truskawkowe z czekoladą SKŁADNIKI : 500 ml schłodzonej śmietany 30% 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego około 150 - 200 g truskawek 2 łyżki startej gorzkiej czekolady PRZYGOTOWANIE : Truskawki myjemy, szypułkujemy i przekładamy do blendera - blendujemy. Dobrze schłodzoną śmietanę przelewamy do miski i ubijamy na sztywno, dodajemy skondensowane słodzone mleko, mieszamy. Następnie dodajemy zblendowane truskawki i ponownie mieszamy. Masę
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiMUSEM TRUSKAWKOWYM przepis autorski // 1 porcja ~60g (6 łyżek) tapioki ~165ml (mała puszka) mleka kokosowego ~150ml wody ~4 tabletki (rozkruszone) stevii / 2 łyżki cukru ~200g truskawek W garnuszku wymieszać mleko kokosowe i wodę, doprowadzić do wrzenia i wsypać tapiokę. Gotować ok. 15-20 minut często mieszając (tapioka uwielbia się przypalać). Dodać stevię / cukier i przełożyć całą masę do miseczki / szklanki
chili & sugarżelatyny, 1 truskawkowa galaretka, 500 g truskawek, biszkopty Żelatynę zalać 4 łyżkami wrzątku, wymieszać i odstawić na kilka minut. W misce zmiksować ze sobą serek homogenizowany, pastę waniliową oraz cukier puder. Następnie dodać jogurt naturalny, zmiksować do połączenia się składników. Do odstawionej żelatyny dodać 2 łyżki ciepłej wody i całość rozmieszać łyżeczką. Następnie po malutku dolewać do masy serowej
Plate of Joysorbet truskawkowy z dodatkiem szampana i soku z limonki. Przepis bardzo prosty, a smak fantastyczny :) Zapraszam do przygotowań! Składniki na 6 porcji: 250 g truskawek 2 łyżki drobnego cukru 2 łyżki soku z limonki 80 g szampana CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MIN +chłodzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY Przygotowanie: Truskawki blendujemy z cukrem i sokiem z limonki na gładką masę. Przecieramy przez
My Culinary Artprzepis na koktajl truskawkowy. Idealny na ciepłe, letnie dni. Jest bardzo łatwy, ale smakuje cudownie :)Tutaj najważniejsze są truskawki, dlatego postarajmy się, żeby znaleźć truskawki wysokiej jakości :)SKŁADNIKI:200 g truskawek (kilka zostawić i pokroić w ćwiartki)pół szklanki mlekałyżka cukruWYKONANIE:Ja zrobiłam koktajl w robocie. Szybciutko i wygodnie :)Truskawki dajemy do robota, miksujemy na gładką masę. Dodajemy mleko
Serce zamknięte w formie pysznościspiąć obręczą.Masa:* 300 ml śmietanki 30%* 3 płaskie łyżki cukru pudru* 2 płaskie łyżeczki żelatynyŻelatynę zalać zimną wodą, tak by płyn przykrył proszek. Odstawić.Napęczniałą żelatynę rozpuścić, dolewając odrobinę wrzątku.Śmietanę, mocno schłodzoną ubić na wolnych obrotach. Do ubitej śmietany dodać cukier puder i wlać rozpuszczoną żelatynę. Śmietankę wylać na biszkopt. Schłodzić.Ponadto:* 2 galaretki truskawkowe* 250 g truskawekGalaretki
kolorowotorcikowokoniecznie chciały, aby właśnie taki był na weselu. Bardzo lekki, mało słodki torcik, przepyszna warstwa z gorzkiej czekolady, do tego słodki mus z białej czekolady, ostatnia warstwa to mus truskawkowy. Torcik bez pieczenia, troszkę czasochłonny, ale zdecydowanie warto. Przepis autorski. Składniki na tortownicę 20-23 cm: Mus z gorzkiej czekolady: 100 g gorzkiej czekolady, min 70 % kakao 200 ml śmietany(...)zapiętą obręczą. W małym kubeczku rozprowadzić kakao z wodą, dokładnie wymieszać. Odstawić. Nad kąpielą wodą rozpuścić czekoladę, do gorącej czekolady dodać wodę z kakao oraz kawę. Wymieszać na jednolitą masę. Ostawić do lekkiego wystudzenia, ale nie do całkowitego zastygnięcia. W misie miksera ubić śmietanę na sztywno. Dwie-trzy łyżki śmietany dodać do czekolady wymieszać, tak aby masa była jednolita, następnie
moj przepis naKolejny banalny przepis dla miłośników placuszków. Proste do wykonania, zajmują góra 15-20 minut przygotowania. Dzięki mące jaglanej danie jest bardzo pulchne i trwałe. Polecam podać
Truskawkowa Fiestadżemu truskawkowego. Dodatkowo: 2 łyżki masła, 50 g płatków migdałów, 200 g gęstej śmietany 18%, 1 łyżka cukru, szklanka pokrojonych truskawek, miód lub syrop klonowy. Naleśniki uwielbiam praktycznie pod każdą możliwą postacią. Najbardziej jednak w ich słodkim wydaniu. Dosyć często robiłam również naleśniki z serem... ale do tej pory nie miałam pojęcia, że dodanie proszku budyniowego do masy serowej
Świat Domowej Kuchnitruskawkowej truskawki Galaretkę przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu, chłodzimy. Żelatynę zalewamy 4-5 łyżkami zimnej wody, odstawiamy. Śmietanę ubijamy na sztywną pianę. Czekoladę topimy w kąpieli wodnej (lub w mikrofali), dodajemy do śmietany i miksujemy. Następnie dodajemy serek i dokładnie miksujemy. Żelatynę wkładamy do mikrofali na około 20 sekund, wyjmujemy, mieszamy i cienką stróżką wlewamy do masy
Rozpustne gotowaniegąbczastą masę reszty składników. Po energicznym wymieszaniu całości łyżką, ciasto zrobiło się gęstsze, jednak ogólnie o dość luźnej konsystencji. Nie wiem czy tak miało być, bo oryginalny przepis nic tu nie napomyka. Jestem generalnie przyzwyczajona do mocno gęstego, ciągnącego się i trudnego w nakładaniu do gofrownicy ciasta wykonanego przy użyciu drożdży - Gofry drożdżowe z jogurtem i frużeliną truskawkową - więc ciężko
Grunt to przepis!Przygotowaną masę przełożyć do szprycy i wyciskać duszki oraz kości. Przygotowane bezy suszyć przez około 1 godzinę w 110°C (beza musi być sucha z zewnątrz; moja była lekko ciągnąca się w środku - takie właśnie lubię). Przestudzone bezy posypać gorzkim kakao, za pomocą roztopionej czekolady zrobić oczy i usta duszków. Truskawki zmiksować, posłodzić. Bezy podawać z sosem truskawkowym
Ugotowaćbananowo-truskawkowym. Całość miksujemy do połączenia składników i uzyskania gęstego musu. Na koniec dodajemy około 16-17 kruchych kokosowych ciasteczek zbożowych firmy Kupiec (ilość ciasteczek można zwiększyć). Włączamy ostrożnie blender na 2-3 obroty. Ciasteczka mają być pokruszone i wyczuwalne. Możemy również pokruszyć ciasteczka w rękach, a następnie przy pomocy np. drewnianej łyżki wymieszać je delikatnie z masą owocowo-jogurtową
Słodkie okruszkiwystudzić. Masa budyniowa : duży budyń (na 3/4 l mleka) czubata łyżka masła Budyń przygotować zgo dnie z informacja na opakowaniu , dodatkowo do zimnego mleka dodajmy masło. Jeszcze gorący budyń przelewamy do upieczonych tarteletek . Całość studzimy. Na przestudzone bab eczki polewamy żelką z truskawkami i wkładamy do lodówki na całkowite stężenie. Dodatkowo można dodać listki mięty . Ż elka truskawkowa
Delicious Titbitsgotową masę do lodówki. oraz: ok. 1 kg truskawek 350 g schłodzonej śmietany 36% 1 łyżka cukru pudru 100 g płatków z białej czekolady lub 100 g białej czekolady (startej na tarce o dużych oczkach) do nasączenia: 120 ml likieru Amaretto* * W wersji dla dzieci, likier można z powodzeniem zastąpić mocnym naparem z czarnej herbaty np. o truskawkowym aromacie. Wykonanie
maniapieczenia