Lato to idealna pora na Serniki na zimno! Truskawkowe , brzoskwiniowe , a nawet miętowe – wszystkie uwielbiam! Dziś mam dla Was przepis na wersję kokosową! Kokosowy sernik na zimno z truskawkami i wiśniami jest fantastycznym pomysłem do popołudniowej kawki. Kokosowy smak puszystej masy wspaniale komponuje się z kwaskowatymi owocami. Robi się go niesamowicie szybko i tak samo szybko znika z lodówki
Ostra na Słodkopołową rozpuszczonej galaretki, u mnie cytrynowa galaretka powędrowała do cytrynowego serka, a truskawkowa do serka owoce leśne. Wszystko pozostawić do lekkiego stężenia. Na dno 5 słoiczków wyłożyć owoce, a na pozostałe 5 pokruszony piernik. Owoce zalać warstwą tężejącej galaretki, a na piernik wyłożyć warstwę masy serowej. Słoiczki wstawić do lodówki, aby zawartość mocniej stężała. Słoiczki wyciągnąć i wlać kolejną warstwę
Kuchnia w opałachbiałego 1 szkl cukru sok z połowy cytryny 3 łyżki żelatyny 1 galaretka truskawkowa Żelatynę rozpuścić w połowie szkl wrzątku. Do kubka blendera wrzucić 800 g umytych i odszypułkowanych truskawek, rozmiksować je, dodać cukier, pokruszony ser i sok z cytryny. Dobrze zmiksować na jednolitą puszystą masę, dodać przestudzoną żelatynę i całość wlać do tortownicy
Gotowanie jest łatwemasie;) Na pierwszy blat wykładam część masy, wsypuję kosteczki galaretek i resztę masy. Przykładam drugim blatem, lekko dociskam. Na wierzch wylewam zimną galaretkę ametystową. Odstawiam w zimne miejsce do zastygnięcia. tutaj druga wersja,inne kolory i smaki galaretek....o smaku coli, turkusowa , niebieska i truskawkowa. od jutra w Lidlu inne słodkości w super cenie
Takie tam pichcenieczęści i wtedy na zastygniętą warstwę truskawkową należy wyłożyć warstwę śmietankową) 2. Warstwa truskawkowa: Truskawki obrać i umyć. Zmiksować, wlać do rondelka i doprowadzić do wrzenia. Zdjąć z gazu i dodać galaretkę rozpuszczoną w około 100 ml gorącej wody. Wymieszać i zostawić do ostygnięcia. Jak masa zacznie tężeć wylać na nasączoną pierwszy blat ciasta i przykryć drugim blatem. Wstawić
UgotujmyTo.plstron na złoty kolor. Nadzienie: 250g półtłustego sera, 125 g serka mascarpone, 100g truskawkowego serka homogenizowanego, 1/2 laski wanilii, 3 łyżki cukru pudru, 1/2 kg mieszanych owoców (maliny, truskawki, jagody). Twaróg zmiksować z mascarpone i serkiem homogenizowanym. Dodać cukier puder i nasiona wanilii. Dokładnie wymieszać. Masę rozsmarować na usmażonych naleśnikach, nałożyć owoce, złożyć. Podawać z odrobiną masy na wierzchu
Z miłości do słodkościjajka + 1 żółtko sok i skórka z 1 cytryny 1 galaretka truskawkowa wykonanie: Ciasteczka kruszymy i łączymy ze stopionym masłem. Taką mieszankę przekładamy na tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia. Za pomocą miksera ubijamy serki z cukrem, jajkami i skórką oraz sokiem z cytryny. Masę serową przekładamy na tortownicę. Sernik pieczemy przez 40 minut w temperaturze 180°C. Aby sernik
Przysmaki Karolkimurzynek * łyżka kakao * dowolne bakalie i orzechy posiekane drobno * 2 łyżki dżemu truskawkowego * polewa czekoladowa bądź rozpuszczona mleczna czekolada * wiórki kokosowe Przygotowanie : Wszystkie składniki wyrobić tak by powstała kula. Podzielić ją na mniejsze kuleczki. Obtoczyć w czekoladzie i obsypać wiórkami kokosowymi. Odłożyć by cała masa stwardniała. Moje aż się rozpływały w ustach
Magiczne Życie Martykostki margaryny palmy 1/2 szklanki cukru pudru 4 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 200 g orzechów włoskich 1/2 słoiczka dżemu z truskawek 1/2 słoiczka dżemu z czerwonej porzeczki masa 1/2 litra mleka 1 budynie śmietankowe 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki cukru 1 cukier wanilinowy 1/2 kostki margaryny palmy 1 łyżkę płatków migdałowych Wykonanie: Mąkę przesiewamy na stolnicy, dodajemy(...)dżemem truskawkowym, drugi dżemem porzeczkowym. Białka ubić na sztywną pianę wykładamy na dżem. Całość oprószamy posiekanymi drobniutko orzechami. Ciasta pieczemy 15 minut w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach C. Odlewamy 1/2 szklanki mleka, w którym rozrabiamy budyń z mąką ziemniaczaną. Pozostałe mleko zagotowujemy razem z cukrem, cukrem wanilinowym, ugotować budyń, odstawiamy do przestygnięcia. Margarynę ucieramy na puszystą masę dodając
kgwjanczewośmietany kremówki (30-36 %) 75 g kwaśnej śmietany (10-18 %) Łyżka cukru 2,5 łyżeczki żelatyny Inne: Truskawki (tyle, aby przykryć wierzch ciasta ok. 250-300 g) 2 galaretki truskawkowe Przygotowanie: Rozpoczynamy od zrobienia biszkoptu kokosowego. Białka oddzielamy od żółtek. Białka z cukrem dokładnie ubijamy za pomocą miksera na pyszną, jasną pianę ( aby dobrze ubić białka misa i końcówki(...)śmietanki. Wszystko dokładnie ubijamy na gładką masę. Formę w której piekliśmy ciasto wykładamy papierem do pieczenia. Do formy wkładamy wystudzony biszkopt kokosowy i przykrywamy go równą warstwą kremu z bitej śmietany. Odstawiamy do lodówki na 2 godz. Póki krem tężeje zabieramy się za przygotowanie truskawek i galaretki. Galaretkę truskawkową przyrządzamy według przepisu na opakowaniu używając mniejszej ilości
Kuchnia Łukaszamiędzyczasie do żółtek dodać ocet wraz z proszkiem do pieczenia i wymieszać na jednolitą masę, odstawić. Następnie połączyć masę z żółtek z białkową i ponownie zmiksować. Po uzyskaniu jednolitej masy, przesiać obydwie mąki i delikatnie, ale dokładnie wymieszać szpatułką (lub mikserem na najniższych obrotach tylko do połączenia się składników). Ciasto przełożyć do przygotowanej blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec(...)wody 1 galaretka truskawkowa 200 ml śmietany kremówki Przygotowanie: Rabarbar zasyp cukrem, wlej wodę i gotuj na małym ogniu, aż całkowicie się rozpadnie. Ściągnij z palnika i wsyp galaretkę, dobrze wymieszaj, ostudź. Kiedy mus przestygnie, ubij w misie miksera śmietanę kremówkę. Do ubitej śmietany wmieszaj delikatnie mus rabarbarowy do połączenia się składników i otrzymania gęstego kremu. Masa serowa
Kulinarna (nie)codziennośćcukier wanilinowy Delecta 1 opakowanie, galaretka wiśniowa 1 opakowanie + 1 łyżeczka żelatyny KREM MASCARPONE: serek mascarpone 250 gram, śmietana 30% zimna 150 ml, galaretka cytrynowa 1 opakowanie, maczek truskawkowy Decorada Delecta 1/2 opakowania, posypka smak owocowy Decorada Delecta 1/2 opakowania 1 opakowanie biszkoptów rozkruszyć w misce, wlać stopione wystudzone masło i ręką połączyć składniki wysoka forma z wysuwanym dnem, śred(...)masę wylać na masę kawową, schować do lodówki do stężenia do wysokiego naczynia dać serek mascarpone, zimną śmietanę, wsypać galaretkę cytrynową i ubić mikserem z 4-5 minut krem rozsmarować na serniku, trochę zostawić do nałożenia do szprycy i na kremie zrobić dekorację przy rancie posypać posypką smak owocowy Decorada Delecta , na środku posypać posypką smak truskawkowy Decorada Delecta , schować
W Mojej Kuchni Lubięskórka otarta z jednej cytryny Krem cytrynowy 200 ml soku z cytryny 4 żółtka 100 ml wody 180 g cukru 30 g kukurydzianej skrobii 50 g masła, niesolonego Mus truskawkowy 250 g truskawek, u mnie mrożone 90 g cukru 300 ml śmietanki kremówki, u mnie 38% 5 płatków żelatyny, do świeżych truskawek wystarczą 3 liski Dodatkowo 600 g śmietanki kremówki(...)cukrem zaparz w kąpieli wodnej, cały czas mieszając trzepaczką do rozpuszczenia cukru. Dodaj skórkę z cytryny i szczyptę soli, zdejmij z ognia i ubij na puszystą i sztywną masę. Przesiej mąkę z proszkiem, skrobią kukurydzianą i dodaj do jajecznej masy, delikatnie mieszając szpatułką. Nastaw piekarnik na 175ºC na termoobieg. Wyłóż dno formy papierem do pieczenia, a następnie napełnij masą. Piecz
codojedzeniaciasto znam od swojej babci, resztę jak zwykle dodałam od siebie i wyszło to cudo. :) To ciasto zawsze piecze moja babcia, dodaje do niego jagody lub truskawki i zalewa truskawkową galaretką. I w tej wersji jest przepyszne, ale ja poszłam o krok dalej i ciasto nasączyłam i dodałam lekki krem. Co tu dużo mówić - jest genialne! I takie śliczne. :) Ciasto(...)szklanka mąki (może być także pełnoziarnista) 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia Do miski wbijamy jajka, które powinny być w temperaturze pokojowej. Dodajemy cukier i miksujemy na gładką, jasną masę. Następnie wsypujemy mąkę oraz proszek do pieczenia i miksujemy. Ciasto wylewamy do foremki o średnicy ok. 26 cm, której dno jest wyłożone papierem do pieczenia. #Przydatne info: Jeśli zapomnieliście
Cooking Monsterłyżki wody 4 łyżki kakao dżem truskawkowy do posmarowania płatki czekoladowe do dekoracji Przygotowanie: Biszkopt: Białka ubić na sztywno,dodać cukier i żółtka nadal ubijać tak długo aż nie będzie ciasto spadać z łyżek z miksera. Mąkę, proszek do pieczenia i kakao przesiać przez sitko.Dodawać porcjami do masy jajecznej i powoli mieszać. Wylać na blachę
Ala piecze i gotujeDziś zapraszam na bardzo dobry sernik, pieczony w kruchym cieście. Choć jest nieco mniej kremowy od tradycyjnego, to muszę przyznać, że smakuje rewelacyjnie! Ciasto jest kruchutkie, całość zwarta, masa słodziutka, a dodatek dżemu dodaje mu owocowego akcentu. Sernik nam bardzo, bardzo smakował i teraz mam dylemat, czy czasem nie upiec go na Święta. Zapraszam wszystkich sernikowych miłośników po przepis :) Składniki(...)truskawkowy) Mąkę mieszamy z orzechami, przesianym cukrem pudrem, cukrem waniliowym, posiekanym tłuszczem i rozcieramy palcami. Następnie dodajemy żółtka i szybko zagniatamy kruche ciasto, dzielimy na pół. Jedną część wkładamy do lodówki, a drugą wałkujemy i wykładamy nią dno i brzegi formy (wyścielonej papierem do pieczenia). Tak przygotowane ciasto smarujemy dżemem i również przekładamy do lodówki. MASA SEROWA
Rozpustne gotowaniemasy budyniowej dodałam galaretki o smaku żurawinowym i przypadła mi ona do gustu, ciekawy smak. Przed samym podaniem ciasto ozdobiłam świeżymi bratkami. Polecam… Składniki: około 200g okrągłych biszkoptów 2 budynie śmietankowe lub waniliowe w proszku, bez cukru 3 szklanki mleka 2 łyżki cukru 2 opakowania galaretki w czerwonym kolorze (użyłam żurawinowej, ale może być wiśniowa, truskawkowa) 250g masła(...)szklance mleka. Pozostałe mleko zagotować i dodać rozmieszane budynie, znów zagotować, cały czas mieszając. Zdjąć z ognia i dodać dwie galaretki w proszku, mieszać, aż galaretki się rozpuszczą. Gorącą masę nakryć folią spożywczą i odstawić do całkowitego ostygnięcia (ma mieć temperaturę pokojową jak masło). Poncz: 2. Składniki do nasączenia wymieszać. 3. Tortownicę o średnicy 23-24cm wyłożyć papierem
Mała Cukierenkapszennej 125 g masła 110 g cukru 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki kakao 125 ml wody 400 g truskawek 400 ml śmietanki 30 % 1 galaretka truskawkowa Do rondelka wlać wodę. Dodać masło, cukier i kakao. Pogrzać aby składniki się rozpuściły, wystudzić. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę i odstawić. Do miski przelać rozpuszczone(...)Dodać żółtka i zmiksować. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem. Na koniec dodać ubite białka i delikatnie wymieszać. Tortownicę o średnicy 24 cm, natłuścić i posypać tartą bułką. Przełożyć masę. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 175 C i piec do suchego patyczka ok 30 minut, funkcja góra-dół. Upieczone ciasto wystudzić. Z ciasta ściąć wierzch pozostawiając spód o wysokości
Monia miesza i gotujewyłóż połowę masy budyniowej. Przykryj drugim blatem ciasta i wyłóż resztę masy (do 2 części dodałam 1 łyżkę kakao), przykryj ostatnim blatem. Schłódź w lodówce. Po około 2 godzinach ściągnij obręcz tortownicy i ozdób według uznania :) u mnie polewa czekoladowa i maczek o smaku truskawkowym DECORADA. Smacznego
Kulinarna (nie)codziennośćłyżki mleka, 3 łyżki kakao Dodatkowo: 1/2 op. galaretki truskawkowej, wiórki truskawkowe do dekoracji WYKONANIE Galaretkę rozpuszczamy w 3/4 szkl. wrzątku, wlewamy do prostokątnego naczynia, pozostawiamy do stężenia. Ser i masło wrzucamy do malaksera, chwilę miksujemy, dodajemy cukier i olejek, miksujemy aż uzyskamy gładką masę. Następnie dzielimy ją na połowę, do 1 dodajemy kakao. Herbatniki układamy
słodki bratekwiaderka) 5 jajek 100 g masła 3/4 szklanki cukru 80 g kisielu truskawkowego Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, na dnie ułożyć biszkopty. Miękkie masło utrzeć z cukrem a następnie nadal ucierając dodawać żółtka i ser, na końcu kisiel. Białka ubić sztywno i delikatnie wmieszać do masy serowej. Wyłożyć ja na biszkopty i wstawić do piekarnika nagrzanego
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniabarwy pod wpływem karmelizacji cukru. Powidła przekładamy do suchych i wyparzonych słoików gdy masa jest gęsta i baaaaardzo gorąca, żeby zawartość słoików dobrze się zapasteryzowała. Szczelnie zamykamy słoiki. Powidła śliwkowe tuż przed włożeniem do słoików Przechowywać w ciemnym miejscu, np. w dolnej szafce kuchennej. ------------- Podobne: Dżem truskawkowy Dżem z mirabelek i jabłek Konfitura z aronii, jabłek i pigwowców
Weekendy w domu i ogrodziełyżeczek, woda 150 ml, śmietana 30 % 200 ml, truskawki 1 kg, galaretka truskawkowa 2 opakowania tortownica 24 cm - herbatniki petit beaury rozłożyć na dnie blaszki i polać je wódką gorzką o temperaturze pokojowej śmietanę 30% , twaróg bezsmakowy z wiaderka, cukier puder mikserem utrzeć na jednolitą masę, żelatynę rozmieszać w gorącej wodzie, wystudzić i i w trakcie mieszania mikserem wlać żelatynę
W Mojej Kuchni Lubięksylitolu Naturalnie Zdrowe , 1 szklanka kaszy manny, 200 g masła, truskawki, 1 galaretka truskawkowa. Przygotowanie: Mleko gotujemy z cukrem. Rozpuszczamy w nim masło. Następnie dodajmy kaszę mannę, cały czas mieszamy i gotujemy do zgęstnienia. Blaszkę 20x25 cm wykładamy papierem do pieczenia, układamy herbatniki i wylewamy gorącą masę z kaszy manny. W masę wtykamy truskawki. Odstawiamy do całkowitego ostudzenia. Galaretkę rozpuszczamy
Aga w kuchniAtak cukrzycy ale także jakieś witaminy z truskawek. Przygotowanie składa się z trzech faz : Przygotowania ciasta kruchego , masy oraz bezy. Ciasto kruche robimy z masła, żółtek
Full SmakuSkładniki na 4 porcje: 400 g jogurtu naturalnego kilka sztuk truskawek 1 galaretka truskawkowa starta czekolada do dekoracji Galaretkę rozpuścić w jednej szklance (250 ml) wrzącej wody i ostudzić. Jogurt ubić za pomocą miksera, a na sam koniec dodać ostudzoną (galaretka nie może stężeć!) galaretkę. Przygotowaną masę przelać do pucharków i umieścić w lodówce. Gdy masa lekko stężeje - na samym
UgotowaćTradycyjny włoski lodowy deser, którego przygotowanie polega na zamrożeniu musu truskawkowego wymieszanego z szampanem. W wersji dla dzieci alkohol można zastąpić wodą. Składniki: 500 g truskawek szklanka cukru pudru 2 szklanki szampana sok z połowy cytryny Truskawki zmiksować z cukrem pudrem na gładką masę. Wymieszać z szampanem. Przelać do pojemnika do zamrażania i wstawić do zamrażalnika na godzinę
wyzwania kuchennetortownicę 23 cm1/3 szklanki wody 2 łyżeczki cukru2 łyżeczki soku z cytrynyPRZYGOTOWANIEGalaretkę truskawkową przygotowujemy wg. przepisu na opakowaniu - rozpuszczając w 1/2 litra wody. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno, stopniowo dodając oba cukry. W gorącym mleku rozpuszczamy żelatynę -gdy trochę przestygnie dodajemy 2 łyżki twarogu - mieszamy. Masę mieszamy z ubitą śmietaną i resztą twarogu - miksujemy. Biszkopty ponczujemy
Moje Kuchenne Rewelacje