mascarpone - 11293 przepisów (strona:369/753)

Kostka jagodowa 210

wylać do formy o wymiarach 30 x 35cm. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 25-30 minut, do tzw. suchego patyczka. Masa jagodowa: 400 ml kremówki 125 g mascarpone 250 g zmiksowanych jagód 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżki żelatyny + woda Żelatynę rozpuścić w wodzie, odłożyć. Śmietankę i mascarpone ubić na sztywno, dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Krem

Domowa cukiernia Ewy
Deser Oreo 209

Deser mascarpone z bitą śmietaną i ciasteczkami oreo. Słodki, lekko chrupiący i baaaardzo kaloryczny ;) Składniki: 125 g sera mascarpone 150-160 g śmietany 30% 2 płaskie łyżki cukru pudru 12 cisteczek Oreo Przygotowanie: Ciasteczka kruszmy. Połowę wsypujemy na dno szklanek/kieliszków. Śmietanę ubijamy przez około 3-4 minuty wraz z cukrem pudrem. Następnie stopniowo dodajemy ser, zmiejszamy obroty i miksujemy

Lena Gotuje
Czekoladowe babeczki z kremem bananowym - bezglutenowe 154

piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut. Po wystudzeniu przygotować i nałożyć krem bananowy. 2 mocno dojrzałe banany 3 łyżki soku z cytryny 250-300 g serka mascarpone 3 łyżki kwaśnej śmietany 18% Banany zmiksować na gładko z sokiem z cytryny. Dodać mascarpone i kwaśną śmietanę. Wymieszać na gładko. Odstawić do lodówki do schłodzenia na ok 30 minut

Ze smakiem bez glutenu
CIASTO MARCHEWKOWE 121

jest to konieczne). Gotowe ciasto wylać na kwadratową blaszkę bądź tortownicę i piec w 180 st.C ok 50-60 min bądź do suchego patyczka. Polewa:   250g serka mascarpone  2 łyżki cukru pudru Mascarpone zmiksować z cukrem pudrem i rozsmarować na wierzch wystudzonego ciasta. Posypać orzechami

Niespełnione zdolności kulinarne
Cytrynowo-pomarańczowy torcik miniaturowy 159

więcej niż potrzeba.  Można przechowywać w lodówce nawet tydzień (u mnie nie utrzyma się długo, w tajemniczy sposób znika ;) Krem cytrynowy 200 g lemon  curd 100 g mascarpone  100 g śmietany kremówki Śmietanę z mascarpone wymieszać i ubijać na średnich obrotach, dodając łyżka po łyżce schłodzony lemon curd. Wymieszać do uzyskania gęstego kremu.  Maślany krem

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Pavlova z kremem limonkowym i truskawkami 102

truskawkach. Nie chcę się przechwalać, ale to najlepsza beza na świecie! Polecam! Składniki : * 6 białek  * 300g cukru * łyżka soku z cytryny  * łyżka mąki ziemniaczanej  * 200g mascarpone  * 300ml śmietany kremówki * łyżka cukru pudru  * sok i skórka z limonki * truskawki i limonka do dekoracji Przygotowanie : Białka ubić na gęstą masę razem z cukrem. Dodać sok z cytryny(...)mąkę. Wymieszać szpatułką. Wyłożyć masę na papier do pieczenia, uformować okrąg i podnieść boki ku górze. Bezę piec a właściwie suszyć około godzinę w 150 stopniach. Wystudzić. Śmietankę i mascarpone ubić z cukrem, sokiem z limonki i otartą skórką. Wyłożyć na bezę. Całość udekorować ćwiartkami truskawek oraz limonki. Posypać startą skórką limonki. Podawać od razu po przygotowaniu. Chociaż według mnie

Magiczne Życie Marty
JABŁECZNIK KRÓLEWSKI + FILMIK 174

szklanka mąki pszennej ( 200 g ) MASA JABŁKOWA : 1- 1/5 kg jabłek 2 łyżki cukru 2 galaretki cytrynowe BITA ŚMIETANA : 400 ml śmietanki 30 % 250 g serka mascarpone 2 łyżki żelatyny 2 łyżki cukru 2 cukry waniliowe po 16 g  PRZYGOTOWANIE : Biszkopt - białka ubijamy na sztywno, dalej ubijając dodajemy żółtka i wsypujemy cukier. Po chwili wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem(...)małym ogniu około 10 minut, ciągle mieszając aż galaretki się rozpuszczą. Odkładamy aż jabłka ostygną i masa zacznie tężeć. Śmietanę ubijamy z cukrami na sztywno, następnie ciągle mieszając dodajemy mascarpone. Na koniec wlewamy rozpuszczoną, ostudzoną żelatynę. Biszkopt przecinamy wzdłuż na dwie równe połówki, rozkładamy masę jabłkową, przykrywamy drugim blatem ciasta i wylewamy śmietanę, posypujemy wierzch kakaem. Ciasto chłodzimy kilka godzin

Kulinarne Fantazje Marioli
Tiramisu bez jajek 168

zmienić aby uzyskać coś nowego a jednak o znanym mi smaku. Dlatego dzisiaj przedstawiam przepis na tiramisu bez jajek podane w szklankach. Polecam Składniki: 120 g biszkoptów 250 g mascarpone 200 g śmietanki 36% ½ szkl cukru pudru 1 czubata łyżka kawy rozpuszczalnej ¾ szkl gorącej wody 1 łyżeczka kakao gorzkiego Przygotowanie: Kawę zalewamy gorącą wodą i mieszamy. Odstawiamy(...)rozpuszczenia. Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem a potem dodajemy po 1 łyżce mascarpone i miksujemy do połączenia się składników. Gotowy krem przekładamy do woreczka foliowego. Przygotowujemy pucharki. Moczymy w zimnej kawie biszkopty i umieszczamy je na dnie pucharków. Odcinamy końcówkę woreczka i wyciskamy po trochę kremu na biszkopty. Układamy jeszcze po dwie warstwy namoczonych biszkoptów i kremu. Wierzch

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Ciasto Lion 382

font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki   : duże opakowanie herbatników ( ok.56 sztuk herbatników) 1 puszka masy krówkowej ( 400g) Składniki na masę z batonikami Lion: 750g serka mascarpone 150ml śmietany kremówki 4 łyżki cukru pudru 5 batoników Lion peanut Składniki na masę śmietanową: 350ml śmietany kremówki 36% Śnieżka 1 – 2 łyżki cukru pudru- opcjonalnie  starta ciemna czekolada(...)rozsmarowywała dobrze jest wstawić puszkę do gorącej wody na 10 minut, następnie zamieszać. Masa z batonikami Lion:   Batoniki kroimy w kostkę. Kremówkę ubijamy z cukrem pudrem i dodajemy mascarpone. Miksujemy tylko do połączenia składników. Dodajemy batoniki i wykładamy masę na herbatniki. Przykrywamy kolejną warstwą herbatników. Masa śmietanowa: Śmietankę ubijamy ze śnieżką i wykładamy na herbatniki- warto spróbować czy odpowiada

Czerwona Porzeczka
Sernik tiramisu 198

Spód:  70g mlecznej czekolady  2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 2 łyżki mleka 70g masła 1 jajko 40g mąki   Masa serowa: 600g sera twarogowego mielonego 250g sera mascarpone  1 szklanka cukru 1 budyń waniliowy  100 ml śmietanki 30% 5 jajek L Dodatkowo: 1 opakowanie okrągłych biszkoptów  szklanka kawy rozpuszczalnej z 3 łyżeczek (przestudzona(...)zakryły całe dno. Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez około 15 minut. Studzimy, po czym nasączamy biszkopty kawą.  2. Przygotowujemy masę serową: twaróg miksujemy z serem mascarpone, cukrem i jajkami. Do śmietanki wsypujemy proszek budyniowy, mieszamy, wlewamy do masy. Ponownie miksujemy do połączenia składników. Wylewamy na spód ciasta 1/2 masy serowej, wykładamy biszkopty namoczone w kawie by zakryły całą

Szefowa kuchni
Obiad w 15 minut. Penne z dynią, mascarpone oraz orzechami pecan. 171

Składniki (2 duże porcje, lub 2 średnie porcje + mały głodomorek) makaron penne (200g) – u mnie makaron z soczewicy – taki akurat miałam ale przyznam, że dobrze się komponuje z dynią. mascarpone (250g) cebula 3 ząbki czosnku 1cm imbiru mała dynia piżmowa łyżka masła łyżka oleju rzepakowego sól, pieprz, papryka słodka 2 łyżki posiekanych orzechów pecan (pamiętaj, że malutkim dzieciom lepiej jest(...)drobno posiekaną cebulkę. Kiedy zmięknie dodaj posiekany czosnek oraz imbir. Chwile podsmażaj. Dynię obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Podsmażaj co jakiś czas mieszając aż zmięknie. Dodaj mascarpone oraz przyprawy. Wymieszaj z makaronem. Na koniec możesz posypać tartym parmezanem oraz posiekanymi orzechami pecan

wysmienity
Ptysie z piernikowym kremem i nitkami z karmelu. 144

Ciasto: 25 dag dag masła lub margaryny 2 szklanki zimnej wody 2 szklanki mąki pszennej około 8 małych jajek Krem piernikowy: 330 ml śmietanki kremówki 30 % 25 dag serka mascarpone cukier puder do smaku 2 łyżeczki przyprawy do piernika Karmel: 5 łyżek cukru Wykonanie: 1. Ciasto: Wodę i masło lub margarynę przekładamy do garnka i zagotowujemy, następnie wsypujemy mąkę(...)Następnie pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 30 minut do zrumienienia. Upieczone ptysie studzimy i przekrawamy na pół. 2. Krem: Dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy na puszystość, dodajemy serek mascarpone, przyprawę do piernika i cukier puder do smaku, ubijamy do połączenia się składników. Następnie krem przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką. Kremem przekładamy ptysie. 3. Karmel: Na suchą

Izabelawkuchni
CIASTO Z WAFELKOWĄ PRZEKŁADKĄ 153

budyń śmietankowy 1 szkl mleka 3 łyżki cukru 1 masło lub margaryna Masa z bitej śmietany 500ml śmietanki kremówki 1 łyżka cukru pudru 100g gorzkiej czekolady 250g serka mascarpone Polewa 2 łyżki kakao 1 łyżka margaryny 2 łyżki cukru 2 łyżki mleka Poncz 2 łyżki kawy rozpuszczalnej 50ml rumu 50ml wody Jaja ubijamy na sztywno z cukrem, następnie dodajemy wymieszaną(...)mąką i proszkiem, następnie dodajemy do masy. Pieczemy 30min w temp 180oC w takiej samej foremce jak biszkopt. Gotujemy budyń. Studzimy. Ucieramy z masłem. Śmietankę ubijamy wraz z mascarpone i cukrem pudrem. Gdy otrzymamy puszystą masę dodajemy startą na tarce czekoladę. Biszkopt przekrajamy na dwie części. Dolną część nasączamy ponczem z kawy dość solidnie. Na pierwszą część biszkoptu wykładamy masę

Słodki Zakątek
CIASTO KINDER COUNRTY 123

Ciasto nieziemsko słodkie, pyszne, puszyste, delikatne. Przyrządzisz je bez pieczenia. Jest bardzo proste w przyrządzeniu. Polecam wszystkim smakoszom słodkości. Składniki 400ml 30% śmietanki 250g serka mascarpone 250g herbatników 2 białe czekolady 2 mleczne czekolady 3 szklanki płatków Nestle Kangus dodatkowo jedna szklanka płatków na wierzch 300ml śmietanki podgrzać (nie gotować), następnie dodać połamaną białą czekoladę. Pozostawić na 5 minut(...)następnie mieszać aż do rozpuszczenia. Tak samo postępować z czekoladą mleczną. Tak przygotowaną śmietankę należy schłodzić przez 12 godzin. Po wychłodzeniu do jasnej śmietany dodać mascarpone i ubić na puszystą masę. Wsypać płatki i wymieszać łyżką. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, a na nim ułożyć herbatniki, które przykryć białą masą. Na tej masie ułożyć herbatniki, na niej ciemną maseę

Słodki Zakątek
KRUCHE BABECZKI 140

kruche spody (25szt): 2 żółtka 200g masła 1 szklanka cukru pudru 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki gęstej śmietany 18% Składniki na krem: 500ml śmietanki 30% 250g serka mascarpone 2 płaskie łyżki cukru pudru Ponadto: Ulubione owoce do dekoracji poziomki , porzeczki czarne i czerwone Mąkę należy przesiać do miski, dodać masło, cukier puder, żółtka oraz śmietanę zmiksować w malakserze(...)foremki i podziurkować spód, aby zapobiec powstaniu górki. Ciasto należy ponownie schłodzić przez ok. jedną godzinę. Piec 20minut w temperaturze 200ºC do zarumienienia. Schłodzoną śmietankę połączyć z serkiem mascarpone i cukrem. Ubijać wszystko razem do otrzymania gęstego kremu. Masę należy nakładać na kruche spody i udekorować ulubionymi owocami. Smacznego

Słodki Zakątek

Proponowane wyszukiwania