FRANCUSKI DESER - MILLEFEUILLE
FRANCUSKI DESER - MILLEFEUILLE
Millefeuille to francuski oldchoolowy deser. Jego "polska" nazwa to ciasto tysiąca listków. Nazwa wzięła się od tego, że jest to deser składający się z 3 warstw ciasta francuskiego przełożonych kremem. Deser przygotowałam z kremem w kolorach flagi francuskiej. Przygotowanie jest bardzo proste więc niech nie zraża Was jego wygląd. Składniki: 1 op. ciasta francuskiego 1 op. śmietanki 30% 1 op serka mascarpone odrobina soku z cytryny 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 łyżeczka cukru pudru cukier (jak użyłam brązoweg... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kuchnia w oparach
Autor
Aneta Gwiner
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, ciasto francuskie, ciasto francuskie, desery, deser, mascarpone, ciasta z kremami, ciasto z kremem, ciasto z orzechami, proste ciasto, ciasta z masa, krem mascarpone, deser z mascarpone
Inne przepisy z Kuchnia w oparach
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję