mascarpone - 11293 przepisów (strona:376/753)

SZYBKIE CIASTO KINDER 293

orzechy. Wymieszać. Masę wylać na wyłożoną pergaminem tortownicę. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni ( u mnie z termoobiegiem ) przez 30- 40 min., najlepiej do suchego patyczka.  KREM mascarpone 250 g. śmietana kremówka 30 % 250 ml. masło orzechowe 2 łyżki masło czekoladowe 2-3 łyżki Mascarpone ubić ze śmietaną kremówką ( krem będzie gęsty ). Dodać masło orzechowe i czekoladowe. Zmiksować

Kuchnia Paulettes
Obłędnie pyszny sernik z puree z dyni 156

Składniki na   spód: 150 g herbatników użyłam Petit Beurre 80 g miękkiego masła 1 płaska łyżeczka cynamonu Masa serowa: 600 g twarogu (użyłam „Mój ulubiony”) 250 g serka mascarpone 350 g puree z dyni 3 jajka 140 g cukru 30 g (2 kopiate łyżki) mleka w proszku (nie granulowane) Mleczny lukier cytrynowy: 1 szklanka cukru pudru 2 łyżeczki mleka(...)masłem i cynamonem. Spód tortownicy (średn. 24 cm) wylepiłam utworzoną masą miasteczkową. Uklepałam powierzchnię i wstawiłam do lodówki. Piekarnik włączyłam na 180 ° C Do misy przełożyłam twaróg i serek mascarpone, wsypałam cukier i mleko w proszku. Utarłam mikserem na gładką masę. Do masy wbijałam kolejno jajka. Każde następne wbiłam, kiedy poprzednie wmieszało się do masy. Na koniec dodałam puree

Kuchnia u Krysi
Torcik czekoladowo – orzechowy i taka zwykła historia o Nim i o Niej 115

pudru 3 jajka 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady 1 łyżka śmietany 18% 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 szklanki wody 1,5 łyżki kakao krem arachidowy małe opakowanie serka mascarpone 1/2 słoika kremu z orzeszków ziemnych dodatkowo kilka łyżeczek ulubionej konfitury do posmarowania blatów figi skórka otarta z pomarańczy orzeszki ziemne Wykonanie W rondelku rozpuszczamy masło, wodę, cukier, czekoladę(...)przekładamy do tortownicy i pieczemy w 180C przez ok. 45-50 min do „suchego patyczka”. Przestudzone ciasto dzielimy na 3 równe części. Każdy blat smarujemy ulubioną konfiturą. Mascarpone mieszamy z kremem z orzeszków (mieszałam łyżką). Masę wykładamy na blat wysmarowany konfiturą, przykładamy kolejny blat ciasta, lekko docisakmy. Kremem smarujemy także wierzch torcika. Gotowy torcik dekorujemy świeżą figą, orzeszkami

Raj dla Podniebienia
Delicja z wiśniami (bez pieczenia) 596

Polecam :) ok 24-26 podłużnych biszkoptów 1,5 szkl wiśni bez pestek z kompotu szkl mleka  słodkie kakao do oprószenia ciasta Krem: 700 ml śmietanki 30% 250 ml mascarpone 150 g białej czekolady 3 łyżki cukru pudru Krem: Czekoladę połamać i rozpuścić w kąpieli wodnej. Lekko przestudzić. Schłodzoną śmietankę ubić na puch, dodać serek mascarpone, cukier puder i rozpuszczoną

Smakołyki Asi
Sernik kokosowy z ananasem 171

puszki nie ma już takiego aromatu i smaku. Składniki: (foremka 23 cm x 33 cm x 7 cm) Masa serowa: 1 kg mielonego sera białego 250 g serka mascarpone 1 szklanka cukru pudru 100 g wiórków kokosowych 100 - 150 ml mleka 1 łyżka soku z limonki 1 łyżka cukru z wanilią 30 g żelatyny w proszku Galaretka z ananasem(...)zrobić sernik kokosowy z ananasem? Ser: Wiórki kokosowe namoczyć na 15 minut w mleku. Żelatynę zalać 50 ml zimnej wody i po napęcznieniu delikatnie podgrzewając rozpuścić (nie gotować). Serek mascarpone, cukier puder i cukier waniliowy miksować do czasu, aż cukier się rozpuści, następnie stopniowo dodawać ser i sok z limonki. Na koniec dodać namoczone wiórki i miksując powoli połączyć masę

Kuchcik gotuje
Bardzo prosty tort! Naked Cake z Nutellą, kremem mascarpone, czekoladowymi kulkami, borówkami i truskawkami 184

Składniki na biszkopt: 3/4 szklanki mąki pszennej  8 jaj  1 łyżeczka proszku do pieczenia  1/4 szklanki mąki ziemniaczanej  4 łyżki cukru  Krem: 500 gram mascarpone  300 ml śmietany 36% 1 łyżka cukru pudru  Dodatkowo: 200 gram kremu Nutella  400 gram chrupiących kulek czekoladowych  1/2 szklanki zaparzonej zielonej herbaty 300 gram borówek(...)papierem do pieczenia. Biszkopty piecz w piekarniku nagrzanym do 165 stopni przez 30 minut. Wystudź, wyjmij z formy i nasącz herbatą.  Ubij śmietanę na sztywno z cukrem. Dodaj mascarpone, utrzyj. Ułóż jeden z biszkoptów na paterze i posmaruj całą Nutellą. Nałóż połowę kremu, połowę czekoladowych kulek i połowę owoców. Nałoż drugi biszkopt, przyciśnij mocno i posmaruj wierzch kremem. Udekoruj

Mango Papaja
Ciasto na zimno z borówkami 82

górną warstwę. 2. Górna warstwa Przy górnej warstwie też nie ma większej filozofii. Ponownie roztop olej. Dodaj śmietanę i poczekaj aż podniesie się jej temperatura (nie gotuj!). Teraz dodaj mascarpone i również poczekaj aż jego temperatura będzie większa (nie gotuj!).Dodaj stewię, jeśli chcesz. Gdy mascarpone zmieni swoją konsystencję na bardziej płynną, dodaj nasiona chia. Wszystko dokładnie (!!!) wymieszaj - to bardzo

Keto Przepisy
Ciasto pomidorowo – czekoladowe z orzechami włoskimi – bez mąki pszennej, bez dodatku tłuszczu i białego cukru 257

jego kawałek świetnie sprawdzi się jako drugie śniadanie lub jako zdrowe „coś słodkiego”. Do kawy jest po prostu idealne Do ciasta możecie zrobić też krem na bazie mascarpone – tu już trochę pogrzeszymy, bo oprócz białka, serek zawiera sporo tłuszczu – 13 g w 100 g Wykonanie CIASTO Pomidory oczyść z części przy ogonkach. Umyj je i zmiksuj(...)pół. Połowę masy rozsmaruj na połowie ciasta, przykryj je ciastem, lekko dociśnij i rozsmaruj pozostałą masę. Całość oprósz kakao. Składniki KREM 100 g serka śmietankowego typu Philadelhia 250 g mascarpone 50 g cukru pudru   Jeśli spodobał Ci się ten wpis, odwiedź mój Fanpage na Facebooku – będziesz na bieżąco z kolejnymi pysznymi wpisami Znajdziesz mnie również na Instagramie

Eat me! Fit me!
Ciasto jak Reese's 179

orzeszki i oczywiście mnóstwo masła orzechowego. Dla jego wielbicieli, cisto godne polecenia :). Składniki: 2 paczki krakersów 300 ml śmietanki 36% (z lodówki) 100 g cukru pudru 500 g serka mascarpone (z lodówki) 300 g masła orzechowego 200 g krówek 200 g czekolady mlecznej 3 łyżki mleka 100 g orzechów ziemnych (bez soli) Wykonanie: 200 ml  śmietanki zmiksować, z dwiema(...)łyżkami pudru. W osobnej misce  serek mascarpone z resztą cukru pudru, następnie dodać masło orzechowe i dobrze zmiksować wszystko. Do tej masy dodać śmietankę i delikatnie wymieszać całość łyżką. Krakersami wyłożyć spód formy i na to dać masę, potem znów krakersy. Krówki rozpuścić w rondelki i 3 łyżkami śmietanki. Czekoladę rozpuścić z 3 łyżkami śmietanki, ja dodatkowo dodałam trochę

Moje pyszne gotowanie
Korzenne Tiramisu z pistacjami 140

Aromatyczne i jedyne w swoim rodzaju korzenne tiramisu, które już teraz kojarzy się nam z świąteczną aurą Składniki: 250 serka mascarpone 400 ml śmietanki 30 % 200 g korzennych ciasteczek 90 g pistacji firmy Helio ponieważ są bez dodatku soli i w 100 % naturalne cynamon 1 łyżka cukru pudru opcjonalnie amaretto Wykonanie: Ubijamy śmietankę na sztywną pianę, dodajemy cukier puder(...)następnie porcjami, nadal miksując serek mascarpone. Pistacje obieramy z łupek i blendujemy na mniejsze kawałki. Ja osobiście polecam te firmy Helio ponieważ nie posiadają soli i spokojnie można je wykorzystać do słodkich deserów. Do pucharków dajemy na przemian: krem, cynamon, pokruszone ciasteczka, krem, pistacje, cynamon, ciasteczko w całości i polewamy wedle uznania amaretto. I gotowe :) krem można jeszcze schłodzić

W Moim Magicznym Domu
ROLADA ŻYRAFA ZE ŚMIETANĄ I BANANEM 155

szklanki mąki pszennej * 80 ml wody * 45 ml oleju * 2 łyżki kakao   (użyłam Skworcu) Składniki na masę śmietanową: * 500 ml śmietany kremówki 36% * 250 g serka mascarpone * 2-3 łyżki cukru pudru * 2 banany Wykonanie: Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać olej i wodę, wymieszać mikserem. Następnie dodać przesianą przez sitko mąkę, wymieszać. Dodać(...)odwrócić ciasto wzorem do dołu i pozostawiając na gorze ścierkę, ciasto zwinąć w roladę. Odłożyć do wystudzenia.  W tym czasie ubić schłodzoną śmietanę, pod koniec ubijania dodać serek mascarpone i cukier puder, wymieszać. Roladę rozwinąć. Wysmarować śmietaną, pozostawiając wolny kawałek około 3-4 cm od brzegu. Wzdłuż drugiego brzegu, gdzie jest śmietana ułożyć banany. Ciasto ściśle zwijać w roladę

Zrób to smacznie
Korzenny sernik dyniowy 158

Składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Masa serowo-dyniowa: 1,5 szklanki (375 ml) purée z dyni 0,75 wiaderka (750 g) twarogu dwukrotnie zmielonego 1 opakowanie (250 g) serka mascarpone 1 szklanka (200 g) drobnego cukru 5 jajek 1 łyżka (15 g) kaszy manny 1 opakowanie (40 g) budyniu waniliowego bez cukru 1,5-2 łyżeczki przyprawy korzennej do piernika(...)mąkę, dodać rozpuszczone masło i dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną masę przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i równomiernie ugnieść, delikatnie nachodząc na boki formy. 3) Twaróg zmiksować z serkiem mascarpone, następnie cały czas mieszając dodać cukier, jajka, budyń, kaszę manną oraz przyprawę korzenną. 5) Na koniec dodać partiami purée z dyni i ponownie wymieszać, tak aby powstała jednolita masa. 7) Gotową

Fitsweet.me
Dzika carbonara na sezonowo 213

pieprz do smaku 80 g cieniutko krojonego boczku (albo zamiennika, który będzie chrupał po podsmażeniu) 6-8 gniazdek pełnoziarnistego tagliatelle Lubella (lub więcej, sosu starczy :-) ) 125 g serka mascarpone 50 g parmezanu Szalotkę kroimy w cieniutkie plasterki. Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy cebulę i wyciskamy czosnek przez praskę. Podsmażamy aż się lekko zarumienią. Dodajemy oczyszczone (jeśli to nie jest(...)koniec możemy posolić dla smaku. W międzyczasie przyrządzamy makaron według przepisu na opakowaniu, a na patelni grillowej podsmażamy plasterki boczku- mają być chrupiące. Ugotowany makaron odcedzamy, do gorącego dodajemy mascarpone (ja dodaję do niego pieprzu) i dokładnie mieszamy, żeby serek dokładnie go pokrył. Dodajemy sos grzybowy i pokruszony boczek (warto zostawić parę kawałków do dekoracji talerzy), następnie 'tarkujemy' połowę parmezanu

les mirabelles
Półfrancuskie ciastka z kremem piernikowym. 140

polecam :) Zapraszam :) Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki tortowej 25 dag masła lub margaryny 1 jajko pół szklanki śmietany 12 % Krem: 330 ml śmietanki kremówki 30 % 25 dag serka mascarpone cukier puder do smaku 2 łyżeczki przyprawy do piernika Dodatkowo: mąka pszenna do posypania stolnicy cukier puder do posypania ciastek kolorowa dowolna posypka według uznania Wykonanie: 1.  Ciasto: Z podanych(...)smarujemy) i pieczemy w temperaturze 190 stopni do zrumienienia przez około 20-25 minut. Upieczone dokładnie studzimy. 3. Krem: Dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy na puszystość, dodajemy serek mascarpone, przyprawę do piernika i cukier puder do smaku, ubijamy do połączenia się składników. Następnie krem przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką. 4. Przekładanie i dekorowanie: Następnie kremem przekładamy prostokąty ciasta wyciskając

Izabelawkuchni
Babeczki z kremem pistacjowo-czekoladowym 134

sztuk dużych babeczek Ciasto: 150 g mąki 80 g masła 50 g cukru pudru 1 łyżka śmietany 18% 35g posiekanych pistacji Krem: 250ml słodkiej śmietanki 30% 250g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Dodatkowo: ¾ tabliczki czekolady deserowej 1 pełna łyżeczka kakao Ok 70ml likieru pistacjowego Ok 40g posiekanych pistacji Sposób przygotowania: Mąkę i cukier puder przesiewamy przez sito. Dodajemy cząstki(...)nagrzanego do 200 ⁰C piekarnika na ok 13-15 minut. Studzimy. Krem: Ok pół godziny przed przygotowaniem kremu rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej. Studzimy. Śmietanę, cukier puder oraz serek mascarpone ubijamy na gęsty krem. Dzielimy na dwie części. Do pierwszej dodajemy likier, drugi łączymy powoli z czekoladą oraz kakao. Kremy nakładamy po dwóch różnych stronach worka od szprycy z założoną

Kuchnia w czekoladzie