% 1 szklanka cukru pudru (lub wg własnego uznania ) 2 żółtka 4,5 łyżeczki żelatyny 2 opakowania biszkoptów dużych 1 opakowanie kakaowych herbarników (150g) 3 filiżanki zaparzonej(...)rozdrobnione ciasteczka. Polewamy je kilkoma łyżeczkami mocnej kawy. Wylepiamy dno. Można także połączyć ciasteczka ze stopionym masłem (1 łyżką). Tortownicę umieszczamy w lodówce. Twaróg przekładamy do misy miksera, dodajemy mascarpone, cukier, olejek waniliowy. Miksujemy na średnich obrotach. Dodajemy żółtka ze sparzonych wcześniej wrzątkiem jajek. Miksujemy do połączenia się składników. Teraz czas na likier. Cieniutką strużką wlewamy likier do masy. Miksujemy

Raj dla Podniebienia
Puch z piankami 145

herbatników (Petit beurre) - 28 szt. pianek w czekoladzie - 1 litr schłodzonej śmietanki 30% - 6 łyżek cukru pudru - 2 galaretki truskawkowe (+ 2 szklanki wrzątku*) - 500 g serka mascarpone Dodatkowo: - 2 galaretki truskawkowe (+ 2,5 szklanki wrzątku*) - truskawki do dekoracji *Jako szklanki używam miarki o pojemności 250 ml Rozpuszczamy galaretki – w pierwszej misce dwie w 2 szklankach wrzątku, a w drugiej misce(...)kolejne dwie w 2 i ½ szklanki wrzątku. Odstawiamy do wystudzenia. Formę wykładamy papierem do pieczenia i układamy herbatniki. Ubijamy śmietankę z cukrem pudrem. Dodajemy serki mascarpone, zmieniamy trzepaczkę na mieszadło i chwilę mieszamy na najniższych obrotach miksera. Cienkim strumieniem (dalej mieszamy na najniższych obrotach) wlewamy zimną, ale jeszcze płynną galaretkę (porcję rozpuszczoną w mniejszej ilości wrzątku). Mieszamy tylko do połączenia

mojewypiekiinietylko
ciasto szpinakowe z kiwi i mascarpone 120

tortownicy (ok. 24 cm średnicy) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez ok. 35-40 min. w 170 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na masę z mascarpone: 250 g serka mascarpone 300 ml śmietanki kremówki 30%, schłodzonej 1 galaretka cytrynowa 200 ml gorącej wody 2 łyżki cukru pudru wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy

Domowy Smak Jedzenia
Kopiec skrzata 206

truskawek * 50 ml zimnej wody 2 łyżki cukru 4 łyżeczki żelatyny spożywczej 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Krem stracciatella 300 ml śmietany kremówki ** 200 g mascarpone 40 g czekolady gorzkiej 4 łyżki cukru pudru Ciasto szpinakowe Mąkę krupczatkę i mąkę tortową przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia. Szpinak rozmrażamy i odciskamy dokładnie w dłoniach z nadmiaru(...)wydrążony spód ciasta i wstawiamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia frużeliny. Krem straciatella Do śmietany dodajemy cukier puder i ubijamy na sztywny, puszysty krem. Pod koniec ubijania dodajemy schłodzone mascarpone i startą czekoladę. Mieszamy do połączenia się składników. Tak przygotowany krem wykładamy na frużelinę, tworząc kopiec. Wierzch posypujemy pokruszonym ciastem szpinakowym, lekko dociskając ciasto do kremu. Ciasto chłodzimy w lodówce

Wędrówki po kuchni
Ciasto z borówkami 101

dzięki temu nie opadnie   Potrzebujemy także: 2 galaretki truskawkowe 750 g borówek (tyle ja użyłam, jeśli macie mniej możecie wykorzystać mniej)   Masa: 250 g serka mascarpone 250 ml śmietany 30% 1 łyżka cukru pudru Śmietanę 30% miksujemy, gdy już jest sztywna dodajemy mascarpone i cukier puder. Miksujemy.   Przekrawamy biszkopt, układamy z powrotem do formy w której się

MojaQchnia.pl
Tarta różano-morelowa 168

ciasto: 300 g mąki pszennej 150 g zimnego masła 50 g cukru pudru łyżka posiekanych suszonych płatków róży szczypta soli jajko 2 łyżki jogurtu lub śmietany nadzienie: 500 g mascarpone łyżka płatków róży w cukrze łyżka syropu z płatków róży dodatkowo: mus morelowy* posiekane płatki róży opcjonalnie owoce Mąkę mieszamy z cukrem, płatkami róży i solą. Siekamy z masłem(...)kawałkiem papieru do pieczenia, posypujemy kuleczkami ceramicznymi do obciążania i pieczemy przez około 25-30 minut (zależy od piekarnika, ciasto ma być lekko rumiane). Upieczone ciasto studzimy na kratce. Mascarpone miksujemy na gładką masę z płatkami róży w cukrze, oraz syropem różanym. Wykładamy na wystudzone ciasto. Wierzch dekorujemy musem morelowym, posiekanymi płatkami róży i ewentualnie świeżymi owocami. Z resztki ciasta

Mienta blog
Tort szpinakowy z owocami 167

Biszkopt zwykły: 2 jajka 50g mąki tortowej 50g mąki kukurydzianej 60g cukru Warstwa truskawkowa: 400g truskawek (użyłam mrożonych) 2 galaretki truskawkowe 600ml wrzątku Krem: 400ml śmietanki 36% 250g serka mascarpone ½ szklanki cukru pudru 100g jagód Krem maślany: 200g masła 1 jajko ¾ szklanki cukru pudru Sok z ⅓ cytryny Dodatkowo dekoracje wykonane z masy cukrowej Sposób przygotowania Biszkopt szpinakowy: Spód tortownicy wykładamy(...)warstwę truskawkową pozostawiamy do lekkiego stężenia, ale koniecznie musimy pilnować, by w momencie przekładania tortu pozostała nadal lejąca. Krem: Śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder, a następnie serek mascarpone. Do kremu dodajemy połowę jagód rozdrobnionych np. widelcem i połowę w całości. Łączymy delikatnie. Masa maślana: Żółtko ucieramy z połową cukru pudru. Białka ubijamy, a następnie do sztywnej piany dodajemy

Kuchnia w czekoladzie
Słodka pizza z mascarpone, czekoladą i owocami na krucho-drożdżowym cieście 137

rozbudzi ich kreatywność. Gotujmy razem!:) Ciasto: 250g mąki pszennej 125g margaryny Palma 125g kwaśnej śmietany 18% 1 żółtko 25g świeżych drożdży 2 łyżki cukru pudru  Dodatki: 150g serka mascarpone  100g mlecznej czekolady  kilka małych bezików po kilka sztuk truskawek, borówek sos toffi liście mięty do dekoracji  1. Drożdże, cukier puder i śmietanę dokładnie mieszamy do rozpuszczenia(...)zagniatamy energicznie ciasto do połączenia składników. Odstawiamy na 15-20 minut.  2. Po tym czasie rozwałkowujemy cienko ciasto na kształt koła. zawijamy brzegi na kształt pizzy. Ciasto smarujemy mascarpone, następnie czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej. Pieczemy w temperaturze 210 stopni przez 10-15 minut. Studzimy.  3. Na letnią pizzę wykładamy owoce: pokrojone truskawki, borówki oraz pokruszone bezy

Szefowa kuchni
torcik z truskawkami i bezami 413

serka jest dużo lżejsza. Składniki: * 3/4 szklanki mąki * 3/4 szklanki cukru * 5 jaj * 3 łyżki kakao * 1 łyżka octu * 1 łyżka proszku do pieczenia Masa: * 250 g serka mascarpone * 200 g śmietany 30% * 3 łyżki cukru pudru * 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego * 1 łyżeczka soku z cytryny * truskawki * bezy ok. 5 - 6 sztuk Polewa: * 1 łyżka masła * 1/2 tabliczki czekolady(...)papierem do pieczenia i piekłam w nagrzanym piekarniku przez 45 minut w 180 stopniach. Śmietanę ubiłam na sztywno z sokiem z cytryny i cukrem pudrem. Dodawałam po łyżce serek mascarpone. Bezy pokruszyłam i dodałam do masy. Wymieszałam. Upieczone ciasto przekroiłam na dwie części. Posmarowałam masą dolną część i powciskałam kawałki truskawek. Przykryłam drugą częścią i polałam polewą czekoladową. Masło, wodę

Pieprzyć z Fantazją
TORCIK NA ZIMNO WANILIOWY Z TRUSKAWKAMI 825

łyżka mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa waniliowa: 2 opakowania budyniu waniliowego 250 g masła lub margaryny 1/2 litra mleka 250 g serka mascarpone 1/2 szklanki cukru kryształ Dodatkowo: 2 opakowania galaretki truskawkowej 800 ml wrzącej wody 1 kg truskawek podłużne biszkopty ok. 15 szt. Esencja herbaciano - cytrynowa 4 torebki herbaty earl grey(...)litra mleka - wystudzić. Następnie margarynę utrzeć. Do spienionej margaryny dodać cukier, ubijać do momentu rozpuszczenia się cukru. Cały czas ucierając dodawać wystudzony budyń. Na koniec dodać serek mascarpone. Przełożenie - na spód tortownicy o wymiarach 24 x 24 cm włożyć biszkopt i nasączyć esencją herbaciano - cytrynową. Następnie wyłożyć połowę kremu waniliowego, na który ułożyć przekrojone na pól truskawki (lekko docisnąć

Ciastka - domowe słodkości