łyżki mąki ziemniaczanej 4 żółtka 150g zmielonych orzechów włoskich 300g masła w temperaturze pokojowej Wierzch: 600g schłodzonej śmietanki kremówki 30% lub 36% 3 łyżki cukru pudru 1 opakowanie mascarpone Dodatkowo: 1 puszka ananasa w syropie mak do posypania, czekolada do posypania sok z pół cytryny Robimy! Biszkopt: Piekarnik nagrzewamy do 160 stopni góra/dół Białka ubijamy na sztywną pianę(...)Smarujemy około połową naszego kremu wymieszanego z kawałkami ananasa. Przykrywamy drugą częścią biszkoptu i nasączamy go pozostałym ponczem. Śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, mieszamy delikatnie z mascarpone. Przekładamy ją do woreczka z metalową końcówką do wyciskania wzorków ze śmietany i zdobimy wierzch punkt przy punkcie. Obsypujemy makiem, ja dodatkowo czekoladą Schładzamy. Smacznego! Inspiracja Mała Cukierenka Share
LatosiowydomMoja Formagia" jest marką, która zajmuje się produkcją serów typu włoskiego. W swoim asortymencie posiadają m.in.: mozzarellę, mascarpone, ricottę czy gorgonzolę. Blog po raz pierwszy nawiązał współpracę z niniejszą marką. W paczce znajdowało się: mozzarella mozzarella mini ricotta mascarpone gorgonzola ser twardy klinek grana padano Zapraszam do zakupów! Już wkrótce na blogu pojawią się przepisy z wykorzystaniem powyższych produktów
Truskawkowa Fiestaspotkania, a nawet na święta. Jestem pewna, że posmakuje Waszym gościom. Zapraszam na przepis. PRZEPIS NA CIASTO ESTELLA Składniki 36 herbatników ciemnych 500 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru 3 wafelki Estella 1/2 puszki masy kajmakowej o smaku kakaowym 1/2 szklanki wiórek kokosowych (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Dobrze schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem(...)pudrem na sztywną pianę. Kolejno partiami dodajemy serek mascarpone. Wafelki Estella kroimy w kosteczkę. 1/4 przygotowanej masy przekładamy do osobnej miseczki, odstawiamy na bok. Do pozostałej masy dodajemy pokrojone w kosteczkę wafelki, mieszamy. Blaszkę o wymiarach 20×20 cm wykładamy papierem do pieczenia. Na blaszce układamy warstwę herbatników. Na herbatnikach rozprowadzamy masę kajmakową
Przepiski.plmogą być świeże) 1 galaretka wiśniowa 350ml gorącej wody Krem: 140g gorzkiej czekolady (użyłam czekolady o zawartości masy kakaowej 64%) 100g mlecznej czekolady 350ml śmietanki kremówki 30% 250g serka mascarpone 1 łyżeczka cukru z wanilią Dodatkowo: 250ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% 1 łyżka cukru pudru 2-3 łyżki konfitury wiśniowej wiórki czekoladowe do ozdoby Polewa: 125ml śmietanki kremówki(...)Dobrze schłodzoną śmietankę wyjąć z lodówki, zdjąć folię i ubijać mikserem przez około 30-60 sekund, aż masa pojaśnieje i zrobi się bardziej gęsta, patrz FILM . Dodać serek mascarpone i wymieszać mikserem na średnich obrotach do połączenia składników. 10. Biszkopt z wiśniową galaretką wyjąć z lodówki i posmarować konfiturą wiśniową. Na wierzch wyłożyć około 1/3 czekoladowego kremu, wyrównać. Na wierzchu
Mała CukierenkaZapraszam także do wypróbowania innych przepisów na ciasta bez pieczenia , które znajdziecie na blogu. PRZEPIS NA CIASTO MIGDAŁOWA DAMA Składniki 12 herbatników maślanych 24 herbatniki kakaowe 250 g serka mascarpone 500 ml śmietanki kremówki 2 łyżki cukru pudru 1/2 puszki masy kajmakowej 1 szklanka migdałów Wykonanie Blaszkę o wymiarach 24×24 cm wykładamy papierem do pieczenia. Na spodzie blaszki(...)układamy herbatniki maślane. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Pod koniec ubijania stopniowo dodajemy serek mascarpone. Na herbatniki wykładamy połowę przygotowanej masy śmietanowej. Na masie układamy warstwę herbatników kakaowych, a na nich rozprowadzamy masę kajmakową. Na masie kajmakowej układamy kolejną warstwę herbatników kakaowych, a na nich wykładamy pozostałą część masy. Wierzch ciasta posypujemy prażonymi migdałami. Artykuł
Alle Dobre!imieniny lub Walentynki. To również doskonała i łatwa w przygotowaniu propozycja na klasyczne ciasto weekendowe. Ciasta czekoladowe z kremem przepisy, które najchętniej szykujemy, zawierają najczęściej masę karpatkową, budyniową lub mascarpone. Popularne są także kremy kokosowe, z kaszy manny oraz mleka w proszku. Nasz lekki krem bez masła i serka mascarpone z pewnością jest jedną z wielu zalet tego pysznego ciasta
Kuchnia Na WypasieInne propozycje zup kremów: Krem z kiszonej kapusty Krem z groszku z grzankami Krem z brokułów z grzankami i parmezanem Krem z brukselki z fetą Krem z borowików z mascarpone Zupa krem z cukinii z bazylią i mascarpone Artykuł Krem z pieczonego kalafiora pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovyzachwyci Waszych gości. Nie ma przy nim dużo pracy, a efekt jest naprawdę super. Krem czekoladowy najprostszy. Czekolady rozpuszczone w ciepłej śmietance, schłodzone i zmiksowane z mascarpone. Prościej chyba być nie może. Wierzch udekorowałam okruchami, które zrobiłam ze ściętej góry biszkoptu. Nie wiem, czy to można nazwać dekoracją, ale wygląda całkiem fajnie i jest idealnym(...)kawałki czekoladę i mieszać, aż czekolada się rozpuści. Kiedy przestygnie wstawić na 5 godzin do lodówki. Po tym czasie krem czekoladowy przełożyć do miski i dodać serek mascarpone. Zmiksować do połączenia składników. Wierzch biszkoptu ściąć ostrym nożem i pokruszyć. Do szklanki wlać wodę i rum. Dodać cukier i wymieszać. Nasączyć tym biszkopt od góry
Agusiowe smakołykiSkładniki: (blaszka 25x35) Herbatniki kakaowe ok. 45 sztuk Herbatniki jasne ok. 45 sztuk Śmietanka 30 % 800 ml Mascarpone 250 g Masa kajmakowa puszka 510 g Orzeszki zimne solone puszka Czekolada mleczna 50 g Żelatyna 2 łyżki z górką + 125 ml wody Cukier puder 3 łyżki Przygotowanie: Do garnuszka wlewamy 125 ml wody, dodajemy 2 pełne łyżki żelatyny. Mieszamy i odstawiamy(...)żelatynę na wolnym ogniu do czasu, aż zrobi się płynna. Żelatyna nie może się zagotować! Blaszkę o wymiarach 25x35 wykładamy papierem do pieczenia a następnie kakaowymi herbatnikami. Śmietankę, mascarpone oraz 3 łyżki pudru zmiksować na puszysty krem. Do przestudzonej żelatyny dodać łyżeczkę lub dwie kremu, szybko wymieszać dopiero wlać zawartość szklanki do kremu. Krótko zmiksować. Połowę masy śmietanowej
Kulinarne przygody