oryginalnej wersji. Mój mąż stwierdził nawet, że jest to jedno z najsmaczniejszych ciast jakie przygotowuję. Spróbujcie sami. ;) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SKŁADNIKI: BLASZKA 24 x 24 cm 500 g mascarpone 4 jajka 0.5 szklanki cukru pudru 400 g podłużnych herbatników ( na 2 warstwy) 4 łyżki ciemnego kakao 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej zalanej 0.5 szklanki wrzątku ok. 150-200 g malin(...)Jajka ubij dokładnie na parze; 2. Do lekko przestudzonej masy jajecznej dodaj cukier puder i miksuj aż do całkowitego rozpuszczenia cukru; (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 3. Ciągle miksując dodawaj stopniowo mascarpone aż do powstania gładkiego, jednolitego kremu; 4. W blaszce wyłożonej papierem ułóż warstwę biszkoptów namoczonych w kawie; 5. Wyłóż połowę kremu i posyp wierzch dwoma łyżkami kakao; 6. Rozsyp równomiernie
Prosty przepis nakajmakowej · 50 g ryżu preparowanego · 330 ml śmietany 30% · 250 g mascarpone · 3 łyżki cukru pudru · Czekolada mleczna Sposób przygotowania: 1. Trzy szklanki mleka gotujemy a w jednej(...)masy kajmakowej, ryż i drugą połowę masy budyniowej. 8. Przykrywamy ostatnią warstwą ciastek i smarujemy pozostałą masą kajmakową. 9. Śmietanę ubijamy mikserem, dodajemy cukier oraz mascarpone . 10. Masą wykładamy na wierzch ciasta i posypujemy startą czekoladą
Kulinarna Chwilawyjdzie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszamy do zapoznania się z poniższym przepisem i wypróbowania tego ciasta. PRZEPIS NA CIASTO KINDER COUNTRY Składniki: 350 ml schłodzonej śmietanki 30% 250 g serka mascarpone duże opakowanie herbatników ok. 200g 2 białe czekolady 2 mleczne czekolady 3 szklanki płatków Nestle Cheerios Honey + garść na wierzch Przygotowanie: Białe czekolady roztopić w kąpieli wodnej, a następnie ostudzić(...)śmietany 30% ubić. Dodać serek mascarpone, całość zmiksować na wolnych obrotach dolewając pomału ostudzoną białą czekoladę. Wsypać 3 szklanki płatków i wymieszać. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); W kąpieli wodnej roztopić czekolady mleczne, a następnie je ostudzić. Resztę śmietany (150 ml) ubić na sztywno. Powoli miksując dodawać mleczną czekoladę. Formę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć herbatniki, wlać jasną masę. Ponownie
Przepiski.plwięcej. Ciasto przygotujecie zaledwie w kilka chwil. Jedynie trzeba poczekać aż stężeje a krakersy nawilgną od masy. Nam bardzo smakowało. Inspiracja: blog e-przepisykulinarne.pl puszka masy kajmakowej 500g mascarpone 330 ml śmietanki 30% 200 g orzechów pekan + kilka do dekoracji ok 300 g krakersów Orzechy uprażyć na suchej patelni, ostudzić i posiekać. Do misy miksera przełożyć mascarpone
Smakołyki Asibanana, 1 duże jajko, 2 łyżki otrębów owsianych, 1 łyżka masła orzechowego 100% (u nas migdałowe), szczypta cynamonu, 2 łyżki mleka, odrobina masła klarowanego do smażenia, do podania: łyżka mascarpone (lub w lżejszej wersji naturalny serek typu Bieluch lub jogurt naturalny) oraz kilka borówek. Sposób przygotowania Przygotowanie tego naleśniczka jest bardzo proste. Najpierw wrzucamy do miski banana, jajko, otręby, cynamon(...)dolewamy mleko. Całość blendujemy na gładką masę. Następnie rozgrzewamy patelnię wysmarowaną masłem klarowanym. Wlewamy ciasto i krótko smażymy naleśniczka na małym ogniu pod przykryciem. Gotowego naleśniczka podajemy z mascarpone i ulubionymi owocami. Smacznego! Spróbuj także: omlet orkiszowy z owocami, czeko omlet. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej pojawiają
Natka Pietruszkilinkiem Soczyste brownie Masa waniliowa: 2 opakowania budyni waniliowych bez cukru 1/4 szklanki cukru 250 g margaryny 0,5 litra mleka 2 łyżki cukru waniliowego 250 g serka mascarpone Jabłka: 6 średnich jabłek 2 opakowania galaretki o smaku agrestu 0,5 szklanki cukru Dodatkowo: 50 g startej gorzkiej czekolady Przygotowanie: Biszkopt brownie - mąkę pszenną z kakao przesiać. W kąpieli(...)margaryny dodać cukier i cukier waniliowy, ubijać do momentu rozpuszczenia się cukru. Cały czas ucierając dodawać wystudzony budyń. Ucierać do momentu powstania gładkiego kremu. Na koniec dodać serek mascarpone i dokładnie wymieszać. Przełożenie: Biszkopt najlepiej upiec dzień wcześniej. Wystudzone ciasto przekroić na 2 blaty. Na dno tortownicy o wymiarach 24x24 cm położyć pierwszy blat biszkopta i rozsmarować cieniutką warstwę
Ciastka - domowe słodkościznać jak smakowało. SKŁADNIKI: GALARETKA MALINOWA: * maliny – 500 g * cukier – 50 g * woda – 200 ml * galaretka malinowa – 1 op PIANKA: * śmietana 36% – 500 ml * mascarpone – 250 g * cukier puder – 4-5 łyżek * żelatyna – 3 łyżeczki DODATKOWO: * biszkopty okrągłe – ok. 250 g * galaretka malinowa -1 op SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: GALARETKA MALINOWA: Maliny gotujemy(...)cukrem i wodą. Do gotujących dodajemy jedną galaretkę malinową, dokładnie mieszamy, odstawiamy do tężenia. CIASTO: Na tortownicę wykładamy biszkopty na sód. PIANKA: Zimną śmietanę miksujemy razem z zimnym mascarpone ( w tym samym czasie ) , dodajemy cukier puder. Żelatynę zalewamy odrobiną zimnej wody, odstawiamy na 5 minut, a następnie podgrzewamy uważając, by nie przegrzać. Dodajemy do niej odrobinę śmietanowej masy ( by zahartować
Ostra na Słodkozamieniłam ją na miękkie biszkopty. Efekt? Sami musicie spróbować. JEŻYNOWY CHAOS Składniki: (2 porcje) mus jeżynowy: 220 g jeżyn 2 łyżki cukru sok z 1/2 cytryny dodatkowo: 250 g mascarpone 250 ml śmietany 2 łyżki cukru pudru skórka z 1 cytryny 5-6 biszkoptów Przygotowanie: Jeżyny przekładamy do garnka z odrobiną wody i skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy cukier(...)delikatnie, tak aby się część jeżyny została w całości. Gotujemy do momentu aż sok z jeżyn zacznie gęstnieć, potem studzimy. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem, a następnie dodajemy mascarpone i skórkę z cytryny. Na dno pucharków dajemy 1-2 łyżki musu z jeżyn, krem z serka i śmietany, przekrojone na połówki biszkopty. W takiem kolejności układamy składniki deseru
Bon appetit mon amiełyżka proszku do pieczenia Masa waniliowa: 2 opakowania budyni waniliowych bez cukru 1/4 szklanki cukru 250 g margaryny 0,5 litra mleka 2 łyżki cukru waniliowego 250 g serka mascarpone Dodatkowo: 4 szt. gruszek 8 kostek czekolady gorzkiej zielona posypka waflowa Przygotowanie: Biszkopt orzechowy - na spód tortownicy o wymiarach 24 x 24 cm wyłożyć papier do pieczenia, zaś(...)margaryny dodać cukier i cukier waniliowy, ubijać do momentu rozpuszczenia się cukru. Cały czas ucierając dodawać wystudzony budyń. Ucierać do momentu powstania gładkiego kremu. Na koniec dodać serek mascarpone i dokładnie wymieszać. Masę waniliową podzielić na 2 części. Do 3/4 masy dodać pokrojone w kostkę gruszki i delikatnie za pomocą łyżki wymieszać, natomiast pozostały krem pozostawić sam. Przełożenie
Ciastka - domowe słodkościPlacuszki gruszkowo-cynamonowe z kaszą manną – składniki (na około 20 sztuk): 1 dojrzała gruszka, 1 jajko, 1/2 łyżeczki cynamonu cejlońskiego lub więcej (kwestia indywidualna), 2-3 łyżki serka mascarpone, 10-15 łyżek kaszy mannej (wszystko zależy od tego, jak duże jajko i gruszkę użyjecie, dodanie kaszy należy czynić stopniowo i przestać, gdy ciasto będzie miało dość gęstą konsystencję), około(...)łyżka masła klarowanego do smażenia. Placuszki gruszkowo-cynamonowe z kaszą manną – sposób przygotowania Najpierw wrzuć do miski obraną gruszkę, jajko, cynamon oraz ser mascarpone i wszystko zblenduj na gładką masę. Następnie dodawaj łyżką stopniowo kaszę i mieszaj ciasto. Kaszy dodać tyle, aby ciasto miało dość gęstą konsystencję. Patelnię nasmaruj odrobiną masła i rozgrzej. Ciasto nakładaj za pomocą łyżki
Natka Pietruszkicukru 1 łyżka oleju kilka kropel esencji waniliowej Krem Michałkowy: 300 ml śmietanki 30 lub 36 % 1 i 1/2 szkl mleka w proszku 50 g białej czekolady 125 g mascarpone 100 g orzeszków ziemnych, podprażonych i posiekanych drobno cukier puder do smaku 1-2 łyżki rumu lub kilka kropel esencji rumowej Żelka Borówkowa: 200 g borówek 1-2 łyżki soku(...)ostudzenia a następnie chowamy do lodówki na co najmniej 5 godzin lub na noc. 4. Następnego dnia wyjmujemy krem z lodówki i ubijamy do zesztywnienia, pod koniec dodajemy mascarpone, cukier do smaku i posiekane orzechy. Złożenie tortu 5. Biszkopt przekrawamy na trzy blaty i nasączamy alkoholem (możemy też nasączyć biszkopt słabą herbatą z cytryną) 6. Na dno foremki lub obręczy
Gotowanie...to proste !łyżek oleju z suszonych pomidorów 7) 200 ml śmietany 30% 8) 150 g mascarpone 9) kurkuma 10) imbir 11) chili 12) sól, pieprz Sposób przygotowania: 1. Makaron gotujemy al dente. 2. Boczek i cebulę kroimy(...)Dynię ścieramy na tarce i podsmażamy wraz z boczkiem, aż będzie miękka (około 5 minut). Następnie dodajemy pokrojone w paski suszone pomidory i chwilę podsmażamy. Następnie wlewamy śmietanę, dodajemy mascarpone i delikatnie mieszamy aż serek rozpuści się. Doprawiamy solą, pieprzem, chili, imbirem i kurkumą. Na koniec dodajemy ugotowany makaron i delikatnie mieszamy
Na kulinarnym poligonieśmietany 36 % 3) 4 łyżki cukru pudru Krem czekoladowy: 1) 250 g serka mascarpone 2) 200 g czekolady mlecznej 3) 200 g śmietany 36% 4) łyżka cukru pudru Do dekoracji(...)odstawiamy do ostygnięcia. 5. Przygotowujemy krem czekoladowy: podgrzewamy śmietankę i dodajemy do niej połamaną czekoladę i mieszamy aż czekolada się rozpuści. Pozostawiamy do ostygnięcia. Następnie miksujemy serek mascarpone z cukrem i ze śmietanką połączoną z czekoladą. Krem przekładamy do rękawa cukierniczego zakończonego ozdobną końcówką i wstawiamy na chwilę do lodówki. 6. Przygotowujemy krem sernikowy: twaróg sernikowy miksujemy
Na kulinarnym poligoniecake pops Składniki: 1) 200 g suchego ciasta biszkoptowego (może też być np. kruche albo babka) 2) 120 g mascarpone 3) 70 g czekolady gorzkiej 4) 3 łyżki nutelli (lub innego ulubionego kremu czekoladowego(...)blenderem na bardzo drobne okruszki. 2. 70 g gorzkiej czekolady roztapiamy (najlepiej w kąpieli wodnej) i odstawiamy do wystygnięcia. 3. Do pokruszonego ciasta dodajemy serek mascarpone, roztopioną i ostudzoną czekoladę oraz 3 łyżki nutelli i wszystko zagniatamy. Tak przygotowaną masę wstawiamy do lodówki na godzinę. Po tym czasie wyjmujemy ją z lodówki i formujemy z niej
Na kulinarnym poligonie