Świąteczne pieczenie jest wyjątkowe, bo proste ciasta mogą stać się nietypowe. Wystarczy wypieki ozdobić świątecznie i nagle zrobi się bajecznie. Prosta z wyglądu tarta, dzięki ciasteczkom i perełkom świąteczny charakter nabrała i jeszcze lepiej smakowała, bo przecież pierwsze jemy oczami, a następnie delektujemy się smakami. Smak tutaj jest delikatny, kremowy, wanilinowo chałwowy. Składniki , forma na tarte o średnicy 25 cm: ciasto: 150 g schłodzonej margaryny, ok. 200 g mąki pszennej, 50 g mąki krupczatki, 1 ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.