mascarpone - 11293 przepisów (strona:367/753)

Najlepsze pączki 7622

kolekcja przepisów na Tłusty Czwartek: Faworki na piwie Chrusty na winie Churros z masą migdałową Oponki z twarogu Pączki jogurtowe – Fritule Pączki z budyniem Pączki hiszpańskie Pączki z serka mascarpone Lukrowane pączki z serka mascarpone nadziewane marmoladą Pączki z ziemniakami nadziewane marmoladą Lukrowane pączki z ziemniakami bez nadzienia Pączki z nadzieniem makowym i lukrem amaretto Francuskie faworki Faworki robione mikserem

mojewypiekiinietylko
Krem z zielonego groszku, trawą cytrynową i miętą pieprzową 131

części pora 2 cebule 2 łyżki posiekanej mięty pieprzowej 2 łyżki posiekanej trawy cytrynowej sok z połowy cytryny 3 łyżki oleju sól morska pieprz 1litr bulionu drobiowego 200g serka mascarpone jogurt naturalny (opcjonalnie) Wykonanie: 1.  Por dokładnie umyć i pokroić w paski, a cebulę w piórka, następnie  wrzucić do garnka i zrumienić na rozgrzanym oleju. Wlać bulion drobiowy(...)całość zagotować. Wsypać rozmrożony zielony groszek  i gotować około 6 minut. Następnie dodać sok z cytryny, miętę, trawę cytrynową i wszystko dokładnie zmiksować. Na końcu dodać serek mascarpone i całość wymieszać.   Doprawić solą morską i pieprzem. 2.  Podawać z łyżką jogurtu naturalnego (opcjonalnie

Szalona Kuchnia Eweliny
Babeczki FROZEN delikatnie cytrynowe z konfiturą 258

cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 16g skórka starta z 1 cytryny 2 jajka 160ml maślanki 2 łyżki soku z cytryny Krem: 250ml śmietanki kremówki 30% lub 36% 150g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka cukru wanilinowego 1-2 krople aromatu śmietankowego (polecam dr. Oetker) 1 fix do śmietany niebieski barwnik spożywczy Dodatkowo: 12 łyżeczek konfitury truskawkowej biały ozdobny(...)muffinów, patrz film (wykrojone ciasto zachować). 6. W środek każdej babeczki włożyć 1 łyżeczkę konfitury. Wykrojone ciasto przyciąć i nakryć nim nadzianie. Krem: 7. Śmietankę kremówkę ubijamy z serkiem mascarpone, cukrem pudrem, cukrem wanilinowym, aromatem i fixem (na początku radzę ubijać na niskich obrotach, ponieważ może chlapać). 8. Do kremu dodajemy niebieski barwnik spożywczy, mieszamy (radzę dodać niewielką ilość, jeśli

Mała Cukierenka
Red Velvet Cake 247

pięknym kolorze, bardzo wilgotny i aromatyczny, z kremem serowym. Oryginalnie krem do ciasta przygotowuje się z sera „cream cheese”, mnie nie udało się go kupić, więc użyłam serka mascarpone i gotowego sera na sernik. Przez to mój krem jest w smaku jakby bardziej „serowy”. Tort wygląda pięknie i wspaniale smakuje. Proszę pamiętać, aby składniki były w temperaturze pokojowej. Polecam! Zapraszam(...)łyżeczki czerwonego barwnika spożywczego 1 łyżeczka octu (jabłkowego lub winnego) Do nasączenia: 200ml wody sok wyciśnięty z 1 cytryny 3 łyżeczki cukru pudru Krem: 500g serka mascarpone 450g gotowego sera na sernik (użyłam z wiaderka) 200g jogurtu greckiego 4 łyżki cukru pudru Ciasto: 1. Mąkę wymieszać z kakao, proszkiem do pieczenia, sodą. 2. Do drugiej miski przełożyć masło, dodać cukier

Mała Cukierenka
Sernik chałwowo – bezowy 125

płaskie łyżki kakao 100 – 120 g herbatników 1 łyżka oleju kokosowego masa 1 kg twarogu zmielonego (500g półtłustego i 500g tłustego) 2 łyżki śmietanki 36% 2 łyżki serka mascarpone ziarenka z 1/2 laski wanilii sok z 1/2 cytryny 4 jajka 1 szklanka cukru pudru 100 g bezików wierzch suszona żurawina kilka pokruszonych bez kilka łyżeczek syropu karmelowego Wykonanie Spód(...)Tortownicę ze spodem umieszczamy w lodówce do schłodzenia. Twaróg mielimy, przekładamy do misy miksera, wsypujemy cukier i miksujemy. Wbijamy po jajku, ciągle miksując. Następnie dodajemy po kolei pozostałe składniki: mascarpone, sok z cytryny, pokruszone bezy, wanilię i śmietankę. Całość miksujemy na najwolniejszych obrotach. Masę przekładamy na schłodzony spód chałwowy. Sernik wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200C i pieczemy

Raj dla Podniebienia
Szybkie Pączusie Z Mascarpone 126

Mini pączusie które w smaku przypominają gniazdka wiedeńskie :) Składniki na 1 talerz pączusiów: 125 g mascarpone 1/2 szkl mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 jajka 1/2 łyżki spirytusu olej do smażenia najlepiej rzepakowy cukier puder do posypania pączków 1. W głębokim rondelku rozgrzewamy olej. 2. Jajka ubijamy z cukrem i mascarpone do połączenia się

Gotowanie...to proste !
Rolada truflowa z rodzynkami 173

cukru 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem truflowy z rodzynkami: 200 g cukierków trufli 80 g gorzkiej czekolady 200 ml śmietanki kremówki 30 % 150 g serka mascarpone, schłodzonego 80 g rodzynków 80 ml ciemnego rumu ( zamiast rumu można użyć wódki, likieru kawowego lub likieru Amaretto ) Nasączenie: 3 - 4 łyżki alkoholu pozostałego z moczenia rodzynków + 3 łyżki wody Polewa(...)godziny. Po tym czasie rodzynki odcedzić na sitku i dobrze osuszyć na ręczniku papierowym. Wyjąć masę truflową z lodówki, przełożyć ją do naczynia, dodać schłodzony serek mascarpone i ubić razem na wolnych obrotach miksera, do otrzymania gładkiego, sztywnego kremu ( ubijanie nie trwa długo, krem szybko gęstnieje ). Do gotowego kremu wmieszać rodzynki. Roladę rozwinąć, usunąć ściereczkę. Ciasto równomiernie nasączyć przygotowanym ponczem

Opowieści z piekarnika
Tort czekoladowy 476

proszku do pieczenia Poncz do biszkoptu: 1/2 szkl wody 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki cukru pudru Masa nutellowa: 500 ml śmietanki 30 % 2 śmietan-fixy 250 g mascarpone 400 g nutelli lub innego kremu czekoladowego Dodatkowo: 2 mleczne czekolady na polewę * jajka niespodzianki ciasteczka oreo ulubione dziecięce czekoladki   Biszkopt: Ubić pianę z białek ze szczyptą soli. Dodawać(...)minut w 180 stopniach do tzw. suchego patyczka. Po ostudzeniu przekroić na 3 blaty. Masa nutellowa: zimną śmietankę ubić ze śmietan-fixami na puch. Nadal ucierając dodawać po łyżce mascarpone i nutelli.  Blaty naponczować i przekładać masą. Cały tort posmarować masą i wstawić do lodówki do stężenia.  Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, przestudzić i polać tort. Tort dowolnie

Smakołyki Asi
Kefirowe babeczki cytrynowe 139

będzie potrzeba dolewamy trochę maślanki lub kefiru. Masę przekładamy do kokilek na muffinki. Pieczemy ok. 25-30 minut w 180 st. C. Babeczki można udekorować bitą śmietaną lub kremem mascarpone (mascarpone ucieramy z ksylitolem i odrobiną soku z cytryny). 1 porcja ma ok. 176 kcal

Kucharzyca
Semifreddo z mascarpone, czekoladą i biszkoptami 98

całkiem zmrożony. Po włosku „semifredo” oznacza półzimny czy półmrożony. Jest szybki a przede wszystkim prostszy niż klasyczne lody. Deser jest wysmienity napewno zasmakuje wszsytkim :)   Składniki 200 g serka mascarpone 250 g śmietany 18% 100 g cukru pudru 1/2 szklanki mleka 10 biszkoptów 1/2 tabliczki czekolady mlecznej 2 łyżki płatków czekoladowych (posypka) 1. Siekam czekoladę na drobne kawałki. Biszkopty kruszę(...)drobniejsze kawałki i wrzucam to wszystko do miski. Dodaję też płatki czekoladowe (posypka). 2. Do miski wrzucam serek mascarpone a także śmietanę. Dodaję też cukier puder i mleko. Wszystko mieszam mikserem. 4. Pojemniczek plastikowy (po lodach 1 litr) wykładam folią, tak by został nadmiar na brzegach. Przekładam masę i zamykam pojemnik. Wstawiam do zamrażarki na kilka godzin. 5. Przed podaniem

kulinarnyswiatdomi
Drożdżówki cytrynowe z serkiem mascarpone 101

kładniki: 600g mąki 100g cukru 100g masła 40g świeżych drożdży 4 jajka 200ml mleka szczypta soli cukru waniliowego kilka kropel aromatu cytrynowego 2 łyżki cukru pudru 250g serka mascarpone około 1,5 szklanki borówek Wykonanie: 1. Mleko podgrzewamy. Rozrabiamy w nim pokruszone drożdże, łyżkę mąki i łyżkę cukru. Przykrywamy i pozostawiamy do podwojenia objętości. 2. Mąkę mieszamy z cukrem, połową(...)wyrabiamy około 10 minut. Ciasto powinno ładnie odchodzić od ręki - jeśli jest lepkie należy dodać trochę mąki w trakcie wyrabiania. Wyrobione ciasto przykrywamy i odstawiamy do wyrośnięcia. 3. Serek mascarpone ucieramy z dwoma łyżkami cukru pudru i pozostałą częścią cukru waniliowego oraz dwoma jajkami. 4. Wyrośnięte ciasto wykładamy na blat i jeszcze chwilkę wyrabiamy. Formujemy wałek, z którego odcinamy dwanaście

kulinarnyswiatdomi
Kruchy torcik walentynkowy 198

szklaki śmietany kremówki Podgrzać śmietanę i do gorącej włożyć pokruszoną czekoladę. Odstawić na 10 minut następnie wymieszać na gładki sos Krem 400 g śmietany kremówki 250 g mascarpone 2 łyżki lub mniej skondensowanego słodzonego mleka z puszki 1 łyżeczka pasty waniliowej Wszystkie produkty powinny być schłodzone.  Śmietanę, mascarpone, wanilię i mleczko słodzone włóżcie do misy miksera

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Biszkopt z wafelkami, brzoskwiniami i galaretką 170

przepis na pyszne ciasto do kawy. Tym razem z kremem i galaretką. Polecam przygotować je nie tylko na weekend. Składniki : * biszkopt z tego przepisu   * 330ml śmietanki 30% * 250g mascarpone * 4 wafelki Prince Polo * puszka brzoskwiń  * 2 galaretki truskawkowe Przygotowanie : Biszkopt nasączyć sokiem z brzoskwiń. Kremówkę ubić z mascarpone. Dodać pokrojone wafelki oraz brzoskwinie. Krem wyłożyć na biszkopt. Galaretki

Magiczne Życie Marty
Przepis #113 Bezglutenowe eklerki 102

Ciasto   - 100 g masła - 4 jajka - 3/4 szklanki mąki kukurydzianej - 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej - szczypta sody oczyszczonej - 1 łyżeczka cukru lub innego słodzidła - szklanka wody Nadzienie - opakowanie serka mascarpone - duże opakowanie jogurtu greckiego (350-400 ml) - 2-3 łyżki cukru lub innego słodziłda Polewa  - kilka kostek gorzkiej czekolady Wykonanie Do garnka wlewamy szklankę wody. Dodajemy masło oraz słodzik(...)powstały eklery. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 20-25 minut. Po upieczeniu zostawiamy do wystudzenia  a następnie przekrawamy wzdłuż na pół.   Nadzienie Serek mascarpone miksujemy z jogurtem oraz słodzikiem. Następnie napełniamy jedną część ciastka i przykrywamy drugim. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę, którą polewamy eklerki.   Eklerki przechowujemy w lodówce jednak przed podaniem warto wyciągnąć

Health-Fit-Life
Banoffee 172

ciasto: – 125 g masła – 1 i ¼ szklanki mąki – 3 łyżki zimnej wody – szczypta soli – 2 łyżki cukru nadzienie: – 1 puszka (530 g) mleka skondensowanego – 4 banany – 250g serka mascarpone – 200g śmietanki 36 % – 1,5 łyżki cukru pudru – gorzka czekolada lub kakao do posypania – garść orzechów włoskich Przygotowanie: Przygotowujemy masę kajmakową. Puszkę z mlekiem skondensowanym wkładamy do wody(...)podpieczone ciasto wykładamy pokrojone orzechy i wylewamy ostudzony kajmak. Następnie układamy pokrojone w plasterki 3 banany. Śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno i dodajemy stopniowo cukier. Następnie dodajemy serek mascarpone. Wykładamy śmietanę na banany. Dekorujemy pokrojonym w plasterki bananem oraz posypujemy czekoladą. Artykuł Banoffee pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE

Proponowane wyszukiwania