mascarpone - 11293 przepisów (strona:281/753)

Tort malinowo czekoladowy 120

łyżek oleju 200 g cukru 170 g mąki pszennej 50 g kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia   krem malinowy: 400 g jogurtu greckiego 250 g serka mascarpone 300 g malin 3 łyżki żelatyny 1/2 szklanki cukru  200 g konfitury malinowej  nasączenie: 125 ml smakowej wódki u mnie wiśniowa 175 ml wody przegotowanej tynk: 210 g masła(...)Biszkopt dobrze jest upiec dzień wcześniej i na drugi dzień pokroić. Krem: Maliny 200 g przekładam do garnka, wsypuję cukier i podgrzewam. Dodaję żelatynę i rozpuszczam. Przecieram przez sito. Mascarpone i jogurt mieszam mikserem, dodaję sos malinowy i mieszam dalej. Dolny blat  nasączam , wykładam połowę kremu,wciskam w niego maliny 100 g. Układam drugi blat, nasączam, smaruję pozostałym kremem

wesoła kuchnia
Deser Snickers 2045

przepisu na coś nieskomplikowanego do kawki to gorąco polecam wypróbować przepis na deser Snickers. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na Deser Snickers: 200 g śmietanki kremówki 30% 125 g serka mascarpone 200 g masy kajmakowej 50 g orzeszków ziemnych solonych 2 batony Snickers 50 g białej czekolady + 1 łyżka mleka 12 słonych krakersów 1 pasek gorzkiej czekolady + 1 łyżka śmietanki(...)dodać łyżkę mleka i rozpuścić w kąpieli wodnej. Odstawić do przestudzenia. Schłodzoną słodką śmietankę przelać do miski, ubić na sztywno. Następnie zmniejszyć obroty miksera i dodawać po łyżce serka mascarpone. Miksować do połączenia składników. Kolejno dodać przestudzoną białą czekoladę i masę kajmakową (pozostawić około 2 łyżek do dekoracji), zmiksować na niskich obrotach do połączenia składników. Połowę orzeszków ziemnych posiekać nożem

Danka Pichci
Kluseczki kładzione z serkiem mascarpone 180

Delikatne i rozpływające się w ustach kluseczki kochają i duże i małe łasuchy.  Są świetną propozycją na słodkie drugie danie lub podwieczorek. 220 g sera białego 250g mascarpone duże jajko szczypta soli kilka kropel ekstraktu waniliowego ok 1,5 szkl mąki pszennej Do miski przełożyć ser, mascarpone, jajko. Dodać ekstrakt i szczyptę soli, zmiksować blenderem.  Dodawać stopniowo mąkę

Smakołyki Asi
Tort letni ogród 85

zrobiło swoje.     biszkopt: 8 jajek wielkość M 8 łyżek rozpuszczonego masła szczypta soli 250 g cukru 300 g mąki pszennej typ 450   krem jagodowy: 250 g mascarpone 500 g śmietany 30 % 4 łyżeczki  żelatyny 300 g jagód 3 łyżki cukru pudru   tynk: 250 g masła 4 białka 220 g cukru barwniki pozostałe: złoty pyłek jadalny(...)Jagody umyte miksuję blenderem na mus. Żelatynę namaczam w 50 ml wody zimnej i rozpuszczam w mikrofalówce lub w kąpieli wodnej. Dodaję do musu jagodowego i mieszam. Kremówkę i mascarpone schłodzone ubijam mikserem razem z cukrem. Wlewam mus jagodowy do śmietany i mieszam. Wstawiam do lodówki żeby krem zgęstniał. Krem maślany: Krem maślany robię w dniu tynkowania tortu. Masło

wesoła kuchnia
Keto kakaowe ciasto serkiem mascarpone 85

więcej osób zmienia sposób odżywiania z uwzględnieniem diety ketogenicznej. Mam idealną propozycję na ciasto w stylu keto!   Składniki: 4 jaja  50 g erytrytolu 125 g serka mascarpone 30 g mąki migdałowej 20 g kakao aromat migdałowy Sposób przygotowania: Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Stopniowo, łyżka po łyżce dodawać serek mascarpone. Następnie dodać mąkę migdałową, kakao

Truskawkowa Fiesta
Deser kawowy z owocami 116

ciasta francuskiego z dżemem Przepis na deser kawowy z owocami Drukuj przepis Porcji: 4-6 Czas gotowania: 45 minut Składniki 80 ml espresso 100 g herbatników 250 g mascarpone 150 g jogurtu 2 łyżki cukru pudru owoce do deseru Przepis 1 Zaparzamy kawę i odstawiamy do wystygnięcia. 2 Herbatniki łamiemy na drobne kawałki, dolewamy do nich 40 ml espresso(...)dokładnie mieszamy. Nakładamy po równo do pucharków. 3 Mascarpone, jogurt i cukier puder umieszczamy w misce i miksujemy do powstania jednolitej, gładkiej konsystencji. 4 Dodajemy stopniowo do masy pozostałe 40 ml kawy. Miksujemy do połączenia się składników. 5 Wkładamy do lodówki na minimum 15 minut do schłodzenia. Artykuł Deser kawowy z owocami pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl - blog kulinarny

Kuchnia Bazylii
Małe wakacyjne przyjemności - mini bezy z kremem limonkowym i płatkami chabrów 82

słodko - pikantny smak. MINI BEZY Składniki: (na 4 bezy) 3 białka 150 g drobnego cukru kryształ 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka mąki ziemniaczanej krem: 150 g serka mascarpone 100 ml śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru sok z 1/2 limonki skórka otarta z limonki płatki chabrów   Przygotowanie: Białka ubijamy na sztywno dodając cukier. Kiedy będą ubite(...)okrągłe bezy. Wstawiamy do  piekarnika rozgrzanego do 150 stopni i pieczemy przez 6 minut, następnie zmniejszamy temperaturę do 120 stopni i suszymy bezy przez 90 minut. krem: Serek mascarpone ubijamy ze śmietanką i cukrem pudrem. Na koniec dodajemy sok oraz skórkę z limonki.  Krem nakładamy na ostudzone bezy.    Przed podaniem deser dekorujemy płatkami chabrów

Bon appetit mon amie
Ciasto wiśniowe – idealne na wakacje! 67

będzie tortu. Przygotuj 300 gramów wiśni, z których zrobisz szybką konfiturę. Do całości doskonale będzie pasować także krem czekoladowy, który przygotujesz na bazie czekolady i śmietany kremówki i serka mascarpone. Uff, trochę się tego nazbierało. Teraz czas przejść do dzieła!   Idealny tort na wakacje Tort wiśniowy zacznij od przygotowania pysznego, czekoladowego biszkoptu. Będzie doskonały, lekko wilgotny i pełen kakao(...)mililitrów). Podgrzewaj całość, aż masa będzie jednolita. Odstaw do ostygnięcia, a następnie włóż do lodówki na 5 godzin. Po tym czasie wyciągnij krem, dodaj do niego 100 gramów serka mascarpone i ubijaj na wysokich obrotach, by masa stała się gładka i puszysta. Teraz musisz już tylko złożyć swój pyszny tort! Ciasto idealne na lato jest gotowe. Tak przygotowany tort możesz

Moja smaczna kuchnia
Najlepsze przepisy z czekoladą — top 6 87

czegoś słodkiego. Cafe Misu – błyskawiczne tiramisu Składniki: opakowanie podłużnych biszkoptów (u mnie 140 g) – przełamanych na pół świeżo zaparzona kawa – pół szklanki mocnego espresso opakowanie mascarpone czekolada ciemna w postaci pastylek maliny w syropie Przepis na błyskawiczne tiramisu Połowę biszkoptów rozkładamy do pucharków, dodajemy łyżkę malin odsączonych z syropu i łyżkę syropu i po łyżce mascarpone

Ugotowane pozamiatane
Biszkopt z borówkami i galaretką 108

biszkoptu przecinamy go na pół. Ciasto nie może być za grube a przy jednej pracy mamy aż dwie blachy ciasta. Składniki na krem (na dwa blaty biszkoptu): 4 opakowanie mascarpone 2 śmietany kremówki 30% 6 łyżek cukru Pozostałe składniki dowolne owoce, u mnie borówki – około kilograma galaretki owocowe – 3 opakowania poncz: pół szklanki mocnej herbaty z 2 łyżeczkami(...)alkohol – wódka około 4 – 5 łyżek Końcowe wykonanie: Przecięte blaty ciasta nasączamy mocno pączem, łyżką wylewamy na blaty, to nie ma być tylko kropienie ciasta – śmiało Mascarpone wkładamy do miksera, na najniższych obrotach mieszamy sam serek, kolejno dolewając śmietanę i cukier. Nie męcz tego kremu, wystarczą dosłownie 3 minutki. Na nasączone blaty wylewamy krem, na kremie układamy

Kocham Czekoladę
Truskawkowe tiramisu 75

schłodzone prosto z lodówki. Biszkopty savoiardi kupicie w sklepie Kuchnie Świata   Blaszka o wym 30/22 cm 500 g   podłużnych biszkoptów savoiradi    Krem: 500 g serka mascarpone 500 ml śmietany kremówki 36% 4 żółtka 8 łyżek cukru pudru   Poncz:   350 ml mocnej słodzonej  kawy espresso 100   ml likieru amaretto lub rumu(...)całkowitego rozpuszczenia. Odstawić do wystudzenia. Przygotować krem: Żółtka jaj połączyć z cukrem pudrem i utrzeć na jasny gęsty puch nad gorącą kąpielą wodną. Dobrze schłodzoną kremówkę i serek mascarpone połączyć i ubić w drugiej misce na gęsty krem, dodać ubitą masę jajeczną i krótko zmiksować, tylko do połączenia. Na dnie formy o podanych wymiarach-(ja robiłam w ceramicznym naczyniu) ułożyć

Wanilia i Kardamon
Karmelowo kawowa fantazja lata 126

szklanki cukru kokosowego 1 szklanka mąki pszennej 3 łyżki migdałów mielonych 1 łyżeczka proszku do pieczenia 6 jaj wielkość M krem: 700 ml kremówki  250 g serka mascarpone 100 ml likieru kawowego 3 łyżeczki żelatyny 100 g kawy capuccino proszek 3 łyżki cukru kokosowego   reszta składników: 200 ml likieru kawowego 100 g migdałów prażonych 70 dkg truskawek(...)minut temp 160 stopni góra dół. Po wyłączeniu piekarnika zostawiam jeszcze pięć minut. Wyjmuję, spuszczam z wysokości 60 cm na podłogę.  Krem kawowy: Schłodzoną śmietanę i mascarpone, cukier ubijam mikserem,na końcu wsypuję kawę,wlewam likier i mieszam. Żelatynę namaczam w niewielkiej ilości wody i rozpuszczam w kąpieli wodnej. Dodaję dwie łyżki masy i hartuję żelatynę. Wlewam cienkim strumieniem

wesoła kuchnia
SERNIK CYTRYNOWY Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ 67

tabliczki białej czekolady stopionej w kąpieli wodnej 0,5 szklanki cukru pudru skórka otarta z połowy cytryny sok wyciśnięty z połowy cytryny 2 duże jajka 2 łyżki serka mascarpone Zmielony twaróg przełóż do misy miksera. Wsyp cukier, dodaj sok i skórkę cytrynową, miksuj na średnich obrotach maszyny. Następnie wbij po jajku, dodaj serek mascarpone. Na samym końcu dodaj do miksowanej

Raj dla Podniebienia
TORT ORZECHOWO – KAWOWY ORAZ KILKA CODZIENNOŚCI W KADRZE 80

jest potrzebne? BISZKOPT 9 jajek 9 łyżek cukru pudru 9 łyżek mąki pszennej 4 łyżki zmielonych orzechów włoskich 2 łyżeczki proszku do pieczenia odrobina soli KREM 750 g serka mascarpone 200 g masła orzechowego 1 kubek śmietanki kremówki 36% ziarenka z 1/2 laski wanilii 50 g orzechów laskowych drobno posiekanych 1/2 szklanki cukru pudru odrobina soku z cytryny PONCZ(...)orzechami i miksujemy na najniższych obrotach. Ciasto przekładamy do 3 tortownic 26cm wyłożonych papierem do pieczenia. Pieczemy na złoty kolor w 170C ok. 35-40minut. KREM Schłodzony serek mascarpone miksujemy z cukrem i śmietanką. Dodajemy wanilię, cytrynę, masło orzechowe. Wsypujemy drobno posiekane orzeszki laskowe. Mieszamy do połączenia się składników. PRZEŁOŻENIE Przestudzone blaty biszkoptowe ponczujemy kawą z amaretto. Wierzch blatu

Raj dla Podniebienia
Malinowa chmurka na kruchym spodzie 953

cukru wanilinowego pół łyżeczki proszku do pieczenia Warstwa z galaretką 500 g malin 3 galaretki malinowe 800 ml wrzątku Masa śmietankowa 500 ml śmietanki kremówki 30% 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Beza 3 białka 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 150 g cukru Przygotowanie Ciasto kruche: Wszystkie składniki zagnieść ręcznie lub robotem kuchennym. Uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą(...)galaretkę z malinami przełożyć na kruche ciasto i całość wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Masa śmietankowa : Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Ciągle ubijając stopniowo dodawać mascarpone. Przygotowaną masę wyłożyć na galaretkę. Formę z ciastem ponownie wstawić do lodówki. Beza : Białka ubić na sztywną pianę. Następnie stopniowo dodawać cukier, cały czas cierpliwie ubijając. Pod koniec ubijania dodać

Alle Dobre!