Moja Formagia" jest marką, która zajmuje się produkcją serów typu włoskiego. W swoim asortymencie posiadają m.in.: mozzarellę, mascarpone, ricottę czy gorgonzolę. Blog po raz pierwszy nawiązał współpracę z niniejszą marką. W paczce znajdowało się: mozzarella mozzarella mini ricotta mascarpone gorgonzola ser twardy klinek grana padano Zapraszam do zakupów! Już wkrótce na blogu pojawią się przepisy z wykorzystaniem powyższych produktów
Truskawkowa Fiestaspotkania, a nawet na święta. Jestem pewna, że posmakuje Waszym gościom. Zapraszam na przepis. PRZEPIS NA CIASTO ESTELLA Składniki 36 herbatników ciemnych 500 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru 3 wafelki Estella 1/2 puszki masy kajmakowej o smaku kakaowym 1/2 szklanki wiórek kokosowych (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Dobrze schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem(...)pudrem na sztywną pianę. Kolejno partiami dodajemy serek mascarpone. Wafelki Estella kroimy w kosteczkę. 1/4 przygotowanej masy przekładamy do osobnej miseczki, odstawiamy na bok. Do pozostałej masy dodajemy pokrojone w kosteczkę wafelki, mieszamy. Blaszkę o wymiarach 20×20 cm wykładamy papierem do pieczenia. Na blaszce układamy warstwę herbatników. Na herbatnikach rozprowadzamy masę kajmakową
Przepiski.plmogą być świeże) 1 galaretka wiśniowa 350ml gorącej wody Krem: 140g gorzkiej czekolady (użyłam czekolady o zawartości masy kakaowej 64%) 100g mlecznej czekolady 350ml śmietanki kremówki 30% 250g serka mascarpone 1 łyżeczka cukru z wanilią Dodatkowo: 250ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% 1 łyżka cukru pudru 2-3 łyżki konfitury wiśniowej wiórki czekoladowe do ozdoby Polewa: 125ml śmietanki kremówki(...)Dobrze schłodzoną śmietankę wyjąć z lodówki, zdjąć folię i ubijać mikserem przez około 30-60 sekund, aż masa pojaśnieje i zrobi się bardziej gęsta, patrz FILM . Dodać serek mascarpone i wymieszać mikserem na średnich obrotach do połączenia składników. 10. Biszkopt z wiśniową galaretką wyjąć z lodówki i posmarować konfiturą wiśniową. Na wierzch wyłożyć około 1/3 czekoladowego kremu, wyrównać. Na wierzchu
Mała CukierenkaZapraszam także do wypróbowania innych przepisów na ciasta bez pieczenia , które znajdziecie na blogu. PRZEPIS NA CIASTO MIGDAŁOWA DAMA Składniki 12 herbatników maślanych 24 herbatniki kakaowe 250 g serka mascarpone 500 ml śmietanki kremówki 2 łyżki cukru pudru 1/2 puszki masy kajmakowej 1 szklanka migdałów Wykonanie Blaszkę o wymiarach 24×24 cm wykładamy papierem do pieczenia. Na spodzie blaszki(...)układamy herbatniki maślane. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Pod koniec ubijania stopniowo dodajemy serek mascarpone. Na herbatniki wykładamy połowę przygotowanej masy śmietanowej. Na masie układamy warstwę herbatników kakaowych, a na nich rozprowadzamy masę kajmakową. Na masie kajmakowej układamy kolejną warstwę herbatników kakaowych, a na nich wykładamy pozostałą część masy. Wierzch ciasta posypujemy prażonymi migdałami. Artykuł
Alle Dobre!imieniny lub Walentynki. To również doskonała i łatwa w przygotowaniu propozycja na klasyczne ciasto weekendowe. Ciasta czekoladowe z kremem przepisy, które najchętniej szykujemy, zawierają najczęściej masę karpatkową, budyniową lub mascarpone. Popularne są także kremy kokosowe, z kaszy manny oraz mleka w proszku. Nasz lekki krem bez masła i serka mascarpone z pewnością jest jedną z wielu zalet tego pysznego ciasta
Kuchnia Na WypasieInne propozycje zup kremów: Krem z kiszonej kapusty Krem z groszku z grzankami Krem z brokułów z grzankami i parmezanem Krem z brukselki z fetą Krem z borowików z mascarpone Zupa krem z cukinii z bazylią i mascarpone Artykuł Krem z pieczonego kalafiora pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovyzachwyci Waszych gości. Nie ma przy nim dużo pracy, a efekt jest naprawdę super. Krem czekoladowy najprostszy. Czekolady rozpuszczone w ciepłej śmietance, schłodzone i zmiksowane z mascarpone. Prościej chyba być nie może. Wierzch udekorowałam okruchami, które zrobiłam ze ściętej góry biszkoptu. Nie wiem, czy to można nazwać dekoracją, ale wygląda całkiem fajnie i jest idealnym(...)kawałki czekoladę i mieszać, aż czekolada się rozpuści. Kiedy przestygnie wstawić na 5 godzin do lodówki. Po tym czasie krem czekoladowy przełożyć do miski i dodać serek mascarpone. Zmiksować do połączenia składników. Wierzch biszkoptu ściąć ostrym nożem i pokruszyć. Do szklanki wlać wodę i rum. Dodać cukier i wymieszać. Nasączyć tym biszkopt od góry
Agusiowe smakołykiSkładniki: (blaszka 25x35) Herbatniki kakaowe ok. 45 sztuk Herbatniki jasne ok. 45 sztuk Śmietanka 30 % 800 ml Mascarpone 250 g Masa kajmakowa puszka 510 g Orzeszki zimne solone puszka Czekolada mleczna 50 g Żelatyna 2 łyżki z górką + 125 ml wody Cukier puder 3 łyżki Przygotowanie: Do garnuszka wlewamy 125 ml wody, dodajemy 2 pełne łyżki żelatyny. Mieszamy i odstawiamy(...)żelatynę na wolnym ogniu do czasu, aż zrobi się płynna. Żelatyna nie może się zagotować! Blaszkę o wymiarach 25x35 wykładamy papierem do pieczenia a następnie kakaowymi herbatnikami. Śmietankę, mascarpone oraz 3 łyżki pudru zmiksować na puszysty krem. Do przestudzonej żelatyny dodać łyżeczkę lub dwie kremu, szybko wymieszać dopiero wlać zawartość szklanki do kremu. Krótko zmiksować. Połowę masy śmietanowej
Kulinarne przygodysmakuje. Jako deser w pucharku zrobi wrażenie na niejednym przyjęciu. Składniki: mrożone owoce: maliny, truskawki, borówka, czerwona porzeczka 1 galaretka owocowa lub przeźroczysta 400 ml wody 500 gram mascarpone 100-150 gram jagód 2 łyżki cukru pudru bita śmietana, najlepiej bez cukru domowe bezy Przygotowanie: Galaretkę rozpuszczamy w 400 ml gorącej wody. Do rozpuszczonej galaretki dodajemy zamrożone owoce,dzięki(...)czemu galaretka prawie od razu tężeje. Przekładamy do pucharków. Mascarpone ubijamy z jagodami i cukrem pudrem. Puszystą masę przekładamy do pucharków, na galaretkę. Następna warstwa to bita śmietana i domowe bezy, przygotowane z tego przepisu
Życie zaczyna się w kuchni