masa truskawkowa - 2500 przepisów (strona:96/167)

Sernik na zimno z wiejskich serków z prosem ekspandowanym i musem mango 158

galaretkę truskawkową. Na 1 opakowanie galaretki odmierzamy nie więcej niż 100 ml. Serek miksujemy na gładki krem. Mieszamy  z wystudzoną galaretką. odstawiamy na chwilę. W tym czasie możemy przygotować mus mango. Mango obieramy ze skóry, wydrążamy pestkę  i miksujemy. Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie wody, mieszamy ze zmiksowanym mango. odstawiamy do stężenia na chwilę. Wracamy do masy serowej, którą

Życie zaczyna się w kuchni
Jaglane kuleczki kokosowe 201

grama. Jeśli masa będzie za rzadka dodajcie więcej wiórków lub włóżcie ją na dłużej do lodówki, a jeśli za gęsta dodajcie więcej mleczka. kopiasta szklanka ugotowanej kaszy jaglanej 5-6 łyżek wiórkow kokosowych 2 łyżki gęstego mleczka kokosowego 2 łyżki oleju kokosowego extra virgin łyżka soku z cytryny 2 łyżki syropu klonowego   wiórki kokosowe i puder truskawkowy do obtoczenia

Mienta blog
Wegańska jaglanka na zimno. 114

lnianego mus truskawkowy wymieszany z łyżeczką bio  proszku z moringi (The Essence of Africa) poziomki i maliny karmelizowane nerkowce dżem domowej roboty Płatki zalać gorącym napojem roślinnym 1 cm ponad ich poziom i wymieszać. Odstawić na 10 minut do napęcznienia. Jogurt zmiksować z syropem klonowym. Dodać siemię lniane i ponownie zmiksować. Płatki ostudzić i połączyć z masą jogurtową

Poranek na słodko
Ciasto lodowiec 146

galaretki truskawkowe 375 ml mleka 5 żółtek 1 budyń śmietankowy 1 łyżka mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 200 g miękkiego masła 1,5 łyżki kakao 75 g gorzkiej czekolady owoce (maliny, wiśnie, jeżyny, truskawki) Galaretki rozpuścić w 750 ml gorącej wody, odłożyć do wystudzenia. 250 ml mleka zagotować. Żółtka utrzeć z cukrem na jasną, puszystą masę, dodać mąkę, proszek budyniowy

Domowa cukiernia Ewy
Deser z galaretką i truskawkami 252

galaretka truskawkowa 300-500 g truskawek 2 żółtka 3 serki waniliowe (po 200 g każdy) 1/2 szklanki mleka w proszku 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki żelatyny Galaretkę rozpuszczamy zgodnie z instrukcją i odstawiamy do ostygnięcia. Żelatynę rozpuszczamy w małej ilości wody i mieszamy, aż całkowicie się rozpuści. Żółtka ucieramy z cukrem pudrem na lśniącą masę. Dodajemy serki waniliowe

talerz przyjemności
Naleśniki z serem 154

polane musem truskawkowym lub dżemem, a Wy? Składniki: Ciasto: 200 g mąki pszennej 2 jaja 250 ml mleka 250 ml wody gazowanej 1 łyżeczka cukru szczypta soli olej do smażenia Nadzienie: 0,5 kg sera (najlepiej twarogu sernikowego) cukier (do smaku) Wykonanie: Mąkę należy przesiać, a mleko wymieszać z wodą. Jaja miksujemy (lub roztrzepujemy) na puszystą masę, dodajemy do niej

MyCookBook.pl
Sernik na zimno z musem truskawkowym lub owocami 196

galaretki truskawkowe(lub inne w zależności jakie dajecie owoce) 0,5 l zmiksowanych truskawek(lub jakieś inne owoce na wierzch ) PRZYGOTOWANIE: kwadratową blaszkę lub naczynie żaroodporne(tak jak w moim przypadku,bo nic się nie wylewa i nie przechodzi zapachem metalu) wykładamy szczelnie herbatnikami lub biszkoptami, miękkie masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym do masy ciągle ucierając dodajemy

Swojskie jedzonko
Słodkie walentynkowe pianki 141

galaretka truskawkowa 200 ml wody 250 ml śmietanki kremówki  cukier puder  śmietanfix lub śmietanżel  Galaretkę rozpuść w 200 ml wody. Odstaw do ostygnięcia. Kiedy będzie zimna zacznij ubijać śmietankę na puch, pod koniec dodaj śnietanfix. Następnie cienką stróżką wlewaj galaretkę ciągle miksując (małe obroty, gdyż chlapie). Całość przelej do kwadratowego naczynia wyłożonego folią aluminiową. Warstwa masy powinna

AZgotuj!
Tarta truskawkowa RAW (bez pieczenia, wegańska) 226

jednolitą masę. Dodać jeszcze 20 g wiórków i zagnieść ciasto Wylepić dno formy do tarty. Schłodzić w lodówce około 30 minut Truskawki zmiksować ze 100 ml mleka W garnuszku rozpuścić agar w 100 ml zimnego mleka. Zagotować cały czas mieszając. Gdy zacznie wrzeć gotować jeszcze minutę (mieszać) i zdjąć z ognia Do agaru dodać mus truskawkowy i dokładnie wymieszać Wylać

pyszne zdrowości
Kilka pomysłów na... 165

zmiksowanej masy, następnie dodajemy mąkę i przyprawiamy. Formujemy średniej wielkości kotleciki. Smażymy na patelni przetartej masłem pod przykryciem przez kilka minut, aż się zarumienią, przewracamy na drugą stronę, zwiększając ogień.* Podajemy np. z sosem czosnkowym. *można też upiec w piekarniku ok.25-30min w 200stopniach, przewracając w połowie na druga stronę.  Jogurtowy szejk owsiany z kokosowym* sorbetem truskawkowym  *z mleczkiem

More food, love and dreams
Jeżynowy sernik na zimno 275

wystudzenia, użyłam truskawkowej ale może być też o smaku owoców leśnych. Żelatynę zalać mlekiem aby napęczniała. Następnie podgrzać i wymieszać aby dokładnie się rozpuściła, odstawić do wystudzenia. Serek homogenizowany utrzeć z cukrem pudrem, następnie dodać zmiksowane jeżyny a na końcu przestudzoną żelatynę. Tortownice o średnicy 24 cm lekko natłuścic masłem. Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami i przełożyć masę. Formę wstawić

Monia miesza i gotuje
Ciasto "4 w 1" 187

kisiel truskawkowy Krem budyniowy: 250g masła  3 szklanki mleka 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej 1 opakowanie cukru wanilinowego 3/4 szklanki cukru Dodatkowo: frużelina wiśniowa polewa czekoladowa płatki migdałowe Biszkopt: Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę stopniowo dodając cukier. Do żółtek dodajemy proszek do pieczenia, ocet i ucieramy. Do piany dodajemy masę z żółtek

Pyszności Słodkości
Sernik na jogurtach 152

galaretki truskawkowe - 3 opak woda gotowana - 1 szkl Dodatkowo: biszkopty podłużne - 200g maliny borówki amerykańskie listki mięty Przygotowanie: Galaretki rozpuścić w szkl wody, odstawić do lekkiego stężenia. Jogurty,  ser biały tłusty, zmiksować. Do zmiksowanych jogurtów dodać śnieżkę, miksować przez 3 minuty. Następnie miksując dodawać po łyżce galaretki. Dno tortownicy o wymiarach 27 cm, wyłożyć biszkoptami, wylać masę serową, wstawić

Kuchnia Danusi
Rolada żyrafa z galaretką 434

galaretka truskawkowa Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić razem z 3 łyżkami cukru na sztywną pianę. Żółtka utrzeć razem z 3 łyżkami cukru. Następnie dodać mąkę, wodę i olej. Zmiksować. Dodać pianę z białek i delikatnie połączyć. Dużą blaszkę- tą od piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Około 7 łyżek ciasta przełożyć do woreczka i odciąć róg. Masą zrobić wzorki

Ewusiowe Smaki
Rolada Żyrafa 283

rolady truskawkowej  jest jedną z moich ulubionych. Wygląda bardzo efektownie, wręcz przypomina szyję żyrafy, a bardzo łatwo się ją robi. Z kremem straciatella.. Najlepsza jest na drugi dzień, choć przyznam, że do następnego dnia u nas niewiele zostało. Biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru pudru 3/4 szklanki mąki 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao Masa straciatella

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
TORT NALEŚNIKOWY Z KREMEM BUDYNIOWYM 353

łyżki) dżem truskawkowy (lub inny według uznania) maliny, borówki, truskawki do dekoracji listki mięty cukier puder do oprószenia WYKONANIE: Usmażone placki pozostaw do całkowitego ostygnięcia. W ganku zagotuj 500 ml mleka z cukrem i cukrem waniliowym (lub ziarenkami wanilii). W pozostałych 100 ml mleka rozmieszaj dobrze (np. trzepaczką) żółtka z mąką ziemniaczaną. Na gotujące się mleko wlej masę mleczno-zółtkową

Słodko-Słony Świat Ilony
Andrut przekładany kajmakiem i dżemem truskawkowo-czekoladowym 263

zminimalizowania tej słodyczy wafle na przemiennie przełożyłam kajmakiem i dżemem truskawkowo-czekoladowym. Składniki:    domowy kajmak (przepis na domowy kajmak ) lub puszka gotowego kajmaku    słoik dżemu truskawkowego    1/3 tabliczki gorzkiej czekolady    andruty Przygotowanie:   Rozpuścić w kąpieli wodnej czekoladę i wystudzić. Dodać do dżemu i dokładnie wymieszać. Pierwszy andrut posmarować kajmakiem i przykryć(...)drugim andrutem. Drugi andrut posmarować dżemem i przykryć trzecim andrutem i tak na przemian aż wykorzystamy andruty. Gotowy andrut obwinąć np. folią aluminiową i obciążyć ( np. grubą książką) aby masy dokładnie skleiły się z waflami

Amatorka kuchenna
Słodkie środy - Lody śmietankowo truskawkowe z czekoladą 127

truskawkowe z czekoladą  SKŁADNIKI : 500 ml schłodzonej śmietany 30% 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego około 150 - 200 g truskawek 2 łyżki startej gorzkiej czekolady PRZYGOTOWANIE : Truskawki myjemy, szypułkujemy i przekładamy do blendera - blendujemy.  Dobrze schłodzoną śmietanę przelewamy do miski i ubijamy na sztywno, dodajemy skondensowane słodzone mleko, mieszamy. Następnie dodajemy zblendowane truskawki i ponownie mieszamy.  Masę

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
KOKOSOWA TAPIOKA Z MUSEM TRUSKAWKOWYM 139

MUSEM TRUSKAWKOWYM przepis autorski // 1 porcja ~60g (6 łyżek) tapioki ~165ml (mała puszka) mleka kokosowego ~150ml wody ~4 tabletki (rozkruszone) stevii / 2 łyżki cukru ~200g truskawek W garnuszku wymieszać mleko kokosowe i wodę, doprowadzić do wrzenia i wsypać tapiokę. Gotować ok. 15-20 minut często mieszając (tapioka uwielbia się przypalać). Dodać stevię / cukier i przełożyć całą masę do miseczki / szklanki

chili & sugar
Sernik na zimno z truskawkami 172

żelatyny, 1 truskawkowa galaretka, 500 g truskawek, biszkopty Żelatynę zalać 4 łyżkami wrzątku, wymieszać i odstawić na kilka minut. W misce zmiksować ze sobą serek homogenizowany, pastę waniliową oraz cukier puder. Następnie dodać jogurt naturalny, zmiksować do połączenia się składników. Do odstawionej żelatyny dodać 2 łyżki ciepłej wody i całość rozmieszać łyżeczką. Następnie po malutku dolewać do masy serowej

Plate of Joy
Sorbet szampański 186

sorbet truskawkowy z dodatkiem szampana i soku z limonki. Przepis bardzo prosty, a smak fantastyczny :) Zapraszam do przygotowań! Składniki na 6 porcji: 250 g truskawek 2 łyżki drobnego cukru 2 łyżki soku z limonki 80 g szampana CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MIN +chłodzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY Przygotowanie: Truskawki blendujemy z cukrem i sokiem z limonki na gładką masę. Przecieramy przez

My Culinary Art
Koktajl truskawkowy 159

przepis na koktajl truskawkowy. Idealny na ciepłe, letnie dni. Jest bardzo łatwy, ale smakuje cudownie :)Tutaj najważniejsze są truskawki, dlatego postarajmy się, żeby znaleźć truskawki wysokiej jakości :)SKŁADNIKI:200 g truskawek (kilka zostawić i pokroić w ćwiartki)pół szklanki mlekałyżka cukruWYKONANIE:Ja zrobiłam koktajl w robocie. Szybciutko i wygodnie :)Truskawki dajemy do robota, miksujemy na gładką masę. Dodajemy mleko

Serce zamknięte w formie pyszności