masa truskawkowa - 2500 przepisów (strona:84/167)

Proteinowy ciasteczkowy krem ryżowy. 130

ciastko z jabłkiem bez cukru 2 łyżeczki dżemu truskawkowego ze stewią  Sweet Switch kostka belgijskiej mlecznej czekolady z bananami bio Green Dream Do rondelka z gotującym się mlekiem wsypać płatki ryżowe. Dodać szczyptę soli i aromat. Gdy zacznie się gotować, od czasu do czasu zamieszać, żeby gęstniejąca masa nie przywarła do dna. Gotować około 4 minut na małym ogniu

Poranek na słodko
Truskawkowe ciasto z pianką jogurtową. 192

Zdjąć z palnika i dodać do ciepłego jogurtu. Dokładnie wymieszać. Masę przestudzić i wymieszać z pozostałym jogurtem. Śmietanę kremówkę przelać do miski, dodać cukier i ubijać na sztywną pianę. Do ubitej śmietany dodawać partiami jogurt i delikatnie mieszać do połączenia. Dodatkowo; 1/4 szkl słodzonej herbaty ( poncz) 1 szkl. dżemu truskawkowego 2 galaretki truskawkowe 40 dag truskawek pokrojonych w plasterki

Radość kipiąca uśmiechem.
Lody truskawkowe 154

ciepło, to koniecznie muszą być domowe lody. Dzisiaj lody truskawkowe :) Składniki: - 600 g truskawek - 8 łyżek cukru pudru - 4 żółtka - 400 ml śmietanki kremówki - 100 ml mleka - 2 łyżki miodu Przygotowanie: Truskawki miksujemy z połową cukru a następnie wkładamy do lodówki. Żółtka i resztę cukru ubijamy na puszystą masę. W garnku doprowadzamy do wrzenia śmietankę, mleko i miód, następnie

Zainspirowana w kuchni
Deser walentynkowy 118

serki homogenizowane waniliowe (200 g) 2 galaretki truskawkowe czerwony barwnik  Przygotowanie: Galaretkę rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu, studzimy.  Serki przekładamy do oddzielnych miseczek. Do każdego dodajemy po 10 łyżek galaretki i mieszamy, aby dokładnie się połączyła z serkiem.  Pozostałą galaretkę odstawiamy.  Do jednej z misek z masą serkową dodajemy odrobinę czerwonego barwnika aby przyciemnić kolor

Bon appetit mon amie
Ciasto piernikowe z dżemem 387

przyprawy korzennej 1 słoiczek ulubionego dżemu u mnie truskawkowy zielony lukier  do polania srebrne perełki   do dekoracji Sposób wykonania: Czekoladę gorzką rozpuścić w kąpieli wodnej. Mąkę pszenną wymieszać z kakao, sodą, proszkiem do pieczenia oraz przyprawą do piernika. Jajka wbić do miski wsypać cukier, utrzeć na puszystą masę, wlewać cienkim strumieniem mleko, cały czas miksując, dodać przesiane

Wanilia i Kardamon
Dżem truskawkowy z nasionami chia i wanilią 193

się dużo soku, który odlewamy (można zrobić z niego syrop truskawkowy bądź likier). Do owoców dodajemy ksylitol, ziarenka z jednej laski wanilii, sok z cytryny i dalej dusimy, Dodajemy nasiona chia ( ja swoje zmiksowałam w młynku, dzięki czemu nie czuć ich "pestkowej konsystencji"). Dusimy jeszzcze ok 15 min aż masa lekko zgęstnieje (dżem po wystudzeniu będzie jeszcze gęstszy). Gorący dżem

DefinicjaSmaku
Omlet gryczany z parówkami sojowymi 151

Świetna propozycja na śniadanie, ale również jako lekką kolację. Poniżej prezentuję omlet z mąki gryczanej z dodatkiem parówek sojowych. :) Składniki: 2 jajka 2 łyżki mąki gryczanej

Truskawkowa Fiesta
Urodzinowy kolorowy torcik na bitej śmietanie z owocami 280

soku.)Różowy krem:250 ml śmietany kremówki,1 galaretka truskawkowa,garść truskawek.Galaretkę rozpuścić w połowie szklanki wody. Wystudzić aż do lekkiego stężenia. Śmietanę ubić, dodać tężejąca galaretkę i połączyć. 1/3 odłożyć i dodać do niej zmiksowane truskawki - wymieszać.Upieczony i wystudzony spód biszkoptowy przekroić na 3 części. Masę zieloną jeszcze gorącą wylać na pierwszy i drugi spód biszkoptowy

Codzienna kuchnia niecodzienna
Tort Ambasador 173

bakalie od www.skworcu.com.pl Dodatkowo : 2 galaretki pomarańczowe lub truskawkowe  1 puszka brzoskwiń  Z 600 ml mleka odlać szklankę, resztę mleka zagotować z cukrem kryształem i waniliowym. W pozostałym mleku wymieszać budyń, żółtka i mąkę. Połączyć z wrzącym mlekiem, zagotować i odstawić do wystygnięcia. Masło utrzeć na gładką masę i stopniowo dodawać wystudzony budyń. Gotowa masę podzielić

Apetyczna babeczka
Smoothie truskawkowo-bananowe 178

smoothie truskawkowo-bananowe. Idealne na obecną pogodę. W smaku słodko truskawkowe z lekką nutą banana. Wyśmienite dla dzieci :) Ilość porcji: 3 Czas przygotowania: 10 minut Składniki: 500g truskawek 3 banany 2 łyżki cukru ¾ szklanki jogurtu naturalnego Kilka kostek lodu Wszystkie składniki umieszczamy w wysokim naczyniu i blenderujemy na gładką masę. Podajemy od razu po przygotowaniu. Smacznego

Kolizje Smaków
1515.Babka z kisieli 206

cukru  5 jajek 1 szkl. mąki 1 szkl. kisieli truskawkowych w proszku, bez cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Wodzisław Białka ubić na sztywną pianę.Margarynę utrzeć z cukrem, następnie stopniowo dodawać żółtka i dalej ucierać.W osobnej misce wymieszać mąkę, kisiel, proszek do pieczenia i dodać do masy. Dokładnie wymieszać.Dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać. Przełożyć

Moje domowe kucharzenie
Ciasto kakaowo-śmietankowe. Oszukany sernik 160

kakaowo-śmietankowe. Oszukany sernik podobnie jak śnieżnobiały styropian , jest przygotowany na śmietanie, która doskonale zastępuje ser. Dzisiaj pokażę Wam jak przygotować to pyszne ciasto, które wyglądem przypomina sernik królewski . Masa śmietanowa została zamknięta pomiędzy dwoma warstwami pysznego kakaowego ciasta. Jednak to ciasto jest dużo lżejsze i mniej kaloryczne od tradycyjnego sernika. Jak ktoś nie piecze często serników to może się(...)oszukany sernik bez sera. Czekam na Wasze opinie, my je uwielbiamy. Piekłam też oszukany sernik na jogurcie ! Możecie też zainspirować się innymi moimi wypiekami: Sernik nowojorski Ciasto kokosowo-truskawkowe z jogurtową pianką Jak przygotować oszukany sernik, czyli Ciasto kakaowo-śmietankowe. Składniki na ciasto: 1 1/2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki kakao 1/3 szklanki cukru 3 żółtka 1 czubata łyżeczka proszku

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
BROWNIE Z MUSEM TRUSKAWKOWYM 245

łyżeczki żelatyny 1 galaretka o smaku truskawkowym opcjonalnie cukier do smaku (ja nie dodałam bo truskawki były bardzo słodkie) 2 łyżki mąki ziemniaczanej ( ja nie dodałam) Masło włożyłam do małego garnka i rozpuściłam na małym ogniu. Dodałam połamane kostki czekolady. Mieszałam aż czekolada się rozpuściła. Odstawiłam masę żeby przestygła. Do dużej miski wbiłam jajka, wsypałam cukier i zmiksowałam na puszystą

potrawyregionalne
Sernik z serków homogenizowanych bez pieczenia 121

łyżeczek żelatyny 1 opakowanie okrągłych biszkoptów 2 galaretki truskawkowe 500 g truskawek Na dnie tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć biszkopty. Serki zmiksować z cukrem pudrem i ze śmietaną. Żelatynę rozpuścić w zimnej wodzie, a następnie podgrzać w mikrofalówce lub w kąpieli wodnej, ale nie gotować. Dodać do masy serowej stale miksując. Wyłożyć połowę masy na biszkopty, a następnie truskawki

O kuchni z uczuciem
Ptasie mleczko 143

Szybki deser... nic skomplikowanego   Składniki: 2 galaretki truskawkowe 3 szklanki wody 300 g śmietanki 30% 100 g herbatników petit beurre 200 g owoców w żelu (można użyć sezonowych) wiórki kokosowe Galaretki rozpuścić w 3 szklankach wody. Śmietanę ubić dodać tężejącą galaretkę. Wymieszać robotem na niskich obrotach (gdyby masa była rzadka należy przełożyć masę na chwilę do lodówki, ale pilnujemy

Delicious Titbits
Rolada Mai 139

łyżki oleju-aromat śmietankowy-żelatyna-galaretka cytrynowa i truskawkowa-2 kubeczki śmietany 18%- po 400 ml-jabłka-cukier puder   Kwadratową blaszkę wykładamy papierem do pieczenia.Ściereczkę posypujemy cukrem pudrem   Ubijamy na sztywno pianę z białek.Dodajemy 4 łyżki cukru nadal ubijając.Dodajemy 4 żółtka i aromat.Do ubitej masy dodajemy 2 łyżki oleju a na koniec wsypujemy

Maminek kulinarny
Truskawkowa magia smaku 406

Krem truskawkowy: 400 ml mleka, 3 błyskawiczne kaszki truskawkowe Mleczny Start, 600 g świeżych truskawek, 200 g masła lub  margaryny, 2 łyżeczki cukru waniliowego, 2 łyżki cukru pudru. Kaszki zalać gorącym mlekiem, dokładnie wymieszać i ostudzić. Margarynę utrzeć na puch, dodać cukier, ucierać jeszcze ok. 5 minut, aż masa będzie biała. Stale ucierając, dodawać po łyżce zimnej kaszki

Z miłości do słodkości
GALARETKOWIEC 159

potrzebować Galaretka truskawkowa, galaretka cytrynowa, galaretka o smaku kiwi, galaretka pomarańczowa. 1 litr jogurtu naturalnego 2 cukry wanilinowe 5 łyżeczek żelatyny Z każdej galaretki odsypuję 2 łyżki zalewam to 1 szklaną wrzącej wody i odstawiam do stężenia  Gdy galaretki już  stężeją, przygotowuje masę jogurtową. Żelatynę rozpuszczam

RAROSSA