łyżeczka żelatyny w proszku 3-4 łyżki cukru (lub do smaku, zależnie od owoców) 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej rozpuszczona w 1 łyżce wody Krem: 250 g serka mascarpone 350 ml śmietanki kremówki sok z 1/2 cytryny 1 łyżka cukru pudru Dodatkowo: tarta czekolada do dekoracji, świeże owoce Przygotowanie: Pavlove: białka umieścić w misie miksera i ze szczyptą soli ubić(...)napęczniałą żelatynę, wymieszać i postawić znów na palnik, podgrzewać już tylko do momentu całkowitego rozpuszczenia żelatyny, już nie zagotowywać. Pozostawić do ostudzenia i lekkiego stężenia. Przygotować krem: schłodzony serek mascarpone i schłodzoną śmietankę kremówkę umieścić w misie miksera i ubić na gęsty krem, dodać sok z cytryny, dosłodzić cukrem pudrem i zmiksować. Na każdą mini Pavlovą wycisnąć przygotowany krem
Kocham..lubię..gotuję..proszku do pieczenia do nasączenia: kilka łyżek mocnej herbaty lub soku brzoskwiniowego na sernik: 500 g sera zmielonego trzykrotnie, duża szczypta wanilii lub 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego, 250 g mascarpone, 3 duże jajka, 60 ml śmietanki kremówki (30 lub 36%), szklanka cukru, 2 łyżki mąki na krem budyniowy czekoladowy: 200 g masła w temperaturze pokojowej, 2 opakowania budyniu(...)Polish cheesecake filling / dry curd cheese/ Polish Tvarog (passed through a sieve or processed in a blender until very smooth), 2 tsp of vanilla extract, 250 g of mascarpone cheese, 60 ml of heavy cream. 3 large eggs, 1 cup of sugar, 2 tbsp of flour for the pudding buttercream: 3 packages of instant vanilla pudding mix (40 g each
Lekcje w kuchniBeza – 4 białka – 200g drobnego cukru – 1 łyżka soku z cytryny Masa – 250 g serka mascarpone – 2 łyżki cukru pudru – 1 granat – ok. 15 sztuk śliwek węgierek – 3 łyżki cukru – 2 łyżki masła Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy do temperatury 170 stopni (góra – dół). Białka ubijamy w metalowej misce na sztywną pianę(...)połówki wrzucamy na patelnię. Owoce mieszamy kilka minut z wytworzonym karmelem do czasu, aż śliwki zmiekną. Masę przygotowujemy np. godzinę przed podaniem tortu. W misce ubijamy serek mascarpone oraz dodajemy 2 łyżki cukru.Miksujemy do połączenia składników. Masę wykładamy na bezę i układamy na niej skarmelizowanymi śliwkami. Możemy dodatkowo polać karmelem, który nam został. Gotowe Artykuł Beza
I LOVE LIFEmasła · 400 g masy kajmak · 990 ml śmietany 30 % · 500 g mascarpone · 200 g czekolady białej · 1 galaretka niebieska Składniki na polewę(...)bardzo drobno kruszymy, łączymy z rozpuszczonym masłem i wykładamy na dnie tortownicy. 2. Ciastka smarujemy masą kajmakową. 3. Schłodzone śmietany ubijamy mikserem razem z serkiem mascarpone. Następnie dodajemy rozpuszczoną białą czekoladę, rozpuścić można w kąpieli wodnej lub na 2 minutki do mikrofali. 4. Sześć łyżek masy przekładamy do osobnego naczynia. Niebieską galaretkę rozpuszczamy
Kulinarna ChwilaChłodne jabłka wyłożyć na galaretkę z biszkoptami. Wyrównać. Odstawić do zastygnięcia. 3 warstwa : 200 ml śmietany ubić, pod koniec ubijania dodać cukier, cukier waniliowy lub ekstrakt wanilii i serek mascarpone. 100 ml śmietany zagotować, lekko przestudzić. Żelatynę wsypać do miseczki, wlać 100 ml śmietany. Miseczkę wstawić do garnka z gorąca wodą i podgrzewać. Gdy żelatyna się rozpuści, wlać do ubijanej(...)zielonej (u mnie agrestowa), 1,3 kg startych na grubej tarce jabłek (u mnie kortlandy, około 2 kg jabłek), 3 warstwa : 300 ml śmietany kremówki 30%, 200 g serka mascarpone, 8 g żelatyny, 2 łyżki cukru pudru, ekstrakt wanilii lub cukier waniliowy
królestwo garówmiłości do pistacji Najlepszy sernik pistacjowy Składniki na tortownicę o średnicy 20 cm: 200 g ciastek maślanych 100 g masła 1 kg sera na sernik (mielonego) 250 g mascarpone 4 jajka 100 g cukru 200 g pasty pistacjowej 3 łyżki mąki ziemniaczanej + biała czekolada + pistacje Sposób wykonania: Do misy malaksera przełóż ciasteczka i zmiksuj je na drobne okruszki. Następnie dodaj(...)masłem), dociskając ją dobrze do dna formy. Następnie blachę wstaw do lodówki na ok. 30 minut. W tym czasie przygotuj masę serową. Następnie ser przełóż do misy miksera, dodaj mascarpone, cukier oraz mąkę ziemniaczaną. Miksuj delikatnie, dodając po jednym jajku. Na koniec dodaj pastę migdałową i miksuj jeszcze chwilę. Gotową masę serową wyłóż na spód ciasta i wyrównaj wierzch. Ciasto
365 dni dookoła kuchniwygląda pięknie, no ale ciężko go pokazać inaczej. Polecam! Co nam trzeba? Na farsz: 100g ryżu białego – np. Kupiec 200ml mleka łyżka cukru trzcinowego łyżka kakao prawdziwego mascarpone- małe pudełeczko na naleśniki: 2 szklanki (220 ml) mąki pszennej 3 jajka 1 szklanka (220 ml) mleka 1 szklanki wody (220 ml) (najlepiej gazowanej) szczypta soli 2 łyżki rozpuszczonego wystudzonego masła(...)szczypta kurkumy Robimy! Farsz: Ryż gotujemy w mleku aż zamieni się w papkę i wchłonie mleko. Dajemy cukier, kakao, mieszamy i studzimy. Mieszamy z serkiem mascarpone. W garnuszku rozpuszcz amy 2 łyżki masła-studzimy. Do miski wlewamy wodę i mleko. Mieszamy Wbijam jajka i miksuję do połączenia składników. Dodaje szczyptę soli i kurkumy. Następnie dodaje mąkę, wciąż mieszając, aby powstała
LatosiowydomOdstawić do całkowitego wystudzenia. Gotowy biszkopt przekroić na trzy równe blaty. krem: – 3 duże opakowania oreo (po 156g każde) – 500 ml kremówki 36% – 250 g mascarpone – czarny barwnik spożywczy – 3 czubate łyżki dżemu z owoców leśnych Ciasteczka rozdrobnić w blenderze. Kremówkę ubić na sztywno z mascarpone, odłożyć dwie łyżki do dekoracji, do reszty dodać pokruszone
dom-agi.plkostki masła · 990 ml śmietany 30 % · ½ szk. cukru pudru · 500 g mascarpone · 2 czekolady białe · 2 czekolady mleczne ciemne · 400 g kajmaku(...)Ciastka kruszymy, łączymy z rozduszonym masłem i wykładamy dno tortownicy. 2. Następnie smarujemy masą kajmakową. 3. Śmietany ubijamy z cukrem pudrem oraz serkiem mascarpone. Po ubiciu dzielimy na dwie części. Do jednej części dodajemy rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę biała a do drugiej również rozpuszczoną czekoladę ciemną. 4. Masy przekładamy do tortownicy, biała masa
Kulinarna Chwilawystudzenia. Następnie schładzamy w lodówce, ja pozostawiłam w zimnej spiżarce na noc. Następnie dekorujemy bitą śmietaną i ciasteczkami. składniki na wierzch sernika 200 ml kremówki 30% 2 łyżki mascarpone 1 łyżka cukru pudru ok. 6 szt ciasteczek oreo z nadzieniem wykonanie: Kremówkę miksujemy z mascarpone i cukrem pudrem na sztywny krem. Ja wierzch i boki posmarowałam cienką warstwą kremu
Domowy Smak JedzeniaSkładniki : 1 kg sera twarogowego raz zmielonego (półtłusty) 8 jaj 1 serek mascarpone 1 czubata szklanka drobnego cukru 200 ml gęstej śmietany 18% 1 cytrynowy budyń (40g), plus łyżka mąki ziemniaczanej Przygotowanie : Żółtka oddzielić od białek Do żółtek dodać cukier, zmiksować dokładnie Dodać budyń, śmietanę - zmiksować Dołożyć po łyżce zmielony ser oraz serek mascarpone- zmiksować Białka ubić na sztywną pianę
Proste Potrawyfrużelina malinowa: 300 g malin (świeżych lub mrożonych pół szklanki cukru 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej 2 łyżeczki żelatyny w proszku Składniki krem: 250 g śmietany 36% 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 100 g ciemnej czekolady – możesz użyć dowolnej czekolady z nowej kolekcji Auchan Dodatkowo: owoce do ozdobienia tortu – świeże maliny PRZYGOTOWANIE: TORT: do miski dodaj jaja(...)wodnej (na garnku z gotującą się wodą postaw miskę a w niej czekoladę, rozpuszczaj mieszając od czasu do czasu). Po rozpuszczeniu nieco przestudź czekoladę. Do miski dodaj śmietanę 26%, mascarpone i cukier. Miksuj całość aż krem się ubije, około 7-9 minut. Na koniec dodaj rozpuszczoną czekoladę i całość wymieszaj. SKŁADANIE TORTU: Przekrój ciasto na dwa blaty. Na paterze
nietylkopasta.pljajek wielkość M 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki mąki tortowej 1/2 szklanki cukru muscovado krem jeżynowy: 250 g serka mascarpone 500 ml śmietany kremówki 30 % 250 g jeżyn 3 łyżeczki żelatyny 4 łyżki cukru muscovado polewa jeżynowa: 250 g jeżyn 2 łyżeczki żelatyny płaskie nasączenie: 125 ml wina czerwonego(...)wolnym ogniu aż będą miękkie. Przecieram przez sito. Dzielę na dwie części. Żelatynę namaczam w 30 ml wody zimnej i rozpuszczam w kąpieli wodnej. Dodaję do musu jeżynowego. Mascarpone i śmietanę ubijam z cukrem. Na końcu dodaję lekko tężejący mus jeżynowy i mieszam mikserem. Wykonanie: Biszkopt kroję na trzy blaty ostrym nożem. Dolny nasączam smaruję 1/3 kremu. Nakładam obręcz
wesoła kuchniaprzygotować. Czego potrzebujemy aby zaskoczyć naszą rodzinę… Składniki Spód 250 g zmielonych ciemnych herbatników 150 g rozpuszczonego masła 50 g nutelli Masa serowo – czekoladowa 600 g serka mascarpone 200 g nutelli lub rozpuszczonej gorzkiej czekolady 50 g cukru pudru Dno tortownicy 18-20 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Składniki na spód deseru wsypać do miseczki i dokładnie wymieszać(...)tortownicy i wylepić nim dno i boki. Gdyby masa wyszła zbyt sucha dodać więcej nutelli. Ugnieść dokładnie na dnie, najlepiej używając jakiegoś małego słoika lub szklanki. Połowę serka mascarpone zmiksować z czekoladą lub nutellą. Do drugiej części dodać cukier puder dokładnie wymieszać. Masy przełożyć do dwóch torebek strunowych. Róg torebki obciąć tak aby otwór miał około 1 cm. Można zamiast
gotuj ze mnącukru pudru 1 żółtko Szczypta soli Krem czekoladowy: 150ml słodkiej śmietanki 30% 1230g czekolady deserowej (60% kakao) Garść orzechów laskowych Krem z likierem "Słony karmel" 100g mascarpone 1 łyżka cukru pudru 50ml likieru "Słony karmel" Dodatkowo: maliny, mięta, złoty barwnik w proszku Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Sposób przygotowania Ciasto: Wszystkie składniki(...)kilka orzechów laskowych. Pozostałym kremem smarujemy listki. Ja zrobiłam to przy pomocy sylikonowego pędzelka. Odstawiamy do lodówki by całkowicie stężały- zarówno babeczki jak i listki. Krem z likierem: Mascarpone ubijamy z cukrem pudrem, a następnie powoli dodajemy likier „Słony karmel”. Przekładamy do worka cukierniczego z ozdobna końcówką i wyciskamy po 3 rozetki na każdej tartaletce. Listki smarujemy złotym brokatem
Kuchnia w czekoladzie