wody Składniki na domowy budyń 300 ml mleka 1 łyżka ekstraktu z wanilii 3 żółtka 50 g cukru 20 g mąki ziemniaczanej 20 g mąki pszennej 60 g serka mascarpone Dodatkowo 400g truskawek Kruche ciasto – przepis Mąkę przesiać dodać pokruszone masło, smalec i całość posiekać nożem. Jak ciasto zacznie przypominać kruszonkę dodać cukier, wodę i sól, ciasto wyrobić rękami(...)składniki się połączą dodajemy 1/3 zagotowanego mleka. Masę jajeczną następnie przelewamy do pozostałego mleka i na wolnym ogniu zagotować, aż masa zgęstnieje. Ostawić do przestudzenia. Do budyniu dodać serek mascarpone i zmiksować do uzyskania gładkiej masy. Wyłożyć masę na tartę i udekorować truskawkami. Smacznego! Artykuł Tarta z budyniem i truskawkami pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!potrzebne składniki 1 opakowanie borówek mrożonych lub świeżych inne owoce też mogą być. 500ml serka mascarpone 500 ml śmietany 36 % 4łyżki cukru pudru żelatyna upieczony biszkopt lub gotowy ,na blaszkę 33×25 przygotowanie śmietankę ubić z cukrem pudrem dodać serki mascarpone , wcześniej rozmrozić owoce.i dać na sitko . Ja miałam końcówkę białego sera to też dodałam ok 10 dag ,wszystko
Moje Wyrobyowoców. Do kawy deser idealny! Ptysie (15 szt): 130 g masła lub margaryny 1 szklanka wody 1 szklanka mąki 4 jajka Krem: 500 ml śmietany 36% 250 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru 1 fix do śmietany Polewa: 100 g białej czekolady ¼ szklanki śmietany 30% W ganku zagotowujemy masło z wodą. Dosypujemy mąkę, energicznie cały czas mieszamy. Masa musi(...)piekarniku przez 30 minut (funkcja góra- dół). Po upieczeniu studzimy. Do misy miksera przelewamy śmietanę 36%. Ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru i fixu do śmietany. Dodajemy serek mascarpone i na wolnych obrotach łączymy ze śmietaną. Kremem przekładamy przekrojone na pół ptysie. Krem możemy nakładać rękawem cukierniczym lub łyżką. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę. Dolewamy śmietankę, energicznie mieszamy
VioletoweKucharzeniemigdałowego likieru (można użyć innego alkoholu) Krem: 500ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% 60g cukru pudru – około 7 łyżek 2 łyżeczki cukru z wanilią 1 fix do śmietany 500g serka mascarpone 250g umytych, pokrojonych truskawek około 100g podłużnych biszkoptów Do ozdoby: kakao do posypania 2 łyżki galaretki w proszku (użyłam brzoskwiniowej, można użyć innego smaku) około 70ml gorącej wody około 400g(...)nasączyć biszkopt w blaszce. Krem: 6. Schłodzoną śmietankę wlać do miski, dodać cukier puder, fix, wanilię i ubić, ale nie na bardzo sztywno. 7. Do ubitej śmietanki dodać serek mascarpone i wymieszać mikserem na średnich obrotach do połączenia składników. 8. Krem podzielić na dwie równe części i do jednej dodać truskawki, krótko wymieszać szpatułką, patrz FILM . 9. Na biszkopt
Mała Cukierenkagorzkiej czekolady 400 g drobnego cukru 160 g maki pszennej opakowanie cukru waniliowego 6 sztuk sporych jajek 200 ml mleka Składniki na masę serową: 2 opakowania serka mascarpone 400 g sera białego średnio odciśniętego 3 jajka budyń waniliowy bez cukru 120 g cukru Dodatkowo: około 200 g owoców (mogą być świeże lub mrożone, jednak należy je koniecznie wcześniej rozmrozić) Ciasto(...)łyżek ciasta, by potem ozdobić nim kleksami wierzch masy serowej. Przygotuj masę serową. W tym celu ser przepuść dwa razy przez maszynkę. Dodaj do niego resztę składników, czyli mascarpone, jajka, proszek budyniowy i cukry. Wymieszaj, po czym wyłóż na ciasto czekoladowe. Na sam koniec udekoruj wszystko owocami wciskając je tylko delikatnie. Całość piecz w piekarniku nagrzanym do około
ArbuziakiZielone ciasto: 400g świeżego szpinaku 4 jajka 1 szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 szklanki mąki 2/3 szklanki oleju Krem: 300 ml śmietanki 36% 250 g serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru Przygotowanie Ciasto: Szpinak wrzucić na wodę i gotować. Gdy zwiędnie zdjąć z ognia, odcedzić. Zblendować na jednolitą masę. Jajka utrzeć z cukrem na jednolitą masę. Wlać(...)Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Miksować do połączenia składników. Przelać masę na blachę i piec ok 40 minut w temperaturze 180° C. Krem: Do misy włożyć serek mascarpone, śmietankę i cukier. Zmiksować na jednolitą masę. Uważać nie miksować za długo aby nie zważyło nam się. Serek i śmietanka muszą być mocno schłodzone przed ubijaniem. Upieczone ciasto przekroić
Wasze Przepisyszklanki mąki 300 ml oleju 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia MUS TRUSKAWKOWY 3 galaretki truskawkowe 1,5 kg truskawek MASA 500 ml śmietany kremówki 500 g serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru 2 łyżki żelatyny 100 ml wrzątku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Szpinak rozmrażamy, a następnie odciskamy z nadmiaru wody, następnie blendujemy na papkę. Jajka ubijamy(...)przestygniętego biszkopta ścinamy wierzch. Następnie wykładamy na niego lekko tężejący mus. Całość wstawiamy do lodówki do stężenia. Śmietanę kremówkę ubijamy z dodatkiem cukru pudru. Ciągle ubijając, dodajemy serek mascarpone. Pod koniec ubijania wlewamy przestygniętą żelatynę, rozpuszczoną wcześniej w gorącej wodzie. Śmietanę kremówkę rozprowadzamy na zastygniętym musie truskawkowym. Wierzch ciasta posypujemy poszarpanym na małe kawałki biszkoptem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle
Przepiski.plpieczenia – jej zrobienie trwa dosłownie 15 minut! Spróbujcie i Wy! Gorąco polecam! SKŁADNIKI: * podłużne biszkopty tzn. „kocie języczki” – 36 szt * śmietanka 36% – 330 ml * mascarpone – 450 g * cukier puder – 80 g * napar kawowy z ekspresu – 250 ml * Amaretto – 50 ml * czekolada gorzka – ok. 70 g * żelatyna – 2 łyżeczki + woda(...)maliny – ok. 150 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : Składniki przygotowujemy, kawę zaparzamy na świeżo ( potrzebujemy ciepłej ). Śmietanę ( ważne by była zimna! ) ubijamy z mascarpone dodając pod koniec cukier puder. Żelatynę rozrabiamy z odrobiną zimnej wody, mieszamy, podgrzewamy,ale nie gotujemy. Dodajemy 2 łyżki masy serowej, mieszamy, wlewamy do całości, dokładnie miksujemy. Dodajemy posiekaną czekoladę. Na płaskim blacie rozkładamy folię spożywczą. Biszkopty
Ostra na Słodkosuper smakują i ładnie wyglądają. Zapraszam Zapraszam też na film * z podanych składników wyszło mi 12 porcji -1 litr śmietanki 36% -500g serka kremowego naturalnego lub mascarpone -400g malin (ja użyłam mrożonych) -3 galaretki malinowe -750ml wrzącej wody -200g maślanych, kruchych ciastek -3/4 szkl cukru pudru -ok 50g bezików ***opcjonalnie(...)każdego pucharka czy szklanki. Pucharki wstawiamy do lodówki do całkowego stężenia galaretki. Następnie schłodzoną śmietankę 36% ubijamy na sztywno z 3/4 szkl cukru pudru, dodajemy serek kremowy lub mascarpone i dokładnie miksujemy. Ja na koniec dodałam żelatynę by krem był stabilniejszy. Krem wykładamy na stężałą galaretkę z malinami i każdy deser posypujemy pokruszonymi bezikami. Desery wstawiamy do lodówki
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuspotkania z przyjaciółmi i rodziną. Czasem nie trzeba wiele by stworzyć coś pysznego Zgodzicie się? Składniki: 200 ml śmietanki kremówki 30% (zimnej, użyłam śmietanki w kubeczku) 250 g mascarpone 400 g masy krówkowej kajmak 2 pełne łyżki naturalnego kakao kruche korpusy deserowe* Ciasteczka z Krakowa do dekoracji: listki świeżej mięty i 1-2 pastylki czekolady Przygotowanie: Do miski wlewamy zimną(...)śmietankę. Miksujemy na puch (nie na sztywno). Dodajemy mascarpone, miksujemy (Uwaga! masa może chlapać). Następnie stopniowo dodajemy kajmak z puszki. Pod koniec dodajemy naturalne kakao, krótko miksujemy. Nasz krem wkładamy na kilka minut do lodówki. Schłodzonym kremem nadziewamy kruche deserowe korpusy. Każdą babeczkę dekorujemy listkami świeżej mięty i pastylką czekolady. Uwagi: Kremu wychodzi dość dużo. Ja resztę wykorzystałam do innych
Słodkie okruszkizrobić z samymi borówkami. Składniki blaszka 23/33: Biszkopt : jajka 4 szt, mąka pszenna 3/4 szklanki, cukier 3/4 szklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, Pianka cytrynowa: śmietanka 36% 350ml, mascarpone 250 g, cukier puder 2 łyżki, galaretka cytrynowa 2 szt, woda gorąca 2 szklanki, Ponadto: Borówki 200 g, truskawki lub maliny 200g, galaretka malinowa 2 szt, woda gorąca 3 szklanki(...)ostygnięcia, następnie ściągnąć z niego skorupę i nasączyć herbatą wymieszaną z cukrem waniliowym i sokiem z cytryny. Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody. Schłodzoną śmietankę ubić z mascarpone zaczynając od niskich obrotów miksera na prawie sztywną masę. Na koniec dodać wystudzoną i tężejącą galaretkę i zmiksować tylko do połączenia. Krem wyłożyć na ciasto. Na wierzchu poukładać owoce. Galaretki
kulinarne odsłony patiskrobi ziemniaczanej 45 g mąki 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 60 g cukru 250 g wiórek kokosowych 2 łyżeczki cukru wanilinowego MASA JAGODOWA 250 g serka mascarpone 200 g śmietanki kremówki 50 g cukru pudru 500 g borówek 5 łyżeczek żelatyny MASA ŚMIETANOWA 500 ml śmietany kremówki 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżki cukru pudru Wykonanie Przygotować biszkopt: Wiórki kokosowe(...)piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz przez 30 minut, grzanie góra dół. Gotowy biszkopt odstawić do przestygnięcia. Przygotować masę borówkową: Borówki umyć i osuszyć, następnie zblendowac. Dodać serek mascarpone, cukier puder, a następnie całość zmiksować na gładką masę. Żelatynę rozpuścić w odrobinie wrzątku, poczekać aż wystygnie i wlać do przygotowanej masy borówkowej. Krem pozostawić do lekkiego stężenia. Śmietankę kremówkę
Alle Dobre!pieczenia. Szybki i smaczny deser z bananami, który zachwyci podniebienia każdego z Was. PRZEPIS NA CIASTO BANOFFEE PIE (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki 500 ml śmietany kremówki 250 ml mascarpone 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 80 ml wrzątku 4 banany 1/2 puszki masy kajmakowej o smaku kakaowym ok. 200 g kakaowych herbatników kokos Wykonanie Blaszkę o wymiarach(...)plasterki. Następnie układamy je na herbatnikach. 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczamy w 80 ml wody, odstawiamy do przestygnięcia. Schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy z dodatkiem cukru pudru. Ciągle ubijając, dodajemy serek mascarpone. Pod koniec wlewamy płynną żelatynę. Gotową masę wykładamy na banany. Wierzch ciasta dekorujemy wiórkami kokosowymi. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Banoffee
Przepiski.plpieczenia. Szybki i smaczny deser z bananami, który zachwyci podniebienia każdego z Was. PRZEPIS NA CIASTO BANOFFE PIE (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki 500 ml śmietany kremówki 250 ml mascarpone 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 80 ml wrzątku 4 banany 1/2 puszki masy kajmakowej o smaku kakaowym ok. 200 g kakaowych herbatników kokos Wykonanie Blaszkę o wymiarach(...)plasterki. Następnie układamy je na herbatnikach. 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczamy w 80 ml wody, odstawiamy do przestygnięcia. Schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy z dodatkiem cukru pudru. Ciągle ubijając, dodajemy serek mascarpone. Pod koniec wlewamy płynną żelatynę. Gotową masę wykładamy na banany. Wierzch ciasta dekorujemy wiórkami kokosowymi. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Banoffe
Przepiski.pltradycyjnym biszkoptem. Zachęcam do wypróbowania przepisu na arbuzową chmurkę bez pieczenia bo na prawdę warto! PRZEPIS NA CIASTO ARBUZOWA CHMURKA Składniki 500 ml śmietanki kremówki 36% 250 g serka mascarpone 1/2 arbuza 1/5 szklanki wrzącej wody 2 łyżeczki żelatyny 3 łyżki cukru pudru 2 galaretki arbuzowe ok. 120 g herbatników migdały Wykonanie 1. Galaretki arbuzowe rozpuścić w 800 ml wrzątku(...)Całość wstawić do lekkiego stężenia do lodówki. 5. Żelatynę rozpuścić we wrzącej wodzie i odstawić do przestygnięcia. 6. Śmietankę kremówkę ubić z dodatkiem cukru pudru. Ciągle ubijając dodać serek mascarpone. Pod koniec miksowania wlać płynną, przestygniętą żelatynę. 7. Płatki migdałów podprażyć na suchej patelni aż będą lekko zrumienione. 8. Gotową masę śmietanową wyłożyć na warstwę galaretki. Wierzch masy posypać prażonymi
Alle Dobre!