masa truskawkowa - 2500 przepisów (strona:80/167)

Pierniki, pierniczki na ostatnią chwilę 106

szklanki cukru pudru dodatki: - posypki Delecta (kuleczki zbożowe w czekoladzie, maczek smak truskawkowy i mango, kuleczki zbożowe w różowej skorupce) Forma:   blacha od piekarnika/ lub specjalna forma płaska do ciasteczek Przygotowanie: Masło z cukrem, miodem, kakao i kawą rozpuszczamy w garnczku. 1/4 mąki dodajemy do ciepłej masy i dokładnie mieszamy. Odkładamy do wystudzenia. Do miski wsypujemy resztę mąki, dodajemy

Kuchnia co dnia
Desery truskawkowo-jogurtowe 618

połową ostudzonej galaretki . Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Pozostałą część galaretki truskawkowej łączymy z połową jogurtu , wylewamy na galaretkę.Wstawiamy do lodówki do stężenia. Galaretkę agrestową rozpuszczamy w 250 ml. gorącej wody, odstawiamy do ostygnięcia . Połowę galaretki łączymy z pozostałym jogurtem i wylewamy na stężałą masę jogurtową.Wstawiamy do lodówki do stężenia. Pozostałe truskawki układamy na masie jogurtowej

Bajeczna Kuchnia
Sernik na zimno z serków homogenizowanych 574

Składniki: 500 g serka himogenizowanego 3 galaretki truskawkowe paczka biszkoptów 300 g truskawek Wykonanie: Dwie galaretki rozpuszczamy w 0,5L wody, odkladamy do wystudzenia. Na dno foremki układamy biszkopty. Serki przekładamy do miski, wlewamy zimną galaretkę i dokładnie mieszamy na jednolitą masę. Tak przygotowaną masę wylewamy na biszkopty i wkładamy do lodówki by stężała. Po ok 1 godzinie gdy lekko

magiczna kuchnia Kasi
Torcik sernikowy z truskawkami 371

misie miksera i zmiksować tylko do połączenia się składników. Masę wylać na spód, wyrównać powierzchnię. Piec w piekarniku rozgrzanym do 175 stopni przez 25 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 120 stopni i piec przez 40 minut. Wyjąć i całkowicie ostudzić. Składniki na mus truskawkowy:  800 dag truskawek łyżka cukru waniliowego 10 g żelatyny w proszku

Delicious Titbits
sernik wielkanocny na kisielowym spodzie 152

mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 60 g masła 2 jaja 1 kisiel truskawkowy lub wiśniowy bez cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia wykonanie: Masło roztapiamy i studzimy. Białka ubijamy na sztywną pianę. Do ubitych białek dodajemy na przemian żółtka oraz cukier i dalej ubijamy na pulchną masę. Do ubitej masy dodajemy przesianą mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i kisielem

Domowy Smak Jedzenia
Mini muffiny waniliowe z konfiturą truskawkową 157

białko (temp. pokojowa) 1 łyżeczka esencji waniliowej 1/2 filiżanki mleka konfitura truskawkowa cukier puder Do dzieła! Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. W misce mieszamy mąkę, proszek do pieczenia i sól.  W drugiej misce mikserem na średnich obrotach ubijamy cukier i masło na jasną i puszystą masę. Dodajemy jednocześnie jajko i białko, cały czas ubijając masę następnie dodajemy wanilię

Kolejny blog o gotowaniu
Mus z białej czekolady 165

Ostudzić.Śmietankę lekko ubić, dodać do masy i dokładnie wymieszać.Ubić białko na sztywną pianę i dodać do masy.Przełożyć do foremki i wstawić na noc do zamrażarki.Sos coulis. Zmiksować truskawki, jeżeli trzeba przelać przez sitko, dodać cukier puder i zmiksować.Wyjąć z zamrażarki na 10 minut przed podaniem. Podawać z truskawkowym sosem coulis

Kulinarny karnet Christophera
Niskokaloryczny serniczek - ciasto twarogowe z owocami (bez mąki, ok. 116 kcal/100g) 260

opakowania galaretki (przygotowane 3 z 4 porcji na które starcza opakowanie) - użyłam galaretki truskawkowej WiniaryPrzygotowanie:1. Twaróg łączymy z serkiem homogenizowanym, dodajemy kaszy manny, żółtka, cukry, proszek do pieczenia i blendujemy (żeby twaróg był bez grudek).2. Białka ubijamy na sztywną pianę, którą następnie dodajemy do masy twarogowej. Całość łączymy za pomocą łyżki.3. Masę wykładamy na blachę, na wierzchu

Malowane smakiem
delikatne ciasto biszkoptowe z kremem śmietanowym i truskawkami 353

oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę z solą. Pod koniec ubijania dodajemy stopniowo cukier oraz żółtka. Mąkę pszenną mieszamy z mąką ziemniaczaną, przesiewamy i dodajemy stopniowo do masy jajecznej, delikatnie mieszamy przy pomocy np. drewnianej łyżki do połączenia się. Ciasto przelewamy do wyłożonej (samo dno) papierem do pieczenia tortownicy o średnicy 25 cm. Pieczemy(...)galaretka truskawkowa 2/3 szkl gorącej wody wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w wodzie i odstawiamy do lekkiego stężenia. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem. W osobnym naczyniu miksujemy serek, dodajemy ubitą śmietanę, chwilkę miksujemy, dodajemy lekko tężejącą galaretkę i ponownie miksujemy (dosłownie tylko do połączenia się składników). Krem dzielimy na 3 części. Przekładamy nim biszkopt, na każdym krążku z masą układamy pokrojone truskawki

Domowy Smak Jedzenia
Bardzo proste ciasto jogurtowe, mocno truskawkowe 146

Ciasto jogurtowe z odrobinką kakao i dużą ilością truskawek. Delkatne i wilgotne ciasto mocno truskawkowe. Bardzo proste w przygotowaniu :) Składniki: (na dużą blachę o wymiarach około 32 cm na 23 cm) 450 g mąki 1/2 łyżki proszku do pieczenia 1/2 łyżki sody oczyszczonej 250 g drobnego cukru 6 jajek 200 ml jogurtu naturalnego 200 g roztopionego masła roślinnego(...)waniliowego 10 g kakao 1 kg truskawek Przygotowanie: 1. Wymieszać w misce mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cukier,kakao. 2. W drugiej misce zmieszać jajka z jogurtem. Następnie gotową masę dodać do miski z mąką. 3. Do całości dodać roztopione masło oraz wanilię. 4. Dobrze wymieszać do otrzymania gładkiej masy- możesz użyć miksera. 5. Przelać do formy wyłożonej papierem

KreatywnePiny
Tort – pomysł na dekorację VII "Barbie - motyl" 240

użycia masy cukrowej, bez skomplikowanych technik – po prostu smaczny domowy tort przygotowany przez mamę dla małej dziewczynki :) Tort w kształcie "Barbie - motyla" to okrągły biszkopt (średnica formy 24 cm ), który podzieliłam na 3 blaty. Na pierwszym z nich rozsmarowałam krem z mascarpone, konfitury jagodowej, białej czekolady i soku z cytryny, a na drugim taki sam krem z konfiturą truskawkową. Przełożone(...)kremu mieszamy z barwnikami i dekorujemy wg własnego pomysłu. Właściwie celem mojego wpisu nie jest dzielenie się przepisem na tort, ale samym pomysłem na jego dekorację, jednak uważam, że masy którymi tort był przełożony są tak dobre, że warto je polecić. Składniki na krem jagodowy – 1 warstwa do tortu o średnicy 24 cm: 250 g serka mascarpone 200 g konfitury

Trzeci talerz
Semifreddo jagodowo-truskawkowe 165

Składniki:  100 g truskawek  100 g jagód  10 łyżeczek cukru pudru  250 ml śmietany kremówki  kawałeczek soczystego arbuza  Przygotowanie: 

Moja smaczna kuchnia
Sorbet truskawkowy 154

Składniki:  500 g mrożonych truskawek  kilka łyżeczek drobnego cukru  1/4 szklanki wody mineralnej niegazowanej  ciasteczka kokosowo-czekoladowe do dekoracji  Przygotowanie: 

Moja smaczna kuchnia
PRZEPIS NA CIASTO TRUSKAWKOWE 223

błyskawiczny) 500 g truskawek dodatkowo cukier puder do posypania Sposób przygotowania ciasta truskawkowego: Piekarnik rozgrzewamy do 180 st. C. Jajka ubijamy na najwyższych obrotach razem z cukrem i cukrem waniliowym, następnie dodajemy partiami olej i śmietanę. Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia i partiami dosypujemy do masy. Kisiel przygotowujemy według instrukcji podanej na opakowaniu. Truskawki kroimy na małe kawałki

Słodkie Przyjemności
Sernik na zimno 125

wanilinowego 2 łyżki żelatyny 1/4 szklanki wrzącej wody Ponadto  2 galaretki truskawkowe 300 gram owoców Wykonanie: Śmietankę ubijamy z 3 łyżkami cukru pudru na sztywno, następnie dodajemy zmielony twaróg, resztę cukru pudru, cukier waniliowy oraz rozpuszczoną we wrzątku oraz przestudzoną żelatynę. Łączymy ze sobą dokładnie składniki. Masę serową wylewamy do tortownicy wyłożoną biszkoptami. Ciasto wstawiamy do lodówki do lekkiego

kgwjanczewo