mascarpone - 11293 przepisów (strona:279/753)

Sernik z białą czekoladą 78

przelicznik na inne formy znajdziesz tutaj ) Spód: 90 g herbatników 50 g roztopionego masła Masa serowa: 450 g sera twarogowego trzykrotnie zmielonego lub z wiaderka 250 g mascarpone 150 g śmietany kwaśnej 100 g cukru (1/2 szklanki) 1 łyżeczka skórki otartej z cytryny 100 g czekolady białej roztopionej 2 jajka 20 g mąki pszennej (2 łyżki) 20 g skrobi ziemniaczanej(...)Gotową mieszankę Przesyp na tortownicę, wyrównaj i lekko dociśnij łyżką Masa serowa: Piekarnik nagrzej do 180°C (grzałka góra-dół), przygotuj również kąpiel wodną Do miski przełóż twaróg, mascarpone, kwaśną śmietanę, cukier i zmiksuj do połączenia Dodaj skórkę cytrynową i białą czekoladę, zmiksuj Następnie dodaj jajka, po każdym miksując do połączenia Na koniec wsyp mąki i ponownie zmiksuj do połączenia

Słodki Blog
Babeczki marchewkowe z kremem marcepanowym 74

proszku do pieczenia 150 g brązowego cukru 1 łyżka pasty waniliowej płaska łyżeczka cynamonu 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej 3/4 łyżeczki imbiru 1/4 łyżeczki zmielonych goździków Krem marcepanowy: 150 g mascarpone 150 g marcepanu 200 g śmietanki 30% parę kropli aromatu migdałowego (opcjonalnie) Jak zrobić babeczki marchewkowe Rozpocznij od przygotowania ciasta na babeczki. Na tarce o drobnych oczkach zetrzyj obrane marchewki(...)suchego patyczka. Po upieczeniu, odstaw je do ostudzenia. Kiedy babeczki stygną, przygotuj krem do ich dekoracji. Marcepan zetrzyj na tarce o drobnych oczkach, a następnie zmiksuj go z mascarpone i aromatem migdałowym, tak aby powstała jednolita masa. W osobnej misce ubij na sztywno schłodzoną śmietankę. Następnie zacznij dodawać do niej partiami masę marcepanową i dokładnie wymieszaj. Tak przygotowany krem marcepanowy

okolicepalnika.pl
Ciasto Śnieżka 218

ŚNIEŻKA – PRZEPIS Składniki: BISZKOPT 160 g mąki pszennej 140 g cukru 5 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli MASA 500 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone 80 g wiórek kokosowych 50 g białej czekolady 1 śmietan-fix 2 łyżki likieru kokosowego (opcjonalnie) 2 łyżki soku z cytryny Dodatkowo 400 g draży śmietankowych (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie(...)stopni i pieczemy przez 20 minut, grzanie góra-dół. Gotowy biszkopt odstawiamy do przestygnięcia, a następnie dzielimy na dwa blaty. Śmietankę kremówkę (schłodzoną) przekładamy do misy miksera, dodajemy mascarpone oraz cukier poder. Całość ubijamy na wysokich obrotach na puszystą masę. Wiórki kokosowe mielimy w młynku do kasy lub rozdrabniamy za pomocą blendera. Czekoladę ścieramy na tarce o średnich oczkach

Przepiski.pl
Sernik w alternatywnej formie 116

swoich ulubionych),  80   gramów roztopionego masła  2 łyżki wiórek kokosowych (jeżeli  lubicie) ,  250 gramów białego sera twarogowego (mocno   zmielonego) , 200 gramów serka mascarpone,  500 gramów jogurtu    greckiego ,   5 łyżeczek żelatyny, pół szklanki cukru pudru,  bita  śmietana i owoce  do dekoracji   Ciasteczka blendujemy bardzo drobno. Dodajemy(...)łyżką.  Do  przygotowanych wcześniej foremek wykładamy na spód po łyżeczce naszej ciasteczkowej masy. W szklance rozpuszczamy 5 łyżeczek żelatyny w kilku łyżkach gorącej wody. Do miksera dodajemy mascarpone, biały ser twarogowy, cukier puder i  miksujemy na gładką   masę. Dodajemy jogurt grecki i jeszcze chwilę  miksujemy. Do szklanki z przestudzoną żelatyną dodajemy kilka  łyżek naszej

Ala piecze i gotuje
Ciasto Cassis 127

soli Beza 4 białka (temp. pokojowa) 200 g drobnego cukru 1 łyżka kakao 1 łyżka mąki ziemniaczanej szczypta soli Masa śmietankowa 500 ml śmietanki kremówki 30% 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 1 śmietan-fix Dodatkowo 3/4 słoika dżemu porzeczkowego + 2 łyżki likieru porzeczkowego Creme de Cassis (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Biszkopt Białka oddzielić od żółtek i ubić(...)temperaturę do 90 stopni, włączyć funkcję termoobiegu i suszyć bezę przez kolejne 30 minut. Wyciągnąć bezę z piekarnika i odstawić do całkowitego przestygnięcia. Masa śmietankowa Schłodzoną śmietankę kremówkę, serek mascarpone oraz cukier puder zmiksować na puszystą masę. Pod koniec miksowania dodać śmietan-fix. Składanie ciasta Przestygnięty biszkopt posmarować dżemem porzeczkowym wymieszanym z likierem Cassis. Następnie wyłożyć masę śmietankową. Całość przykryć

Przepiski.pl
Ciasto z brzoskwiniami z puszki 91

orzechów włoskich 1 kostka masła (200 g) 1 tabliczka czekolady mlecznej (100 g) 3 żółtka 100 g cukru 2 łyżki kakao 380 ml mleka Masa śmietankowa 250 g serka mascarpone 500 ml śmietanki kremówki 30% 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny + 60 ml wody Galaretka z owocami 1 duża puszka brzoskwiń w syropie 2 galaretki brzoskwiniowe 750 ml wody(...)oraz posiekane orzechy. Całość krótko zmiksować do połączenia składników. Tak przygotowaną masę wyłożyć na biszkopt. Masa śmietankowa Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i odstawić do przestygnięcia. Śmietankę kremówkę, serek mascarpone i cukier puder umieścić w misce i ubić na puszystą masę. Pod koniec ubijania wlać przestygniętą żelatynę. Masę śmietankową wyłożyć na ciasto. Galaretka z owocami Galaretki brzoskwiniowe rozpuścić

Alle Dobre!
Orzechowiec z jabłkami 587

drobno zmielonych orzechów włoskich 1 łyżeczka proszku do pieczenia Mus jabłkowy 5 jabłek 1 galaretka cytrynowa (proszek) 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżka cukru pudru Krem śmietankowy 250 g serka mascarpone 500 ml śmietanki kremówki 30% 3 łyżki cukru pudru 1 śmietan-fix Dodatkowo: 50 g posiekanych orzechów do posypania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Biszkopt orzechowy: Białka oddzielić od żółtek(...)lekkiego stężenia. Po tym czasie mus wyłożyć na 1 blat biszkopta i całość wstawić do lodówki do całkowitego stężenia musu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Krem śmietankowy: Schłodzoną śmietankę kremówkę, serek mascarpone oraz cukier puder umieścić w misce miksera. Całość ubić na puszystą masę. Pod koniec ubijania dodać śmietan-fix. 1/2 kremu wyłożyć na mus jabłkowy. Następnie przykryć drugim blatem ciasta

Przepiski.pl
Banoffee z musem bananowym 70

łyżek zimnej wody Poncz do nasączania: 1 szklanka mocnej herbaty 1 łyżka cukru kilka kropli aromatu waniliowego Krem śmietanowy: 500 ml śmietany kremówki 30% (dobrze schłodzonej) 250 serka mascarpone (dobrze schłodzonego) 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 400 ml bananów zmiksowanych na gładki mus 7 g żelatyny 1 puszka gotowej masy kajmakowej (460 g) Zaczynamy od przygotowania biszkoptu. Wszystkie składniki(...)Wstawić do lodówki, żeby masa dobrze zgęstniała.  Po wystudzeniu biszkoptu przekroić go na 3 równe warstwy. 2 z nich zostawić w całości, a jedną pokroić na kosteczkę. Serek mascarpone i śmietanę kremówkę 30% przełożyć do miski i miksować razem, do momentu, aż powstanie jednolity, dość gęsty krem (nie za długo, żeby krem się nie zważył). Pod koniec ubijania dosypać

Świat Ciasta
Ciasto makowe z brzoskwiniami 79

mielony (150 g) mąka pszenna (150 g) olej roślinny (60 ml.) proszek do pieczenia (1 łyżeczka z górką) Krem: śmietanka kremówka 30% (600 ml) cukier puder (4 łyżki) serek mascarpone (250 g) żelatyna (4 łyżeczki) + woda (5 łyżek) brzoskwinie z puszki (7 połówek) sok z puszki po brzoskwiniach (5 łyżek) Poncz: syrop z puszki po brzoskwiniach (niepełna szklanka) Dekoracja: syrop(...)powrotem przekładamy na durszlak. Żelatynę zalewamy wodą do napęcznienia. Po tym czasie podgrzewamy ją, aby się rozpuściła i pozostawiamy do wystudzenia. Kremówkę razem z cukrem pudrem i serkiem mascarpone miksujemy na sztywno. Do ostudzonej żelatyny dodajemy 5 łyżek soku po brzoskwiniach, mieszamy i dodajemy 2 łyżki ubitego kremu. Mieszamy. I tak zahartowaną żelatynę wlewamy do ubitego kremu. Miksujemy krótko

RITA food channel
Ciasto z chałwą bez pieczenia 8922

CIASTA Z CHAŁWĄ BEZ PIECZENIA PRZEPIS Poziom trudności: łatwy | Czas przygotowania: 30 minut | Liczba porcji: forma 20×20 cm Składniki 500 ml śmietanki kremówki 30% 250 g serka mascarpone 300 g masy krówkowej 100 g chałwy 60 herbatników maślanych 1 śmietan-fix 2 garści prażonych płatków migdałowych (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Schłodzoną śmietankę kremówkę oraz serek mascarpone umieszczamy

Przepiski.pl
Śmietanowiec z białą czekoladą 132

PRZEPIS Składniki BISZKOPT 5 jajek 160 g mąki pszennej 140 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli MASA ŚMIETANKOWA 500 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone 100 g białej czekolady 2 łyżki cukru pudru 1 śmietan-fix MUS PORZECZKOWY 1 słoik dżemu porzeczkowego (280g) 125 ml gorącej wody 1 galaretka jagodowa 1 łyżeczka żelatyny DODATKOWO 1/2 szklanki(...)mieszamy i odstawiamy do lodówki na kilka minut, by całość zaczęła tężeć. Tężejący mus wykładamy na jeden płat biszkopta. MASA ŚMIETANKOWA Schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno z dodatkiem mascarpone i cukru pudru. Do gotowej masy wsypujemy startą na tarce czekoladę oraz śmietan-fix. Całość mieszamy do połączenia składników. Połowę masy wykładamy na stężały mus porzeczkowy, następnie przekładamy drugim biszkoptem

Przepiski.pl
FIT Malinowa chmurka bez pieczenia – niskokaloryczne ciasto! 97

formie deserków w pucharku! Przepis na pyszną malinową chmurkę bez pieczenia znajdziesz poniżej. Jakie ciasto bez pieczenia zrobić? Najbardziej znanymi ciastami bez pieczenia są ciasta na bazie herbatników, mascarpone, kremów budyniowych, a także czekolady. Często przygotowuje się również serniki na zimno . Nie zapomnijmy również o malinowej chmurce bez pieczenia, która cieszy się ogromną popularnością! Jak zrobić niskokaloryczne fit ciasto? Przygotowanie(...)węglowodanów { "@context": "https://schema.org", "@type": "FAQPage", "mainEntity": [ { "@type": "Question", "name": "Jakie ciasto bez pieczenia zrobić?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": " Najbardziej znanymi ciastami bez pieczenia są ciasta na bazie herbatników, mascarpone, kremów budyniowych, a także czekolady. Często przygotowuje się również serniki na zimno . Nie zapomnijmy również o malinowej chmurce bez pieczenia, która cieszy się ogromną popularnością! " } } , { "@type": "Question", "name": "Jak zrobić

Via Gusto
Bezowy tort cyfrowy 83

pewno wszystko się uda :))     Składniki: Beza: 8 białek jaj szczypta soli 2 szklanki drobnego cukru do wypieków 1 łyżka soku z cytryny lub octu Krem: 250g serka mascarpone 250g śmietanki kremówki Dodatkowo: świeże owoce (u mnie maliny) dowolna dekoracja np. świeże kwiaty, owoce, mini czekoladki, małe beziki, kuleczki cukrowe itp opcjonalnie kropelka lub szczypta barwnika(...)zrobiłam kilka ozdobnych bezików (połowę piany zabarwiłam na różowo), które później wykorzystałam do ozdoby torcika. Beziki upiekłam razem z cyframi *** *** Przygotowujemy krem. W misie miksera umieszczamy śmietankę oraz serek mascarpone i miksujemy do momentu uzyskania gęstej masy *** *** Na pierwszej liczbie bezowej wykładamy krem (kilka łyżek kremu odkładamy dekoracji), możemy to zrobić łyżką lub za pomocą rękawa cukierniczego z tylką

Blog z Apetytem
Danie jednogarnkowe z kurczakiem i brokułem 87

Jednogarnkowy obiad z kurczakiem, brokułem i porem w gęstym, pysznym, aksamitnym, śmietanowym sosie. Składniki: 500 g filetu z kurczaka, duży brokuł, ok 10 cm kawałek pora, 200 g sera mascarpone, 200 ml śmietanki 30%, 50 g sera żółtego (u mnie Edam) 100 g wędzonego boczku w plastrach, 300 ml bulionu pieprz, łyżka suszonej bazylii, łyżka posiekanej natki pietruszki, świeża bazylia(...)brokuła kroimy na mniejsze części, wraz z porem pokrojonym w pół plastry przekładamy na patelnię, zalewamy bulionem, dusimy przez 8 minut pod przykryciem na średnim ogniu. Następnie dodajemy ser mascarpone, starty na małych oczkach ser żółty, śmietankę, bazylię oraz natkę pietruszki - mieszamy i gotujemy przez 2-3 minuty. Przed podaniem podsypujemy boczkiem. Dekorujemy świeżą bazylią

Lena Gotuje
Torcik brownie o smaku piernika i karmelu 78

łyżki gorzkiego kakao 1 łyżka przyprawy piernikowej  4 łyżki płynnego miodu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50 gram groszków czekoladowych lub posiekanej drobno gorzkiej czekolady Masa: 250 gram mascarpone 200 gram śmietanki kremówki 36 % 3 łyżki masy krówkowej 50 gram gorzkiej czekolady Wykonanie: Ciasto: Czekoladę łamiemy na kosteczki i rozpuszczamy z masłem w rondelku lub mikrofalówce, studzimy. Mąkę mieszamy(...)małą górką - ścinamy równo wierzch ostrym nożem,  by powierzchnia była płaska. Masa: Czekoladę łamiemy na kosteczki, rozpuszczamy w mikrofalówce, studzimy. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno.  Serek mascarpone miksujemy krótko z masą krówkową, wlewamy płynną czekoladę i miksujemy do połączenia.  Dodajemy ubitą śmietankę i delikatnie łączymy. Powierzchnię ciasta piernikowego smarujemy łyżką masy krówkowej  i wykładamy równą

Kronika Piekarnika