mascarpone - 11293 przepisów (strona:297/753)

Ciasto bananowe bez pieczenia 70

przepisem na pyszne ciasto bananowe bez pieczenia. Szybkie, smaczne i błyskawiczne w przygotowaniu. PRZEPIS NA CIASTO BANANOWE BEZ PIECZENIA Składniki 500 ml śmietany kremówki 30% 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 80 ml wody 2 galaretki cytrynowe 4- 5 bananów 120 g herbatników maślanych Wykonanie Galaretki cytrynowe rozpuszczamy w 800 ml wrzątku, następnie odstawiamy(...)tężejącą galaretkę, całość odstawiamy do całkowitego stężenia. Żelatynę rozpuszczamy we wrzącej wodzie i odstawiamy do przestygnięcia. Dobrze schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy z dodatkiem cukru pudru. Ciągle ubijając, stopniowo dodajemy mascarpone. Pod koniec wlewamy żelatynę. Masę rozprowadzamy na galaretce. Ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc. Artykuł Ciasto bananowe bez pieczenia pochodzi z serwisu Alle Dobre

Alle Dobre!
Ciasto Last Minute 81

pewnością posmakuj każdemu z Was i zachwyci Waszych gości. PRZEPIS NA CIASTO LAST MINUTE (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki 500 ml śmietany kremówki 250 g mascarpone  3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 1 mały słoik dżemu porzeczkowego 1 paczka herbatników migdały Wykonanie Żelatynę rozpuścić w 80 ml wrzątku, odstawić do przestygnięcia. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubić(...)sztywno z dodatki cukru pudru, Następnie stopniowo dodawać mascarpone, łyżka po łyżce.  Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układamy warstwę herbatników. Herbatniki smarujemy dżemem porzeczkowym. Następnie rozprowadzamy przygotowaną masę śmietanową. Wierch ciasta dekorujemy sprażonymi migdałami.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Ciasto Last Minute pochodzi z serwisu Przepiski.pl

Przepiski.pl
BANANOWA CHMURKA Z GALARETKĄ I MIGDAŁAMI – ciasto bez pieczenia! 82

prawdziwy raj dla podniebienia! Bananowa chmurka bez pieczenia to idealna opcja dla osób, które nie lubią piec, a mają ochotę na pyszne ciasto. Spróbujcie! Będziecie zachwyceni! SKŁADNIKI: MASA: * mascarpone – 250 g * śmietana 36% – 600 ml * żelatyna – 2 łyżeczki * woda – 80 ml * cukier puder – 3 łyżki GALARETKA: * banany – 5 szt * galaretka cytrynowa -2 szt DODATKOWO(...)herbatniki. Obrane banany kroimy na pół, układamy na herbatnikach jeden przy drugim. Zalewamy tężejącą galaretką, odstawiamy do całkowitego stężenia. Żelatynę rozpuszczamy w 80 ml wody, lekko podgrzewamy. Śmietanę z mascarpone ubijamy na puch dodając pod koniec cukier puder. Hartujemy z żelatyną, wlewamy do całości. Wyciągamy na stężałą galaretkę, posypujemy prażonymi migdałami. Smacznego! Zobaczcie też inne, bananowe ciasta na blogu! TUTAJ

Ostra na Słodko
Ciasto "Jamajka" 87

szklanki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao szklanka cukru łyżeczka proszku do pieczenia Galaretka: 2 galaretki cytrynowe 750ml wrzącej wody   Masa: 500ml śmietanki 30% 500g mascarpone 1-2 łyżki cukru pudru Nasączenie: pół szklanki ciepłej wody sok z połowy cytryny łyżka cukru pudru Dodatkowo: 5-6 sztuk bananów sok z cytryny dżem morelowy, brzoskwiniowy lub porzeczkowy(...)zakrzywione banany i jak najdłuższe, wtedy wygodniej się układa. Ułożone banany zalać tężejącą galaretką i wstawić na 2 godziny do lodówki. Dobrze chłodzoną śmietanę ubić na sztywno. Dodać serek mascarpone i wymieszać. Na koniec dodać cukier. Tak przygotowaną masę wyłożyć na galaretkę z bananami, zostawić trochę, aby posmarować wierzchu ciasta. Górny blat delikatnie nasączyć, od tej strony, od której jest

talerz przyjemności
Ciasto Malinowa Chmurka na biszkopcie +FILM 342

łyżeczka proszku do pieczenia -0,5 szkl cukru WARSTWA MALINOWA -3 galaretki malinowe -3,5 szkl gorącej wody -400g malin KREM -500ml śmietanki 36% -250g serka mascarpone lub kremowego -1,5   łyżki żelatyny -125ml wody  -3/4 szkl cukru pudru DODATKOWO -ok 200g białych  bezików Na początek do miski dajemy 3 galaretki(...)łyżki żelatyny i 125ml gorącej wody-mieszamy i odstawiamy do wystudzenia. Do miski dajemy 500ml schłodzonej śmietanki 36% i ubijamy ją na sztywno. Następnie dodajemy cukier puder, serek mascarpone lub dowolny kremowy serek i miksujemy do połączenia. Na koniec dodajemy ostudzoną żelatynę i miksujemy na najwyższych obrotach. Krem wykładamy na galaretkę z malinami, wyrównujemy. Na kremie od razu układamy beziki

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Tort intensywnie cytrynowy z mascarpone i śmietaną 76

żółtka z jajek rozmiar L 120 gram cukru 5 gram mąki kukurydzianej ( 1 łyżka ) 100 gram soku cytrynowego ( z dwóch cytryn ) 100 gram masła masa śmietanowa: 150 gram serka mascarpone 200 gram śmietanki kremówki 30 % 30 gram cukru 1/2 opakowania śmietan - fixu 1/2 szklanki wody z sokiem z cytryny do ponczowania Wykonanie: Tortownicę natłuszczamy olejem lub masłem, oprószamy mąką(...)przez sitko,  by była gładka i aksamitna. Studzimy chwilkę i wkładamy do lodówki,  by stężała ( można przyspieszyć ten proces w zamrażarce ). Masa śmietanowa -  do miski wkładamy mascarpone,  wlewamy śmietankę i zaczynamy ubijać. Pod koniec miksowania wsypujemy cukier i opakowanie śmietan - fixu. Miksujemy jeszcze chwilkę, do powstania bardzo gestego, sztywnego kremu. Składanie tortu: Będziecie potrzebowali dwóch rękawów

Kronika Piekarnika
Migdałowe bezglutenowe ciacho z żelką 68

łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 3 łyżki kakao płaskie 170 g migdałów mielonych 150 g cukru trzcinowego 1/2 łyżeczka ekstraktu z wanilii   krem: 250 g serka mascarpone 250 ml śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru   żelka wiśniowa: 250 g wiśni mrożonych 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej płaska 1 łyżeczka żelatyny płaska 1 łyżka soku z cytryny 3 łyżki(...)pieczenia. Wylewam ciasto. Piekarnik nagrzewam do temp 200 stopni. Wstawiam formę zmniejszam temperaturę na 175 stopni i piekę około 30 minut. Wyjmuję i studzę. Krem: Do miski przekładam mascarpone, śmietanę, puder i ubijam mikserem. Wykładam na wystudzone ciasto. Posypuję czekoladą. Żelka: Wiśnie przekładam do garnka, wlewam sok z cytryny, dodaję cukier i gotuję aż wiśnie puszczą sok. Mąkę ziemniaczaną rozpuszczam

wesoła kuchnia
Leciutkie jak puch ptasie mleczko 57

pieczenia Masa: 10 białek 1,5 szklanki cukru ziarna wanilii lub aromat waniliowy 2 łyżki kakao 8 łyżeczek rozpuszczonej żelatyny Dodatkowo: śmietana 36% 200 ml 100 g serka mascarpone tabliczka czekolady 2 łyżek masła Wykonanie Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, chwilę ubijać i dodać żółtka. Następnie dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i wszystko dokładnie wymieszać(...)wlewać wystudzoną żelatynę, 1/4 masy odłożyć i zmieszać z kakao. Wylać na biszkopt najpierw białą a potem ciemna masę. Na wierzch ubić śmietanę 36% 200 ml + 100 g serka mascarpone. Polewę zrobiłam z tabliczki czekolady i 2 łyżek masła. Ozdobić według uznania. Autor przepisu: Dagmara Artykuł Leciutkie jak puch ptasie mleczko pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Mega kremowy sernik 106

Przepis na pyszny, kremowy sernik, który rozpływa się w ustach. Składniki Masa serowa: 1 kg twarogu (zmielony co najmniej trzykrotnie) 250 g mascarpone szklanka cukru 4 lekko czubate łyżki mąki (ja użyłam kokosowej, ale można również kasztanowej, orzechowej lub zwykłej pszennej) 5 dużych jajek lub 6 małych (użyłam wiejskich) ziarna z jednej laski wanilii 200 ml śmietanki kremówki 36% Wierzch(...)sernika: 1 szklanka kwaśnej śmietany 18% 2 łyżki cukru posypka: starta czekolada 80% bez cukru Do pieczenia: 2,5l wrzącej wody *tortownica 26cm Wykonanie Twaróg, mascarpone, słodzik, mąkę oraz wanilię wymieszać na niewielkich obrotach, tak aby składniki się połączyły. Następnie, stopniowo dodawać po jednym jajku cały czas miksując na niewielkich obrotach. Na koniec dodać śmietanę i miksować jeszcze przez chwilę

Wasze Przepisy
Ciasto Delicja 74

pyszne ciasto delicja, które jest szybkie, smaczne i bardzo łatwe w przygotowaniu. Na pewno posmakuje każdemu z Was. PRZEPIS NA CIASTO DELICJA Składniki 500 ml śmietany kremówki 250 g mascarpone 1 duża paczka delicji ok 20 herbatników 2 galaretki przeźroczyste Wykonanie Blachę o wymiarach 23,5 x 23,5 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Spód wyłożyć herbatnikami. Jedną galaretkę przeźroczystą(...)rozpuścić w 250 ml wody. Odstawić do przestygnięcia. Dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę ubić przy użyciu miksera. Ciągle ubijając dodawać po łyżce serka mascarpone. Pod koniec ubijania wlać przestygniętą, ale jeszcze płynną galaretkę. Gotową masę wyłożyć na herbatniki. Na masie ułożyć ciastka delicje, całość wstawić do lodówki do stężenia. Galaretkę przeźroczystą rozpuścić w 500 ml wrzątku. Odstawić do lekkiego stężenia

Alle Dobre!
Ciasto Krówka Bez Pieczenia 108

lubicie piec, ciasto krówka będzie idealnym wyborem. Szybkie, łatwe i mega smaczne. Sprawdźcie sami! PRZEPIS NA CIASTO KRÓWKA BEZ PIECZENIA (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki 500 g serka mascarpone 250 ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru Ok 60 herbatników (w zależności od wielkości) 1 puszka masy kajmakowej migdały Przygotowanie Blaszkę 24×24 cm wykładamy(...)delikatnie podgrzać, by się lepiej rozprowadzała. Na masę kajmakową układamy kolejną warstwę herbatników. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Pod koniec ubijania dodajemy stopniowo serek mascarpone. Gotową masę rozprowadzamy na herbatnikach. Na masę układamy kolejną, trzecią warstwę herbatników. Herbatniki smarujemy pozostałą masą krówkową i posypujemy migdałami. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin, by masa stężała

Przepiski.pl
,,Ciasto z herbatą Matcha z bananami ‘’ 73

Banany w galaretce: 7 – 8 średnich bananów sok z 1 średniej cytryny 3 paczuszki galaretki przezroczystej Masa śmietankowa z nasionami chia: 250 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki żelatyny 50 gramów nasion chia Przygotowanie: Biszkopt: Brytfankę wykładamy pergaminem. Białka ubijamy z cukrami. Dodajemy żółtka, mąkę z proszkiem, proszek budyniowy oraz herbatę Matcha(...)układamy na cieście, dokładnie smarujemy sokiem z cytryny zalewamy tężejącą galaretką przezroczystą. Masa śmietanowa z nasionami chia: Żelatynę rozpuszczamy w 1/4 szklanki gorącej wody. Mocno schłodzoną śmietankę i serek mascarpone ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder, nasiona chia i przestudzoną żelatynę. Gotową masę około ¾ wykładamy na zastygniętą galaretkę. Następnie układamy drugi blat biszkoptu i rozprowadzamy pozostałą

Podróż w kulinaria
Ciasto z mascarpone 264

Czekoladowe ciasto z mascarpone , to ostatnio moje ulubione ciasto z kremem. To przepis, który polecam każdemu miłośnikowi wilgotnych, przekładanych ciast czekoladowych. - można je śmiało podać jako tort - wilgotne ciasto bez potrzeby nasączania - super pomysł na użycie serka mascarpone

AniaGotuje.pl
Ciasto Biały Lion 69

zapoznania się z moim przepisem na pyszne ciasto biały Lion bez pieczenia. PRZEPIS NA CIASTO BIAŁY LION Składniki 500 g masy kajmakowej 90 g ryżu preparowanego 500 g mascarpone 400 ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 80 ml wody tabliczka mlecznej czekolady orzechy ok. 20 herbatników kakaowych (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Ryż preparowany wymieszać(...)herbatnikach ułożyć ryż preparowany wymieszany z masą kajmakową. Żelatynę rozpuścić w 80 ml wrzątku, odstawić do przestygnięcia. Schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy z dodatkiem cukru pudru. Następnie dodajemy stopniowo serek mascarpone. Pod koniec ubijania wlewamy żelatynę. Gotową masę wykładamy na warstwę ryżu preparowanego. Czekoladę wraz z orzechami posiekać na mniejsze kawałki. Wierzch ciasta posypujemy czekolada wymieszaną z orzechami. Wstawiamy do lodówki

Przepiski.pl
Bananowa Chmurka Bez Pieczenia 104

zapoznacie, sami stwierdzicie, że jest on bardzo łatwy i warto go przygotować w swoim domu. PRZEPIS NA BANANOWĄ CHMURKĘ BEZ PIECZENIA Składniki MASA 250 g serka mascarpone 600 ml śmietany kremówki 2 łyżeczki żelatyny 80 ml wody 2 łyżki cukru pudru GALARETKA 5 dojrzałych bananów 2 galaretki bananowe/cytrynowe DODATKOWO 120 g herbatników płatki migdałów (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Galaretki(...)lodówki, by galaretka stężała. Płatki migdałów podprażamy na patelni. Żelatynę rozpuszczamy w 80 ml wrzątku, odstawiamy do przestygnięcia. Śmietanę kremówkę ubijamy z dodatkiem cukru pudru. Ciągle ubijając stopniowo dodajemy mascarpone. Pod koniec ubijania wlewamy żelatynę. Gotową masę wykładamy na galaretkę. Na masę układamy prażone migdały. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Bananowa Chmurka Bez Pieczenia pochodzi z serwisu Przepiski.pl

Przepiski.pl

Proponowane wyszukiwania