masa truskawkowa - 2500 przepisów (strona:75/167)

Bezglutenowy sernik na zimno z truskawkami 120

łyżki cukru pudru  30 g żelatyny  200 g truskawek  1 galaretka truskawkowa  Żelatynę rozpuść w 1/3 szklanki wody i dokładnie wymieszaj. Śmietankę ubij na sztywno, pod koniec dodaj cukier puder. Cały czas miksując dodawaj serki. Do żelatyny dolej 2-3 łyżki masy serowej i wymieszaj. Powoli połącz żelatynę z masą serową i dokładnie wymieszaj. Masę wylej

Kuchnia bezglutenowa
Tort z galaretkami dla babci 84

babci mojej koleżanki. Ale nadaje się na każdą okazję. Dżem wiśniowy plus galaretka i masa śmietanowa. A to wszystko z najlepszym biszkoptem. Zróbcie koniecznie dla swoich mam! Składniki : * biszkopt z tego przepisu * litr śmietany 36% * 4 łyżki cukru pudru * szklanka dżemu wiśniowego * 2 galaretki truskawkowe  * świeże owoce, literki z czekolady, kwiaty z opłatka, barwnik spożywczy * szklanka wrzątku

Magiczne Życie Marty
Brzoskwiniowiec jogurtowo-serkowy z galaretką. Ciasto na zimno. 230

duża puszka brzoskwiń - 1 banan ( opcjonalnie ) - dwie galaretki ( u mnie 1 brzoskwiniowa i 1 truskawkowa ) - paczka okrągłych biszkoptów - 0.5 szklanki mleka Wykonanie Serki waniliowe i jogurt połączyć przy pomocy miksera z cukrem pudrem. Żelatynę rozpuścić w pół szklanki gorącej wody, ostudzić i wlać do masy, wymieszać, dodać pokrojone w kostkę brzoskwinie ( 4 połówki zostawić do dekoracji ) Delikatnie wymieszać. Tortownice wyłożyć

Kuchnia z widokiem na ogród
3xM : marchewkowe muffiny z kremem marchewkowym 98

sody oczycczonej 50 g cukru duża łyżka masła orzechowego 1 duża łyżka dżemu (malinowego, truskawkowego-obojętnie) łyżeczka cynamonu opcjonalnie: kawałek startego imbiru (1 cm) Przygotowanie: mąkę, proszek i sodę przesiać do miski, dodać cukier, cynamon- wymieszać. Dodać połowę startej marchewki, olej, zmiażdżone na gładką masę banany. Wymieszać łyżką. Jak widać, masa jest gęsta. Krem: resztę marchwi podsmażyć na łyżce masła

greenscarf
Bananowo-Kakaowe lody! 211

kawałki bananów wrzucamy do blendera, dodajemy mleko kokosowe. Miksujemy do powstania jednolitej i gładkiej masy. Następnie przekładamy część lodów bananowych do miseczki. Do pozostałej części dodajemy kakao i znów wszystko razem miksujemy. Przekładamy do bananowych lodów i dekorujemy ulubionymi dodatkami!  Następnym razem wypróbuję lody truskawkowe!  Który smak tych lodów lubicie najbardziej? :) Miłego dnia

Chocolate Stop Tempting
Kopenhaga okiem przyszłego cukiernika, part 1 165

procesowi. Na zdjęciu poniżej maszyna do konszowania czekolady - zamienia ziarna kakaowca w płynną, czekoladową masę, mmm... Wygląda to niesamowicie. Przemiła dziewczyna opowiedziała nam całą historię, od ziarenka aż do gotowego produktu. Później mogliśmy się rozejrzeć po sklepie. Dla C. kupiłam cztery rodzaje czekoladek: mus truskawkowy w białej czekoladzie, sernik karmelowy, różane i urocze różowe kuleczki z szampanem. Wieczorem będziemy degustować

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Muffinki z dżemem truskawkowym 152

cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1/2 szklanki mleka, 1/4 szklanki oleju, jajko, dżem truskawkowy. Wykonanie: Mąkę musimy przesiać i wymieszać z cukrem oraz proszkiem do pieczenia. W drugim naczyniu dokładnie mieszamy mleko, olej i jajko. Wszystkie składniki łączymy i miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Niewielką ilość masy nalewamy do papilotek (tak aby przykryły tylko dno foremki), nakładamy 1/2 łyżeczki

paapilotkaa
Kakaowe ciasto z truskawkami, galaretką i ptasim mleczkiem 1144

waniliowy 2 łyżki cukru pudru 5 łyżeczek żelatyny (+ ok.4-5 łyżek zimnego mleka) 2 galaretki truskawkowe Ok.1 kg truskawek (umytych i obranych) Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie dodajemy cukier i żółtka. Na koniec dodajemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Mieszamy łyżką. Gotowe masę przekładamy na blaszkę wyłożoną pergaminem i pieczemy około 20 minut w temperaturze 180°C. Lekko

Smakowy Raj
Pastelowe pianki 120

Składniki: 2 galaretki o różnych smakach ( użyłam cytrynowej i truskawkowej) 600 ml wody Sposób przygotowania: 1. Pierwszą galaretkę rozpuścić w 300 ml wrzątku i pozostawić do wystudzenia. 2. Gdy galaretka zacznie tężeć zmiksować mikserem na najwyższym stopniu obrotów. Gotową masą napełnić szklanki do połowy wysokości i włożyć do lodówki. 3.Drugą galaretkę przygotować w identyczny sposób co pierwszą. Przełożyć

A Ty Smakuj Mnie
Tort z truskawkami 150

Składniki:biszkopt:4 jajka, 1 szklanka mąki,3/4 szklanki cukru,1 łyżeczka proszku do pieczenia,krem:4 żółtka,1/2 szklanki cukru pudru,1 masło,dodatkowo

Aga w kuchni
Ciasto bawarskie 281

Kolejne wspólne pieczenie w ramach akcji Ciasto na niedzielę , tym razem tematem pieczenia było ciasto kruche i owoce...Zastanawiałam się co upiec...szperałam w przepisach i

Moje domowe kucharzenie
Deser truskawkowy z lodami 140

Smaczny i prosty deser, który zaskoczy domowników lub gości :-) 4 duże porcje w wysokich pucharkach. SKŁADNIKI 350 g truskawek (u mnie mrożone) 250 g serka mascarpone 1 opakowanie galaretki truskawkowej 8 gałek lodów (u mnie bakaliowe) 400 g śmietany 36% 1 opakowanie cukru waniliowego 1 łyżka cukru 2 śmietan-fixy do dekoracji owoce lub wiórki czekoladowe WYKONANIE Galaretkę przygotować według(...)zmiksować do jednolitej masy. Masę dosłodzić łyżką lub dwoma cukru. Gotowy krem rozlać po równo do pucharków (na stężałą już galaretkę) i włożyć ponownie do lodówki. Do miski wlać śmietanę i ubijać ją stopniowo dodając cukier i cukier waniliowy. Na koniec, do ubitej śmietany dodać śmietan-fixy i krótko zmiksować. Pucharki z galaretką i kremem truskawkowym mascarpone wyciągnąć z lodówki

Passions hobbies life
Tort truskawkowo - czekoladowy 161

truskawek 0,5 szklanki nalewki truskawkowej (do nasączenia biszkoptu, używamy domowej) + 0,5 szklanki wody - wymieszać Dodatkowo: 5 szt. gorzkiej czekolady na obręcz kilka sztuk  czekoladowych serduszek   Przygotowanie: Białka ubijamy na sztywną pianę i ciągle ubiając zaczynamy dodawać stopniowo cukier. Następnie ciągle ubijając dodajemy po żółtku. Przesiane mąki dodajemy do masy i mieszamy delikatnie łyżką. Ciasto przekładamy(...)mieszamy do rozpuszczenia składników. Odstawiamy do wystudzenia i wkładamy na minimum 12 godz. do lodówki. Po tym czasie ubijamy krem do otrzymania gęstej konsystencji. Blaty biszkoptowe nasączamy nalewką truskawkową, wymieszaną z wodą. Na pierwszy blat kładziemy połowę kremu czekoladowego i smarujemy frużeliną truskawkową. Nakładamy kolejny blat i delikatnie smarujemy go kremem czekoladowym. Na calej powierzchni rozłożyłyśmy połówki

Lili w kuchni
Arbuzowo -miętowe ciasto bez pieczenia 117

roli głównej...u mnie dodatkowo jest masa z landrynkami miętowymi podpatrzona u Magdy . Razem ze mną  ciasto robiły Iwonka .... Krem miętowy: 500 ml mleka 2 opakowania budyniu waniliowego łyżka cukru 150 g landrynek miętowych 1/2 szkl.wody 200 g masła Mus arbuzowy: 1 kg miąższu z arbuza 2  galaretki truskawkowe Dodatkowo biszkopty Landrynki miętowe umieścić w rondelku o grubym(...)troszkę zabrakło].  Z arbuza usunąć pestki i za pomocą blendera zmiksować. Mus przelać do garnka i doprowadzić do wrzenia. Wsypać galaretki, wymieszać i odstawić do przestudzenia. Tężejącą masę wylać na biszkopty.Odstawić do lodówki do stężenia

Moje domowe kucharzenie
Sernik z malinami na serku mascarpone 114

zimno. Ani nie znam nikogo, kto nie lubi malin :) Więc bez gadania bierzcie się do roboty, sprawa jest bardzo prosta. My akurat mieliśmy cały dzień wolny i zrobiliśmy całą masę fajnych rzeczy. Zrobiliśmy pasztet z mięsa które zostało z rosołu (przepis niedługo), przetopiliśmy słoninę na smalec i jeszcze kilka innych rzeczy. A Madzia ogarnęła ten sernik. 200 g owsianych ciasteczek(...)migdałów 90 g masła 15 g żelatyny + 60 ml wody 500 g serka mascarpone 100 g cukru 400 ml śmietanki 36% 500 g malin 1 opakowania galaretki truskawkowej lub malinowej 800 ml gorącej wody Ciasteczka kruszymy i dodajemy do nich posiekane migdały. Do tego dodajemy rozpuszczone masło i zostawiamy na 30 minut, żeby masło stężało. Całość przekładamy do tortownicy

Marder&Marder Manufacture