masa truskawkowa - 2500 przepisów (strona:81/167)

BROWNIE Z MUSEM TRUSKAWKOWYM 270

łyżeczki żelatyny 1 galaretka o smaku truskawkowym opcjonalnie cukier do smaku (ja nie dodałam bo truskawki były bardzo słodkie) 2 łyżki mąki ziemniaczanej ( ja nie dodałam) Masło włożyłam do małego garnka i rozpuściłam na małym ogniu. Dodałam połamane kostki czekolady. Mieszałam aż czekolada się rozpuściła. Odstawiłam masę żeby przestygła. Do dużej miski wbiłam jajka, wsypałam cukier i zmiksowałam na puszystą

potrawyregionalne
Sernik z serków homogenizowanych bez pieczenia 149

łyżeczek żelatyny 1 opakowanie okrągłych biszkoptów 2 galaretki truskawkowe 500 g truskawek Na dnie tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć biszkopty. Serki zmiksować z cukrem pudrem i ze śmietaną. Żelatynę rozpuścić w zimnej wodzie, a następnie podgrzać w mikrofalówce lub w kąpieli wodnej, ale nie gotować. Dodać do masy serowej stale miksując. Wyłożyć połowę masy na biszkopty, a następnie truskawki

O kuchni z uczuciem
Ptasie mleczko 165

Szybki deser... nic skomplikowanego   Składniki: 2 galaretki truskawkowe 3 szklanki wody 300 g śmietanki 30% 100 g herbatników petit beurre 200 g owoców w żelu (można użyć sezonowych) wiórki kokosowe Galaretki rozpuścić w 3 szklankach wody. Śmietanę ubić dodać tężejącą galaretkę. Wymieszać robotem na niskich obrotach (gdyby masa była rzadka należy przełożyć masę na chwilę do lodówki, ale pilnujemy

Delicious Titbits
Rolada Mai 164

łyżki oleju-aromat śmietankowy-żelatyna-galaretka cytrynowa i truskawkowa-2 kubeczki śmietany 18%- po 400 ml-jabłka-cukier puder   Kwadratową blaszkę wykładamy papierem do pieczenia.Ściereczkę posypujemy cukrem pudrem   Ubijamy na sztywno pianę z białek.Dodajemy 4 łyżki cukru nadal ubijając.Dodajemy 4 żółtka i aromat.Do ubitej masy dodajemy 2 łyżki oleju a na koniec wsypujemy

Maminek kulinarny
Truskawkowa magia smaku 428

Krem truskawkowy: 400 ml mleka, 3 błyskawiczne kaszki truskawkowe Mleczny Start, 600 g świeżych truskawek, 200 g masła lub  margaryny, 2 łyżeczki cukru waniliowego, 2 łyżki cukru pudru. Kaszki zalać gorącym mlekiem, dokładnie wymieszać i ostudzić. Margarynę utrzeć na puch, dodać cukier, ucierać jeszcze ok. 5 minut, aż masa będzie biała. Stale ucierając, dodawać po łyżce zimnej kaszki

Z miłości do słodkości
GALARETKOWIEC 184

potrzebować Galaretka truskawkowa, galaretka cytrynowa, galaretka o smaku kiwi, galaretka pomarańczowa. 1 litr jogurtu naturalnego 2 cukry wanilinowe 5 łyżeczek żelatyny Z każdej galaretki odsypuję 2 łyżki zalewam to 1 szklaną wrzącej wody i odstawiam do stężenia  Gdy galaretki już  stężeją, przygotowuje masę jogurtową. Żelatynę rozpuszczam

RAROSSA
Tort w kształcie motyla 225

malutkiej Oliwii z okazji jej urodzin. W tym roku również koleżanka poprosiła mnie o taki sam tort, jednak postanowiłam go zrobić inaczej :) Oto przepis na mocno śmietankowy tort z truskawkową nutą :) Składniki na biszkopt:5 jajek1 szklanka mąki pszennej1/2 szklanki mąki ziemniaczanej1 szklanka cukru pudruSzczypta soliSkładniki na krem:660 ml śmietanki kremówki 30%3 łyżki cukru pudru1/4 szklanki gorącej wody2(...)drażetek czekoladowych2 rurki z kremem czekoladowym1 bananPrzepis na biszkopt:Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy ze szczyptą soli na sztywno. Następnie dodajemy stopniowo cukier puder ciągle miksując. Do masy dodajemy po jednym żółtku cały czas miksując. Następnie dodajemy przesianą mąkę pszenną oraz ziemniaczaną i całość mieszamy delikatnie łyżką do całkowitego połączenia wszystkich składników. Tak przygotowane ciasto przelewamy do tortownicy

Emcia Pichci
Bezglutenowe Placuszki W Trzech Odsłonach Z Truskawkami I Chią 173

miejsce 1 łyżkę maki grycz.) 2 łyżeczki ksylitolu do posłodzenia lub cukru pudru 1 całe jajko 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 8-10 średnich truskawek Sos Truskawkowy: 3-4 łyżki jogurtu nat. parę truskawek ksylitol/cukier puder do osłodzenia 1. Wlewamy mleko do szklanki i dodajemy nasiona chia - odstawiamy na 15 min co jakiś czas mieszając. Jeśli nie mamy bądź(...)nasionami bądź bez, wsypujemy mąkę oraz dajemy proszek do pieczenia. Całość mieszamy do gładkiej dość gęstej konsystencji. 3. Rozgrzewamy suchą patelnie i wylewamy po 1-1,5 łyżki masy: - pierwsze placuszki robimy bez dodatków, weszło mi na patelnie 4. - do drugich dajemy pokrojone w plasterki truskawki ( kiedy wylejemy ciasto na patelnie, natychmiast układamy na plackach po 2-3 plasterki truskawek

Gotowanie...to proste !
Sernik na zimno z truskawkami 173

truskawek 3 galaretki truskawkowe + 750 ml wody 600 g serka homogenizowanego waniliowego (np. Danio) 2 śnieżki (śmietany w proszku) 400 ml mleka Przygotowanie: Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić. Ubić śnieżkę z mlekiem i dodać po łyżce serka waniliowego – dokładnie zmiksować na jednolitą masę. Dodać zimne (ale jeszcze

KuchniaWeDwoje.pl
Piankowy sernik na zimno z truskawkami 149

mascarpone  * 2 galaretki truskawkowe * szklanka pokrojonych truskawek * galaretka truskawkowa * kilka truskawek do ozdoby Przygotowanie : Dwie galaretki rozpuścić w 0,5l wrzątku . Odstawić do wystygnięcia, gdy będzie tężeć to ubijać mikserem razem z masca rpone . Doda ć twaróg i wymieszać, połowę przelać do tortownicy , posypać truskawkami i przykryć drugą połową masy. Wstawić do lodówki. Galaretkę rozpuścić według przepisu na opakowaniu

Magiczne Życie Marty
Rolada z kremem jogurtowym 218

cukru i po jednym żółtku. Mąkę przesiewamy, dodajemy do masy jajecznej, delikatnie mieszamy. Wylewamy do dużej formy z pieca wyłożonej papierem. Pieczemy 20 minut w temperaturze 180st. Jeszcze ciepły zwijamy w roladę i owijamy ręcznikiem, pozostawiamy do wystudzenia. Żelatynę rozpuszczamy w kilku łyżkach gorącej wody. Jogurt (u mnie kilka różnych: truskawkowy, brzoskwiniowy i wiśniowy z kawałkami owoców) miksujemy, nie przerywając

Gotowanie moimi oczami
Rolada truskawkowa 172

dużej blasze z pieca dżem truskawkowy, 1 słoiczek śmietana kremówka, 400ml żelatyna, 4 łyżeczki cukier, 2 łyzeczki Przygotowanie Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie ciepłej wody. W wysokim naczyniu ubijamy śmietanę kremówkę z cukrem. Dżem roztrzepujemy widelcem i dodajemy do ubitej śmietany, delikatnie mieszamy. Ciepłą żelatynę dodajemy do masy i szybko mieszamy. Wykładamy 3/4 masy na biszkopt i zwijamy w roladę. Resztą

Gotowanie moimi oczami
Sernik na zimno z truskawkami na herbatnikach maślanych 335

herbatników maślanych 250 g truskawek 2 galaretki truskawkowe   PRZYGOTOWANIE Galaretki rozpuszczamy w 750ml gorącej wody. Odstawiamy do wystudzenia i wkładamy do lodówki.  Żelatynę rozpuszczamy w trzech łyżkach zimnej wody. Mleko zagotowujemy i rozpuszczamy w nim żelatynę. Studzimy. Ser, masło, cukry i żółtka miksujemy przez kilka minut na gładką masę (u mnie w malakserze). Dodajemy ostudzone mleko, mieszamy

Moje Kuchenne Rewelacje
Ciasto z truskawkami i galaretką bez pieczenia 195

Beurre Maślanych Cukry Nyskie 500 g sera mascarpone 400 g śmietany 30% 5 łyżek cukru pudru 6 łyżeczek żelatyny 6 łyżeczek zimnej wody 8 łyżek gorącej wody 1 galaretka truskawkowa + 250 ml gorącej wody 2 galaretki cytrynowe + 500 ml gorącej wody truskawki Galaretki rozpuszczamy w przygotowanej do tego wodzie (pamiętajcie, że ma być gorąca, ale nie wrząca, bo wtedy galaretka(...)masą, układamy na niej truskawki, a do pozostawionej dziury wlewamy tężejąca czerwoną galaretkę. Powinna być naprawdę gęsta, bo inaczej ciastka ją wchłoną lub wpłynie pod nie. Wstawiamy do lodówki, by galaretka jeszcze bardziej stężała, a na koniec całość zalewamy galaretką cytrynową. Ciasto pozostawiamy w lodówce aż galaretka zastygnie. Ciasto dodaję do akcji "Ciasto na niedzielę" organizowanej na fb :-) Inne truskawkowe

Czary - gary w kuchni
Jaglane kokosanki 153

Jaglane kokosanki wśród moich znajomych zrobiły furorę. Bardzo zdrowe, smaczne i sycące. Znikają błyskawicznie i podniebienie domaga się o dokładkę. Składniki: 1 jajko 2 łyżki erytrol

Truskawkowa Fiesta
Tort malinowo - borówkowo - czekoladowy 256

mlecznej100 g czekolady gorzkiej200 g malin200 g borówek4 łyżki cukru pudru4 łyżeczki żelatyny + 1/3 szklanka gorącej wodyPONCZ:pół szklanki gorącej wody1 łyżeczka cukru2 łyżki nalewki truskawkowej/wiśniowej/malinowej+ dżem truskawkowy   coś do dekoracji (ja udekorowałam tort czekoladowymi serduszkami i startą czekoladą)   kilka borówek amerykańskich do dekoracjiWYKONANIE:Do tego tortu wykorzystała tortownicę o średnicy 21 cm.Na początku(...)większej miski, a żółtka do mniejszej.Ubijamy białka dodając szczyptę soli. Następnie dodajemy cukier (po kilka łyżek).Następnie do żółtek dodajemy proszek do pieczenia i ocet, wszystko razem mieszamy. Masa troszkę się zwiększy i szybko przekładamy do ubitych białek i razem mieszamy.Po wymieszaniu dodajemy mąki i kakao (na dwa razy) i mieszamy szpatułką. Ciasto przelewamy do tortownicy i wkładamy do nagrzanego

Serce zamknięte w formie pyszności