Krem malinowy: 3 jajka sok z 3 cytryn 3 łyżki cukru 25 g masła w temp. pokojowej 280 g mrożonych malin Mus: 100 g serka Almette jogurtowego 50 g mascarpone 100 ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru laska wanilii dodatkowo: 2 łyżki prażonych i posiekanych migdałów dodatkowo: listki mięty do dekoracji Krem malinowy: Mrożone maliny wymieszaj z 2 łyżkami(...)zgęstnieje i konsystencją będzie przypominał sos beszamelowy. Dodaj masło i wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Gotowy krem włóż do lodówki na 1 godzinę, by stężał. Mus: Wymieszaj serek jogurtowy z mascarpone oraz miąższem wanilii, cukrem i śmietanką. Na talerzykach ułóż warstwę musu, a następnie dodaj kilka łyżek kremu malinowego. Całość posyp migdałami i udekoruj listkami mięty. Ja i Olga przygotowaliśmy wraz
Poezja smakusprawdzonych propozycji na pyszne ciasta do kawy: Brownie migdałowe Słonecznikowiec Cytrynowy całusek Koska bananowo-kakaowa z galaretką Pianka Oreo bez pieczenia Migdałowe kruche ciasto z jabłkami, kremem mascarpone i bezą Ciasto owsiano-kokosowe z jabłkami (FIT) Szybkie ciasto z ananasem bez tłuszczu Szybkie ciasto marchewkowe (najlepsze) Czekoladowe ciasto z pieczonych buraków Łabędzi puch Cytrynowy sernik z kokosową(...)orzechowym Ekspresowe ciasto z nadzieniem bez miksera Bounty z kremem z kaszy manny Kinder Country Ekspresowa kremówka bez pieczenia Cytrynowa babka Gogo Ciasto makowe z czekoladą, migdałami i kremem mascarpone Dotrwaliście do końca wpisu, więc pora na niespodziankę! Jeśli tak jak ja lubicie dobrą kawę to skorzystajcie z oferty Los Vinos & Cafe . To świat kawy z doskonałej rodzinnej palarni
Di gotujewystygnie, kroję je wzdłuż na pół i przygotowuję krem i owoce. Składniki na krem: 500 ml śmietanki 30-36% 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki cukru waniliowego 3 łyżki mascarpone Reszta soku z cytryny Dodatkowo: 250 g malin 125 g borówek 125 g truskawek Inne ulubione owoce Śmietankę ubijam na sztywno, następnie dodaję do niej cukier puder, cukier waniliowy, mascarpone
Słodki sentymentprzygotowania i myślę, że każdy sobie z nim poradzi bez problemu :) Biszkopt: 7 jajek 1 szkl cukru 1 szkl mąki pszennej 1 szkl mąki ziemniaczanej Masa: 500 g mascarpone 660 ml śmietanki 30% 5 łyżek cukru pudru 10 cukierków michałków 5 łyżek kakao 5 łyżek wiórków kokosowych Poncz: 1 szkl gorącej wody 2 łyżki cukru sok z 1/2 cytryny(...)tortownicy (26cm) wyłożyć papierem do pieczenia, wlać biszkopt. Ciasto piec ok 30-40 minut w temperaturze 180 stopni. Ostudzić i przekroić na 3 krążki. Masa: Zimną śmietankę i mascarpone utrzeć na gładką, gęstą masę, pod koniec dodając cukier puder. 1/3 masy odłożyć i wymieszać z wiórkami kokosowymi. Pozostałą masę zmiksować z kakao i bardzo drobno posiekanymi michałkami. Poncz
Smakołyki Asikokosowa: 1 1/2 szklanki mleka 1 budyń kokosowy - ewentualnie śmietankowy 1/2 tabliczki białej czekolady 3 łyżeczki cukru 100 gram wiórków kokosowych 1/2 kostki miękkiego masła Masa śmietanowa: 250 gram mascarpone 200 gram śmietany kremówki 30 % 2 łyżki cukru pudru 1 śmietan -fix ekstrakt z wanilii dodatkowo: 1 słoik dżemu ananasowego 1 opakowanie galaretki ananasowej kilka kostek białej czekolady(...)czasie idealną konsystencję do wyłożenia na biszkopt. Na masę śmietanową - śmietankę kremówkę ubijamy mikserem, gdy zacznie gęstnieć wsypujemy cukier puder i śmietan fix. Kolejno dodajemy cały serek mascarpone, łyżeczkę ekstraktu z wanilii i miksujemy, do uzyskania gęstego kremu. Składamy tort: Biszkopt przecinamy na dwa blaty ( wierzch można ściąć, by powierzchnia była równiutka ). Dolny blat wkładamy do tortownicy
Kronika Piekarnikawindow.adsbygoogle || []).push({}); Składniki 6 jaj 1 szklanka mąki pszennej 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru 1000 ml śmietany kremówki 500 g serka mascarpone 1/4 szklanki cukru pudru 2 słoiki konfitury z czarnej porzeczki kakao Przygotowanie Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie dodajemy cukier, ciągle ubijamy do uzyskania szklistej masy. W kolejnym kroku dodajemy(...)Dzielimy na dwie części. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywną pianę, następnie stopniowo dodajemy cukier. Kiedy cukier dokładnie się połączy z masą, dodajemy łyżka po łyżce serek mascarpone, nadal miksując do połączenia składników. Placek smarujemy konfiturą porzeczkową, na nią wykładamy 1/2 masy. Przykrywamy drugim plackiem. Drugi placek również smarujemy konfiturą porzeczkową i wykładamy resztę masy. Wierzch ciasta posypujemy
Przepiski.plsuszę w 120 stopniach przez 90 minut. Składniki na krem: 200 ml śmietanki 30-36% 1 łyżka cukru pudru 2 łyżki kawy rozpuszczalnej 3 łyżki gorącej wody 150 g mascarpone 1 łyżeczka żelatyny 100 g dżemu z czarnej porzeczki bez cukru Kawę rozpuszczam w 3 łyżkach gorącej wody i odstawiam do wystygnięcia. Żelatynę zalewam odrobiną wody, a kiedy napęcznieje dodaję(...)łyżki gorącej wody i mieszam. Śmietankę ubijam na sztywno, dodaję cukier puder, mascarpone, rozpuszczoną kawę i delikatnie miksuję. Do żelatyny dodaję łyżkę kremu, mieszam i wlewam do pozostałego kremu. Całość delikatnie miksuję. Teraz mogę już zawinąć roladę. Bezę odwracam i ściągam delikatnie papier (jeśli nie chce odejść, można posmarować papier wodą ). Bezę pozostawiam odwróconą, nakładam krem na ¾ powierzchni i dżem
Słodki sentymentwielbicieli pralinek Rafaello. Kremowy sernik na zimno o smaku kokosa. Mniam...Kto się skusi? SERNIK RAFAELLO Składniki: spód: 200 g ciastek 100 g masła masa serowa: 500 g mascarpone 100 g białej czekolady 150 ml śmietany 30% 200 ml śmietanki kokosowej 3 łyżki likieru kokosowego 3 łyżeczki żelatyny 75 ml wody wiórki kokosowe do posypania Przygotowanie: spód(...)wodzie (ja najpierw ją namaczam, a potem podgrzewam przez 15 sek. w mikrofali i mieszamy do rozpuszczenia), studzimy. Śmietankę kokosową ubijamy lekko mikserem, a następnie dodajemy do niej serek mascarpone, likier kokosowy i masę z białej czekolady. (jeśli nie macie śmietanki kokosowej można z mleka kokosowego z puszki zebrać gęstą "warstwę" a wodę, która się oddziela wykorzystać np. do koktajlu
Bon appetit mon amieproste w wykonaniu, że ten niewielki defekt jest bez znaczenia. Polecam także: ulubione ciasto mojego syna , super ciasto pijak bez pieczenia , oraz ciasto czekoladowe z mascarpone . Ciasto bez pieczenia przepisy Ciasto bez pieczenia to idealny szybki deser. Można zrobić ciasto warstwowe bez piecznie, to bardziej wymagające słodkości jak np. 3 - BIT. Te proste ciasta(...)pieczenia to zazwyczaj dwie warstwy ciastek przełożone masą. Masą budyniową, kremem karpatkowym, masą z serkiem mascarpone. Kiedyś bardzo popularne ciasto bez pieczenia to ciasto z kaszą manną, tzw. stefanka - szybkie ciasto bez pieczenia. Herbatniki przekładało się gorącą masą z kaszy manny i mleka. Aby zrobić ciasto bez pieczenia możemy użyć herbatników, biszkoptów, krakersów a także miks ciastek. Co zrobić
Dieta moja pasjadeseru opiewa na sprawdzonych już przepisach na masy i musy jakie na co dzień wykorzystuję do tortów. Składniki na 4 pucharki: 1 opakowanie ciasteczek maślanych Brześć 1 opakowanie serka mascarpone 200 ml śmietanki 36% 100 - 150 ml musu orange curd ( przepis tutaj) 2 łyżki nutelli 50 gram mlecznej czekolady 200 gram borówek truskawki do dekoracji Przygotowanie: Przygotowanie deseru rozpoczynamy(...)przygotowania orange curd. Krem studzimy dokładnie. Ubijamy śmietankę 30% z serkiem mascarpone. Ubitą masę śmietanową rozkładamy do 3 misek. Jedna pozostaje biała, możemy dosłodzić ja łyżką cukru pudru ale pozostałe masy są dość słodkie więc ja nie słodziłam. Do drugiej miski z masą śmietanową dodajemy krem pomarańczowy, miksujemy do połączenia składników. Do 3 miski dodajemy nutellę i rozpuszczoną wystudzoną
Życie zaczyna się w kuchnikanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pyszne ciasto PSZCZÓŁKA bez pieczenia Składniki: Spód: 200g sucharków 260g kremu czekoladowego do chleba (użyłam nutelli) Masa serowa: 500g serka mascarpone – schłodzonego 500ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% 150ml mleka 15g żelatyny 7-8 łyżek cukru pudru (należy dosłodzić do smaku) 2 łyżeczki cukru z dodatkiem wanilii Masa owocowa i dekoracja(...)ognia i odstawić. 6. Do miski wylać śmietankę, dodać cukier puder, cukier z wanilią i ubić, ale nie na bardzo sztywno. 7. Następnie do ubitej śmietanki dodać serek mascarpone i wymieszać mikserem na średnich obrotach do połączenia składników. Następnie w 3 partiach wlać rozpuszczoną żelatynę, po każdym dodaniu wymieszać mikserem do połączenia składników, patrz FILM . Dodać pokrojone brzoskwinie i wymieszać
Mała Cukierenkamusicie spróbować bezy z curdem mandarynkowym. BEZA Z MANDARYNKAMI Składniki: beza: 3 białka 150 g drobnego cukru 1 łyżka soku z cytryny 1 łyża mąki ziemniaczanej krem: 250 g mascarpone 250 ml śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru sos/curd mandarynkowy: 1 jajko 1 żółtko 80 g cukru 1/2 szkl soku wyciśniętego z mandarynek 40 g masła Przygotowanie: beza: Białka(...)czym ponownie obniżamy temperaturę, tym razem do 120 stopni i suszymy jeszcze przez 40 minut. Bezę studzimy w zamkniętym piekarniku. krem: Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem, następnie dodajemy mascarpone. Całość miksujemy do uzyskania gładkiego kremu. Krem przekładamy na wierzch upieczonej, ostudzonej bezy. sos/curd mandarynkowy: Wyciskamy sok z mandarynek. Roztrzepujemy jajko z żółtkiem oraz cukrem, wstawiamy mieszankę na ogień i gotujemy
Bon appetit mon amieziemniakami (link: Waniliowe Improwizacje: Pączki z ziemniakami ), pączki kryzysowe (link: Waniliowe Improwizacje: Pączki kryzysowe ), oponki serowe (link: Waniliowe Improwizacje: Oponki serowe ), mini pączki z serka mascarpone (link: Waniliowe Improwizacje: Mini pączki z serka mascarpone ), tradycyjne pączki z marmoladą (link: Waniliowe Improwizacje: Pączki z marmoladą ) i inne. SMACZNEGO
Waniliowe Improwizacjemąki ziemniaczanej • 1 łyżeczka proszku do pieczenia • ¾ szklanki cukru • szczypta soli • cukier waniliowy Na krem: • 500 ml śmietanki kremówki 30% • 250 g mascarpone • 1 śmietan-fix • 250 g kremu kokosowego • wiórki kokosowe Sposób przygotowania: 1. Przygotować składniki: Oddzielić żółtka od białek. Do białek dodać szczyptę soli. Rozgrzać piekarnik(...)papier z ciasta. 11. Gorący biszkopt zwinąć ze ściereczką w roladę. Zostawić do ostudzenia. 12. Gdy rolada jest już zimna, przygotować krem. 13. W wysokim naczyniu ubić śmietanę, mascarpone i śmietan-fix. 14. Gdy masa zacznie gęstnieć i pojawią się na niej fale, przerwać na chwilę ubijanie. Kilka łyżek śmietany pomieszać z kremem, aby rozluźnić jego zwartą konsystencję
W mojej kuchnitruskawek (mogą być mrożone), 4 łyżki cukru, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 4 łyżki soku z cytryny, 6 łyżek wody, 100 g białej czekolady, 2 łyżki mleka, 250 g mascarpone, 150 g jogurtu naturalnego*, 1 (czubata) łyżka wiórków kokosowych, 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego. Do dekoracji: kulki Raffaello, wiórki kokosowe. Jeżeli mamy truskawki mrożone, to najpierw należy je rozmrozić. Następnie zasypać(...)się truskawek. Energicznie mieszać aż sos nieco zgęstnieje i odstawić do wystudzenia. Białą czekoladę połamać na kawałki, dodać 2 łyżki mleka i roztopić w kąpieli wodnej. Odstawić do przestudzenia. Mascarpone zmiksować na gładką masę, dodać jogurt naturalny, wanilię, wlać przestudzoną białą czekoladę i wymieszać do połączenia składników. Przygotować szklane pucharki. Układać kolejno: warstwa kremu, warstwa musu z truskawek
Świat Domowej Kuchni