mascarpone - 11293 przepisów (strona:282/753)

Ciasto zebra śmietankowo truskawkowa 478

Ciasto zebra śmietankowo truskawkowa – składniki: Podane składniki są na małą blaszkę o wymiarach 22 x 22 cm. Szklanka to pojemność 250 ml. Składniki na masę śmietanową: 250 g mascarpone 250 ml śmietanki 30% (1 szklanka) 1 galaretka cytrynowa 3/4 szklanki wrzątku Składniki na masę truskawkową: 600 g truskawek 1 galaretka truskawkowa 3/4 szklanki wrzątku Wierzch deseru: 200 g truskawek(...)miksera. Ciasto jest na małą blaszkę o wymiarach 22 x 22 cm. Robienie ciasta najlepiej zacząć od masy truskawkowej, gdyż dłużej tężeje. Do miski wlewam śmietankę 30 % oraz dodaję mascarpone. Całość miksuję na wysokich obrotach do momentu, aż masa zgęstnieje. Krok 1. Masa śmietankowa Galaretkę cytrynową rozpuszczam w 3/4 szklance wrzątku. Następnie studzę (wkładam do miski z zimną wodą

Ania gotuje
Sernik Brzdąc 150

wiaderka) 1 puszka mleka zagęszczonego słodzonego (ok 530g) 5 jajek 2 opakowania budyniu śmietankowego lub waniliowego bez cukru (każdy po 40g) Pianka czekoladowa: 250ml śmietanki kremówki 36% 250g serka mascarpone 2-3 łyżki cukru pudru 4-5 łyżek kremu czekoladowego typu nutella Dodatkowo: 1 opakowanie wafelków w czekoladzie „O!Kulki” (kupiłam w Biedronce)       *** Foremkę wykładamy(...)Robimy to zaraz po skończeniu pieczenia, a następnie ponownie sernik umieszczamy w piekarniku i studzimy przy uchylonych drzwiczkach *** *** Gdy sernik ostygnie przygotowujemy piankę czekoladową. Do misy miksera przekładamy serek mascarpone, wlewamy śmietankę i wsypujemy cukier puder. Wszystko razem miksujemy, aż krem zgęstnieje (nie za długo aby się nie zważył) *** *** Dodajemy krem czekoladowy i mieszamy, aż składniki się połączą *** *** Tak przygotowany

Blog z Apetytem
Ciasto leniwej synowej 1735

smaków. Ciasto leniwej synowej składniki: Podane składniki są na blaszkę o wymiarach 26 x 26 cm lub 24 x 24 cm. 400 g herbatników ciemnych lub jasnych 500 g mascarpone 330 ml śmietanki 30% 1 puszka kajmaku(400g) 150 g chałwy do posypania deseru PS. Dodatkowo możesz dodać dżem porzeczkowy na jednej z warstw herbatników. Dzięki temu przełamiesz słodki smak(...)Najlepsza jest oczywiście niezaokrąglona blaszka, w której łatwiej układa się rogi bez potrzeby docinania herbatników. Jeśli zachodzi potrzeba, to docinam herbatniki, aby nie było pustych miejsc. Do miski wkładam mascarpone. Wlewam śmietankę 30% i dodaję 3/4 puszki kajmaku. Całość miksuję na wysokich obrotach do czasu, aż uzyskam gęsty krem. Na ułożone herbatniki wykładam połowę kremu, którą przykrywam kolejną warstwą herbatników

Ania gotuje
Truskawkowiec bez pieczenia 2041

zjazdy rodzinne. TRUSKAWKOWIEC BEZ PIECZENIA PRZEPIS Czas przygotowania: 30 minut | Liczba porcji: blaszka 24×24 cm Składniki Masa śmietankowa : 500 ml śmietanki kremówki 30% 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki żelatyny + 60 ml wody Masa śmietankowa z czekoladą : 330 ml śmietanki kremówki 30% 50 g czekolady mlecznej 1 łyżka cukru pudru 1 łyżka żelatyny(...)wykładamy folią spożywczą. Następnie układamy warstwę biszkoptów. 2 łyżki żelatyny rozpuszczamy w 60 ml gorącej wody. Odstawiamy do przestygnięcia. Do naczynia wlewamy 500 ml śmietanki kremówki, dodajemy serek mascarpone i 2 łyżki cukru pudru. Całość ubijamy na sztywną masę. Pod koniec ubijania wlewamy przestygniętą, ale ciągle płynną żelatynę. 1/2 przygotowanej masy wykładamy na biszkopty. Truskawki kroimy na pół

Przepiski.pl
Zebra śmietankowo-truskawkowa 88

herbatnikach, a jego sercem są dwie masy: truskawkowa i śmietankowa. Składniki Spód: herbatniki masło Mus truskawkowy: truskawki galaretka truskawkowa Masa śmietankowa: 1 śmietanka 30% (250 ml) 200 g mascarpone galaretka cytrynowa Przygotowanie Herbatniki pokruszyć i wymieszać z roztopionym masłem. Masą herbatnikową wyłożyć spód tortownicy. Truskawki zblendować. Podgrzać chwilę mus i dodać galaretkę truskawkową rozpuszczoną w niecałej szklance wody. Odstawić(...)lekkiego stężenia. Śmietankę zmiksować z mascarpone i dodać galaretkę cytrynową rozpuszczoną w 3/4 szklanki gorącej wody. Masy wylewać na przemian do tortownicy. Na koniec ułożyć truskawki. Autor przepisu: Anita Artykuł Zebra śmietankowo-truskawkowa pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Ciasto Stracciatella Truskawkowa bez pieczenia 85

Stracciatella: truskawki (500 g) galaretka truskawkowa (proszek 77 g) galaretka malinowa (proszek 77 g) galaretka cytrynowa (proszek 77 g) śmietanka kremówka 36% (500 ml.) cukier puder (2 łyżki) serek mascarpone (500 g) czekolada deserowa posiekana (180 g) Mus truskawkowy: truskawki (500 g) galaretki truskawkowe (2 opakowania = 154 g) Dekoracja: śmietanka kremówka 36% (150 ml.) cukier puder (1 łyżka) truskawki (według(...)doprowadzamy do wrzenia. Ściągamy z kuchenki i wsypujemy galaretki. Mieszamy. Przecedzamy przez sito i pozostawiamy do wystudzenia. Kremówkę dobrze schłodzoną ubijamy z cukrem pudrem 1 minutę. Dodajemy zimny serek mascarpone i miksujemy około minuty. Następnie dodajemy wystudzony mus truskawkowy. Jeszcze chwilkę mieszamy do połączenia składników (nie miksujemy zbyt długo, bo krem może się zwarzyć) .  Na koniec wsypujemy posiekaną czekoladę

RITA food channel
Wiosenna beza 107

łyżeczka skrobi ziemniaczanej 1 łyżeczka białego octu winnego lub soku z cytryny na wierzch 500 ml śmietany kremówki 30% lub 36% (lub mniej), schłodzonej łyżka cukru pudru opakowanie mascarpone świeże owoce: borówki, maliny, winogrona Robimy! W misie miksera ubijamy białka ze szczyptą soli na sztywną pianę. Następnie dodajemy cukier, stopniowo, łyżka po łyżce, cały czas ubijając, do powstania sztywnej, błyszczącej(...)Wstawiamy do nagrzanego do 180ºC piekarnika i po 5 minutach zmniejszamy temperaturę do 150ºC. Pieczemy jeszcze 1,5 godziny. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku. Śmietanę ubijamy i mieszamy z mascarpone. Wystudzoną bezę napełniamy ubitą śmietaną i dekorujemy owocami Share 0 Tweet 0 Pinterest 0 0 Shares The post Wiosenna beza first appeared on Latosiowy

Latosiowydom
Sernik czekoladowy na zimno 76

Wylepiam masą ciasteczkową spód i boczki. Tortownicę wstawiam do lodówki. W tym czasie przygotowuję masę serową. Składniki na masę serową: 2 łyżeczki żelatyny 150 ml mleka 250 g mascarpone 250 g mielonego twarogu 180 g ulubionej czekolady 150 g słodzonego mleka skondensowanego 1 łyżeczka cukru waniliowego 180 ml śmietanki 30% Dodatkowo (opcjonalnie): 50 g ulubionej czekolady posiekanej na małe kawałki(...)Przygotowanie: 180 g czekolady rozpuszczam w kąpieli wodnej, czyli w miseczce nad garnkiem z gorącą wodą. Żelatynę zalewam niewielką ilością zimnej wody i odstawiam do napęcznienia. Mascarpone, twaróg, cukier waniliowy i mleko skondensowane miksuję do uzyskania gładkiej masy. Cały czas miksując dodaję lekko przestygniętą rozpuszczoną czekoladę. Żelatynę zalewam niewielką ilością gorącej wody i mieszam do całkowitego rozpuszczenia. Do rozpuszczonej żelatyny

Słodki sentyment
Rolada z serkiem mascarpone i truskawkami 90

minut, grzałka góra-dół. Przygotowujemy papier do pieczenia, obsypujemy cukrem pudrem i przekładamy gotowy biszkopt. Zawijamy biszkopt z papierem i pozostawiamy do ostudzenia. Krem: 200g śmietanki 30% 150g serka mascarpone 50g cukru pudru Ubijamy na sztywną masę. Wykładamy na ostudzony biszkopt. Dodajemy przekrojone na pół truskawki, zawijamy roladę i wkładamy na 2h do lodówki. Roladę należy szczelnie owinąć papierem(...)pieczenia, aby boki nie zrobiły się suche. Wyciągamy roladę, odkrajamy boki, posypujemy cukrem pudrem, ozdobnie dajemy truskawki. Autor przepisu: Karolina Artykuł Rolada z serkiem mascarpone i truskawkami pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Rolada snickers 117

pewnością wywrze efekt wow na wszystkich gościach. Polecam!       Składniki: Ciasto: 6 jajek 150g cukru szczypta soli 50ml oleju 110g mąki 25g kakao Krem śmietankowy: 250g serka mascarpone 300ml śmietanki kremówki 30-36% 100g cukru pudru Dodatkowo: 100ml mleka do nasączenia ciasta 1 puszka masy kajmakowej 4 batoniki snickers garść orzeszków ziemnych 100g gorzkiej czekolady 100ml słodkiej śmietanki(...)ściereczkę, tak aby papier do pieczenia był na górze. Delikatnie odrywamy papier od ciepłego ciasta *** *** Ciasto rolujemy i odstawiamy do całkowitego wystudzenia *** *** Przygotowujemy krem. W misie miksera umieszczamy serek mascarpone, śmietankę oraz cukier puder i wszystko razem miksujemy do momentu uzyskania gęstego kremu – nie za długo aby krem się nie zważył *** *** Ciasto odwijamy i nasączamy mlekiem *** *** Dwie łyżki kremu

Blog z Apetytem
Kokosowy 3 bit 157

Krem budyniowy: 20 dag masła 3 szklanki mleka 2 budynie śmietankowe 3 łyżki cukru   Krem kokosowy: 250 ml kokosowej śmietanki 22% 200 ml śmietany kremówki 10 dag serka mascarpone 10 dag białej czekolady   Dodatkowo: 3 łyżki wiórek kokosowych do posypania 3 łyżki tartej gorzkiej czekolady do posypania   Sposób przygotowania: Ciasto zaczynamy od przygotowania kremu kokosowego: Dzień wcześniej(...)ognia, dodać połamaną na kawałki białą czekoladę, po 3 minutach dokładnie wymieszać rózgą kuchenną. Schłodzić i wstawić na całą nic do lodówki. Następnego dnia, do masy dodać zimny serek mascarpone i zmiksować na gęsty krem.   Krem budyniowy: Budnie rozpuścić w ¾ szklanki zimnego mleka, resztę mleka zagotować z cukrem, doprowadzić do wrzenia , wlać rozrobiony proszek budyniowy i ugotować gęsty budyń

Wanilia i Kardamon
Tarta z truskawkami i bitą śmietaną 94

mniejszych. Ciasto kruche: 500 g mąki pszennej 100 g cukru pudru 250 g zimnego masła jajko szczypta soli kilka kropel ekstraktu waniliowego Krem: 500 ml śmietany kremówki 250 g mascarpone 2-3 łyżki cukru pudru kilka kropel ekstraktu waniliowego 400-500 g truskawek Ciasto:  Składniki posiekać i zagnieść gładkie i elastyczne ciasto. Schłodzić w lodówce przez godzinę. Ciasto cienko(...)minut w 180 stopniach. Aby ciasto nie wybrzuszyło się podczas pieczenia, kładziemy na nie papier do pieczenia i wysypujemy groch lub ryż. Ostudzić. Krem: schłodzoną śmietankę i mascarpone ubijać aż masa będzie gęsta i kremowa. Na koniec dodać cukier puder i ekstrakt.  Spody do tarty napełniać kremem i udekorować truskawkami

Smakołyki Asi
Beza pavlova z truskawkami 103

białek w temperaturze pokojowej 300 g. cukru drobnego do wypieków szczypta soli 1 łyżka białego octu winnego 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Krem: 200 g. mocno schłodzonego serka mascarpone 200 g. mocno schłodzonej śmietanki kremówki 36% 1 łyżeczka cukru pudru ziarenka z 1/2 laski wanilii Do dekoracji: około 300 g. pokrojonych truskawek kilka borówek (opcjonalnie) listki mięty Piekarnik rozgrzej(...)zmniejsz temperaturę do 100°C i susz bezę jeszcze 3 godziny. Upieczona beza będzie chrupiąca na zewnątrz i miękka, delikatna w środku. Bezę ostrożnie wyjmij z piekarnika i wystudź. Mascarpone i śmietankę miksuj na wysokich obrotach razem z cukrem pudrem i ziarenkami wanilii aż utworzy się sztywny krem. Kremem i truskawkami udekoruj wierzch zimnej bezy

Delicious Place
Jabłecznik królewski z bitą śmietaną 76

szklanka cukru 5 jajek 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Mus jabłkowy: 5 jabłek 1 galaretka cytrynowa 1 łyżeczka cynamonu Masa śmietankowa: 500 ml śmietany kremówki 30% 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 1 tabliczka czekolady mlecznej Przygotowanie 1. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywno stopniowo dodając cukier. 2. Kolejno cały czas ubijając dodajemy żółtka, jedno(...)połączenia i wykładamy na biszkopt. Ciasto wstawiamy do lodówki, by mus jabłkowy stężał. 6. Dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy z dodatkiem cukru pudru. Ciągle ubijając dodajemy stopniowo serek mascarpone. Gotową masę wykładamy na mus jabłkowy. 7. Wierzch ciasta posypujemy startą na tarce czekoladą. 8. Ciasto ponownie wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Artykuł Jabłecznik królewski z bitą śmietaną pochodzi

Alle Dobre!
Rolada bez pieczenia 89

Cieżko poprzestać na jednym kawałku. Jeśli lubicie takie słodkości, to koniecznie musicie wypróbować ten przepis. ROLADA BEZ PIECZENIA – PRZEPIS Składniki 500 ml śmietanki kremówki 30% 250 g sera mascarpone 24 biszkopty podłużne 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki kawy rozpuszczalnej kakao do posypania Przygotowanie 1. Kawę rozpuszczalną zalać wrzącą wodą, wymieszać i odstawić do wystudzenia. 2. Śmietankę kremówkę ubić(...)cukrem pudrem. Następnie stopniowo dodawać mascarpone cały czas ubijając, aż krem będzie gęsty. 3. Biszkopty namoczyć w zaparzonej wcześniej kawie i ułożyć na arkuszu foli spożywczej, jeden obok drugiego, tak aby utworzyły prostokąt 3×8. 4. Na biszkopty wyłożyć 3/4 kremu (pozostała część będzie potrzebna do późniejszej dekoracji rolady). 5. Zwinąć w roladę pomagając sobie folią i wstawić do lodówki

Alle Dobre!