Składniki: (blaszka 25x35) Herbatniki kakaowe ok. 45 sztuk Herbatniki jasne ok. 45 sztuk Śmietanka 30 % 800 ml Mascarpone 250 g Masa kajmakowa puszka 510 g Orzeszki zimne solone puszka Czekolada mleczna 50 g Żelatyna 2 łyżki z górką + 125 ml wody Cukier puder 3 łyżki Przygotowanie: Do garnuszka wlewamy 125 ml wody, dodajemy 2 pełne łyżki żelatyny. Mieszamy i odstawiamy do napęcznienia na ok. 10 minut. Po tym czasie podgrzewamy żelatynę na wolnym ogniu do czasu, aż zrobi się płynna. Żelatyna nie może ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Gotuje bo lubię :)