mascarpone - 11293 przepisów (strona:288/753)

Tort marchewkowo - orzechowy z agrestem i mascarpone 81

Ciasto nie wyrasta wysokie, jest puszyste i wilgotne jednocześnie.  Po przekrojeniu na pół, uzyskacie dwa, idealnej wysokości blaty do przekładania. Masa: 200 gram śmietanki 36 % 250 gram serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki soku z pomarańczy Wykonanie: Do wysokiego naczynia wkładamy jednocześnie mascarpone, śmietankę, przesiewamy cukier, wlewamy sok i miksujemy krótko,  tylko do połączenia w gęsty

Kronika Piekarnika
Naleśniki z kremem jaglanym i pomarańczami 104

pomarańczy podgrzewamy z miodem, mieszamy i polewamy naleśniki. Dekorujemy pokrojoną i wyfiletowaną pomarańczą. Smacznego « Powyższy artykuł jest sponsorowany » (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Naleśniki żytnie z mascarpone, masłem orzechowym i bananami → Naleśniki z prażonymi jabłkami, serkiem i miętą → Naleśniki → Naleśniki z płatków kukurydzianych z twarożkiem i czarną porzeczką → Naleśniki szpinakowe z rybą, mascarpone i fetą Artykuł Naleśniki

Oryginalny smak
CIASTO KRÓWKA, KAJMAKOWE 108

burzy. Podgrzewamy całość ok. 30-40 minut, co jakiś czas mieszając, aż masa stanie się wyraźnie gęściejsza niż na początku. Bardziej szczegółowy przepis tutaj Masa śmietanowa: - 500g dobrego, gęstego mascarpone (ja używam z Piątnicy) - 500g kremówki 30% - 40g pudru (u mnie trzcinowy) W misie miksera ubijamy mascarpone razem z kremówką i pudrem na gęstą masę (uwaga, żeby nie uzyskać masła

Smaczne Zdrowe
Prosty sernik z gruszkami i kokosową kruszonką 117

pokojowej: 800g gotowego sera na sernik (użyłam sera z wiaderka) 1 budyń waniliowy lub śmietankowy bez cukru 20g mąki ziemniaczanej 200g cukru 2 łyżeczki cukru z wanilią 250g serka mascarpone 4 jajka 3-4 nieduże gruszki Kruszonka: 1. Wszystkie składniki na kruszonkę przełożyć do miski i rękoma zagnieść kruszonkę. Na czas dalszych przygotowań wstawić ją do lodówki. Spód: 2. Herbatniki(...)wyrównać i docisnąć. Masa serowa: 4. Do miski przełożyć ser z wiaderka, dodać budyń, mąkę ziemniaczaną, cukier, cukier z wanilią i wymieszać mikserem do połączenia składników. Dodać serek mascarpone i krótko wymieszać mikserem na średnich obrotach. 5. Następnie do masy serowej dodawać po jednym jajku, po każdym dodaniu wymieszać mikserem do połączenia składników. Przygotujemy gruszki: 6. Gruszki obrać, przepołowić

Mała Cukierenka
Fit tiramisu 233

nieco odchudzoną wersje. Dziś więc przedstawiam Wam takie fit tiramisu, które również smakuje rewelacyjnie, krem zrobiony jest ze skyru waniliowego, który świetnie się tutaj sprawdza, dodatkowo dodałam również nieco mascarpone, bo oczywiście trudno bez niego nazwać ten deser tiramisu :) Biszkopty, kawa i kakao oczywiście też są, do posłodzenia ksylitol i mamy pyszny deser, ale już nie tak bardzo kaloryczny. Składniki(...)porcje): 300 g skyru naturalnego lub waniliowego 2  łyżki mascarpone 5 łyżek ksylitolu/erytytolu 1/2 szklanki zaparzonej kawy kakao kilka podłużnych biszkoptów Wykonanie: Skyr zmiksować lub zblendować z 2 łyżkami macarpone oraz ksylitolem. Biszkopty połamać na mniejsze kawałki, następnie moczyć w zaparzonej, przestudzonej kawie i układać na dno szklanek/pucharków, posypać kakao, na to wyłożyć warstwę kremu. Następnie znów ułożyć

Healthy food explorer
TORT CZEKOLADOWY 122

SKŁADNIKI   Biszkopt   (tortownica 22cm) 5 jajek ¾  szklanka cukru ¾ szklanka mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao Krem 250 g śmietany 36% 250 g serka mascarpone 200 g ciemnej czekolady 4 łyżki cukru pudru Dekoracja: 250 g Krem typu Nutella 150 g masła roślinnego Poncz 100ml wiśniówki 100 ml przegotowanej wody Łyżeczka cukru   50g mlecznej(...)minut (do tzw. suchego patyczka). Pozostawić do wystudzenia, następnie biszkopt podzielić na cztery blaty   Krem Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Rozpuszczoną czekoladę odstawiamy do przestygnięcia. Serek mascarpone mieszamy mikserem z cukrem pudrem cały czas miksując dodajemy czekoladę i miksujemy do połączenia składników. Do masy czekoladowej dodajemy ubitą  śmietanę i dokładnie łączymy na jednolitą masę.  Składanie toru Składniki

RAROSSA
TORT CZEKOLADOWY 114

SKŁADNIKI   Biszkopt   (tortownica 22cm) 5 jajek ¾  szklanka cukru ¾ szklanka mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao Krem 250 g śmietany 36% 250 g serka mascarpone 200 g ciemnej czekolady 4 łyżki cukru pudru Dekoracja: 250 g Krem typu Nutella 150 g masła roślinnego Poncz 100ml wiśniówki 100 ml przegotowanej wody Łyżeczka cukru   50g mlecznej(...)minut (do tzw. suchego patyczka). Pozostawić do wystudzenia, następnie biszkopt podzielić na cztery blaty   Krem Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Rozpuszczoną czekoladę odstawiamy do przestygnięcia. Serek mascarpone mieszamy mikserem z cukrem pudrem cały czas miksując dodajemy czekoladę i miksujemy do połączenia składników. Do masy czekoladowej dodajemy ubitą  śmietanę i dokładnie łączymy na jednolitą masę.  Składanie toru Składniki

RAROSSA
Rolada biszkoptowa z jagodami 115

inne owoce. 5 jajek M w temperaturze pokojowej 100 gramów mąki pszennej tortowej 60 gramów cukru 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 200g śmietanki 36% 100 gramów serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru 200 g jagód  Jajka z cukrem ubijamy na puszystą i gęstą pianę, następnie dodajemy w dwóch partiach przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i solą(...)minut. Następnie jeszcze ciepły biszkopt wyłożyć na ściereczkę kuchenną, zdjąć papier i zwinąć ciasto w roladę zaczynając od dłuższego brzegu. Pozostawiamy do całkowitego wystudzenia. Śmietankę ubijamy wraz z mascarpone i cukrem pudrem na gęsty krem. Wystudzoną roladę delikatnie rozwijamy i wykładamy  równomiernie krem i jagody zostawiając jednocentymetrowy odstęp od brzegów ciasta.  Ponownie całość zwijamy roladę. Zawiniętą w papier

Andzia Pichci
Tort z balonami 85

kąpieli wodnej. Śmietankę ubijam i dodaję na 3 raty do przestudzonej czekolady. Dokładnie, ale delikatnie mieszam. Składniki na krem śmietankowy z malinami: 200 ml śmietanki 30% 125 g mascarpone 1 łyżka cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego 250 g malin Zimną śmietankę ubijam, dodaję mascarpone, cukier puder, cukier waniliowy i delikatnie miksuję na niskich obrotach. Teraz mogę złożyć tort. Pierwszy

Słodki sentyment
EXPRESOWY JABŁECZNIK BEZ PIECZENIA + FILMIK 94

KREM :  400 ml śmietany 30 %  250 g mascarpone  3 cukry waniliowe  1 łyżka cukru  2 śmietan fixy  PRZYGOTOWANIE :  Jabłka obieramy oraz kroimy na kawałki bez gniazd nasiennych. Przekładamy do garnka, dodajemy wodę i cukier. Prużymy aż jabłka zmiękną. Następnie wsypujemy galaretki i ogrzewając (nie gotując ) mieszamy aż się rozpuszczą. Odkładamy je aż ostygną(...)biszkopty za bardzo namiękną. Na jabłka ponowna porcja biszkoptów.  Zimną śmietanę przelewamy do misy robota, dodajemy cukry i ubijamy na sztywno. Następnie, kiedy jest już ubita dodajemy mascarpone, chwilkę ucieramy i na koniec wsypujemy śmietan- fixy. Śmietanę rozkładamy na wierzch ciasta równo ją rozsmarowując.  Ciasto chłodzimy w lodówce i podajemy po około godzinie jest gotowe do jedzenia. Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Ciasto leśny mech z malinami i galaretką 222

pieczenia Warstwa malinowa: 3 galaretki malinowe 700 ml wody 400 g malin świeżych lub mrożonych Krem: 400 g śmietanki kokosowej (można zastąpić śmietaną kremówką 30%) 250 g serka mascarpone 4 łyżki eytrytolu/ksylitolu/cukru* 1 łyżka żeatyny 1/4 szklanki wody Wykonanie: Ciasto:  Rozmrozić szpinak i nieodciśnięty zmiksować blenderem na jednolity mus. Świeży szpinak umyć, dokładnie odsączyć i również zblendować. Piekarnik(...)szklanki zimnej wody, odstawić do napęcznienia na 10 minut. Po tym czasie podgrzać i wymieszać do jej rozpuszczenia (można to również zrobić w mikrofali).   Śmietankę zmiksować z mascarpone na gęsty krem. Następnie dodać ksylitol/cukier i powoli wlewać przestudzoną żelatynę. Krem wyłożyć na galaretkę, całość oprószyć kawałkami wcześniej ściętego ciasta. Wstawić do lodówki na kilka godzin lub całą

Healthy food explorer
Rafaello z wiśniami (bez pieczenia) 99

wiśniami (bez pieczenia) Rafaello z wiśniami bez pieczenia Proporcje na formę  21 x 22 cm Czas przygotowania: 60 minut + czas  oczekiwania Składniki Masa kokosowa: 250 g mascarpone 500 ml kremówki 30% 3 łyżki cukru pudru 1 biała czekolada 150 g wiórków koksowych Galaretka wiśniowa: 1 galaretka wiśniowa 1,2 szklanki wydrylowanych wiśni 1 łyżeczka żelatyny* * zawsze sprawdzaj proporcje(...)ciasta Wykonanie Galaretkę i żelatynę rozpuść w 350 ml wrzątku. Gdy lekko przestygnie  dodaj wydrylowane wiśnie. Włóż do lodówki. Białą czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, odstaw do przestudzenia. Mascarpone z kremówką ubij na sztywną masę, pod koniec wsyp cukier. Wlej cienkim strumieniem płynną czekoladę, miksując na minimalnych obrotach. Wsyp wiórki i delikatnie wymieszaj łyżką. Formę wyłóż folią spożywczą, ułóż

Kulinarne przygody Gatity
,,Ciasto marchewkowe z winogronem i borówką’’ 103

duże marchewki 1 szklanka oleju 5 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia starta skórka z dwóch pomarańczy Masa: 2 śmietany 30%- 330ml 4 łyżki cukru pudru 1 opakowanie serka mascarpone- 250g 2 kropelki olejku pomarańczowego Pozostałe: 2 słoiki dżemu brzoskwiniowego -410g 2 galaretki pomarańczowe 20 dag płatków migdałowych Helio 30 dag winogronu 30 dag borówek 3 galaretki przezroczyste(...)proszkiem do pieczenia. Pieczemy w blaszce wyłożonej papierem ok. 30 minut w 180 C. Po ostudzeniu przekrawamy na dwie części. Następnie ubijamy na sztywno śmietanę z cukrem i serkiem mascarpone. Dżem podgrzewamy w rondelku aż zacznie bulgotać. Do gorącego wsypujemy galaretkę i dokładnie mieszamy dopóki się nie rozpuści. 3 galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wrzącej wody. Studzimy i odkładamy

Podróż w kulinaria
Deserowe latte z frużeliną wiśniową 87

jajka 70g drobnego cukru 3 łyżki espresso (np. kawa Corrida- Palarnia Cafe Panamera) szczypta soli 70g mąki pszennej 40g mąki ziemniaczanej Espresso do ponczowania Krem kawowy: 125g czekoladowego mascarpone 100ml śmietanki 30% 1 łyżka cukru pudru 4 łyżki espresso Krem z białą czekoladą: 100ml śmietanki 30% ²⁄₃ tabliczki białej czekolady Frużelina wiśniowa: 150g mrożonych wiśni 3 łyżki wody 40g cukru(...)średnicy pojemniczka deserowego ile ich chcemy zrobić. U mnie było potrzebnych 24 sztuki. Na dno każdego kieliszka układamy krążek biszkoptu i polewamy łyżeczką kawy espresso. Krem kawowy: Serek mascarpone łączymy z cukrem pudrem i śmietanką, powoli dodajemy kawę espresso. Krem przekładamy do rękawa cukierniczego z szeroką końcówką (lub ucinamy worek) i wyciskamy po odrobinie kremu na każdy krążek

Kuchnia w czekoladzie