mascarpone - 11293 przepisów (strona:295/753)

Ciasto Książę z Bajki – biszkopt z kremem straciatella i truskawkami 90

łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao   Galaretka: 2 opakowania galaretki truskawkowej 400 g truskawek 600 ml wody   Krem straciatella: 330 ml śmietany 30% 500 g sera mascarpone 100 g cukru pudru 100 g czekolady gorzkiej łyżka żelatyny 100 ml wody   Poncz: sok z połówki cytryny 1/3 szklanki wody   Polewa: tabliczka gorzkiej czekolady około 3 łyżki(...)rozpuszczamy w 100 ml wody. Śmietanę prosto z lodówki ubijamy na wysokich obrotach miksera, aż będzie sztywna. Pod koniec ubijania dodajemy cukier. Następnie zmniejszamy obroty miksera i dodajemy serek mascarpone oraz zimną, ale jeszcze płynną żelatynę. Następnie dodajemy startą czekoladę i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Ciasto wyjmujemy z lodówki i wykładamy na nie 3/4 kremu straciatella. Nakrywamy drugim blatem

e-PrzepisyKulinarne
Lekkie ciasto z truskawkami, galaretką i mascarpone 68

galaretką musi być :-) Składniki:  Biszkopt: 4 jajka 2/3 szklanki cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju Krem:  250 g serka mascarpone 200 g śmietany kremówki 30% ok 1/2 szklanki cukru pudru (dałam mniej) 1 łyżeczka soku z cytryny Dodatkowo:  świeże truskawki 2 galaretki truskawkowe + 500 ml gorącej wody Sposób przygotowania(...)wyłożyć na blaszkę, piec w 175-180 at.C przez 25-35 minut do suchego patyczka. Przestudzić.  2. Dobrze schłodzoną śmietanę ubić, dodać cukier puder, sok z cytryny i mascarpone. Zmiksować, aż masa będzie gładka. Wyłożyć na biszkopt. Na kremie ułożyć połówki umytych wcześniej truskawek.  3. Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie, odstawić do lekkiego stężenia. Wylać na krem

Kuchnia domowa Ani
Tarta z budyniem i truskawkami 99

wody Składniki na domowy budyń 300 ml mleka 1 łyżka ekstraktu z wanilii 3 żółtka 50 g cukru 20 g mąki ziemniaczanej 20 g mąki pszennej 60 g serka mascarpone Dodatkowo 400g truskawek Kruche ciasto – przepis Mąkę przesiać dodać pokruszone masło, smalec i całość posiekać nożem. Jak ciasto zacznie przypominać kruszonkę dodać cukier, wodę i sól, ciasto wyrobić rękami(...)składniki się połączą dodajemy 1/3 zagotowanego mleka. Masę jajeczną następnie przelewamy do pozostałego mleka i na wolnym ogniu zagotować, aż masa zgęstnieje. Ostawić do przestudzenia. Do budyniu dodać serek mascarpone i zmiksować do uzyskania gładkiej masy. Wyłożyć masę na tartę i udekorować truskawkami. Smacznego! Artykuł Tarta z budyniem i truskawkami pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ciasto biszkoptowe z borówkami i ciasteczkami oreo 124

potrzebne składniki 1 opakowanie borówek mrożonych lub świeżych inne owoce też mogą być. 500ml serka mascarpone 500 ml śmietany 36 % 4łyżki cukru pudru żelatyna upieczony biszkopt lub gotowy ,na blaszkę 33×25 przygotowanie śmietankę ubić z cukrem pudrem dodać serki mascarpone , wcześniej rozmrozić owoce.i dać na sitko . Ja miałam końcówkę białego sera to też dodałam ok 10 dag ,wszystko

Moje Wyroby
Ptysie z kremem śmietankowym i białą czekoladą 90

owoców. Do kawy deser idealny! Ptysie (15 szt): 130 g masła lub margaryny 1 szklanka wody 1 szklanka mąki 4 jajka Krem: 500 ml śmietany 36% 250 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru 1 fix do śmietany Polewa: 100 g białej czekolady ¼ szklanki śmietany 30% W ganku zagotowujemy masło z wodą. Dosypujemy mąkę, energicznie cały czas mieszamy. Masa musi(...)piekarniku przez 30 minut (funkcja góra- dół). Po upieczeniu studzimy. Do misy miksera przelewamy śmietanę 36%. Ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru i fixu do śmietany. Dodajemy serek mascarpone i na wolnych obrotach łączymy ze śmietaną. Kremem przekładamy przekrojone na pół ptysie. Krem możemy nakładać rękawem cukierniczym lub łyżką.  W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę. Dolewamy śmietankę, energicznie mieszamy

VioletoweKucharzenie
Proste ciasto torcik tiramisu z truskawkami 127

migdałowego likieru (można użyć innego alkoholu) Krem: 500ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% 60g cukru pudru – około 7 łyżek 2 łyżeczki cukru z wanilią 1 fix do śmietany 500g serka mascarpone 250g umytych, pokrojonych truskawek około 100g podłużnych biszkoptów Do ozdoby: kakao do posypania 2 łyżki galaretki w proszku (użyłam brzoskwiniowej, można użyć innego smaku) około 70ml gorącej wody około 400g(...)nasączyć biszkopt w blaszce. Krem: 6. Schłodzoną śmietankę wlać do miski, dodać cukier puder, fix, wanilię i ubić, ale nie na bardzo sztywno. 7. Do ubitej śmietanki dodać serek mascarpone i wymieszać mikserem na średnich obrotach do połączenia składników. 8. Krem podzielić na dwie równe części i do jednej dodać truskawki, krótko wymieszać szpatułką, patrz FILM . 9. Na biszkopt

Mała Cukierenka
Brownie z serem i owocami 83

gorzkiej czekolady 400 g drobnego cukru 160 g maki pszennej opakowanie cukru waniliowego 6 sztuk sporych jajek 200 ml mleka Składniki na masę serową: 2 opakowania serka mascarpone 400 g sera białego średnio odciśniętego 3 jajka budyń waniliowy bez cukru 120 g cukru Dodatkowo: około 200 g owoców (mogą być świeże lub mrożone, jednak należy je koniecznie wcześniej rozmrozić) Ciasto(...)łyżek ciasta, by potem ozdobić nim kleksami wierzch masy serowej. Przygotuj masę serową. W tym celu ser przepuść dwa razy przez maszynkę. Dodaj do niego resztę składników, czyli mascarpone, jajka, proszek budyniowy i cukry. Wymieszaj, po czym wyłóż na ciasto czekoladowe. Na sam koniec udekoruj wszystko owocami wciskając je tylko delikatnie. Całość piecz w piekarniku nagrzanym do około

Arbuziaki
Ciasto leśny mech 62

Zielone ciasto: 400g świeżego szpinaku 4 jajka 1 szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 szklanki mąki 2/3 szklanki oleju Krem: 300 ml śmietanki 36% 250 g serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru Przygotowanie Ciasto: Szpinak wrzucić na wodę i gotować. Gdy zwiędnie zdjąć z ognia, odcedzić. Zblendować na jednolitą masę. Jajka utrzeć z cukrem na jednolitą masę. Wlać(...)Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Miksować do połączenia składników. Przelać masę na blachę i piec ok 40 minut w temperaturze 180° C. Krem: Do misy włożyć serek mascarpone, śmietankę i cukier. Zmiksować na jednolitą masę. Uważać nie miksować za długo aby nie zważyło nam się. Serek i śmietanka muszą być mocno schłodzone przed ubijaniem. Upieczone ciasto przekroić

Wasze Przepisy
Leśny Mech z Musem Truskawkowym 69

szklanki mąki 300 ml oleju 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia MUS TRUSKAWKOWY 3 galaretki truskawkowe 1,5 kg truskawek MASA 500 ml śmietany kremówki 500 g serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru 2 łyżki żelatyny 100 ml wrzątku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Szpinak rozmrażamy, a następnie odciskamy z nadmiaru wody, następnie blendujemy na papkę. Jajka ubijamy(...)przestygniętego biszkopta ścinamy wierzch. Następnie wykładamy na niego lekko tężejący mus. Całość wstawiamy do lodówki do stężenia. Śmietanę kremówkę ubijamy z dodatkiem cukru pudru. Ciągle ubijając, dodajemy serek mascarpone. Pod koniec ubijania wlewamy przestygniętą żelatynę, rozpuszczoną wcześniej w gorącej wodzie. Śmietanę kremówkę rozprowadzamy na zastygniętym musie truskawkowym. Wierzch ciasta posypujemy poszarpanym na małe kawałki biszkoptem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle

Przepiski.pl
ROLADA TIRAMISU Z KREMEM STRACIATELLA I MALINAMI – bez pieczenia! Ciasto w 15 minut! 67

pieczenia – jej zrobienie trwa dosłownie 15 minut! Spróbujcie i Wy! Gorąco polecam! SKŁADNIKI: * podłużne biszkopty tzn. „kocie języczki” – 36 szt * śmietanka 36% – 330 ml * mascarpone – 450 g * cukier puder – 80 g * napar kawowy z ekspresu – 250 ml * Amaretto – 50 ml * czekolada gorzka – ok. 70 g * żelatyna – 2 łyżeczki + woda(...)maliny – ok. 150 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : Składniki przygotowujemy, kawę zaparzamy na świeżo ( potrzebujemy ciepłej ). Śmietanę ( ważne by była zimna! ) ubijamy z mascarpone dodając pod koniec cukier puder. Żelatynę rozrabiamy z odrobiną zimnej wody, mieszamy, podgrzewamy,ale nie gotujemy. Dodajemy 2 łyżki masy serowej, mieszamy, wlewamy do całości, dokładnie miksujemy. Dodajemy posiekaną czekoladę. Na płaskim blacie rozkładamy folię spożywczą. Biszkopty

Ostra na Słodko
Deser Malinowa Chmurka-łatwy i pyszny+FILM 77

super smakują i ładnie wyglądają. Zapraszam Zapraszam też na film  * z podanych składników wyszło mi 12 porcji  -1 litr śmietanki 36% -500g serka kremowego naturalnego lub mascarpone -400g malin (ja użyłam mrożonych) -3 galaretki malinowe  -750ml wrzącej wody -200g maślanych, kruchych ciastek -3/4 szkl cukru pudru -ok 50g bezików ***opcjonalnie(...)każdego pucharka czy szklanki. Pucharki wstawiamy do lodówki do całkowego stężenia galaretki. Następnie schłodzoną śmietankę 36% ubijamy na sztywno z 3/4 szkl cukru pudru, dodajemy serek kremowy lub mascarpone i dokładnie miksujemy. Ja na koniec dodałam żelatynę by krem był stabilniejszy. Krem wykładamy na stężałą galaretkę z malinami i każdy deser posypujemy pokruszonymi bezikami.  Desery wstawiamy do lodówki

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Szybkie babeczki monte 88

spotkania z przyjaciółmi i rodziną. Czasem nie trzeba wiele by stworzyć coś pysznego Zgodzicie się? Składniki: 200 ml śmietanki kremówki 30% (zimnej, użyłam śmietanki w kubeczku) 250 g mascarpone 400 g masy krówkowej kajmak 2 pełne łyżki naturalnego kakao kruche korpusy deserowe* Ciasteczka z Krakowa do dekoracji: listki świeżej mięty i 1-2 pastylki czekolady Przygotowanie: Do miski wlewamy zimną(...)śmietankę. Miksujemy na puch (nie na sztywno). Dodajemy mascarpone, miksujemy (Uwaga! masa może chlapać). Następnie stopniowo dodajemy kajmak z puszki. Pod koniec dodajemy naturalne kakao, krótko miksujemy. Nasz krem wkładamy na kilka minut do lodówki. Schłodzonym kremem nadziewamy kruche deserowe korpusy. Każdą babeczkę dekorujemy listkami świeżej mięty i pastylką czekolady. Uwagi: Kremu wychodzi dość dużo. Ja resztę wykorzystałam do innych

Słodkie okruszki
Z cytrynową pianką i owocami 89

zrobić z samymi borówkami.  Składniki blaszka 23/33: Biszkopt : jajka 4 szt, mąka pszenna 3/4 szklanki, cukier 3/4 szklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, Pianka cytrynowa: śmietanka 36% 350ml, mascarpone 250 g, cukier puder 2 łyżki, galaretka cytrynowa 2 szt, woda gorąca 2 szklanki, Ponadto: Borówki 200 g, truskawki lub maliny 200g, galaretka malinowa 2 szt, woda gorąca 3 szklanki(...)ostygnięcia, następnie ściągnąć z niego skorupę i nasączyć herbatą wymieszaną z cukrem waniliowym i sokiem z cytryny.  Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody. Schłodzoną śmietankę ubić z mascarpone zaczynając od niskich obrotów miksera na prawie sztywną masę. Na koniec dodać wystudzoną i tężejącą galaretkę i zmiksować tylko do połączenia. Krem wyłożyć na ciasto. Na wierzchu poukładać owoce. Galaretki

kulinarne odsłony pati
Ciasto Borówkowe 61

skrobi ziemniaczanej 45 g mąki 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 60 g cukru 250 g wiórek kokosowych 2 łyżeczki cukru wanilinowego MASA JAGODOWA 250 g serka mascarpone 200 g śmietanki kremówki 50 g cukru pudru 500 g borówek 5 łyżeczek żelatyny MASA ŚMIETANOWA 500 ml śmietany kremówki 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżki cukru pudru Wykonanie Przygotować biszkopt: Wiórki kokosowe(...)piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz przez 30 minut, grzanie góra dół. Gotowy biszkopt odstawić do przestygnięcia. Przygotować masę borówkową: Borówki umyć i osuszyć, następnie zblendowac. Dodać serek mascarpone, cukier puder, a następnie całość zmiksować na gładką masę. Żelatynę rozpuścić w odrobinie wrzątku, poczekać aż wystygnie i wlać do przygotowanej masy borówkowej. Krem pozostawić do lekkiego stężenia. Śmietankę kremówkę

Alle Dobre!
Banoffee Pie Bez Pieczenia 69

pieczenia. Szybki i smaczny deser z bananami, który zachwyci podniebienia każdego z Was. PRZEPIS NA CIASTO BANOFFEE PIE (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki 500 ml śmietany kremówki 250 ml mascarpone 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 80 ml wrzątku 4 banany 1/2 puszki masy kajmakowej o smaku kakaowym ok. 200 g kakaowych herbatników kokos Wykonanie Blaszkę o wymiarach(...)plasterki. Następnie układamy je na herbatnikach. 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczamy w 80 ml wody, odstawiamy do przestygnięcia. Schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy z dodatkiem cukru pudru. Ciągle ubijając, dodajemy serek mascarpone. Pod koniec wlewamy płynną żelatynę. Gotową masę wykładamy na banany. Wierzch ciasta dekorujemy wiórkami kokosowymi. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Banoffee

Przepiski.pl

Proponowane wyszukiwania