oraz ręcznie malowane niepowtarzalne tła fotograficzne. Zajrzyj do zakładki SKLEP ! Składniki (blaszka o wym. dna 21x25 cm.): 400 g. herbatników typu petit beurre 150 g. dobrze schłodzonego serka mascarpone 320 g. dobrze schłodzonej śmietanki 30% 350 g. masy krówkowej (kajmaku) 200 g. czekolady mlecznej 50 g. czekolady gorzkiej 250 g. masła orzechowego 330 g. prażonych niesolonych orzeszków ziemnych Blaszkę(...)wyłóż papierem do pieczenia. Dno blaszki wyłóż warstwą herbatników ułożonych jeden obok drugiego. Do miski przełóż mascarpone oraz 200 g. śmietanki. Miksuj na wysokich obrotach, aż ubije się gęsty krem (nie ubijaj zbyt długo, dobrze schłodzone składniki ubiją się w mniej niż minutę). Do ubitej masy dodaj 150 g. masy krówkowej i szybko zmiksuj. Połowę tego kremu rozsmaruj na herbatnikach
Delicious Placeekspresowym tempie rozchodzi się z talerza. Wszystko ze względu na to, że tak świetnie smakuje. Chcecie się przekonać? Zapraszam na przepis! PRZEPIS NA CIASTO ROZCHODNIACZEK Składniki 250 g serka mascarpone 500 ml śmietanki kremówki 30% 3 łyżki cukru pudru 1/2 puszki masy krówkowej 3/4 szklanki mleka 14 biszkoptów 24 herbatniki kakaowe 12 herbatników maślanych kakao Wykonanie Schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy(...)pomocą miksera na wysokich obrotach. Ciągle ubijając, stopniowo dodajemy cukier puder. Pod koniec ubijania, zmniejszając obroty miksera, dodajemy stopniowo serek mascarpone. Formę do pieczenia (24x24cm) wyścielamy papierem do pieczenia. Spód wykładamy herbatnikami maślanymi. Ilość herbatników zależy od wielkości herbatników, u mnie poszło ich 12 sztuk. Na herbatniki wykładamy 1/2 przygotowanej masy śmietanowej, a na niej układamy herbatniki kakaowe. Na herbatnikach
Alle Dobre!porcji Czas przygotowania 45 minut Czas gotowania 45 minut Czas oczekiwania 24 godziny Składniki Krem 1 szt. biszkoptu 400 g białej czekolady 600 ml śmietany kremówki 500 g serka mascarpone Frużelina truskawkowa 500 g truskawek (mrożone lub świeże) 2,5 łyżeczki żelatyny (ok 10 g) 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 0,5 szklanki cukru 0,5 szt. cytryny Nasączenie(...)czekoladę, wymieszać aż do roztopienia się czekolady. Wystudzić, wstawić do lodówki do schłodzenia na minimum 12 godzin (najlepiej na całą noc). Schłodzoną masę czekoladową wyjąć z lodówki, dodać serek mascarpone i ubić (jak bitą śmietanę) do otrzymania gęstego kremu. Frużelina truskawkowa W garnuszku wymieszać truskawki z cukrem i wyciśniętym sokiem z połówki cytryny (mrożonych truskawek wcześniej nie rozmrażamy). Truskawki
Wypieki i Rumieńcekanale na IG w wyróżnionej relacji TORT znajdziesz film krok po kroku. Najpierw wypiecz biszkopt - przepis na BISZKOPT znajdziesz na moim blogu. Krem do biszkoptu wykonujemy na bazie serka mascarpone i śmietany 36% Moja tortownica ma średnicę 21 cm SKŁADNIKI NA KREM: - 250 g serka mascarpone - 750 ml śmietany 36% - cukier puder wedle uznania ja dodaje
SMYKWKUCHNIłyżki mąki ziemniaczanej 4 żółtka 150g zmielonych orzechów włoskich 300g masła w temperaturze pokojowej Wierzch: 600g schłodzonej śmietanki kremówki 30% lub 36% 3 łyżki cukru pudru 1 opakowanie mascarpone Dodatkowo: 1 puszka ananasa w syropie mak do posypania, czekolada do posypania sok z pół cytryny Robimy! Biszkopt: Piekarnik nagrzewamy do 160 stopni góra/dół Białka ubijamy na sztywną pianę(...)Smarujemy około połową naszego kremu wymieszanego z kawałkami ananasa. Przykrywamy drugą częścią biszkoptu i nasączamy go pozostałym ponczem. Śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, mieszamy delikatnie z mascarpone. Przekładamy ją do woreczka z metalową końcówką do wyciskania wzorków ze śmietany i zdobimy wierzch punkt przy punkcie. Obsypujemy makiem, ja dodatkowo czekoladą Schładzamy. Smacznego! Inspiracja Mała Cukierenka Share
Latosiowydom