mascarpone - 11293 przepisów (strona:323/753)

Ciasto bez pieczenia Filadelfia 147

spód opakowanie sucharków bez cukru 350 gram kremu czekoladowego np. kremu Nutella Składniki na masę serową 500 ml śmietanki kremówki 36% 400 gram twarogu sernikowego 250 gram serka mascarpone 100 gram cukru pudru 1 opakowanie cukru wanilinowego 4 łyżeczki żelatyny 75 mililitrów wrzątku Składniki na galaretkę owocową 2 opakowania galaretki wiśniowej słoik wiśni z kompotu bądź syropu 400 mililitrów syropu(...)powstaną grudki. Do miski wrzucić dobrze schłodzoną śmietankę i ubić na sztywno. No sztywnej masy dodać cukier wanilinowy oraz cukier puder. Następnie dodawaj po łyżce twaróg sernikowy i serek mascarpone. Miksować do połączenia składników. Do żelatyny dodaj łyżkę masy serowej i dodaj do miski, wymieszaj delikatnie tylko do połączenia składników. Masę serową wylać na wcześniej przygotowany spód, wyrównać i włożyć

To Musisz Wiedzieć
Ciasto marchewkowe 60

szklanka cukru 1/2 szklanki oleju 4 średnie jajka pół aromatu waniliowego 2 szklanki drobno startej, dobrze wyciśniętej z soku marchwi 1 łyżeczka proszku do pieczenia Na krem: 500g serka mascarpone 3/4 szklanki cukru pudru opakowanie cukru wanilinowego 100g miękkiego masła orzechy włoskie do dekoracji (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Do miski wsypać wszystkie suche składniki. Powoli dodawać olej(...)mikserem. Ciasto wyłożyć na blachę wyłożoną pergaminem. Piec 50 minut w 180 st.C. Ciasto zostawić do przestudzenia. 2. Masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodawać po łyżce mascarpone cały czas ucierając. Ucierać mikserem na jednolitą masę. 3. Przestudzone ciasto przeciąć na pół i przełożyć połową kremu. Resztą kremu posmarować wierzch ciasta. Udekorować orzechami włoskimi. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Danka Pichci
Ciasto ananasowe bez pieczenia 2701

owocami, na przykład brzoskwiniami. Na pewno wyjdzie równie pyszne. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na blaszkę o wymiarach 18×22 cm. Składniki: około 350 g herbatników 250 g serka mascarpone 250 ml śmietanki 36% lub 30% 1 puszka ananasa w syropie 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny wiórki kokosowe do posypania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Ananasa odsączyć(...)puszki. Kiedy napęcznieje, rozpuścić w kąpieli wodnej, nie gotować. 2. Na dnie blaszki ułożyć warstwę herbatników. 3. Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Porcjami dodawać serek mascarpone, miksować na wolnych obrotach. Dodać serek i rozpuszczoną żelatynę. Wymieszać. Masę podzielić na dwie części. Do jednej z nich dodać pokrojonego w kostkę ananasa. 4. Połowę masy z ananasem wyłożyć

Danka Pichci
Mini serniczki z mango 73

mini serniczki z musem z mango i limonki. Jest to lekki, orzeźwiający deser doskonały na upalne dni! : ) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 200 ml śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 70 g herbatników 35 g masła 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 łyżeczki cukru pudru 1 limonka 1 mango (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Herbatniki dokładnie rozdrobnić, dodać roztopione masło i wymieszać(...)Rozłożyć do 3 pucharków (lub 4 mniejszych) i lekko przyklepać. 2. Do śmietanki dodać cukier puder z cukrem waniliowym i ubić na sztywno. Następnie stopniowo dodawać serek mascarpone i miksować do połączenia składników. Rozłożyć do pucharków. 3. Limonkę umyć. Zetrzeć skórkę z limonki i częścią skórki posypać masę serową. Resztę pozostawić na wierzch. 4. Mango obrać, pokroić na mniejsze kawałki

Danka Pichci
Ciasto Leśny Mech z malinami i borówkami 3224

proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy 3/4 szklanki cukru Warstwa malinowa: 2 galaretki malinowe około 400 g malin 3 szklanki wrzątku Krem: 400 ml śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 2 łyżeczki żelatyny 3 łyżki cukru pudru 1/4 szklanki gorącej wody 250 g borówek (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Szpinak włożyć do blendera, dodać olej i zmiksować na jednolitą masę(...)tężejącą galaretkę z malinami. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia galaretki. 4. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Odstawić do przestudzenia. Śmietankę ubić z cukrem pudrem. Następnie dodawać porcjami serek mascarpone, miksować na niskich obrotach. Dodać żelatynę i miksować do połączenia składników. Gotowy krem przełożyć na ciasto. 5. Ciasto posypać pokruszonymi wcześniej kawałkami. Na wierzchu poukładać umyte borówki. Ciasto przykryć

Danka Pichci
Piernikowe gwiazdki z wafli ryżowych 83

nich :) My bardzo lubimy przygotowywać szybkie pralinki z dodatkiem wafli, a podane w formie ozdobionych gwiazdek świetnie nadają się na świąteczny stół. 100 g płatków ryżowych Sonko 100 g mascarpone 2 łyżki soku z pomarańczy 50 g gorzkiej czekolady łyżeczka skórki startej z pomarańczy łyżka przyprawy do piernika dobrej jakości (najlepiej domowej) łyżka kakao 10 suszonych śliwek bez pestek(...)kostek czekolady do dekoracji opcjonalnie lukier opcjonalnie cukrowe dekorki Pokruszone wafle przekładamy do malaksera i rozdrabniamy. Następnie przesypujemy do dużej miski i mieszamy z kakao i przyprawą do piernika. Mascarpone mieszamy z sokiem z pomarańczy, roztopioną w kąpieli wodnej gorzką czekoladą i łyżeczką startej skórki z pomarańczy. Dodajemy do wafli wraz z posiekanymi śliwkami i zagniatamy. Formujemy kulki wielkości orzecha

Mienta blog
Piernikowy torcik śliwka w czekoladzie 118

sody oczyszczonej 1 łyżka powideł śliwkowych lub dowolnego w smaku dżemu szczypta soli czubata łyżeczka przyprawy do piernika Na krem czekoladowy 300 ml. śmietanki użyłam 30% 125 gramów serka mascarpone 200 gramów czekolady deserowej  płaska  łyżka cukru pudru Dodatkowo 200 gramów suszonych śliwek 2 łyżki powideł śliwkowych do posmarowania blatów tortowych rurki do deserów, pierniki i bezy(...)wystudzić i wstawić do lodówki na minimum 3 godziny. Po tym czasie za pomocą miksera ubić śmietankę z czekoladą i cukrem pudrem  na puszystą masę i dodać serek mascarpone całość zmiksować tylko do połączenia składników na gęsty krem. Upieczone i dobrze wystudzone ciasto ( najlepiej upiec dzień wcześniej )dzielimy na trzy równe blaty Odłożyć 3/4 łyżki kremu do posmarowania boków

Andzia Pichci
Ciasto Torcik Proste Świąteczne Tiramisu z Czekoladą 126

60ml likieru migdałowego lub kawowego lub pomarańczowego (w wersji bez alkoholu dać więcej kawy i posłodzić ją 2 łyżeczkami cukru pudru) Krem: 500ml schłodzonej śmietanki kremówki 36% 500g serka mascarpone 6-7 łyżek cukru pudru 2 łyżeczki Naturalnego ekstraktu Wanilia Bourbon z Madagaskaru z ziarenkami Dr. Oetkera około 20-30g gorzkiej czekolady startej na małych oczkach Do dekoracji: Ciemnego(...)podstawce (lub paterze, talerzu). Składniki do nasączenia wymieszać i 1/3 ponczu nasączyć pierwszy biszkopt. Krem: 6. Śmietankę kremówkę ubić z cukrem pudrem. Dodać ekstrakt waniliowy, wymieszać. Dodać serek mascarpone i wymieszać mikserem na średnich obrotach na jednolity krem. 7. Na nasączony biszkopt wyłożyć 1/3 kremu i wyrównać łyżką. Wierzch posypać troszkę startą czekoladą, patrz FILM . Na wierzchu ułożyć drugi krążek

Mała Cukierenka
Wilgotne ciasto czekoladowe z persymoną 87

być proste. Tak czy inaczej, nie przejmujcie się tym, moje ciasto trochę się rozpadło podczas przekładania. To nic, bo i tak ciasto sklei mus, a wierzch pokryje krem z mascarpone . Więc luz . Krem jest bardzo podstawowy, bo zawiera mascarpone, śmietankę, cukier, wanilię i cytrynę. Wszystko dokładnie wymieszane tworzy gęsty, słodki i lekko kwaśny krem, który idealnie podkreśli czekoladowy smak ciasta

Słodkie Gotowanie
Sernik królewski w bożonarodzeniowej odsłonie 117

cukru 2 żółtka jajek 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki przyprawy do piernika  szczypta soli  Składniki na masę serową: 1 kg mielonego twarogu 200 g serka mascarpone  5 jajek (L)+ 2 białka  150 g cukru  40 g mąki migdałowej  10 g skrobi ziemniaczanej  100 g masła  skórka otarta z dwóch(...)serową. Jajka i dwa białka wbijamy do miski i ubijamy je z cukrem na puszystą masę. Ważne by cukier całkowicie się rozpuścił. Do osobnej miski dajemy zmielony ser, serek mascarpone oraz przesianą skrobię, mąkę migdałową oraz anyż. Wszystko mieszamy a następnie łączymy partiami z masą jajeczną. Na koniec dodajemy roztopione i ostudzone masło oraz startą skórkę z dwóch pomarańczy oraz

vaniliowoczekoladowa
Tort piernikowy z pomarańczowym kremem 193

przyprawy do piernika 200 g masła 50 g cukru 3 jajka 200 g płynnego miodu 250 g maślanki Składniki na krem maślany: 200 g miękkiego masła 500 g serka mascarpone 20 g cukru pudru skórka starta z 2 pomarańczy zirenka z pół laski wanilii Wykonanie piernikowych blatów: Do naczynia Thermomix zakładamy motylek. Dodajemy miękkie masło, cukier i miksujemy czas(...)ponieważ piernik wymaga wtedy o wiele dłuższego czasu pieczenia i może nam w trakcie pieczenia uciec z tortownicy. Blaty zostawiamy do całkowitego wystudzenia. Wykonanie kremu pomarańczowego: Masło i serek mascarpone wyciągamy z lodówki i zostawiamy na ok 2-3 godziny. Bardzo ważne aby masło i serek miały jednakową pokojową temperaturę. Pomarańcze dokładnie myjemy, osuszamy i ścieramy skórkę pomarańczową. Do czystego

Themo przepisy

Proponowane wyszukiwania