mascarpone - 11293 przepisów (strona:300/753)

Malinowa chmurka bez pieczenia 80

Lekkie ciasto bez pieczenia, które wygląda bardzo efektownie, a smakuje jeszcze lepiej. Składniki herbatniki galaretka malinowa maliny śmietana 30% x 2 serek mascarpone 2 płaskie łyżki cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego Przygotowanie 1) Spód blaszki wykładam herbatnikami. 2) Na to galaretka malinowa (tężejąca już). 3) Po wylaniu galaretki wrzuciłam malinki. 4) Po całkowitym stężeniu przygotowałam krem – śmietana(...)serek mascarpone + 2 płaskie łyżki cukru pudru + 1 łyżeczka cukru waniliowego. Wszystko razem zmiksowałam do uzyskania sztywnej konsystencji. 5) Krem przełożyłam na galaretkę, a następnie położyłam pokruszone bezy, które miałam w domu. Autor przepisu: Aga Ce Artykuł Malinowa chmurka bez pieczenia pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Tort czekoladowy z trzema kremami 98

szklanki mąki tortowej 4 łyżeczki kakao (do drugiego biszkopta o 1 łyżeczkę mniej) 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia Kremy: 250 g serka mascarpone 250 ml śmietanki 30% 50 g czekolady mlecznej 120 g malin mrożonych + 1 łyżka cukru pudru 60 g ciasteczek Oreo Masa maślana: 200 g masła 150 g kajmaku 2 łyżeczki kakao(...)podanych składników pieczemy drugi biszkopt, możemy dodać łyżeczkę mniej kakao, wtedy będzie on jaśniejszy.  Upieczone biszkopty kroimy na dwa blaty. Kremy: 1. Do misy miksera dajemy serek mascarpone i śmietankę i ubijamy na gęsty krem (nie za długo, żeby się nie zwarzyło). 2. Krem dzielimy po równo do trzech miseczek.  3. Czekoladę mleczną rozpuszczamy w kąpieli wodnej, studzimy

kruche babeczki
Ciasto LION bez pieczenia 55

Szybkie, pyszne i bardzo efektowne ciasto bez pieczenia inspirowane popularnym batonikiem. Składniki 350 g herbatników 3 batony LION XL 500 g serka mascarpone 1 puszka kajmaku 660ml śmietanki kremówki 2 opakowania Śmietan fix 3 łyżki cukru pudru opakowanie czekolady mlecznej Przygotowanie Herbatniki wymoczyć w mleku. Następnie ułożyć je na blaszce, a na nie rozprowadzić masę kajmakową (2 łyżki kajmaku pozostawić(...)Przykryć herbatnikami. Batony posiekać na kawałki. Do miski włożyć serek mascarpone dodać 2 łyżki kajmaku i posiekane batoniki. Wszystko wymieszać. Masę wyłożyć na herbatniki i przykryć kolejną warstwą herbatników. Śmietanę schłodzić w lodówce, a następnie ubić na sztywno. Dodać śmietan fix i cukier puder. Wierzch ciasta posypać startą czekoladą. Autor przepisu: Marta ES Artykuł Ciasto LION bez pieczenia pochodzi

Wasze Przepisy
FAULT LINE CAKE 114

cytryny ¾ szklanki przegotowanej wody 2-3 łyżki cukru Krem do tynkowania 160 g masła ( wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej) 60 g cukru pudru 240 g serca mascarpone barwnik niebieski wiórki kokosowe oraz barwnik złoty SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Biszkopt Żółtka oddzielić od białek, i ubić z nich sztywną pianę. Do sztywnej piany z białek  dodawać małymi porcjami cukier, dalej(...)godziny.   Krem do tynkowania Masło razem z cukrem pudrem ucieramy około 15 minut na najwyższych obrotach, powstanie puszysta masa. Po tym czasie cały czas miksując dodajemy partiami serek mascarpone, i miksujemy jeszcze przez chwile.   Schłodzony tort tynkujemy 1/6 kremu najpierw wierzch równo wygładzamy następnie za pomocą długiego noża tynkujemy cały tort, wstawiamy na chwile do lodówki. Pozostałą cześć

RAROSSA
Ciasto 3 Bit na krakersach 56

Pyszne ciasto na zimno, bez pieczenia, na lekko słonych krakersach. Składniki oraz sposób przygotowania 2 opakowania krakersów 500ml śmietany 30% serek mascarpone kajmak w puszce KREM: 750ml mleka 20g cukru pudru 2 żółtka 40g mąki pszennej 50g mąki ziemniaczanej cukier waniliowy 200g masła Ugotować budyń. Miękkie masło utrzeć na puch i dodawać porcjami zimny budyń. KAJMAK: Puszkę włożyć do garnka(...)zalać wodą i zagotować 5 minut. Po tym czasie ciepły kajmak rozsmarować na krakersach. ŚMIETANA: Ubić na wolnych obrotach dodając 2 łyżki cukru pudru. Dołożyć serek mascarpone i jeszcze raz razem wymieszać mikserem. Ciasto posypać startą czekoladą. Warstwy: Krakersy Kajmak Krakersy Krem Krakersy Śmietana Starta czekolada Ciasto najlepiej zrobić dzień wcześniej aby krakersy dobrze nasiąkły. Autor przepisu: Monika Kąkol Artykuł

Wasze Przepisy
Filety drobiowe w boczku z fasolką szparagową, szpinakiem w sosie musztardowym 61

świeżego szpinaku 1 duża cebula 4 łyżki oleju z awokado 1 szklanka bulionu lub rosołu 1 szklanka słodkiej śmietanki 18% 2 łyżki delikatnej musztardy 2 łyżki serka mascarpone 1 łyżeczka przyprawy do drobiu Sól morska do smaku Świeżo mielony pieprz do smaku Szczypior z cebuli dymki do posypania   Sposób przygotowania: Mięso opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, oprószyć z każdej strony(...)osuszony szpinak, poddusić 5 minut, po czym włożyć mięso, zalać gorącym bulionem, dusić na wolnym ogniu do momentu aż warzywa będą miękkie, wlać śmietankę wymieszaną z musztardą, dodać serek mascarpone, doprawić solą i pieprzem do smaku. Całość zagotować aby składniki się połączyły. Zestawić z ognia. Podawać gorące posypane szczypiorem z dymki, najlepiej smakuje z pieczonymi ziemniakami. Smacznego

Wanilia i Kardamon
Ciasto „słomka” bez pieczenia 54

Błyskawiczne ciasto dla leniwych bez użycia piekarnika. Znakomicie sprawdzi się gdy najdzie nas ochota na coś słodkiego. Składniki słomka ptysiowa 400 g słoik dżemu (u mnie wiśniowy) serek mascarpone śmietana 30% 500ml cukier puder 2 łyżki Blaszka 24×28 Przygotowanie Wykładamy słomkę na to śmietana ubita z 250g serka mascarpone i 2 łyżkami cukru pudru na to dżem, słomka, śmietana

Wasze Przepisy
Tort śmietankowo - czekoladowy z wiśniami w galaretce 83

mnie mrożone) 130 g cukru 1 galaretka wiśniowa 3 łyżeczki żelatyny 3/4 szklanki kompotu z wiśni opcjonalnie 1 kieliszek wódki Krem: 1 l śmietany 36% 250 g serka mascarpone 1 opakowanie cukru waniliowego 100 g masła 100 g białej czekolady 100 g gorzkiej czekolady 3 łyżki cukru pudru Dekoracja: 100 g mlecznej czekolady 5-6 łyżek mleka posypka czekoladowa inne(...)czekoladę i również podgrzewając mieszać, aż do jej całkowitego rozpuszczenia. Obie masy czekoladowe zostawić do całkowitego ostudzenia. Zimną śmietanę ubić stopniowo dodając do niej cukier waniliowy. Następnie dodać serek mascarpone i ponownie zmiksować. Masę śmietankową podzielić na dwie równe części. Do pierwszej dodać stopioną białą czekoladę i zmiksować, zaś do drugiej dodać najpierw cukier puder, zmiksować i na koniec gorzką

Passions hobbies life
Faworki z mascarpone (kruche i delikatne) 68

Faworki te odkryłam zupełnie przypadkiem gdy szukałam w internecie pomysłu na mascarpone... Nie chciałam żadnych ciast z kremem, deserów i tym podobnych. Wpadłam na bloga I love bake i znalazłam tam przepis właśnie na to cudo. Ja wszelkie tłustoczwartkowe wypieki uwielbiam, więc wiedziałam, że i te będą strzałem w dziesiątkę. No chyba że wyszłyby twarde, zbite i istniałoby ryzyko(...)cienkie rozwałkowanie. Ja przez swoje rozwałkowane ciasto widziałam linie papilarne palców, więc możecie się domyślać jak cienko to było ;) Składniki na 2 duże talerz:  4 żółtka 250g serka mascarpone szczypta soli 2 łyżki wódki (lub spirytusu) 350g mąki tortowej Dodatkowo: 1 litr oleju do smażenia Cukier puder do posypania faworków Sposób przygotowania: Wszystkie składniki dokładnie siekamy i łączymy

Kuchnia w czekoladzie
Faworki z mascarpone 99

Składniki: (50-60 sztuk) Mascarpone 250 g Mąka pszenna 350 g Żółtka 6 Puder łyżka Ocet lub spirytus łyżka Przygotowanie: W misce ubijamy mikserem żółtka z pudrem przez ok 2 minuty. Dodajemy mascarpone oraz octu lub spirytus. Odkładamy mikser i dosypujemy mąkę. Całość zagniatamy do uzyskania jednolitego ciasta. W razie konieczności podsypać ciasto mąką. Ciasto porządnie wybić wałkiem przez minimum

Kulinarne przygody
Ciacho Grażyny 73

Delikatne, aromatyczne i bardzo proste ciasto bez pieczenia, które rozpływa się w ustach. Składniki słomka ptysiowa 400 g słoik dżemu (u mnie wiśniowy) serek mascarpone śmietana 30% 500ml cukier puder 2 łyżki Blaszka 24×28 Przygotowanie Wykładamy słomkę na to śmietana ubita z 250g serka mascarpone i 2 łyżkami cukru pudru na to dżem, słomka, śmietana, słomka

Wasze Przepisy
Walentynkowa rolada z sercem 285

rozm. L (w temperaturze pokojowej) 70 g drobnego cukru do wypieków 100 g mąki pszennej tortowej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia czerwony barwnik spożywczy Krem śmietanowy: 500 g serka mascarpone (zimnego) 500 ml śmietanki kremówki 30% (zimnej) 1 cukier waniliowy (16 g) 4 łyżki cukru pudru 2 opakowania śmietan-fix Przygotować papier do pieczenia o wymiarach(...)wystudzenia. Kiedy już biszkopt będzie zimny, za pomocą foremki w kształcie serduszka o wysokości 4 cm, wycinać z niego maksymalną ilość serduszek i odkładać na bok  (fot.8) . Serek mascarpone, śmietankę, cukier waniliowy i cukier puder umieścić w misce i ubić na gęsty, puszysty krem. Pod koniec ubijania dodać śmietan-fixy. Z tak uzyskanej masy śmietanowej odłożyć 3-4 łyżki

Świat Ciasta
Ciasto Pijana Śliwka 135

łyżki ciemnego kakao Dr.Oetker 5 jajek 1,5 szklanki mąki tortowej 1 łyżeczka sody Dr.Oetker 1 łyżeczka proszku do pieczenia   Krem: 20 dag miękkiego masła 20 dag serka mascarpone 40 dag nutelli 25 dag suszonych śliwek 150 ml rumu   Poncz: 100 ml zaparzonej kawy rozpuszczalnej 3 łyżki rumu   Dodatkowo: 4 pełne łyżki powideł śliwkowych   Polewa(...)pokroić na kawałki,   włożyć do miseczki zalać rumem i odstawić na minimum 3 godziny aby wchłonęły całkowicie alkohol. Miękkie masło krótko utrzeć mikserem na puch, dodać zimny serek mascarpone z lodówki oraz nutellę, zmiksować tylko do połączenia. następnie do masy dodać śliwki w alkoholu i delikatnie ręcznie wymieszać łyżką.   Poncz: Zimny napar kawowy wymieszać z rumem. Przełożenie: Jeden

Wanilia i Kardamon
Tort tiramisu 86

chłodzenie Składniki biszkopt: 6 jajek 1 szklanka cukru (najlepiej drobnego cukru do wypieków) 1 szklanka mąki pszennej szczypta soli Składniki krem: 600 g śmietany 36% 750 g serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 1 szklanka mocnej czarnej kawy 70-80 ml likieru amaretto kilka łyżek kakao opcjonalnie trochę gorzkiej czekolady do posypania na górze PRZYGOTOWANIE: Piekarnik rozgrzej(...)kawę i dodaj do niej amaretto. Jeśli zapytacie mnie jaką kawę należy użyć, raczej wykluczyłabym kawę rozpuszczalną, moim zdaniem najlepsza będzie mocna kawa z ekspresu. Do miski dodaj śmietanę, mascarpone i cukier. Miksuj całość aż krem się ubije, około 7-9 minut. Kremu będzie dość dużo, ale tyle potrzebujesz do przełożenia i udekorowania tortu. Biszkopt przekrój na 3 mniej więcej

nietylkopasta.pl

Proponowane wyszukiwania