podniebienia. Składniki na blaszkę 25/30 cm 40 dag herbatników maślanych 1 puszka masy kajmakowej waniliowej lub toffi Krem śmietanowy: 500 ml śmietany kremówki 30% 25 dag serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Krem budyniowy: 2 budynie śmietankowe 2 łyżki cukru 650 ml mleka 20 dag masła ½ łyżeczki naturalnego ekstraktu migdałowego Dodatkowo: 10 dag gorzkiej czekolady Sposób przygotowania: Krem budyniowy(...)całkowitego wystudzenia. Miękkie masło utrzeć na puch, miksując dodawać po łyżce zimnego budyniu, wlać ekstrakt migdałowy, miksować do uzyskania gładkiego kremu. Krem śmietanowy: Dobrze schłodzoną kremówkę i serek mascarpone umieścić w misce wsypać cukier puder zmiksować na gesty krem. Kajmak w puszce wymieszać na jednolitą gładką masę łyżką tak aby dało się rozsmarować na herbatnikach. Gorzką czekoladę
Wanilia i Kardamonszkl cukru 100 g mąki 1 łyżka oleju 3 łyżki kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia poncz: 3 łyżki wody 3 łyżki likieru amaretto krem ajerkoniakowy: 500 g serka mascarpone 200 ml śmietany 30% 250 g białej czekolady 200 ml likieru advocat dodatkowo: 1 słoik dżemu z czarnej porzeczki (280g) mini bezy i płatki migdałowe do dekoracji Przygotowanie: biszkopt: Białka(...)minut. krem: Czekoladę rozpuszczamy w gorącej śmietance (trzeba uważać, aby jej nie zagotować). Studzimy i odstawiamy do lodówki na przynajmniej 3 godziny, ale najlepiej na noc. Mascarpone miksujemy z gęstą masą z białej czekolady, a następnie dodajemy advocata. Wykonanie: Ostudzony biszkopt skrapiamy ponczem, a następnie smarujemy dżemem porzeczkowym. Na dżemie rozkładamy równomiernie krem. Wierzch posypujemy pokruszonymi bezami i płatkami
Bon appetit mon amietortownica o średnicy 18cm) 3 jajka, 1/2 szkl. mąki, 3 łyżki cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżeczka octu Krem do przełożenia: 300 g śmietanki 30%, 250 g mascarpone, 1 biała czekolada, 2 łyżki cukru pudru, 2 śmietan-fixy 3 cukierki białe Michałki Krem na wierzch: ½ szkl. mleka, ½ szkl. cukru, 1 cukier waniliowy 2 szkl. mleka w proszku(...)zrobić dzień wcześniej. Śmietankę podgrzewamy, ale nie zagotowujemy, rozpuszczamy w niej czekoladę, chłodzimy w lodówce najlepiej całą noc. Śmietankę ubijamy, dodajemy śmietan-fixy wymieszane z cukrem pudrem, następnie dodajemy mascarpone. Masę dzielimy na 3 części. Do 1 dodajemy posiekane cukierki. Krem na wierzch: Mleko zagotowujemy z cukrami, studzimy. Miękkie masło ucieramy, dodajemy po trochu mleka, a na końcu mleko
słodki bratekopakowanie) 100 g białej czekolady 250 g masła lub margaryny maślanej 150 g wiórków kokosowych Masa śmietankowa: 250 ml śmietany 36% 2 łyżki cukru pudru 125 g serka mascarpone Dodatkowo: 300 g kakaowych herbatników 1 słoiczek dżemu wiśniowego 400 g masy kajmakowej 100 g orzechów nerkowca Krem kokosowo- budyniowy: Żółtka miksujemy na puszystą masę z połową drobnego cukru. Dodajemy(...)Wykładamy resztę kremu kokosowego oraz dżem wiśniowy. Na końcu układamy ostatnią warstwę herbatników. Ostatnią warstwę jest krem śmietankowy. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Dodajemy serek mascarpone, miksujemy tylko do połączenia składników. Wierzch ciasta obsypujemy wiórkami kokosowymi i posiekanymi orzechami nerkowca. Ciasto chłodzimy w lodówce (najlepiej całą
VioletoweKucharzenieSkładniki na ciasto: 200g mąki 3 łyżki cukru pudru szczypta soli 100g zimnego masła 2 zółtka Masa: 300 ml kremówki żelatyna 250g mascarpone 3 łyzki cukru pudru oraz dowolne owoce wykonanie Mąkę przesiewamy z cukrem pudrem i solą. Dodajemy kawałki zimnego masła, siekamy nożem. Następnie dodajemy żółtka i szybko zagniatamy ciasto. Owijamy folią i wkładamy do lodówki(...)Formę na tarte smarujemy masłem i posypujemy mąką. Ciasto rozwałkowujemy i wykładamy w formie i wkładamy do lodówki. W tym czasie wykonujemy masę: ubijamy kremówkę z żelatyną, dodajemy mascarpone i cukier puder. Wyjmujemy tartę z lodówki, nakuwamy widelcem i dajemy do piekarnika, pieczemy ok 30 minut. Masę wykładamy na upieczony spód, dekorujemy owocami ( u mnie owoce to winogrona i żurawina
Moje Wyrobyziemniaczanej 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 4 ciasteczka oreo wierzch: 30 ml mleka 60 ml śmietanki 36% 70 g gorzkiej czekolady dodatkowo: 200 ml śmietanki 36% 2 łyżki sera mascarpone 4 ciasteczka oreo 2 łyżki zmielonych orzechów laskowych Przygotowanie: spód ciasta: Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia. W małym rondelku rozpuść masło. Do miski pokrusz herbatniki, dodaj kakao, masło, orzechy(...)kolejne 30 min w zamkniętym piekarniku Wyjmij ciasto i odstaw do przestygnięcia a następnie wstaw do lodówki na min. 4-5 godz. Do miski wlej śmietankę i ubij - dodaj mascarpone i ubijaj jeszcze ok 20 sek. Masę śmietanową rozprowadź po wierzchu ciasta, dodaj kawałki ciastek i posyp orzechami
Alutka-Gotujeprzypadku jest cierpliwość (żeby masa jajeczna miała czas przypiec się od spodu) i duża ilość dodatków Wtedy ten omlet z łososiem jest znakomity Składniki: 2 duże jajka pieczony łosoś mascarpone dymka słodka papryka pieprz sól masło (do smażenia) rozbełtaj jajka. Dopraw słodką papryką, pieprzem i solą na średniej wielkości patelni rozpuść masło (ok 1 łyżki) na małym ogniu przelej jajka(...)patelnię, rozprowadź równą warstwą ułóż na nich kawałki łososia i małe porcje mascarpone (po ok 1/2 łyżeczki), posyp posiekaną dymką smaż na małym ogniu aż jajka będą ścięte tak jak lubisz, a spód chrupiący złóż omlet na pół i przełóż na talerz. Podaj np z rukolą Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł OMLET Z ŁOSOSIEM pochodzi z serwisu SandraFrej.com
SandraFrej.comwsypujemy galaretki i mieszamy z jabłkami .jak przestygną wyłożyć na masę adwokatową i wyłożyć . Teraz ostatnia masa śmietankowa 1/2 l śmietany 36 % 4 łyżeczki żelatyny , /2 szklanki cukru pudru mascarpone 1 opakowanie 250 g przygotowanie żelatynę rozpuszczamy w 1/2 szkl gorącej wody. Odstawiamy. Zimną kremówkę ubijamy z cukrem pudrem potem dodajemy mascarpone i żelatynę mieszamy. Masę wykładamy na masą jabłkową
Moje Wyrobyciasto: 300g masła 180g cukru 6 łyżek kakao szczypta soli 300g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 6 jajek ok 0,5 szklanki mrożonych czarnych porzeczek krem śmietanowy: 250g mascarpone 250g śmietany 36% 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego krem maślany: 370g cukru pudru 200g miękkiego masła 25ml mleka 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego dodatkowo: 500g masy marcepanowej barwniki spożywcze w żelu(...)jednej porcji ciasta dodaj porzeczki piecz w 190°C ok 12 minut (zależy od piekarnika). Blat z porzeczkami ok 20 minut wyjmij ciasto z pieca i wystudź przed użyciem mascarpone ubij ze śmietaną i ekstraktem waniliowym na gęsty krem. Wstaw do lodówki masło ubij z cukrem pudrem, mlekiem i ekstraktem waniliowym na puszystą masę na podkład pod tort nałóż pół
SandraFrej.comPyszny, słodki deser bananowy. Aby było szybciej można użyć gotowej masy krówkowej :) Na 4 porcje: ok 10 herbatników 2 banany Krem: 250 g mascarpone 200 ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru Karmel: 200 ml śmietanki 30% 6 łyżek cukru trzcinowego 2 łyżki masła Karmel: w rondelku z grubym dnem rozpuścić śmietankę, masło i cukier. Podgrzewać mieszając do czasu(...)trochę zgęstnieje i nabierze bursztynowego koloru. Odstawić do ostygnięcia. Krem: Mascarpone, śmietankę i cukier ubić na puszystą masę. Herbatniki drobno pokruszyć, banany pokroić w plasterki. W pucharkach układać warstwy herbatników, kremu, bananów i karmelu
Smakołyki AsiTiramisu,to wdzięczny deser, który możemy robić na wiele sposobów. Ja dziś proponuję klasyczną wersję tego deseru. SKŁADNIKI: 500g. mascarpone 6 żółtek 6 łyżek cukru 3 łyżki likieru Amaretto 1/2 szkl. mocnej kawy kakao WYKONANIE: żółtka z cukrem miksować na najwyższych obrotach około 10 min., następnie zmniejszyć obroty i wmiksować do żółtek serek mascarpone, ostudzoną kawę zmieszać z likierem, biszkopty
Kuchnia Beatymalinowej ( opakowanie na 500 ml wody ) 550 ml gorącej wody 400 g malin, świeżych lub mrożonych Krem śmietankowy: 500 ml śmietanki kremówki 30% lub 36%, schłodzonej 250 g serka mascarpone, schłodzonego 3 - 4 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka żelatyny ( 4 g ) + 50 ml zimnej wody Wykonanie: Ciasto: Zaczynamy od przygotowania szpinaku. Szpinak należy przełożyć na sito i zostawić(...)zbyt płynna gdyż wsiąknie w ciasto ). Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Krem śmietankowy: Żelatynę zalać zimną wodą i odstawić na około 10 minut do napęcznienia. Śmietankę kremówkę, serek mascarpone oraz cukier puder umieścić w naczyniu i ubić do otrzymania gęstego kremu. Napęczniałą żelatynę rozpuścić, np.w mikrofalówce, uważając by się nie zagotowała gdyż straci swoje właściwości żelujące. Lekko przestudzić
Opowieści z piekarnikaśrodku, bo później zapominam. Beza: 6 białek 250 g drobnego cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu 10% Krem śmietankowy: 500 ml śmietany 36% 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 0,5 szklanki posiekanych orzechów nerkowca 100 g mlecznej czekolady Czekoladowe cukierki do dekoracji Bezowe gniazdka: Białka muszą mieć temperaturę pokojową, dlatego tez jajka wyjmujemy wcześniej(...)Bezy pozostawiamy do wystygnięcia w piekarniku przy otwartych drzwiczkach. Krem śmietankowy: Śmietanę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Gdy śmietana jest już ubita dodajemy serek mascarpone i wszystko miksujemy na wolnych obrotach do połączenia się składników. Krem przekładamy do worka cukierniczego i napełniamy nim gniazdka. Wierzch dekorujemy posiekanymi orzechami nerkowca i rozpuszczoną czekoladą. Układamy czekoladowe cukierki. Ciastka bezowe chłodzimy
VioletoweKucharzeniecukierniczym, aby uzyskać równą warstwę kremu. Jeśli nie chcesz używać worka, krem możesz nałożyć łyżką bądź szpatułką. Krem malinowy powstał na bazie przepisu na Krem śmietanowo-owocowy na bazie mascarpone . Dzięki zawartości naturalnych owoców jest to mocno malinowy krem. Zachwyca nie tylko głębią smaku, ale również stabilnością. Uwaga: przygotowując ten krem, zrób trochę więcej pasty malinowej, będzie potrzebna potem. Środkowy(...)środkowy blat biszkoptu. Nasączamy go przygotowanym wcześniej sokiem z cytryny. Następnie smarujemy odłożoną pastą z malin. Masa śmietanowa z serkiem maskarpone Następną warstwą jest tradycyjny krem śmietanowy z serkiem mascarpone. Przepis znajdziesz klikając na zdjęcie. Ostatnia, trzecia warstwa – wierzch biszkoptu. Wierzch biszkoptu musisz nasączyć zanim położysz go na torcie. Kładziemy go, oczywiści spieczoną stroną do góry. Uzyskasz wtedy ładną
SmartBake.plPyszny deser inspirowany słynnym batonikiem Kinder Country. Klika składników, prosty przepis i błyskawiczne wykonanie Składniki na 2 desery: 200 ml śmietana kremówka 36% 2 łyżki serka mascarpone 1 płaska łyżeczka cukru waniliowego 3 szt. wafli ryżowych 3 łyżki kremu orzechowego typu Nutella 1 pałeczka pszenna - preparowana 1 baton Kinder Country Przygotowanie: Kremówkę ubijamy na sztywno, pod koniec dodajemy cukier(...)mascarpone W pucharku na dnie kruszymy po jednym waflu ryżowym Następnie kładziemy masę śmietanową a na nią po 1 łyżce kremu orzechowego do pucharka Teraz znowu wafel - pół na każdą z porcji i reszta masy śmietanowej Na koniec po pół łyżki Nutelli na każdą porcję i połowę pokruszonej pałeczki preparowanej Na wierzch wkładamy po pół batonika do każdego pucharka
Alutka-Gotuje