płaskie łyżki kakao 100 – 120 g herbatników 1 łyżka oleju kokosowego masa 1 kg twarogu zmielonego (500g półtłustego i 500g tłustego) 2 łyżki śmietanki 36% 2 łyżki serka mascarpone ziarenka z 1/2 laski wanilii sok z 1/2 cytryny 4 jajka 1 szklanka cukru pudru 100 g bezików wierzch suszona żurawina kilka pokruszonych bez kilka łyżeczek syropu karmelowego Wykonanie Spód(...)Tortownicę ze spodem umieszczamy w lodówce do schłodzenia. Twaróg mielimy, przekładamy do misy miksera, wsypujemy cukier i miksujemy. Wbijamy po jajku, ciągle miksując. Następnie dodajemy po kolei pozostałe składniki: mascarpone, sok z cytryny, pokruszone bezy, wanilię i śmietankę. Całość miksujemy na najwolniejszych obrotach. Masę przekładamy na schłodzony spód chałwowy. Sernik wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200C i pieczemy
Raj dla Podniebieniasama, dlatego postanowiłam, że cytrusami dodam mu smaku i zapachu. Przepis jest prosty, więc śmiało próbujcie! Składniki 1,2 kg twarogu półtłustego 3 spore łyżki ricotty 2 łyżki serka mascarpone 2 łyżki śmietanki 36% 4 jajka 1 szklanka cukru pudru + 1 łyżka skórka otarta z 1 cytryny + wyciśnięty sok sok z 1/2 pomarańczy 2 łyżki likieru kokosowego dekoracja (agrest, borówka(...)misy miksera/robota i wbijamy po jajku, ciągle miksując. Dodajemy cukier puder, likier, sok z pomarańczy, z cytryny i otartą z niej skórkę. Miksujemy. Do masy dodajemy po łyżce ricottę, mascarpone, śmietankę. Miksujemy chwilę na niskich obrotach. Masę serową przekładamy do tortownicy 24cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównujemy wierzch, tak, aby na powierzchni masa była równiutka i nie zrobiły się
Raj dla Podniebieniatabliczki białej czekolady stopionej w kąpieli wodnej 0,5 szklanki cukru pudru skórka otarta z połowy cytryny sok wyciśnięty z połowy cytryny 2 duże jajka 2 łyżki serka mascarpone Zmielony twaróg przełóż do misy miksera. Wsyp cukier, dodaj sok i skórkę cytrynową, miksuj na średnich obrotach maszyny. Następnie wbij po jajku, dodaj serek mascarpone. Na samym końcu dodaj do miksowanej
Raj dla Podniebieniamałą formę 18cm (ja masę przełożyłam do różnych wielkościowo foremek i ramekinów) 300 g twarogu półtłustego zmielonego 100 g kaszy jaglanej ugotowanej z łyżką cukru pudru 100 g serka mascarpone 2 duże jajka ziarenka z 1/3 laski wanilii 4 łyżki sypkiego cappuccino waniliowego 4 łyżki cukru pudru lub według ulubionej słodkości Wykonanie Kaszę jaglaną wsypujemy na rondelka o grubym dnie(...)Twaróg mielimy, przekładamy do misy miksera, łączymy z cukrem pudrem i miksujemy, dodając w trakcie miksowania po jajku oraz po łyżce przestudzonej kaszy jaglanej. Następnie czas na wanilię, serek mascarpone i sypkie cappuccino. Masę serową przekładamy do foremek, ramekinów lub małej tortownicy. Pieczemy w 180C przez 45 – 50min. Serniki podajemy schłodzone. Obiekt składa się z trzech części – dworu
Raj dla Podniebieniajest potrzebne? BISZKOPT 9 jajek 9 łyżek cukru pudru 9 łyżek mąki pszennej 4 łyżki zmielonych orzechów włoskich 2 łyżeczki proszku do pieczenia odrobina soli KREM 750 g serka mascarpone 200 g masła orzechowego 1 kubek śmietanki kremówki 36% ziarenka z 1/2 laski wanilii 50 g orzechów laskowych drobno posiekanych 1/2 szklanki cukru pudru odrobina soku z cytryny PONCZ(...)orzechami i miksujemy na najniższych obrotach. Ciasto przekładamy do 3 tortownic 26cm wyłożonych papierem do pieczenia. Pieczemy na złoty kolor w 170C ok. 35-40minut. KREM Schłodzony serek mascarpone miksujemy z cukrem i śmietanką. Dodajemy wanilię, cytrynę, masło orzechowe. Wsypujemy drobno posiekane orzeszki laskowe. Mieszamy do połączenia się składników. PRZEŁOŻENIE Przestudzone blaty biszkoptowe ponczujemy kawą z amaretto. Wierzch blatu
Raj dla PodniebieniaDomowy sernik cytrynowy Składniki na spód 70g masła 110g herbatników 1 łyżeczka kakao Składniki na ciasto 1 kg twarogu na sernik (gotowy) 200 ml śmietany 30% 200g serka mascarpone 5 jajek 150g cukru pudru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka esencji waniliowej 1 łyżka mąki pszennej Sernik będę piekł w tortownicy o średnicy 26 cm. Szybki sernik na herbatnikach [PRZEPIS(...)miksujemy do połączenia się składników. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, boki smarujemy masłem. Na dnie wykładamy masę przygotowaną z herbatników. Następnie żółtka ucieram wraz z cukrem, dodaję serek mascarpone i miksuję do połączenia się składników. Dodajemy śmietanę i cały czas miksujemy, kolejno dodaję twaróg i cały czas miksując dodajemy mąkę pszenną, ziemniaczaną i esencję. W oddzielnej misce ubijamy białka
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!DAYS’AMI – PRZEPIS Składniki Biszkopt: 120 g mąki pszennej 150 g cukru 40 g kakao 5 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa: 250 g serka mascarpone 500 ml śmietanki kremówki 30% 1 galaretka przezroczysta (75 g) 200 ml gorącej wody Dodatkowo: 1 opakowanie rogalików 7 Days mini Przygotowanie 1. Białka jajek ubić na sztywną pianę. Ciągle ubijając(...)biszkopt odstawić do przestygnięcia, , a następnie podzielić na dwa blaty. 7. Galaretkę przezroczystą rozpuścić w 200 ml gorącej wody. Odstawić do przestygnięcia. 8. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z mascarpone. Pod koniec ubijania wlać przestygniętą galaretkę. 9. Na jeden blat biszkopta wyłożyć połowę przygotowanej masy śmietanowej. Na masie ułożyć rogaliki 7 Days mini. 10. Na rogaliki wyłożyć pozostałą cześć masy
Alle Dobre!się tylko z czterech składników: żółtek, cukru, mąki i piwa. Dodatek piwa dodatkowo napusza faworki. Ważne aby ciasto rozwałkować jak najcieniej, wówczas chruściki wychodzą bardzo kruche. Faworki z mascarpone Przepis tutaj (KLIK) Lekkie, delikatne i mega bąbelkowe faworki z dodatkiem kremowego serka mascarpone. Jogurtowe faworki karnawałowe – ekstra kruche! Przepis tutaj (KLIK) Proste i szybkie w przygotowaniu
Blog z Apetytemkąpieli wodnej. Herbatniki kruszymy ,dodajemy rozpuszczona czekoladę i mieszamy dokładnie. Wykładamy i równo smarujemy na dnie tortownicy. Wkładamy do lodówki. Krem: 200 g czekolady 250 g mascarpone ulubione owoce Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Mascarpone miksujemy i wlewamy rozpuszczoną, chłodną czekoladę. Dokładnie razem miksujemy i wylewamy na spód z ciastek. Na wierzchu układamy owoce. Wkładamy do lodówki
Przepisy mojej mamysody 15 dkg mąki pszennej szczypta soli Krem śmietankowy: 400 ml śmietanki kremówki (36%) 3 łyżki cukru pudru 50 ml wody 15 gr żelatyny w proszku 25 dkg serka mascarpone Dodatkowo: 22 dkg dżemu z czarnej porzeczki 5 dkg tartej czekolady mlecznej Jak zrobić Porzeczkowiec. Biszkopt kakaowy przygotowanie. Do miski włożyć jajka, cukier puder i sól. Ubijać przez 5 minut(...)Następnie, lekko podgrzać, wymieszać i odrobinę wystudzić. Do letniej żelatyny wlać 50 ml śmietanki kremówki i dokładnie wymieszać. Pozostałe 350 ml zimnej śmietanki kremówki ubić na pół-sztywno, dodać mascarpone, zimną uprzednio połączoną śmietanę kremówkę z żelatyną oraz cukier puder. Ubijać razem przez kilka sekund, do momentu w którym krem będzie w miarę gęsty. Złożenie ciasta Porzeczkowiec. Pierwszy blat ciasta
MeCooks