masa truskawkowa - 2500 przepisów (strona:94/167)

Truskawkowy tort z białą czekoladą 173

truskawek 1 galaretka truskawkowa + 1,5 szklanki wrzątku 4 łyżki likieru waniliowego Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy na sztywną pianę stopniowo dosypując cukier. Gdy piana będzie już sztywna i lśniąca zmniejszamy obroty miksera i dodajemy po jednym żółtku.  Mąki oraz kakao przesiewamy przez sito. Stopniowo dosypujemy do jajek, mieszamy silikonową lub drewnianą szpatułką. Masę przelewamy do tortownicy

VioletoweKucharzenie
Omlet biszkoptowy razowy 125

być także truskawkowa konfitura. Podaję składniki na 1 sztukę  2 jaja "zerówki" 2 czubate łyżki mąki pełnoziarnistej szczypta soli banan 1 łyżeczka cukru kokosowego lub trzcinowego odrobina gałki muszkatołowej łyżeczka oleju  Białka oddzielany od żółtek, dodajemy szczyptę soli i ubijamy białka. Kiedy piana będzie sztywna dodajemy żółtka i mieszamy, dodajemy mąkę. Mieszamy delikatnie.  Masę wylewamy na rozgrzany

AZgotuj!
Tort śmietanowy z truskawkami 208

rozcieńczony z wodą truskawkowy kompot. Pamietajcie, że nasączony biszkopt powinien być wilgotny ale nie mokry! Wykonanie Tortu: BISZKOPT : Wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę przesiewamy. Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy z dwiema łyżkami cukru na bardzo gęstą pianę. W oddzielnym naczyniu ubijamy żółtka z pozostałym cukrem aż do powstania żółtej kremowej konsystencji .Do masy powstałej z ubitych żółtek dodajemy

Domowe Torty
Bezy "Róże" z Kremem Patissiere Truskawkowym 152

mleka 125 ml likieru truskawkowego (ja użyłam Dalkowski Strawberry ) 3 żółtka 40 g cukru 20 g mąki pszennej 20 g mąki ziemniaczanej Wykonanie: Mleko zagotowałam, znaczy się doprowadziłam do wrzenia. Zestawiłam z ognia i wymieszałam z likierem. Żółtka zmiksowałam z cukrem do białości i puszystości, nadal miksując dodałam obie mąki i miksowałam do uzyskania gładkiej masy. Powstałą pastę wlałam

Blondynka Gotuje
Tort śmietanowo - truskawkowy. 147

niego wylewamy mus truskawkowy. Ciasto wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. Warstwy należy układac w tortownicy albo kominie cukierniczym. Ponieważ składniki są płynne nie ma możliwości zrobić tego bez formy. Ciasto nieco przewyższa tortownice, więc ja obręcz tortownicy umocowałm na górnym brzegu dolnego biszkoptu i układałam kolejne warstwy. Nastepnego dnia tort dekorujemy zostawioną masą i świeżymi truskawkami

Radość kipiąca uśmiechem.
Nie tylko dla dzieci 192

oleju beza truskawkowa: 2 białka 100 g truskawek 220 g cukru 2 łyżki wody kilka kropli czerwonego barwnika spożywczego w paście dodatkowo: 2 łyżki wiórków kokosowych Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem, solą, cukrem i wiórkami kokosowymi. Jajko roztrzepać, wymieszać z maślanką i olejem. Wlać mokre składniki do suchych, wymieszać tylko do połączenia składników. Masę przelać do formy wyłożonej papilotkami. Piec

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Słodkie środy - Sernik na zimno z truskawkami i kokosem 147

pomarańczowe 2 galaretki truskawkowe wiórki kokosowe 1 kg sera białego w wiaderku 200 ml śmietany 30% 2-3 łyżki cukru pudru 250 g truskawek biszkopty okrągłe 15-17 sztuk PRZYGOTOWANIE: Pomarańczowe galaretki rozpuszczamy w 500 ml wody i studzimy.  Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy do smaku cukier puder.  Następnie dodajemy ser i miksujemy. Kiedy masę serową mamy gotową

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Tort w kształcie poduszki 235

biszkoptu i kremu maślanego- truskawkowego - przepis BISZKOPT: 5 jajek, 3/4 szklanki miałkiego cukru 3/4 mąki pszennej 1/4 mąki ziemniaczanej Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodajemy partiami cukier, łyżka po łyżce, ubijając po każdym dodaniu. Następnie dodajemy po kolei żółtka, nadal ubijając. Do masy jajecznej wsypujemy przesianą mąkę

Pudełko rozmaitości
Sernik marmurek na zimno 193

kgtruskawkibiszkopty - 150 ggalaretka cytrynowa - 2 opakgalaretka truskawkowa - 1 opakgalaretka agrestowa - 1 opakgalaretka pomarańczowa - 1 opakśmietana 18%- 400 mlbita śmietana - 1 opakcukier - 2 łyżkikakao - 1 łyżeczka PRZYGOTOWANIE:Galaretki każdą oddzielnie rozpuścić w jeden szklance gotowanej wody, odstawić do lekkiego stężenia. Ser przecisnąć przez praskę, dodać śmietanę i cukier, zmiksować blenderem. Do zmiksowanej masy dodać bitą śmietanę, ubić na sztywno. Następnie

Kuchnia Danusi
Nutelka - ciasto z brzoskwiniami, kremem, czekoladą i truskawkową pianką 732

galaretka np. truskawkowa,  starta czekolada.  Na 1 blat ciasta wyłożyć połowę kremu budyniowego, wyłożyć galaretkę z brzoskwiniami i przykryć 2 blatem ciasta.Rozsmarować Nutellę, schłodzić.Wyłożyć resztę kremu i ułożyć równo biszkopty.Galaretkę rozpuścić w 1/2 szkl. gorącej wody, ostudzić.Śmietankę ubić na sztywno wraz z cukrem pudrem, miksując powoli dodawać tężejącą galaretkę. Masę wyłożyć na biszkopty. Schłodzić

Z miłości do słodkości
Pankejki jaglano-kokosowe z syropem daktylowym 131

Kolejna odsłona prostych i smacznych pankejków. Do tradycyjnych placuszków użyłam maki jaglanej i kokosowej. Polane syropem daktylowym to istne niebo w gębie! Składniki: 3 łyżki mąki

Truskawkowa Fiesta
Pianka śmietankowo-truskawkowa z sosem jagodowym 158

mojprzepisna.pl | Pianka śmietankowo-truskawkowa z sosem jagodowym Deser na zimno bez pieczenia z pysznymi truskaweczkami i sosem jagodowym. Deser jest pyszniutki, delikatniutki, nie zawiera spodu ciasteczkowego, przez co jest jeszcze lżejszy. Inspiracja Moje Wypieki . Składniki na tortownice 18-20 cm: 500 gr sera mielonego trzykrotnie (może być z wiaderka ale dobrej jakości) 300 gr śmietana 30 % schłodzona 3 łyżki żelatyny(...)niej 3 łyżeczki ubitej śmietany. Mikser włączyć na max obroty i wlewać ciurkiem żelatynę. Dodać cukry. Miksując dodawać po łyżce sera. Tortownicę wyłożyć folią spożywczą. Wlać do tortownicy 2/3 masy. Wstawić do lodówki na 2-3 godziny. Truskawki zblenbować, delikatnie dodać do 1/3 masy serowej, dosłodzić jeżeli masa będzie kwaśna. Zmiksować do połączenia składników. Wylać na masę serową. Wstawić

moj przepis na
Słodkie środy - Sernik na zimno z niespodzianką 131

galaretki truskawkowe 20 szt zimnych lodów w czekoladzie (ala ptasie mleczko - stożki) 150-200 g truskawek  19-20 okrągłych biszkoptów PRZYGOTOWANIE : Dno tortownicy wykładamy biszkoptami, na każdym z biszkoptów układamy niespodziankę w postaci zimnych lodów w czekoladzie.  W 300 ml wrzącej wody rozrabiamy żółte galaretki - studzimy. Zimne galaretki wlewamy do sera i miksujemy. Masę serową wykładamy pomiędzy słodkie

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
TRUSKAWKI/ BORÓWKI/ CZEKOLADA/ SZAMPAN 154

ZMIKSUJ na gładką masę, żelatynę zalej wodą (20 ml) i zagrzej do rozpuszczenia w mikrofalówce, gdy lekko ostygnie połącz ją z truskawkami. Jeśli spód w lodówce już stężał wylej na niego truskawki i wstaw do lodówki. POZOSTAŁĄ ŻELATYNĘ zalej odrobiną wody i zagrzej w mikrofalówce do rozpuszczenia, gdy trochę przestygnie połącz z szampanem. Jeśli mus truskawkowy w lodówce już stężał

Kuchnia bezglutenowa Loli
Truskawkowy śmietanowiec 276

truskawkowe galaretki 500 ml wody ok 1 kg świeżych truskawek Wszystkie składniki znajdziecie tutaj Przygotowanie: Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i trochę ostudzić. Blachę wyłożyć papierem albo folią aluminiową i wyłożyć w niej ok 500 g truskawek umytych bez szypułek. W naczyniu miksującym mieszamy jogurt, śmietanę i cukier,dodajemy żelatynę i zalewamy masą truskawki. Blachę wkładamy

Niezły Młynek
Sernik waniliowy z truskawkami i białą czekoladą 162

tego truskawkowy. To moja słodka propozycja na weekend. :) Składniki: Spód 175 g ciastek owsianych 50 g miękkiego masła Dno tortownicy o średnicy 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciastka drobno pokruszyć i wymieszać z masłem lub zmiksować razem w malakserze. Przełożyć do formy i docisnąć równomiernie do dna. Schłodzić 30 minut w lodówce. Masa serowa 100 ml śmietanki

Pełny talerz
Ciasto z białą czekoladą i truskawkami na chrupiącym, czekoladowym spodzie 388

Wysypujemy masę ciasteczkową i równomiernie rozkładamy. Dociskamy dnem szklanki. Wstawiamy do lodówki do stwardnienia. Nadzienie: 250 g mascarpone 100 g białej czekolady    Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofali. Wymieszać z serkiem, gdy lekko przestygnie. Wyłożyć na twardy spód, dokładnie rozprowadzić do brzegów, tak, aby galaretka się nie wylała. Dodatkowo: 1 galaretka truskawkowa truskawki Wykładamy truskawki

Chocolate Muffin Blog
Biszkopt z truskawkami/ Strawberry Sponge Cake 171

Przestudzony biszkopt przepołowić na 2 równe okrągłe części; będzie to: góra oraz spód naszego tortu Krem: 1. Ubić śmietanę 2. Połączyć śmietanę z serkiem mascarpone i cukrem puderem na gładką masę 3. Układać krem na podzielonym na pół biszkopcie. 4. Na krem układać plasterki truskawek 5. Położyć drugą część biszkoptu. 6. Wierzch i boki posmarować kremem 7. Na boki i wierzch(...)truskawki w plasterkach. Schłodzić w lodówceod  około 20 minut do 1 godziny. Smacznego :) Zobacz także: Bułki słodkie z truskawkami                Sernik truskawkowy bez pieczenia

KreatywnePiny
Rabarbarowo truskawkowe 154

truskawki i rabarbar, więc proponuje oto takie ciastoRabarbarowo truskawkowe SKŁADNIKI:truskawki -0,5 krabarbar -400 gcukier waniliowy -0,5 opakcukier -1 szkljajka -4 sztwoda -5 łyżekolej -9 łyżekproszek do pieczenia -1 łyżeczkamąka -1,5 szkltłuszcz do formyPRZYGOTOWANIE:CIASTO Białka oddzielić od żółtek. Do żółtek dodawać stopniowo cukier, ubić na puszystą masę , dodawać stopniowo, wodę, olej i mąkę przesianą

Kuchnia Danusi