Po raz pierwszy upiekłam tartę w wersji fit. Udała mi się! Tarta jest delikatna, ale za razem bardzo wilgotna, która syci na bardzo długo. :) Składniki: Ciasto
Truskawkowa Fiestamasy. Miksując dalej dodałam rozpuszczoną czekoladę z masłem,potem mieszankę kakao, śmietany, kawy i mleka. Na końcu dodałam mąkę z sodą i proszkiem do pieczenia. Do połączenia się składników. Masę czekoladową wyłożyłam do prostokątnej blachy o wymiarach 20x30 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piekłam około 25-30 minut. Pieczemy do tak zwanego(...)ciasta, ale to nawet dobrze, bo wykorzystałam przy deserkach :) DODATKOWO: połamana kora czekoladowa i czekoladowe puzzle to gotowce, które pochodzą ze sklepu Słodki Świat , dokładnie poszłam na łatwiznę :) Mus Truskawkowy ze słoika w tym roku osobiście przygotowywał mój syn, bo to jego ulubiony perełki cukrowe No to lecimy dalej. Jak widać na zdjęciu wyżej dolny blat zamiast pączowania posmarowałam musem
Blondynka Gotujewaniliowego domowego Warstwa truskawkowa: 30 dag truskawek (mrożone lub świeże) łyżka cukru waniliowego domowego W garnuszku zagotować mleko z cukrem, wrzucić płatki i gotować na małym ogniu, stale mieszając ok 3 minuty. Odstawić do przestygnięcia. Truskawki lekko rozgnieść widelcem (mrożone lekko rozmrozić), posłodzić i podgrzewać w garnuszku w celu zredukowania soku. Przestudzić. Do pucharków, szklanek, przekładać masę ryżową, na nią
Smakołyki AsiZimny i mocno truskawkowy sernik. Idealny na upalne dni. Serniki na zimno dość często robię w domu, z kilku powodów, po pierwsze są dużo bardziej mniej kaloryczne od tych tradycyjnych pieczonych, mogę je przygotować maxymalnie w 20 minut, Ponadto idealnie sprawdzają się w upalne dni, niczym jak lody, wyciągam z lodówki i deser gotowy ;-). Smacznego! SKŁADNIKI: MASA
SMYKWKUCHNIgalaretka truskawkowa + 500 ml wrzątku 70 g gorzkiej czekolady 4 łyżki adwocata Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy na sztywną pianę stopniowo dosypując cukier. Gdy piana będzie już sztywna i lśniąca zmniejszamy obroty miksera i dodajemy po jednym żółtku. Mąki oraz kakao przesiewamy przez sito. Stopniowo dosypujemy do jajek, mieszamy silikonową lub drewnianą szpatułką. Masę przelewamy
VioletoweKucharzeniegalaretkę truskawkową. Na 1 opakowanie galaretki odmierzamy nie więcej niż 100 ml. Serek miksujemy na gładki krem. Mieszamy z wystudzoną galaretką. odstawiamy na chwilę. W tym czasie możemy przygotować mus mango. Mango obieramy ze skóry, wydrążamy pestkę i miksujemy. Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie wody, mieszamy ze zmiksowanym mango. odstawiamy do stężenia na chwilę. Wracamy do masy serowej, którą
Życie zaczyna się w kuchnigrama. Jeśli masa będzie za rzadka dodajcie więcej wiórków lub włóżcie ją na dłużej do lodówki, a jeśli za gęsta dodajcie więcej mleczka. kopiasta szklanka ugotowanej kaszy jaglanej 5-6 łyżek wiórkow kokosowych 2 łyżki gęstego mleczka kokosowego 2 łyżki oleju kokosowego extra virgin łyżka soku z cytryny 2 łyżki syropu klonowego wiórki kokosowe i puder truskawkowy do obtoczenia
Mienta bloglnianego mus truskawkowy wymieszany z łyżeczką bio proszku z moringi (The Essence of Africa) poziomki i maliny karmelizowane nerkowce dżem domowej roboty Płatki zalać gorącym napojem roślinnym 1 cm ponad ich poziom i wymieszać. Odstawić na 10 minut do napęcznienia. Jogurt zmiksować z syropem klonowym. Dodać siemię lniane i ponownie zmiksować. Płatki ostudzić i połączyć z masą jogurtową
Poranek na słodkogalaretka truskawkowa 300-500 g truskawek 2 żółtka 3 serki waniliowe (po 200 g każdy) 1/2 szklanki mleka w proszku 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki żelatyny Galaretkę rozpuszczamy zgodnie z instrukcją i odstawiamy do ostygnięcia. Żelatynę rozpuszczamy w małej ilości wody i mieszamy, aż całkowicie się rozpuści. Żółtka ucieramy z cukrem pudrem na lśniącą masę. Dodajemy serki waniliowe
talerz przyjemnościpolane musem truskawkowym lub dżemem, a Wy? Składniki: Ciasto: 200 g mąki pszennej 2 jaja 250 ml mleka 250 ml wody gazowanej 1 łyżeczka cukru szczypta soli olej do smażenia Nadzienie: 0,5 kg sera (najlepiej twarogu sernikowego) cukier (do smaku) Wykonanie: Mąkę należy przesiać, a mleko wymieszać z wodą. Jaja miksujemy (lub roztrzepujemy) na puszystą masę, dodajemy do niej
MyCookBook.plgalaretki truskawkowe(lub inne w zależności jakie dajecie owoce) 0,5 l zmiksowanych truskawek(lub jakieś inne owoce na wierzch ) PRZYGOTOWANIE: kwadratową blaszkę lub naczynie żaroodporne(tak jak w moim przypadku,bo nic się nie wylewa i nie przechodzi zapachem metalu) wykładamy szczelnie herbatnikami lub biszkoptami, miękkie masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym do masy ciągle ucierając dodajemy
Swojskie jedzonkogalaretka truskawkowa 200 ml wody 250 ml śmietanki kremówki cukier puder śmietanfix lub śmietanżel Galaretkę rozpuść w 200 ml wody. Odstaw do ostygnięcia. Kiedy będzie zimna zacznij ubijać śmietankę na puch, pod koniec dodaj śnietanfix. Następnie cienką stróżką wlewaj galaretkę ciągle miksując (małe obroty, gdyż chlapie). Całość przelej do kwadratowego naczynia wyłożonego folią aluminiową. Warstwa masy powinna
AZgotuj!jednolitą masę. Dodać jeszcze 20 g wiórków i zagnieść ciasto Wylepić dno formy do tarty. Schłodzić w lodówce około 30 minut Truskawki zmiksować ze 100 ml mleka W garnuszku rozpuścić agar w 100 ml zimnego mleka. Zagotować cały czas mieszając. Gdy zacznie wrzeć gotować jeszcze minutę (mieszać) i zdjąć z ognia Do agaru dodać mus truskawkowy i dokładnie wymieszać Wylać
pyszne zdrowościzmiksowanej masy, następnie dodajemy mąkę i przyprawiamy. Formujemy średniej wielkości kotleciki. Smażymy na patelni przetartej masłem pod przykryciem przez kilka minut, aż się zarumienią, przewracamy na drugą stronę, zwiększając ogień.* Podajemy np. z sosem czosnkowym. *można też upiec w piekarniku ok.25-30min w 200stopniach, przewracając w połowie na druga stronę. Jogurtowy szejk owsiany z kokosowym* sorbetem truskawkowym *z mleczkiem
More food, love and dreams