masa truskawkowa - 2500 przepisów (strona:67/167)

Trójkolorowy sernik na zimno z czekoladą i truskawkami 382

śmietany kremówki 100 g białej czekolady 3 łyżeczki żelatyny 2-3 łyżki cukru pudru Masa czekoladowa: 500 g serka twarogowego 125 ml śmietany kremówki 100 g gorzkiej czekolady 3 łyżeczki żelatyny 2-3 łyżki cukru pudru  Dodatkowo: truskawki (ok 400 g) 2 galaretki truskawkowe  Biszkopt: Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywno. Wsypać cukier i mieszać cały(...)minut. Gdy ciasto nieco ostygnie ale będzie jeszcze ciepłe, zdejmujemy papier i przekładamy z powrotem do formy. Możemy ciasto nasączyć delikatnie np słabą herbatą lub wodą wymieszaną z sokiem. Masa biała : Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno. Żelatynę zalewamy odrobiną wody i pozostawiamy do napęcznienia. Do ciepłej czekolady partiami dodajemy ser, a następnie ubitą kremówkę

My simple kitchen
Świąteczny sernik na spodzie piernikowym z waniliowo- pomarańczową masą serową, polewą czekoladową i wiśniową frużeliną. Najleps 109

Piernikowy, kruchy spód: 100 gram masła 250 gram mąki 1 jajko szczypta soli 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżki kakao 1 łyżeczka gotowej przyprawy korzennej Waniliowo- pomarańczowa masa serowa z wiśniami: 1/2 szklanki wiśni (rozmrożone lub z kompotu) 500 gram tłustego twarogu, trzykrotnie zmielonego skórka otarta i sok z 1 pomarańczy 1/2 laski wanilii 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii(...)ziemniaczanej Ponadto: 1 opakowanie posypki Decorada marki Delecta o smaku truskawkowym Krok 1: Piernikowy, kruchy spód Wszystkie składniki dokładnie zagniatam w jednolite ciasto. Dzielę na dwie równe części i schładzam przez 30 minut w lodówce. Jedną część wałkuję i umieszczam na dnie tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Krok 2: Masa serowa Zmielony twaróg miksuję z jajkami, cukrem pudrem, budyniem, ekstraktem

Mango Papaja
Mazurek marcepanowy 151

ciasta 1 żółtko do posmarowania Dodatkowo:słoik dżemu truskawkowego różne polewy do dekoracji bakalie i owoce do dekoracjiMarcepan pokroić w drobną kosteczkę. Miękkie masło utrzeć na puch. Ucierając dodawać po kawałku marcepanu, a następnie kolejno wbijać jajka. Może się zdarzyć, że marcepan nie chce nam się ładnie rozprowadzić - należy wtedy masę (w misce w której ucieraliśmy) włożyć na chwilę

Świat Ciasta
Desernik 158

żelatyny rozpuszczone w 1/3 szkl gorącej wody DODATKOWO: galaretka konfitura truskawkowa lub wiśniowa WYKONANIE: Twaróg zmiksować z sokiem, cukrem. Dodać jogurt a na końcu zimną żelatynę. Z biszkopta foremkami do ciastek wyciąć gwiazdki i po jednej włożyć na dno kieliszka, na biszkopt położyć łyżeczkę konfitury, następnie szprycą wycisnąć masę serową, na którą wylewamy galaretkę. Na środek można położyć po jednej

Blondynka Gotuje
Ciasto zebra z kisielem i makiem 262

szklanki mąki + 2 łyżki;2 łyżki kakao;2 czubate łyżki maku;2 łyżki kisielu truskawkowego z cukrem;2 łyżeczki proszku do pieczenia;Aromat śmietankowy;Margaryna i bułka tarta do wysmarowania tortownicy.Sposób przygotowania:Jaja utrzeć mikserem z cukrem na puszystą masę.Stale miksując dodać olej, oranżadę, aromat śmietankowy oraz mąkę (2,5 szklanki) wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Tak przygotowane ciasto(...)cukru, bo tylko taki miałam, a mimo to paski wyszły prawidłowo:-).Aromat śmietankowy można zastąpić innym np. cytrynowym.Białą oranżadę można zastąpić wodą gazowaną lub np. spritem, kisiel truskawkowy np. wiśniowym.Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową.Czas pieczenia może się różnić w zależności od różnych czynników np. wilgotności mąki. Za pomocą suchego patyczka można sprawdzić, czy ciasto jest

Gospodyni Miejska
ciasto Afrodyta, z musem truskawkowym i kremem 272

cukru BISZKOPT JASNY -3 jajka -0,5 szklanki mąki -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1 łyżka mąki ziemniaczanej -0,5 szklanki cukru (nawet troszkę mniej) MUS TRUSKAWKOWY -2 galaretki truskawkowe -500g truskawek (ja używałam mrożonych) -1 szklanka wody KREM -500 ml mleka + 0,5szklanki -1 budyń śmietankowy -1 łyżka mąki pszennej -0,5 szklanki cukru -125g margaryny(...)minut w temperaturze 170 stopni -do suchego patyczka. Tak samo postępujemy z białym biszkoptem Masa 500ml mleka zagotowujemy. Budyń, cukier oraz mąkę mieszamy dokładnie z 0,5 szklanki mleka. Gotujemy budyń. DOKŁADNIE STUDZIMY Masło lub margarynę miksujemy na puch,dodajemy budyń.-krem gotowy :-) MUS TRUSKAWKOWY truskawki miksujemy na mus blenderem lub malakserem. Następnie wlewamy do garnka, dodajemy wodę oraz galaretki

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Owocowy deser do kawy 146

wiśniowym 2 sztuki Borówka 25 dag Pianka truskawkowa: opakowanie śmietanki 30% 1 sztuka (kubek 330g) cukier kryształ 4 łyżeczki serek homogenizowany truskawkowy 2 sztuki (kubek 175g) Galaretka o smaku truskawkowym 2 opakowania  Galaretki do przełożenia: Galaretka o smaku pomarańczowym 2 sztuki (rozpuszczone w ok 700ml wody) Galaretka o smaku wiśniowym 2 sztuki (rozpuszczone w ok 700ml wody) Sposób przygotowania(...)Całość miksujemy i zostawiamy do ostudzenia. Śmietankę 30% ubijamy razem z 3 łyżeczkami cukru. Gdy masa borówkowa jest już chłodna dodajemy do wcześniej ubitej śmietanki. Wylewamy tężejące na biszkopt, wstawiamy na pół godzinki do lodówki po czym przykrywamy tężejącą galaretką pomarańczową.  3. Piankę truskawkową robimy podobnie: Ubijamy śmietankę z 4 łyżeczkami cukru, dodajemy serki homogenizowane oraz ostudzoną galaretkę truskawkową

Kuchnia w czekoladzie
Sernik jogurtowy na zimno z owocami lata na słonym spodzie 156

cukru 2 szklanki (ok. 200 g) rozgniecionych paluszków lub precelków Masa serowo-jogurtowa: 350 g twarogu na serniki 350 ml jogurtu greckiego 1 szklanka cukru 3 łyżeczki żelatyny (czubate) Galaretka z owocami: 350 g czereśni 100 g wiśni 100 g malin 2 galaretki malinowe (może być też wiśniowa lub truskawkowa) rozpuszczone w 800 ml wody Wykonanie: Spód: Paluszki (lub precelki

MyCookBook.pl
Ciasto Arbuzowa Alabama 233

łyżeczki proszku do pieczenia, 1 łyżka octu, 2 łyżki kakao, Masa z kaszy manny: 1,5 szklanki mleka, 7 łyżek kaszy manny, 1 łyżka cukru waniliowego, 200g masła, 2 łyżki cukru pudru, 50ml Likieru Vanilla Dalkowski , Mus arbuzowy: 1 kg miąższu z arbuza, 2 opakowania galaretki truskawkowej, Dodatkowo: 1 tabliczka mlecznej czekolady, kandyzowana papaja do dekoracji. PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt: Białka(...)pieczenia. Ciasto przelewam na blaszkę (wym. 24cmx24cm), wyłożoną papierem do pieczenia. Biszkopt piekę około 35 minut w temperaturze 180 stopni. Przestudzone ciasto przekrawam na dwa równe blaty. 2. Masa: Mleko gotuję razem z cukrem waniliowym. Na gotujące się mleko wsypuję kaszę mannę. Cały czas mieszając gotuję przez 4 minuty. Kaszkę odstawiam do przestudzenia. Masło razem z cukrem pudrem ucieram

Tradycyjna kuchnia Kasi
Piwne muffiny 191

szklanki) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 słoiczek dżemu/powidła/etc. (u mnie dżem truskawkowy) polewa czekoladowa Wykonanie: Piekarnik nagrzej do 180°C i wyłóż blachę do muffinek papilotkami. Jajka zmiksuj z cukrem na jasną i puszystą masę. Następnie zmniejsz obroty miksera i w kilku partiach dodawaj na przemiennie mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, olej i piwo. Ciasto

Kulinarna (nie)codzienność
Truskawkowiec na cieście francuskim 121

Pyszny, lekki i słodki. Czyli najlepszy! Składniki : * opakowanie ciasta francuskiego * 2 łyżki cukru trzcinowego  * 3 galaretki truskawkowe * 300g świeżych truskawek * 300g serka homogenizowanego  Przygotowanie : Dwie galaretki rozpuścić w dwóch szklankach wrzątku. Wystudzić i zmiksować razem z serkiem. Można dosłodzić masę. Ciasto rozłożyć, po nakłuwać widelcem i posypać cukrem, przykryć papierem do pieczenia, obciążyć drugą blaszką i piec

Magiczne Życie Marty
Miniserniczki muscovado z truskawkami 147

przyozdobieniem swoich serniczków różnymi posypkami, więc była uszczęśliwiona podwójnie. To mój sposób na zaspokojenie wyczekiwania na sezon truskawkowy, Zatem zachęcam do spróbowania. Składniki : (na 18 szt.) Spód biszkoptowy : 120 g okrągłych biszkoptów lub innych kruchych ciastek 30 g roztopionego masła Masa serowa: 500 g sera przynajmniej 3-krotnie zmielonego  75 g ciemnego cukru typu Muscovado  50 g drobnego

vaniliowoczekoladowa
Wafel z galaretką 128

podobne?! Składniki: Na 1 wafel kwadratowy: 1 margaryna 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 1 galaretka truskawkowa (lub inny smak) 1 szklanka kwaśnej śmietany Sposób przygotowania: 1. Margarynę, cukier i cukier waniliowy roztopić, ale nie gotować.  2. Do rozpuszczonej masy dodać galaretkę, wymieszać.  3. Na końcu do powstałej masy dolewamy szklankę kwaśnej śmietany. Zdejmujemy z ognia i mieszamy

Kuchnia w czekoladzie
Biszkopt z brzoskwiniami i masą straciatella 130

Pyszne lekkie ciasto do kawki. Zamiast brzoskwiń można użyć np. truskawek i zalać galaretką truskawkową. Składniki: Biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1 łyżka octu 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 czubata szklanka mąki pszennej Masa straciatella: 400 ml śmietany 30% 1 cukier wanilinowy 450 g serka homogenizowanego waniliowego 4 opakowania śmietan-fixu 100 g czekolady mlecznej

Na Ciasteczkowych Papierach
Jogurtowy sernik na zimno z borówką amerykańską 183

białą czekoladą i truskawkami Sernik na zimno z borówką amerykańską Truskawkowe serniczki na zimno Lekki jak mgiełka truskawkowy sernik na zimno Jogurtowy sernik na zimno z borówką amerykańską Czas przygotowania: 6 godzin Proporcje na tortownicę o średnicy 19 cm Składniki Masa owocowa: 345 g jogurtu greckiego 345 g borówek 200 g  kremówki 30% 7 łyżek cukru pudru 6 łyżeczek

Kulinarne przygody Gatity