Ciasto pina colada

63
  • Ciasto pina colada
  • Ciasto pina colada

    Lekkie, delikatne, puszyste, orzeźwiające jednym słowem można by powiedzieć "Ciasto, które rozpływa się w ustach". Musicie je koniecznie zrobić. Na zdjęciach Porcelana Bogucice . Składniki: Biszkopt: 7 jajek 7 łyżek cukru 7 kopiastych łyżek mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem pina colada: 0,5 l kremówki 30% 250 g mascarpone 3 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny 1/3 szkl ciepłej wody 8 krążków ananasa z puszki 3 łyżki wiórków kokosowych 30 g płatków migdałowych Na wierzch: 250 ml kremówki 30% 1 ... Czytaj dalej na blogu Ala piecze i gotuje


    Inne przepisy z Ala piecze i gotuje

    Dodaj komentarz