mascarpone - 11293 przepisów (strona:285/753)

Deser kawowy z owocami 96

ciasta francuskiego z dżemem Przepis na deser kawowy z owocami Drukuj przepis Porcji: 4-6 Czas gotowania: 45 minut Składniki 80 ml espresso 100 g herbatników 250 g mascarpone 150 g jogurtu 2 łyżki cukru pudru owoce do deseru Przepis 1 Zaparzamy kawę i odstawiamy do wystygnięcia. 2 Herbatniki łamiemy na drobne kawałki, dolewamy do nich 40 ml espresso(...)dokładnie mieszamy. Nakładamy po równo do pucharków. 3 Mascarpone, jogurt i cukier puder umieszczamy w misce i miksujemy do powstania jednolitej, gładkiej konsystencji. 4 Dodajemy stopniowo do masy pozostałe 40 ml kawy. Miksujemy do połączenia się składników. 5 Wkładamy do lodówki na minimum 15 minut do schłodzenia. Artykuł Deser kawowy z owocami pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl - blog kulinarny

Kuchnia Bazylii
Małe wakacyjne przyjemności - mini bezy z kremem limonkowym i płatkami chabrów 59

słodko - pikantny smak. MINI BEZY Składniki: (na 4 bezy) 3 białka 150 g drobnego cukru kryształ 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka mąki ziemniaczanej krem: 150 g serka mascarpone 100 ml śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru sok z 1/2 limonki skórka otarta z limonki płatki chabrów   Przygotowanie: Białka ubijamy na sztywno dodając cukier. Kiedy będą ubite(...)okrągłe bezy. Wstawiamy do  piekarnika rozgrzanego do 150 stopni i pieczemy przez 6 minut, następnie zmniejszamy temperaturę do 120 stopni i suszymy bezy przez 90 minut. krem: Serek mascarpone ubijamy ze śmietanką i cukrem pudrem. Na koniec dodajemy sok oraz skórkę z limonki.  Krem nakładamy na ostudzone bezy.    Przed podaniem deser dekorujemy płatkami chabrów

Bon appetit mon amie
Ciasto wiśniowe – idealne na wakacje! 54

będzie tortu. Przygotuj 300 gramów wiśni, z których zrobisz szybką konfiturę. Do całości doskonale będzie pasować także krem czekoladowy, który przygotujesz na bazie czekolady i śmietany kremówki i serka mascarpone. Uff, trochę się tego nazbierało. Teraz czas przejść do dzieła!   Idealny tort na wakacje Tort wiśniowy zacznij od przygotowania pysznego, czekoladowego biszkoptu. Będzie doskonały, lekko wilgotny i pełen kakao(...)mililitrów). Podgrzewaj całość, aż masa będzie jednolita. Odstaw do ostygnięcia, a następnie włóż do lodówki na 5 godzin. Po tym czasie wyciągnij krem, dodaj do niego 100 gramów serka mascarpone i ubijaj na wysokich obrotach, by masa stała się gładka i puszysta. Teraz musisz już tylko złożyć swój pyszny tort! Ciasto idealne na lato jest gotowe. Tak przygotowany tort możesz

Moja smaczna kuchnia
Najlepsze przepisy z czekoladą — top 6 64

czegoś słodkiego. Cafe Misu – błyskawiczne tiramisu Składniki: opakowanie podłużnych biszkoptów (u mnie 140 g) – przełamanych na pół świeżo zaparzona kawa – pół szklanki mocnego espresso opakowanie mascarpone czekolada ciemna w postaci pastylek maliny w syropie Przepis na błyskawiczne tiramisu Połowę biszkoptów rozkładamy do pucharków, dodajemy łyżkę malin odsączonych z syropu i łyżkę syropu i po łyżce mascarpone

Ugotowane pozamiatane
Biszkopt z borówkami i galaretką 76

biszkoptu przecinamy go na pół. Ciasto nie może być za grube a przy jednej pracy mamy aż dwie blachy ciasta. Składniki na krem (na dwa blaty biszkoptu): 4 opakowanie mascarpone 2 śmietany kremówki 30% 6 łyżek cukru Pozostałe składniki dowolne owoce, u mnie borówki – około kilograma galaretki owocowe – 3 opakowania poncz: pół szklanki mocnej herbaty z 2 łyżeczkami(...)alkohol – wódka około 4 – 5 łyżek Końcowe wykonanie: Przecięte blaty ciasta nasączamy mocno pączem, łyżką wylewamy na blaty, to nie ma być tylko kropienie ciasta – śmiało Mascarpone wkładamy do miksera, na najniższych obrotach mieszamy sam serek, kolejno dolewając śmietanę i cukier. Nie męcz tego kremu, wystarczą dosłownie 3 minutki. Na nasączone blaty wylewamy krem, na kremie układamy

Kocham Czekoladę
Truskawkowe tiramisu 54

schłodzone prosto z lodówki. Biszkopty savoiardi kupicie w sklepie Kuchnie Świata   Blaszka o wym 30/22 cm 500 g   podłużnych biszkoptów savoiradi    Krem: 500 g serka mascarpone 500 ml śmietany kremówki 36% 4 żółtka 8 łyżek cukru pudru   Poncz:   350 ml mocnej słodzonej  kawy espresso 100   ml likieru amaretto lub rumu(...)całkowitego rozpuszczenia. Odstawić do wystudzenia. Przygotować krem: Żółtka jaj połączyć z cukrem pudrem i utrzeć na jasny gęsty puch nad gorącą kąpielą wodną. Dobrze schłodzoną kremówkę i serek mascarpone połączyć i ubić w drugiej misce na gęsty krem, dodać ubitą masę jajeczną i krótko zmiksować, tylko do połączenia. Na dnie formy o podanych wymiarach-(ja robiłam w ceramicznym naczyniu) ułożyć

Wanilia i Kardamon
Karmelowo kawowa fantazja lata 104

szklanki cukru kokosowego 1 szklanka mąki pszennej 3 łyżki migdałów mielonych 1 łyżeczka proszku do pieczenia 6 jaj wielkość M krem: 700 ml kremówki  250 g serka mascarpone 100 ml likieru kawowego 3 łyżeczki żelatyny 100 g kawy capuccino proszek 3 łyżki cukru kokosowego   reszta składników: 200 ml likieru kawowego 100 g migdałów prażonych 70 dkg truskawek(...)minut temp 160 stopni góra dół. Po wyłączeniu piekarnika zostawiam jeszcze pięć minut. Wyjmuję, spuszczam z wysokości 60 cm na podłogę.  Krem kawowy: Schłodzoną śmietanę i mascarpone, cukier ubijam mikserem,na końcu wsypuję kawę,wlewam likier i mieszam. Żelatynę namaczam w niewielkiej ilości wody i rozpuszczam w kąpieli wodnej. Dodaję dwie łyżki masy i hartuję żelatynę. Wlewam cienkim strumieniem

wesoła kuchnia
SERNIK CYTRYNOWY Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ 47

tabliczki białej czekolady stopionej w kąpieli wodnej 0,5 szklanki cukru pudru skórka otarta z połowy cytryny sok wyciśnięty z połowy cytryny 2 duże jajka 2 łyżki serka mascarpone Zmielony twaróg przełóż do misy miksera. Wsyp cukier, dodaj sok i skórkę cytrynową, miksuj na średnich obrotach maszyny. Następnie wbij po jajku, dodaj serek mascarpone. Na samym końcu dodaj do miksowanej

Raj dla Podniebienia
TORT ORZECHOWO – KAWOWY ORAZ KILKA CODZIENNOŚCI W KADRZE 53

jest potrzebne? BISZKOPT 9 jajek 9 łyżek cukru pudru 9 łyżek mąki pszennej 4 łyżki zmielonych orzechów włoskich 2 łyżeczki proszku do pieczenia odrobina soli KREM 750 g serka mascarpone 200 g masła orzechowego 1 kubek śmietanki kremówki 36% ziarenka z 1/2 laski wanilii 50 g orzechów laskowych drobno posiekanych 1/2 szklanki cukru pudru odrobina soku z cytryny PONCZ(...)orzechami i miksujemy na najniższych obrotach. Ciasto przekładamy do 3 tortownic 26cm wyłożonych papierem do pieczenia. Pieczemy na złoty kolor w 170C ok. 35-40minut. KREM Schłodzony serek mascarpone miksujemy z cukrem i śmietanką. Dodajemy wanilię, cytrynę, masło orzechowe. Wsypujemy drobno posiekane orzeszki laskowe. Mieszamy do połączenia się składników. PRZEŁOŻENIE Przestudzone blaty biszkoptowe ponczujemy kawą z amaretto. Wierzch blatu

Raj dla Podniebienia
Malinowa chmurka na kruchym spodzie 936

cukru wanilinowego pół łyżeczki proszku do pieczenia Warstwa z galaretką 500 g malin 3 galaretki malinowe 800 ml wrzątku Masa śmietankowa 500 ml śmietanki kremówki 30% 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Beza 3 białka 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 150 g cukru Przygotowanie Ciasto kruche: Wszystkie składniki zagnieść ręcznie lub robotem kuchennym. Uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą(...)galaretkę z malinami przełożyć na kruche ciasto i całość wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Masa śmietankowa : Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Ciągle ubijając stopniowo dodawać mascarpone. Przygotowaną masę wyłożyć na galaretkę. Formę z ciastem ponownie wstawić do lodówki. Beza : Białka ubić na sztywną pianę. Następnie stopniowo dodawać cukier, cały czas cierpliwie ubijając. Pod koniec ubijania dodać

Alle Dobre!
Ciasto zebra śmietankowo truskawkowa 456

Ciasto zebra śmietankowo truskawkowa – składniki: Podane składniki są na małą blaszkę o wymiarach 22 x 22 cm. Szklanka to pojemność 250 ml. Składniki na masę śmietanową: 250 g mascarpone 250 ml śmietanki 30% (1 szklanka) 1 galaretka cytrynowa 3/4 szklanki wrzątku Składniki na masę truskawkową: 600 g truskawek 1 galaretka truskawkowa 3/4 szklanki wrzątku Wierzch deseru: 200 g truskawek(...)miksera. Ciasto jest na małą blaszkę o wymiarach 22 x 22 cm. Robienie ciasta najlepiej zacząć od masy truskawkowej, gdyż dłużej tężeje. Do miski wlewam śmietankę 30 % oraz dodaję mascarpone. Całość miksuję na wysokich obrotach do momentu, aż masa zgęstnieje. Krok 1. Masa śmietankowa Galaretkę cytrynową rozpuszczam w 3/4 szklance wrzątku. Następnie studzę (wkładam do miski z zimną wodą

Ania gotuje
Sernik Brzdąc 125

wiaderka) 1 puszka mleka zagęszczonego słodzonego (ok 530g) 5 jajek 2 opakowania budyniu śmietankowego lub waniliowego bez cukru (każdy po 40g) Pianka czekoladowa: 250ml śmietanki kremówki 36% 250g serka mascarpone 2-3 łyżki cukru pudru 4-5 łyżek kremu czekoladowego typu nutella Dodatkowo: 1 opakowanie wafelków w czekoladzie „O!Kulki” (kupiłam w Biedronce)       *** Foremkę wykładamy(...)Robimy to zaraz po skończeniu pieczenia, a następnie ponownie sernik umieszczamy w piekarniku i studzimy przy uchylonych drzwiczkach *** *** Gdy sernik ostygnie przygotowujemy piankę czekoladową. Do misy miksera przekładamy serek mascarpone, wlewamy śmietankę i wsypujemy cukier puder. Wszystko razem miksujemy, aż krem zgęstnieje (nie za długo aby się nie zważył) *** *** Dodajemy krem czekoladowy i mieszamy, aż składniki się połączą *** *** Tak przygotowany

Blog z Apetytem
Ciasto leniwej synowej 1715

smaków. Ciasto leniwej synowej składniki: Podane składniki są na blaszkę o wymiarach 26 x 26 cm lub 24 x 24 cm. 400 g herbatników ciemnych lub jasnych 500 g mascarpone 330 ml śmietanki 30% 1 puszka kajmaku(400g) 150 g chałwy do posypania deseru PS. Dodatkowo możesz dodać dżem porzeczkowy na jednej z warstw herbatników. Dzięki temu przełamiesz słodki smak(...)Najlepsza jest oczywiście niezaokrąglona blaszka, w której łatwiej układa się rogi bez potrzeby docinania herbatników. Jeśli zachodzi potrzeba, to docinam herbatniki, aby nie było pustych miejsc. Do miski wkładam mascarpone. Wlewam śmietankę 30% i dodaję 3/4 puszki kajmaku. Całość miksuję na wysokich obrotach do czasu, aż uzyskam gęsty krem. Na ułożone herbatniki wykładam połowę kremu, którą przykrywam kolejną warstwą herbatników

Ania gotuje
Truskawkowiec bez pieczenia 1994

zjazdy rodzinne. TRUSKAWKOWIEC BEZ PIECZENIA PRZEPIS Czas przygotowania: 30 minut | Liczba porcji: blaszka 24×24 cm Składniki Masa śmietankowa : 500 ml śmietanki kremówki 30% 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki żelatyny + 60 ml wody Masa śmietankowa z czekoladą : 330 ml śmietanki kremówki 30% 50 g czekolady mlecznej 1 łyżka cukru pudru 1 łyżka żelatyny(...)wykładamy folią spożywczą. Następnie układamy warstwę biszkoptów. 2 łyżki żelatyny rozpuszczamy w 60 ml gorącej wody. Odstawiamy do przestygnięcia. Do naczynia wlewamy 500 ml śmietanki kremówki, dodajemy serek mascarpone i 2 łyżki cukru pudru. Całość ubijamy na sztywną masę. Pod koniec ubijania wlewamy przestygniętą, ale ciągle płynną żelatynę. 1/2 przygotowanej masy wykładamy na biszkopty. Truskawki kroimy na pół

Przepiski.pl
Zebra śmietankowo-truskawkowa 69

herbatnikach, a jego sercem są dwie masy: truskawkowa i śmietankowa. Składniki Spód: herbatniki masło Mus truskawkowy: truskawki galaretka truskawkowa Masa śmietankowa: 1 śmietanka 30% (250 ml) 200 g mascarpone galaretka cytrynowa Przygotowanie Herbatniki pokruszyć i wymieszać z roztopionym masłem. Masą herbatnikową wyłożyć spód tortownicy. Truskawki zblendować. Podgrzać chwilę mus i dodać galaretkę truskawkową rozpuszczoną w niecałej szklance wody. Odstawić(...)lekkiego stężenia. Śmietankę zmiksować z mascarpone i dodać galaretkę cytrynową rozpuszczoną w 3/4 szklanki gorącej wody. Masy wylewać na przemian do tortownicy. Na koniec ułożyć truskawki. Autor przepisu: Anita Artykuł Zebra śmietankowo-truskawkowa pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy

Proponowane wyszukiwania