mascarpone - 11293 przepisów (strona:301/753)

Czekoladowe trufle 80

trufle możecie zapakować w piękne dekoracyjne pudełko i podarować komuś bliskiemu pod choinkę Ot taki prezent od serca !  Składniki: – 125 g gorzkiej czekolady min. 80% – 125 g serka mascarpone – 50 ml likieru baileys – kakao do obtoczenia Przygotowanie: Czekoladę rozpuścić w kąpielo wodnej i ostudzić. Dodać likier i serek mascarpone . Wymieszać. Odstawić do lodówki na ok. 4 h aż masa

I LOVE LIFE
Carbonara z sosem z mascarpone 54

Sposób przygotowania: Makaron ugotuj, drobno pokrojony boczek podsmaż na patelni, dodaj cebuli i wszystko duś na koniec dodaj czosnek wyciśnięty przez praskę. W miedzyczasie do miski daj jajka i mascarpone. Ubij mikserem. Jakby było za gęste to dodaj smietanki 30%. Jak sie boczuś wytopi i cebulka zeszkli dodaj ugotowany makaron i zalej jajkami z serem. Nie gotuj tylko podgrzej żeby(...)był sosik. Autor przepisu: Sylwia Dumańska Artykuł Carbonara z sosem z mascarpone pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Sernik Bounty bez pieczenia 109

mąki kokosowej PS możesz użyć jasnych lub ciemnych ciasteczek. Jeśli użyjesz jasnych, a chcesz uzyskać ciemny spód – dodaj 2 łyżki kakao. Składniki na masę serową 250 g serka mascarpone 250 g twarogu 3 razy zmielonego 400 g mleczka kokosowego 200 g wiórek kokosowych 150 g cukru pudru 1/3 szklanki wody 3 łyżki żelatyny Składniki na polewę 100 g czekolady(...)wsypuję 150 g cukru pudru i całość mieszam za pomocą łyżki. Masę kokosową odstawiam do ostudzenia. Wiórki kokosowe W dużej misce umieszczam składniki w temperaturze pokojowej: 250 g serka mascarpone, 250 g twarogu 3 razy zmielonego. Wlewam ostudzoną masę kokosową i za pomocą miksera „uzbrojonego” w końcówki do ubijania białek, mieszam do czasu uzyskania jednolitej masy. Masa kokosowa

Ania gotuje
Naleśniki z nadzieniem serowo-budyniowym 101

było grudek. Odstawić ciasto na 30 min a w tym czasie można zrobić farsz. Nadzienie serowo-budyniowe: 1 opakowanie budyniu śmietankowego 1 łyżka cukru waniliowego 250 g serka mascarpone cukier do smaku 0,5 l mleka rodzynki Ugotować budyń według przepisu na opakowaniu i dodać cukier. Serek mascarpone połączyć z ugotowanym ostudzonym budyniem i cukrem waniliowym Na końcu dodać wcześniej

Wasze Przepisy
Ptysie z chrupiącą skorupką nadziane kremem pistacjowym i marmoladą z cytryn 90

masło 250 ml wody 5 jajek szczypta soli kruszonka: 40 g miękkiego masła 40 g brązowego cukru 40 g mąki pszennej krem: 80 g pistacji niesolonych 250 g mascarpone łyżka cukru pudru trzcinowego dodatkowo: 20 łyżeczek marmolady z cytryn (lub pomarańczy) Przygotowujemy skorupkę na ptysie. Masło miksujemy z cukrem i mąką do uzyskania konsystencji kruszonki. Gotową rozkładamy między dwoma arkuszami(...)papieru do pieczenia i rozwałkowujemy bardzo cienko (ok 1 mm). Wkładamy do zamrażarki. Przygotowujemy krem. Pistacje miksujemy na gładką masę. Dodajemy cukier puder oraz mascarpone i miksujemy jeszcze raz, aż powstanie puszysty krem. Przekładamy go do worka cukierniczego i odstawiamy do lodówki. Przygotowujemy ciasto na ptysie. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Masło z wodą i szczyptą soli doprowadzamy do wrzenia

Mienta blog
Tiramisu czekoladowo-pomarańczowe 84

sokiem pomarańczowym. Deser prosty i szybki do przygotowania. Najlepiej smakuje podany mocno schłodzony. Składniki na 4 porcje: 100 g biszkoptów 1 opakowanie śmietany 30% (200 ml) 1 opakowanie serka mascarpone (250 ml) 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki gorzkiego kakao 3-4 pomarańcze Schłodzoną śmietanę 30% ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodać serek mascarpone, cukier puder i gorzkie

Ugotować
Torcik bezowy z kremem kawowym 71

bezy : białka z 4 jajek, 70 g cukru, 230 g cukru pudru, 30 g mąki pszennej, garść płatków migdałów, krem : 200 g serka mascarpone, 300 ml śmietany kremówki, 2 – 3 łyżeczki świeżo zmielonej kawy, 3 – 4 łyżki cukru, 6 g żelatyny, Bezy : białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać, aż otrzymamy sztywną, gęstą, lśniącą pianę. Następnie wsypać(...)cukier, zamieszać. Miseczkę wstawić do garnka z gorącą wodą i podgrzewać aż do rozpuszczenia żelatyny. Nie dopuścić do zagotowania. Pozostałe 200 ml śmietany ubić, dodać do niej rozmieszany ser mascarpone a następnie dodać śmietanę z żelatyną. Dokładnie wymieszać. Odstawić na kilku minut aby masa zaczęła lekko tężeć. Na blacie bez migdałów ułożyć krem, przykryć bezą z migdałami i odstawić

królestwo garów
Biszkoptowe Malibu wg Aleex 93

ziemiaczanej)  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia (można pominąć)  • 2/3 szklanki cukru  • szczypta soli  Masa kokosowa:   • 500 ml śmietany kremówki 30%  • 125 g serka mascarpone  • 1 śmietan-fix  • ½ puszki masy kokosowej  Nasączenie :  • 100 ml likieru kokosowego  • 50 ml wody  Dodatkowo:   • wiórki kokosowe do posypania  Sposób przygotowania(...)wystudzeniu przekroić na 2 blaty, ale dopiero tuż przed przełożeniem kremem. 9. Przygotować krem: dobrze schłodzoną kremówkę wymieszać ze śmietan-fixem. Zmiksować do lekkiego zgęstnienia śmietany. 10. Dodać mascarpone. Zmiksować na gładki krem. Uważać, żeby nie przebić śmietany, bo powstanie masło. 11. Do masy śmietanowej dodać połowę puszki masy kokosowej. Dokładnie wymieszać. Odłożyć 3 pełne łyżki na wierzch. 12. Składniki

W mojej kuchni
Ciasto Kinder Bueno Bez Pieczenia 92

pierwszego kęsa. Zapraszam serdecznie do wypróbowania przepisu na pyszne ciasto kinder bueno bez pieczenia , które z pewnością zachęci Wasze podniebienia. PRZEPIS NA CIASTO KINDER BUENO Składniki: 250 g serka mascarpone 2 szklanki mleka w proszku 400 ml śmietanki kremówki 30% 2 łyżki cukru 2 łyżki masła 200 g masy krówkowej o orzechowym smaku 350 g herbatników 100 g czekolady mlecznej(...)Ciągle mieszamy, aż grudki z mleka w proszku się całkowicie rozpuszczą. Podgrzewamy do momentu, aż powstanie nam gęsta masa. Gotową masę zdejmujemy z palnika i pozostawiamy do ostygnięcia. Serek mascarpone przekładamy do miski, dodajemy do niego partiami ostygniętą masę, dokładnie mieszając. 200 ml śmietanki kremówki ubijamy na sztywną piane, następnie stopniowo dodajemy do niej mleczny krem, ciągle miksując. (adsbygoogle = window.adsbygoogle

Przepiski.pl
MIGDAŁOWA BABKA Z DODATKIEM SERKA MASCARPONE 98

się popularnością wśród mojej rodziny i przyjaciół, więc dzielę się nim również z Wami :) Składniki: * 200 g masła * 200 g cukru * 6 jajek * 90 ml mleka * 250 g serka mascarpone * 500 g mąki pszennej * 2 łyżeczki cukru waniliowego z prawdziwą wanilią * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * kilka kropel aromatu migdałowego Wykonanie: Masło utrzeć mikserem razem z cukrem i cukrem waniliowym(...)Następnie wbić całe jajka, wymieszać. Wlać mleko, dodać serek mascarpone i aromat migdałowy, wymieszać mikserem. na końcu wsypać mąkę pszenną i proszek do pieczenia. Ciasto dobrze wymieszać do połączenia składników. Formę do babki wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Przelać ciasto do formy. Piekarnik nagrzać do 180'C, piec babkę około 1 godziny. Po upieczeniu babkę wystudzić. Polewa

Zrób to smacznie
Beza z kremem i owocami 78

Dostojna, elegancka pani beza z lekkim kremem mascarpone i dużą ilością sezonowych owoców. Deser z efektem WOW! Ale nie zawsze, ponieważ jak przystało na damę, beza nierzadko bywa kapryśna i potrafi wywrócić nasze plany do … The post Beza z kremem i owocami appeared first on FitSweet

Fitsweet.me
Dakłas 98

bezy.     Beza: 6 jajek wielkość L 150 g cukru trzcinowego 150 g cukru białego 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu winnego Krem mleczny: 250 g serka mascarpone 350 ml śmietany kremówki 30 % 220 krem mleczny z solą morską 1 garść orzechów włoskich 6 daktyli suszonych Dekoracja: kakao, orzechy włoskie, daktyle  Beza: Białka o temperaturze pokojowej ubijam(...)minut. Zmniejszam na 120 stopni i piekę jeszcze godzinę.Po wyłączeniu piekarnika otwieram drzwiczki i suszę bezy przy uchylonych. Bezy piekę dzień wcześniej.   Krem: Śmietanę kremówkę i mascarpone przekładam do miski, ubijam mikserem na sztywno.Na końcu dodaję krem mleczny, pokrojone orzechy i daktyle, mieszam. Dwie łyżki kremu mlecznego zostawiam do dekoracji. Bezę smaruję połową kremu, układam beze drugą, smaruję

wesoła kuchnia
SERNIK Z MUSEM ADWOKATOWYM I ANANASEM 95

wiaderkowy )– 500 g * śmietana 36% – 250 ml * jajko L – 3 szt * mąka pszenna – 3 płaskie łyżki * cukier drobny – 3/4 szkl * ekstrakt wanilii lub ziarna – do smaku MUS ADWOKATOWY: * ser mascarpone – 250 g * ajerkoniak / adwokat – 200 ml * żelatyna – 4 płaskie łyżeczki * śmietana 36% – 400 ml SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: SPÓD: Biszkopty układamy jeden obok drugiego. MASA SEROWA: Wszystkie składniki(...)mieszamy kilka sekund – tylko do połączania składników. Zalewamy biszkopty, równamy. Pieczemy ok. 50 minut / 160C bez termoobiegu ( w razie potrzeby delikatnie wydłużamy czas pieczenia ). Wyciągamy, studzimy całkowicie. MUS ADWOKATOWY: Mascarpone mieszamy chwilę mikserem, potem łyżką łączymy z ajerkoniakiem, pomału, żeby masa nam się nie zważyła. Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki gorącej wody, mieszamy do rozpuszczenia, studzimy. Do zimnej żelatyny dodajemy

Ostra na Słodko
Praliny z nadzieniem z masła orzechowego 97

deserem na domowej imprezie Sylwestrowej. Szczęśliwego Nowego Roku! Zdrowia, miłości, czułości i spełnienia marzeń! Składniki na 20 szt: 200 g masła orzechowego 100 g płatków kukurydzianych 2 łyżki serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii (opcjonalnie) garść posiekanych orzechów (u mnie pistacje i orzechy włoskie) 200 g czekolady mlecznej Przygotowanie: Płatki kukurydziane drobno kruszymy- najlepiej umieścić(...)worku i zmiażdżyć wałkiem. W misce mieszamy ze sobą: masło orzechowe, mascarpone, cukier i ekstrakt z wanilii. Dodajemy pokruszone płatki kukurydziane, dokładnie mieszamy. Z powstałej masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego (około 20 szt), układamy je na talerzu i chowamy na przynajmniej pół godziny do zamrażalnika. Przed wyjęciem kulek z zamrażalnika rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej, przygotowujemy wykałaczki

Smakowity Blog Kulinarny
Wiśniowa chmurka. 96

litrze gorącej wody, kiedy wystygnie dodajemy lekko rozmrożone maliny. Odstawiamy do czasu, aż zacznie tężeć. Składniki na masę śmietanową: 500 ml śmietanki 30 % lub 36 % 500 ml serka mascarpone 4 łyżeczki żelatyny czubate 3 łyżki cukru pudru Instrukcje Ciasto: Ciasto: Żółtka ucieramy z cukrem i masłem na jasną, puszystą masę. Pod koniec ucierania dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia(...)drugim. Krem: Żelatynę zalewamy 5 łyżkami zimnej wody i odstawiamy na kilka minut żeby napęczniała. Zalewamy gorącą wodą 2/3 szklanki i mieszamy do czasu, aż się rozpuści. Zimną śmietankę, mascarpone oraz cukier puder przekładamy do miski miksujemy na sztywno. Dodajemy rozpuszczoną i przestudzoną żelatynę, chwilę miksujemy. Do żelatyny można dodać odrobinę kremu i rozmieszać ją w niewielkim naczyniu i potem

To co lubię - gotuję i polecam

Proponowane wyszukiwania